Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB), bu yıl dördüncüsü düzenlenen “TestIstanbul 2013 Konferansı bine yakın profesyoneli ağırladı.
Yazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board - TTB) tarafından düzenlenen TestIstanbul Konferansı, 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul Sheraton Maslak Otel'de gerçekleşti. Bu yılki teması "Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler" (Future of Testing: New Techniques and Methodologies) olan konferans, yurt içi ve yurt dışından bine yakın profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.
Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan TestIstanbul 2013'ün bu yılki Platinum Sponsorluğunu IBM ve Borsa İstanbul, Gold Sponsorluğunu Keytorc Teknoloji Hizmetleri, Atos, Ericsson ve Turkcell üstlendi. TEB ( Türk Ekonomi Bankası) Silver sponsor olarak konferansa destek verdi.
TestIstanbul Konferansı dünyaca ünlü teknoloji devlerinin yanı sıra, konferansın bu yılki teması olan "Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler" özelinde birikimlerini aktaran, dünya çapında konferanslarda konuşmacı olarak yer alan ve ilgili konularda kitapları bulunan Alan Richardson ile deneyimlerini kaleme aldığı birçok makalesi yayınlanan Karen N. Johnson'ı ağırladı.
Koray Yitmen: "Tekniği Değiştirerek Verimi Arttırmak Mümkün"
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB) Başkanı Koray Yitmen, kurumların geliştirdikleri her türdeki yazılım projesinde yeni test tekniklerinin denenmesinin şart olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Olimpiyat oyunlarından örnek veren Yitmen: " 1924 Paris Olimpiyatları'nda yüksek atlama rekoru 1.59 metredir. Fakat 2004 Atina olimpiyatlarında bu rekor 2.59 metreye yükselmiştir. Yani tekniği değiştirerek verimi arttırmak mümkün, sonuçta insan aynı insan, antremanlar arasında çok büyük farklar yok ve zeminden kaynaklanan farklar çok az. Ancak sonuç çok daha iyi. Yani çalışan aynı çalışan, proje aynı proje, bütçe aynı bütçe. Fakat doğru test yöntemleriyle verimi arttırmak mümkün." yorumunda bulundu. Türkiye'de yazılım testinin geliştiğini, fakat potansiyelin çok daha yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Yitmen bu potansiyeli açığa çıkarmak ve her yıl daha da ileriye taşımak adına böyle bir bu konferansı hayata geçirdiklerini belirtti.
Engelsiz Bilişim Platformu da TestIstanbul'da
İnsanlığın yaşamını kolaylaştıran teknolojinin, engelli insanların da sosyal hayatını kolaylaştıran bir etken olması adına, bu yıl TestIstanbul Konferansı'nda çok sayıda kuruma örnek teşkil edecek donanım ve alt yapı hizmetleri de anlattı. Engelsiz Bilişim Platformu genel sekreteri Engin Yılmaz'ın anlatımıyla gerçekleşen sunumda "Temel 4 Web Erişilebilirlik Prensibi" aktarıldı.
TestIstanbul Konferansı, Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Derneği (International Software Testing Qualifications Board - ISTQB) tarafından küresel çapta gerçekleştirilen konferansların Türkiye ayağını oluşturuyor. Konferans bankacılık, telekom, sigorta, finans, reklam gibi üretim ve bilişim sektörleri ile akademisyenler başta olmak üzere tüm dünyadan profesyonelleri bir araya getiriyor.
TestIstanbul 2013, ilk kez 2010 yılının Mayıs ayında 11 ülkeden 500'ü aşkın profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Geçen yıl ise bu sayı 17 ülkeden 600'ü aşkın profesyonele yükselmişti.