NOPcon 13 ile Hackerlar İstanbul'da Toplanıyor

NOPcon Bilgi Güvenliği Konferansı’nın bu sene ikincisi 6 Haziran 2013’te İstanbul’da düzenlenecek ve bilgi güvenliği konusunda uzman olan pek çok tanınmış ismi bir araya getirecek. Hem yerli hem de yabancı hackerların gelerek sunumlarını gerçekleştirecekleri etkinlik ülkemizde bu konu hakkında düzenlenen sayılı konferanslardan bir tanesi.

Marmara Üniversitesi’nin destekleri ile Sultanahmet’te düzenlenecek olan NOPcon özellikle dijital güvenlikte önemli bir yer kaplayan derin ve detaylı teknik konuların incelenmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Etkinliğin konuşmacıları geçmişte Blackhat, Defcon, PowerofCommunity, Syscan gibi organizasyonlarda aktif olarak bulunmuş ünlü hackerlardan oluşuyorlar.

Bu sene sunum gerçekleştirecek olan isimler arasında Nikita Tarakanov, Moti Joseph, Svetlana Gaivoronski, Canberk Bolat, Gökhan Alkan ve Ahmet Cihan gibi alanlarında deneyimli kişiler yer alıyorlar.

Bu seneki konferansın ana konuları ise şu şekilde:

  • İleri seviye siber silah geliştirme

  • Zararlı yazılım tespit ve analizi

  • Elektronik saldırı yöntemleri


Bu ilgi çekici konuları ve deneyimli konuşmacıları kaçırmak istemeyenler ücretsiz olan konferansa kayıt yaptırabilmek için www.nopcon.org adresini ziyaret edebilirler.

İşte dünyanın en büyük helikopteri

Helikopterle taşınabilecek en ağır kargoları sadece Mi-26`nın taşıyabildiği günümüzde, bu helikopteri toplam 9 kişilik ekip uçuruyor.


Gövde yüksekliği 15 metre ve boyu 40 metre olan dev helikopter 1977 yılında ilk uçuşunu yapmış.


01_d


Dünyanın en büyük ve en güçlü helikopteri olan MI-26`nın, 8 parça pervaneden oluşan ana motoru var.


Helikopter 20 ton yük taşıyabiliyor.


 

Gmail yenilendi, Gelen Kutusu gelişti

Geçtiğimiz hafta sızan ve dolayısıyla dedikodulara sebep olan yeni Gmail Gelen Kutusu (Inbox) resmiyet kazandı. Artık Gelen Kutusu'nu dikey değil, yatay olarak da organize edebileceğiz. Farklı sekmeler altında istenilen e-postaları sıralayıp, bu sekmelere farklı adlar vermek de mümkün. Masaüstü, iOS ve Android'li sistemlere uygun olan özellik aynı zamanda belli kullanıcıların mesajlarını sadece belli sekmelerde saklayabiliyor.

Mobil kullanıcılar ise (Android ve İos), Smart Labels (Akıllı Etiketler) seçeneği ile sosyal, promosyonlar ve güncellemeler gibi yeni içerikleri listeleyebiliyor. Google, Gmail'deki bu yeniliği kendi blog'unda duyururken, masa üstü sistemlerin yenilik için neredeyse hazır olduğunu belirtiyor. Mobil Gmail uygulaması için gerekli güncelleme ise önümüzdeki birkaç hafta içinde aktif olacakmış. Öte yandan yeni görünümü kullanmak istemeyen Gmail kullanıcıları eski klasik versiyona da dönebilecekmiş.

Soyuz, rekor sürede hedefe kenetlendi

Rusya'nın Kazakistan'da bulunan Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılan uzay aracı tarihi bir rekor kırdı.


Uzay aracı, daha önce 48 saatte aldığı mesafeyi 6 saate indirdi. Rus, İtalyan ve ABD'li astronotlardan oluşan ekibi taşıyan uzay aracı başarıyla fırlatıldı. Astronotlar; Rus Fyodor Yurçihin, ABD'li Karen Nyberg ve İtalyan Luca Parmitano'yu taşıyan Soyuz TMA- 09M, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ilk kez 6 saat gibi kısa bir zamanda hedefine ulaştı. Yeni ekip geçtiğimiz mart ayından beri Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan Expedition 36 mürettebatına destek verecek.

Kaynak: Cihan

Crysis ile ıssız tropikal adalara geri dönüyoruz

Crytek tarafından PC ve konsollar için geliştirilen FPS oyunu Crysis 3 için yeni bir DLC paketi yolda. Gamespot, yeni DLC'ye ait olduğu iddia edilen ilk resmi yayınladı ve diğer detayları paylaştı.

DLC'nin ismi The Lost Island ve adından da anlaşılacağı üzere, şehirden uzaklaşıp, bir adada mücadele edeceğiz. Multiplayer oyun modlarına özel olarak tasarlanan bu paket, 4 Haziran tarihinden itibaren PC, PS3 ve X360 platformları için satışa sunulacak. Paketin fiyatı ise, 15 dolar olacak. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Aselsan düğmeye bastı!

Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Türkiye'de konuşlandırılan Patriot füze sistemlerini yurtiçinde milli olarak tasarlayıp üretmek istediklerini söyledi.

YURTDIŞINDA DA SATILACAK
Ergeneman, alçak ve orta irtifa hava savunma sistemlerinde ana yüklenici olduklarına işaret ederek, 'Buradaki tecrübeyi kazandıktan sonra yüksek irtifa sistemlerine geçmeyi düşünüyoruz. Türkiye'nin acil ihtiyacı olursa bu programda belli parçaları üreterek devreye girebiliriz ama Türkiye'ye konuşlandırılan Patriot füze sistemlerini yurt içinde milli olarak tasarlayıp üretmek istiyoruz' şeklinde konuştu. Yenişafak'ın haberine göre; Aselsan'ın şu anda elektronik konusunda her şeyi üretiğini belirten Ergeneman, 'Gemilerimizin içindeki elektronikler, ALTAY tankımızın içindeki elektronik, gece görüş ve atış kontrol sistemleri bizim. Yurt dışı satışlarımızı yüzde 25'in üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Teknoloji transferi yoluyla ürünlerimizin yurt dışı ülkelerde de satılmasını sağlayacağız' dedi. Ergeneman, Black Hawk (Kara Şahin) helikopterlerinin Türkiye'de üretilmesine yönelik sözleşmede son aşamaya gelindiğini de dile getirdi.

Aselsan'ın üretiminin yüzde 50-60'ını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, geri kalanını yurt dışına ve sivil sektöre yaptığını dile getiren Ergeneman, 'Olağanüstü bir durum çıkarsa Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verdiğimiz kapasiteyi anında 2 misline çıkartacak durumdayız' ifadesini kullandı. Ergeneman, yılın ilk çeyreğinde 72,5 milyon lira net kar elde ettiklerini anımsatarak, yıl sonuna doğru satışların artacağını, bu yılı da planladıkları karla kapatacaklarına inandıklarını söyledi.

En ince WP8 telefon Huawei Ascend W2 göründü

Huawei'den yeni bir Windows Phone 8 telefon geliyor; Ascend W2. Evleaks'ın Twitter'da yayınladığı resmin, bu cihaza ait olduğu belirtilmiş ve eklenmiş; eğer söylenti detaylar doğruysa, en ince Windows Phone 8 telefon bu olacak.

Söylentilerden yola çıkarsak W2, 4.3 ya da 4.5 inç değerde HD ekrana sahip olacak. Sadece 7.7mm kalınlığında olması beklenen cihazın çift çekirdekli Snapdragon işlemcisinin, 1GB RAM'inin ve 8MP değerde ana kamerasının olması bekleniyor. Tabii ki batarya da önemli. W2'nin bataryası da 2800 mAh değerde.

Daha önce de söylenti haberini yaptığımız cihazın bu yılın sonuna doğru çıkması bekleniyor.

Peki, fiyat ne kadar? Tabii bu da söylenti bir bilgi. Ancak ürünün 515 dolara satılacağı söyleniyor. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Ve Samsung Galaxy S4 Mini resmen duyuruldu

Uzun süredir söylenti haberleri bulunan, son günlerde de resimleri internette yer alan Galaxy S4 Mini, nihayet resmiyet kazandı. Samsung, Galaxy S ailesinin yeni mensubu Galaxy S4 Mini'yi resmen duyurdu.


et3Samsung Galaxy S4 Mini'de 4.3 inç boyutunda Super Amoled ekran bulunuyor. 1.7GHz değerde çift çekirdekli işlemcisi ve 1.5GB RAM'i bulunan cihaz; 8GB dahili hafızaya (bunun yaklaşık 5GB'ı kullanıcılar için, ayrıca 64GB'a kadar microSD desteği var) ve 1900 mAh bataryaya sahip.


dfy5tr76y_d

Android 4.2.2 işletim sistemini kullanan Galaxy S4 Mini, 8.94 mm kalınlığında ve 107 gram ağırlığında. Çift sim kartlı versiyonu ise, 108 gram olacak.


Samsung, 20 Haziran'da Londra'da düzenleyeceği etkinlikte, Galaxy S4 Mini'yi de muhtemelen ilk kez görücüye çıkaracak ve hem net tarih, hem de fiyat bilgilerini paylaşacak.


 

Apple'dan iPad Maxi gelir mi?

Apple, belki de önümüzdeki yıllarda satışa sunmak üzere, büyük bir ekrana sahip iPad modeli üzerinde çalışıyordur, ne dersiniz?

Koreli haber sitesi ETNews'un belirttiğine göre , ultrabooklarla rekabete girişmek adına büyük ekranlı bir iPad modeli üzerinde çalışıyor ve bunu 2014 yılının ilk yarısında kullanıcılarla buluşturabilir.

Aslında baktığımızda bu pek de zor bir ihtimal değil. Zira standart iPad modellerinin haricinde, geçtiğimiz yıl bir de iPad Mini çıkarılmıştı ve iPad Mini 2'nin de geleceği söyleniyor. Dolayısıyla ufak boyutlu le orta seviye kullanıcıları hedefleyen Apple, daha büyük ekrana sahip ve daha gelişmiş özellikleri bulunan yeni bir tabletle de yeni kullanıcıların dikkatini çekebilir. Yalnız bir sorun var; maliyet! Apple tabletlerin fiyatları genellikle birçok Android tabletten daha pahalı oluyor. Söylentisi geçen 12.9 inçlik ekrana sahip büyük bir iPad tabletin fiyatı da pek ucuz olmaz gibi görünüyor. Siz ne dersiniz?

Uzun Zamandır Beklenen Motorola X Phone Ortaya Çıktı

Motorola'nın 2013'te şimdiye kadar herhangi bir akıllı telefon çıkarmaması ve duyuru da yapmaması şirket hakkında bazı dedikodular üretmeye başlamıştı. Özellikle amiral gemisi bir cihaz olarak üretilmesi beklenen Motorola X Phone'un bir türlü ortaya çıkmaması şirket hakkında soru işaretlerini de beraberinde getirmişti. CEO Dennis Woodside ise AllThingsD'ye yaptığı açıklamalarda Motorola'nın bu konudaki politikasından bahsetti ve yeni cihaza dair müjdeli haberi verdi.

Açıklamalara göre Motorola X Phone'un varlığı kesinleşti ve Ekim ayına kadar Motorola'nın diğer serileri için de cihazlar ortaya çıkacak. ABD'nin Teksas eyaletinde üretilecek olan cihaz Nokia'nın eskiden kullandığı bir fabrikada imal edilecek. OLED ekranların Kore'den gelecek olması LG ya da Samsung'un ekran tedariğini sağlayacağını, işlemcilerin ise Tayvan'da üretilmesi ise Qualcomm'un Snapdragon serisi işlemcilerin kullanılacağını gösteriyor.

Şimdilik dünyanın geri kalanında satılıp satılmayacağı belli olmayan Motorola X Phone'un ABD'de tüm büyük şebeke operatörleri için satılacağı da belirtildi. Cihazın bu büyük beklentileri karşılayıp karşılayamayacağı henüz bilinmiyor ancak Snapdragon 800 işlemcili bir akıllı telefona kimsenin hayır demesi beklenmiyor.

Motorola CEO'sunun yaptığı bir diğer açıklama ise tabletler konusunda oldu. Şimdiye dek sadece XOOM tabletleri piyasaya süren Motorola bu alanda şimdilik daha fazla çalışma yapmayacağını ve geçici olarak tablet piyasasından çekileceğini de açıkladı.

Xbox One, tüm zamanların en çok merak edilenlerinden oldu

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikle resmen duyurduğu konsolu Xbox One, sadece etkinliğe katılanlar tarafından değil, dünya üzerindeki milyonlarca oyun ve teknolojisever tarafından da takip edildi. Etkinliği canlı olarak yayınlayan Xbox.com, tarihinin katılımı en yoğun yayınını yaptı.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, Xbox.com'dan da canlı yayınlanan Xbox One etkinliği, 24 saatlik dilimde tam 8.45 milyon kişi tarafından izlenmiş ve bunun bir rekor olduğu, "tüm zamanların internet üzerinden en fazla takip edilen yayın akışlarından biri olduğunu" belirtti. Sadece Xbox.com'a baktığımızda ise, Xbox One etkinliğine gösterilen ilginin, daha önce Xbox.com'da yayını yapılan ve en çok izlenen etkinlikten bile üç katı daha fazla ilgi gördüğü bildirildi.

Microsoft, yeni konsolu Xbox One'ı önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek olan E3 fuarında tüm detaylarıyla görücüye çıkaracak. Çıkış olarak da bu yılın son dönemi gösteriliyor.

Bir süre önce yaptığımız haberimizde, Xbox One'ın ön siparişlerine de yoğun ilginin olduğundan söz etmiştik.

Beyaz Nexus 4'ün kutu açılış videosu

LG'nin geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanan beyaz Nexus 4 modeli, Phone Arena ofisine uğradı. Onlar da bir kutu açılış videosu hazırlayarak içerikten bahsetmiş.

Kutunun içinde bir adet telefon, şarj kablosu, fiş, kullanım kılavuzu ve sim kartı takmak için iğne yer alıyor. Önden baktığımızda cihazın beyaz olduğunu anlamak güç. Zira tamamen siyah renk tonu hakim. Ancak arka kısma baktığımızda, tamamen beyaz tasarım bizleri karşılıyor. Tabii telefona beyaz renkte koruyucu kasasını takarsanız, bu sefer daha güzel bir görünüme kavuşuyor, hem de daha dayanıklı oluyor.

Siyah Nexus 4 ile aynı özelliklere sahip olan telefon, 29 Mayıs'tan itibaren satışa sunulacak.

Everest'ten atladı, dünya rekorunu kırdı

Paraşütle yüksek noktalardan atlananarak yapılan basejump'ın Rus yıldızı Valeri Rozov, Everest'in kuzey yüzünden atlayarak dünya rekoru kırdı.


 

Rus sporcu Valeri Rozov, 7 bin 220 metreden atlayarak dünya rekoru kırdı. Everest'in zirvesine ulaşılmasının 60. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, paraşütle yüksek noktalardan atlanarak yapılan 'basejump'ın Rus yıldızı Valeri Rozov, 7 bin 220 metreden atlayarak dünya rekoru kırdı.

Rekor atlayışa iki yılı aşkın süredir hazırlandığı öğrenilen Rozov'un dört şerpa, fotoğrafçılar ve kameramanları içeren ekibi ile atlayış öncesi Himalayalar'da üç haftaya yakın zaman geçirdiği, kötü hava koşullarına ve eksi 18 santigrat derecelik soğuğa rağmen atlayışı gerçekleştirdiği öğrenildi. Bir dakika boyunca dağın kuzey yüzü boyunca saatte 200 kilometre hızla uçan Rozov'un, daha sonra güvenli bir iniş gerçekleştirdiği belirtildi.

Kullanım Sürelerinde iPhone Önde

Yapılan araştırmayla beraber, Android ve iOS kullanıcıları arasında hangi ekosistemde kullanıcıların telefonlarını daha uzun süre kullandıkları gözlemlendi.


Android, mevcut mobil platformlar arasında en çok kullanılan işletim sistemi olarak öne çıkıyor. Peki akıllı telefonları kullananlar, Android ile mi daha fazla vakit geçiriyor, iOS ile mi?

Appleinsider sitesinde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre, iPhone sahipleri telefonlarını Android sahiplerine göre daha çok kullanıyor. Experian Marketing Service sitesinin sağladığı veriler iPhone kullanıcılarının günlük ortalama 1 saat 15 dakika telefonlarını kullandığını gösteriyor. Android tarafında ise bu süre 49 dakika.

Bir başka ifadeyle, iPhone günlük ortalama kullanım süresinde Android'e 26 dakikalık bir fark atıyor ve yüzde %55 oranında daha fazla kullanılıyor. Ayrıntılara bakılacak olursa, Android telefonlar en çok konuşma amaçlı kullanılırken, iPhone'da konuşma ve mesajlaşma başı çekiyor.

Sosyal ağların kullanımında her iki platform yüzde 16'lik eşit bir orana sahipken, Android cihazlarda web sitelerini ziyaret oranı 4 puan daha yüksek. E-posta kullanımında birbirine yakın oranlar görülürken, oyun amaçlı kullanım her iki işletim sisteminde de yüzde 8 olarak belirlenmiş.

Office 365 Bir Milyonu Aştı!

Microsoft, bulut tabanlı Office 365 Home Premium'un 1 milyon aboneyi aştığını duyurdu. Üç buçuk ayda elde edilen bu sonuç birçok popüler sitenin başlangıç rakamından daha iyi.


Microsoft'un Ocak ayı sonlarında duyurduğu bulut tabanlı ofis çözümü Office 365'in Home Premium sürümüne bugüne kadar bir milyondan fazla kişinin abone olduğu açıklandı.

Microsoft Office resmi blogunda yayınlanan yazıda, abonelere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür edilirken, Office 365 Home Premium'un bugüne kadar en iyi satan Office sürümü olduğu belirtildi.

Piyasaya sürüldüğünden beri her saniyede ortamala bir kişiden fazla yeni abone kaydedilen Office 365 Home Premium, bir milyon kullanıcıya ulaşma süresinde birçok popüler servisi de geride bırakmış durumda.

Facebook, Dropbox, Foursquare gibi ünlü servislerin yer aldığı listede ikinci sıraya yerleşen Office 365 Home Premium, üç buçuk ay gibi kısa bir sürede 1 milyon sınırını aşmayı başararak önemli bir rekora imza attı.

Galaxy S4'ün Fiyatı 400 TL Birden İndi!

Samsung'un iPhone 5 ve HTC One'a rakip olarak çıkardığı akıllı telefonun fiyatı ilk olarak 1.999 TL olarak belirlenmişti. Şimdi ise şok bir düşüş var. İşte Samsung Galaxy S4'ün son fiyatı.


iPhone 5'ten sonra tanıtılan HTC One ile beraber Samsung'dan beklenen çıkış Galaxy S4 ile olmuştu. Piyasaya1.999 TL fiyatla sürülen akıllı telefonun son durumu ise oldukça ilginç.

Elektronik eşyalarda ve telefon tarifelerinde agresif fiyatlarla adından bahsettiren BİM, Samsung Galaxy S4'te1.599 TL fiyatla ortalığı karıştırmış durumda. Gittigidiyor'daki bazı ilanlarda da garantili Galaxy S4'ün fiyatı 1.599 TL olarak sitede yayınlanıyor.

Telefona ilk sahip olanlar yaklaşık 1 ay sonra 400 TL daha ucuza satılıyor olmasının nasıl bir duygu olacağını, ancak satın alanlar bilebilir.

Skype'ta Geçmiş Mesaj Ayarları

Popüler mesajlaşma uygulaması Skype'ta kayıt edilen mesajlarla ilgili ayarları video rehberimizde anlatıyoruz. Rehberimizde bu kayıtların nasıl silineceğini de anlatıyoruz.


Kısa bir süre önce Live Messenger uygulamasından Skype'a geçiş yaparak yeni bir dönemin başlangıcı da yapıldı.Skype yazılımı da (benzerlerinde olduğu gibi) gönderilen ve alınan mesajları kayıt altına alıyor. Bu kayıtlarla ilgili bir dizi seçenek de kullanıcıya sunuluyor.

Anında mesajlaşma yazılımlarında yapılan görüşmeler kayıt ediliyor. Tutulan bu kayıtlarla ilgili ayarlara Skype'ın Seçenekler menüsünden ulaşılabiliyor. Bu menüde mesaj kayıtlarını sürekli tutma, hiç tutmama, 2 hafta tutma, 1 ya da 3 ay tutma seçenekleri bulunuyor. Ayrıca yine bu menüden kaydı tutulan bütün mesajları silebiliyorsunuz.

Mesajları sonradan düzenleyebiliyorsunuz

Öte yandan Skype, kullanıcılarına gönderilen mesajları düzenleme imkanı da sunuyor. Bunun için gönderilen mesajın üzerine sağ tıklayıp 'mesajı düzenle' komutuna tıklamanız yeterli.

Font da değişebiliyor

Skype'ta mesajlaşma fontunu da istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Bunun için üst menüde Araçlar/Seçenekler/Anlık Mesajlar & SMS/Anlık mesaj görünümü menüsüne girmeniz gerekiyor. Bu menüde Yazı Tipini Değiştir seçeneğine tıklayarak istediğiniz fontu seçebilirsiniz.

Twitter'a Arayüz Güncellemesi

Sosyal medya devi Twitter, mobil uygulamalarını güncelledi. Görsellik bakımından iyileştirmeye gidilen güncellemenin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.


Uzun bir süredir kullanıcılarına görsellik açısından yenilik sunmayan Twitter uygulaması, sürüm 5.7 ile yeni bir görünüme kavuştu. Güncelleme ile uygulamanın hem Android hem de iOS sürümünün arayüzünde bir dizi değişiklik meydana geldi. .

Eski Twitter sürümünde "Ana Sayfa"da bulunan tweetlerin çerçeveleri kaldırılarak, yeni sürümde Android'teki Twitter uygulamasında olduğu gibi tamamen beyaz bir zemin üzerine oturtulmuş.

enderr1369849082

Uygulamaya eklenen diğer bir özellik ise; Twitter'a yeni katılan arkadaşlarınız olduğu zaman uygulama size bildirim gönderiyor. Bu sayede arkadaşlarınızı kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Ayrıca iPhone için "Tweet" gönder bölümü de yeniden tasarlanmış. Göndereceğiniz Tweetlerin nasıl görüneceği hakkında bir önizlemeyi artık yeni sürüm ile görebilirsiniz. Fotoğraf paylaşma konusunda ise sürüm 5.7 ile kullanıcılara yeni fotoğraf paylaşma seçenekleri sunuluyor.

23 sayısının sırrı



  1. "23 muamması" tüm olayların doğrudan 23 sayısıyla, 23'ün permütasyonlarıyla ya da 23'le ilgili olan bir sayıyla bağlantılı olduğu inancıdır. İşte örnekler:




  2. 23 sayısı sadece 1'e ve kendisine bölünebilen bir sayıdır.




  3. 23 sayısı iki filme konu olmuştur, birincisi 1998 yılında çekilen bir Alman filmi olan "23", diğeri de başrolünü Jim Carrey'nin oynadığı "23 Numara" adlı filmdir.




  4. Russell Crowe'un başrolünü oynadığı, Nobel ödüllü yazar John Nash'i canlandırdığı "Akıl oyunları" adlı filmde, Profesör Nash de 23 sayısına takıntılıydı. Nash, toplam 23 bilimsel makale yayımlamıştı.




  5. Antik Çin'de insanlar sayıların cinsiyetleri sembolize ettiğine inanırdı.Çift rakamlar kadınları, tek rakamlar da erkekleri temsil ederdi, asal sayı 23 ise en erkeksi sayıydı.




  6. Bir felaket filmi Airport'ta bombacının koltuk numarası 23'tü. Lost dizisinde 23, dünyanın sonunun gelmesini engellemek için bilgisayara girilen 6 sayıdan birisiydi.




  7. Teröristler, Amerika'ya 11 eylül 2001 tarihinde saldırdılar, rakamlar toplandığında 23 sayısı ortaya çıkıyor; 9+11+2+0+0+1=23.



  8. 008_d_d


  9. Her ebevyn, çocuğunun DNA'sına 23 kromozom verir.



  10. 23 sayısının sırrı

    Kanın tüm vücutta dolaşımını tamamlaması 23 saniye sürer.




  11. Charles Darvin'in 1859 da yayınladığı kitabı "Türlerin Kökeni" de yayınlandığı yıl olan 1859 yani 1+8+5+9=23'e denk gelir.




  12. İnsanlarda cinsiyeti belirleyen 23. kromozomdur.




  13. Latin alfabesinde 23 harf bulunur.




  14. Julius Caesar suikasti sırasında 23 kez bıçaklanmıştır.




  15. Dünyanın ekseni 23.5 derece eğridir.




  16. Tapınak şovalyeleri'nin 23 Büyük Üstadı vardır.




  17. William Shakespare 23 Nisan 1564'te doğmuştur.




  18. William Shakespare 23 Nisan 1616 'da ölmüştür.




  19. Eski Mısır kavimleri 23 Temmuzda başlar.




  20. Mayalar dünyanın sonuna 23 Aralık 2012'de(20+1+2=23) geleceğine inanırlar.




  21. Jim Carrey'nin yapım şirketinin adı JC23 Entertainment'tır.




  22. Kurt Cobain 1967 doğumludur.1 9 6 7=23 Kurt Cobain 1994'te ölmüştür. 1 9 9 4=23.




  23. William S. Burroughs 23′ün esrarını keşfetti.. Filmin esin kaynağı olan 23 sayısı öğrendik ki hayatın birçok alanında kendini gösteriyor. 23 sayısı birçok gizemli tesadüfte saklı ancak sadece onu fark edebilen görüyor. "23 muamması" tüm olayların doğrudan 23 sayısıyla ilişkili olduğu inancını kapsıyor.



Apple, hesaplı iPhone'lar için Pegatron'u düşünüyor

Uzun süredir söylentiler var. Apple'ın eninde sonunda hesaplı iPhone üreteceği ve bu sayede pazardaki payını daha da artıracağı konuşuluyor. Bu konuda henüz bir duyuru gelmedi, ama geçtiğimiz günlerde röportaj veren Apple'ın CEO'su Tim Cook, gelecekte bunun olabileceğine dair bir sinyal vermişti. Detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Ve şimdi gelen bilgiler, hesaplı iPhone'un üretimine karar verilme aşamasının geride bırakıldığını, ürünü kimin üreteceği aşamasına gelindiğini gösteriyor. Biliyorsunuz, Apple'ın yıllardır Foxconn şirketiyle önemli bir ilişkisi var, onun bir numaralı parça sağlayıcısı konumunda. Ancak geçtiğimiz yıl çıkan iPhone 5'te yaşanan bazı sorunlar, önce kullanıcıların, sonra da Apple'ın canını fena sıkmıştı. Sıfır ürün paketini açıp, içinde çiziklerle dolu bir iPhone 5'le karşılaşmayı kimse istemez haliyle. İşte bu ve benzeri sebeplerden dolayı, tabii üretim maliyetlerini ve diğer ürünlerin (iPhone 5S gibi) üretimi için gerekli zamanı da göz önüne alırsak, Apple'ın bu kez Pegatron şirketine de önemli bir görev vermesi bekleniyor.

Pegatron da aslında Apple ile yıllardır çalışıyor. 2011'de çıkan iPhone'larda az da olsa Pegatron'un da payı var. Ayrıca Apple'ın iPad Mini'lerinin üretiminde elde ettikleri tecrübe de daha fazla. Yine de Apple'ın yeni kararının (tabii gerçekten doğruysa) büyük bir risk taşıdığını düşünenler de var. Çünkü Pegatron, ilk kez böyle büyük bir yetkiye sahip olacak.

Dev işten çıkarma!

Japon teknoloji devi Panasonic binlerce kişinin işine son vereceğini açıkladı. Şirket önümüzdeki dönemde 5 bin kişinin işine son verecek.

Panasonic Başkanı Kazuhiko Tsuga, karlılık marjlarını gelecek 3 yılda minimum yüzde 5'e oturtmak için otomotiv ve sanayi birimlerinde yaklaşık 5 bin kişiyi işten çıkaracaklarını bildirdi.

Panasonic'in otomotiv, yarı iletken, makina üretim birimlerinde toplam 110 bin kişi çalışıyor.

Panasonic'in toplam işgücünü üçte birini oluşturuyor.

Acer'dan yeni üst düzey Windows 8 tablet gelebilir

Acer'dan henüz resmi bir duyuru yok, ancak gelen bilgilere göre firma, şu an yüksek özelliklere sahip yeni bir Windows 8 tablet üzerinde çalışıyor.

Kod adı Bulgari olan bu tablet hakkında söylenen teknik özellikler ise şöyle:

- 11.6 inç, 2560 x 1440 çözünürlük sunan IPS ekran

- Yeni nesil Intel Core i3 Haswell işlemci

- 4GB RAM

- 64GB dahili depolama alanı

- 8MP kamera

Ürünün fiyatı ve çıkış tarihi hakkında bir bilgi bulunmuyor. Belki de Acer, 3 Haziran'da başlayacak olan Computex etkinliğinde, bu ürünü de resmi olarak görücüye çıkarır ve diğer bilgilerini verir...

BlackBerry Q10 ve Z10 Fransa'da Lider Akıllı Telefonlar Oldular

BlackBerry'nin geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü Z10 ve Q10 akıllı telefonların hem ülkemizde hem de dünyanın geri kalanında pek de istenilen talebi görmediği kesin. Her ne kadar önceki BlackBerry ürünlere göre oldukça geliştirilmiş ve son trendleri yakalamış cihazlar olsalar da şirketin geçmişteki başarısız ürünlerinden dolayı tüketicilerin şirkete mesafeli yaklaşımı ve diğer akıllı telefon üreticilerinin de çok iyi ürünler ortaya koymaları nedeniyle BlackBerry oldukça zorda diyebiliriz.

Bazı analistler satışların iyi gittiğini açıklarken bazıları ise kötü gittiğini savunuyor ancak Fransız kablosuz ağ şirketi SFR'nin yayınladığı bilgilere göre BlackBerry Q10, Fransa'da en çok satan akıllı telefon durumunda. Samsung Galaxy S4, HTC One, Lumia 520 ve iPhone 5'ten daha fazla sattığı iddia edilen BlackBerry Q10'un ilk defa bir ülkede bu kadar tutmuş olduğu söyleniyor.

Buna ek olarak BlackBerry Z10'un ise iPhone 5, Sony Xperia Z ve Galaxy S3'ü geride bıraktığı da açıklanmış durumda ve SFR'nin 21 milyondan fazla aboneye sahip olması onu en doğru kaynaklardan birisi haline getiriyor. Eğer diğer servis sağlayıcılar da benzer raporlar ortaya koyarlarsa BlackBerry'nin Fransız akıllı telefon piyasasını domine ettiğini söylememiz daha da kolaylaşacaktır.

Ehliyette elektronik sınav dönemi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyetle ilgili yeni düzenlemeye gitti.


Direksiyon sınavlarının sürelerinin arttığı, puanlama sisteminin kaldırıldığı, hata yapanın sınavının bitirileceği yeni düzenlemede teorik ders süreleri de azaltıldı. Düzenleme ile "her türlü şartta araç kullanabilen kişi" sürücü belgesi alacak.

Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, uzun süredir üzerinde çalıştıkları yeni yönetmeliğin, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun, sektör temsilcileri ve tüm ilgililerin görüşlerini alınarak hazırlandığını belirtti.

Yeni yönetmeliğini en önemli özelliğininin direksiyon sınavının çok zorlaşması olduğunun altını çizen Küçük, "Bugüne kadar bizi rahatsız eden bir durum vardı. Maalesef sürücü belgesi alanların bir kısmı trafiğe çıkamıyordu. Bundan sonra artık böyle bir şey olmayacak. Her türlü şartta araba kullanabilen kişi sürücü belgesi alacak. Sınav süresini de artırıyoruz 15 dakikadan 30 dakikaya çıkardık" dedi.

Uygulama sınavında iki araç arasına park edebilecek, yokuşta arabayı durdurup kaldırabilecek, zor şartlarda araba kullanabilecek kişilerin sürücü belgesini alacağını vurgulayan Küçük, iller tarafından belirlen sınav alanlarının daha büyük mekanlar olacağını, çok kısa mesafelerde sınav yapılmayacağını belirtti.

Direksiyonla ilgili mutlaka gece eğitimlerinin olacağını ancak gece sınav yapılmayacağının altını çizen Küçük, teorik ders saatlerini azalttıklarını söyledi.

B sınıfı ehliyet için 63 saat olan teorik ders süresini 30 saate indirdiklerini dile getiren Küçük, programları da revize ettiklerini, bununla ilgili Talim ve Terbiye Kurulundan onay beklediklerini bildirdi.

Programlar içinde gereksiz günlük hayatta kullanmayacak bilgileri çıkardıkları, kullanılacak bilgileri de eklediklerini anlatan Küçük, eğitimlere kaza tutanağının nasıl tutulacağı, trafik psikolojisi gibi konuların eklendiğini ifade etti.

Yıl sonuna kadar tüm illerde elektronik sınava geçilecek

Yazılı sınavda, soru sayısının 120'den 60'a düşürüldüğünü hatırlatan Küçük, "Yönetmelik şöyle bir fark getiriyor. 3 dersimiz var. Bizim 3 dersin sınavları ayrı oluyor ve değerlendiriliyordu. Bundan sonra 3 dersi tek sınav halinde değerlendireceğiz. AB ülkelerinde genelde yapılan bu uygulamadır. Ayrıca bundan sonraki süreçte elektronik sınavı artıracağız. Şu anda elektronik sınav sadece Ankara'da yapılıyor. Haziran ayı sonuna kadar 10 büyük ilde, yıl sonuna kadar da bütün illerde elektronik sınava geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Daha kısa sürede sürücü belgesi alınacak

Sürücü belgesi alma süresinin de kısaldığına dikkati çeken Küçük, eski yönetmelikte 3-3,5 ayda sürücü belgesi alınırken yeni yönetmeliğe göre bir ayda sürücü belgesinin alınabilineceğini kaydetti. Önceki yönetmelikte teorik ve direksiyon eğitimlerini bitirenlerin sınava girebildiğini artık bunların ayrıldığını anlatan Küçük, teorik dersi bitirenlerin teorik sınava, direksiyon eğitimini bitirenlerin direksiyon sınavına gireceğini, bu nedenle de sürenin kısalacağını ifade etti.

Diğer önemli değişikliklerden birinin de direksiyon eğitimine getirilen esnek sistem olduğunu vurgulayan Küçük, eskiden B sınıfı için pist alanlarında ve akan trafikte 10'ar saat olan çalışma zorunluluğun, artık sürücü kurslarının isteğine bağlı olarak, pist alanında veya simülatörle verileceğini söyledi.

Küçük, akan trafikte çalışma zorunluluğunu 10 saatten 13 saate çıkarıldığını da kaydetti..

Emniyet kemeri takmayanın sınavı bitirilecek

Yeni yönetmelikte en büyük değişikliklerden birinin direksiyon sınavlarındaki puanlama sisteminin olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti: "Direksiyon sınavlarıyla ilgili yürürlükten kalkan yönetmelikte 100 puan üzerinden belirli kriterlere göre değerlendirme yapılıyordu. Hata yapıldığı zaman puan düşme sistemi ile sürücü belgesi alıp almayacağı belli oluyordu. Çok önemli hatalarda 2 puan, 3 puan, 5 puan düşüyordu sınav yapıcılar. Çünkü yönetmelik bu şekildeydi. Örneğin eski mevzuata göre aracı çalıştırma ve harekete geçirmede kurallara uymuyor, emniyetli ve rahat kalkış yapamıyorsa bu sürücü adayından 2 puan düşüyordu. Yeni mevzuata göre bunu üçe ayırdık. Bunlardan her hangi birini yapmayan sürücü belgesi alamıyor ve o anda sınavı bitiyor. Yeni yönetmeliğe göre, emniyet kemerini takmıyor, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmiyorsa sınavı bitiriyoruz. Bunları yapıyor ancak aracı çalıştırma ve harekete geçirme yöntem ve kurallarına uymuyorsa yine sınavı bitiriyoruz. Bunları da doğru yaptı fakat emniyetli bir kalkış yapamıyorsa yine sınavını sonlandırıyoruz. Yaptığımız en önemli değişiklik budur."

Eski yönetmelikteki uygulamaya göre, direksiyon sınavı yapanların tüm dikkatlerine rağmen "sürücü belgesi vermemenin veya onları bırakmanın" çok zor olduğunu ifade eden Küçük, " Yeni sistemde puanlama usulü yok. Önemli hata yaptığı zaman sınavına son verilecek ve sürücü belgesi alamayacak" diye konuştu.

Direksiyon eğitiminde devamsızlık hakkı yok

"Maalesef sürücü kurslarımız kurulduğu günden beri yeterli eğitimi vermiyorlardı" diyen Küçük, şöyle devam etti: "Bunun suçu aslında kendilerinde de değildi. Çünkü sürücü adayları eğitim almak istemiyorlardı. Sınav çok kolay olduğu için eğitim almayı istemiyorlardı. Bundan sonra sınavı çok zor yapacağımız için sürücü adaylarımız eğitim almak isteyecek, sürücü kurslarımız da onlara isteyerek eğitim verecek. Sınavı zorlaştırıp eğitimi de artırmış olduk."

Yönetmelikte sürücü kursu personeli ve sınav yapıcılarla ilgili önemli değişikliklerin olduğunu bildiren Küçük, sınav yapıcılarının 30 saat olan eğitimlerinin 120 saate çıkarılacağını belirtti.

Direksiyon eğitiminde kursiyerlerin devamsızlık hakkının olmayacağını vurgulayan Küçük, "Bir defa almadıkları ders için telafi eğitimi yapılabilecek. Telafi eğitimine de gelmezse o dönemki kaydı silinecek" dedi.

Teorik dersler kolaylaşacak Yeni yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Küçük, "Mevcut kursiyerler eski yönetmeliğe göre devam edecekler. Yönetmeliğe geçici bir madde koyduk. Eski yönetmeliğe göre başlayanlar eğitimlerini bitirecekler hatta sınavlarını da bitirecekler. 1 Haziran'dan itibaren başlayan dönemler için yeni yönetmeliğimiz geçerli olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

The Elder Scrolls Online’dan yeni bir oynanış videosu

Yılların RPG oyun serisi bu sefer bir MMO olarak piyasaya çıkıyor


Yıllara meydan okuyan RPG oyun serisi The Elders Scrolls bu yılın sonlarında PC oyuncuları için geri geliyor, hem de bir MMO olarak. Daha önce oynanış dinamiklerine dair küçük detaylara göz atabildiğimiz bu yeni "online" yapımın yeni videosu CVG editörlerinin ağzından, 7 dakikayı aşan muhteşem görsellikteki atmosfer ve dövüş mekaniklerini sergiliyor. İyi seyirler!

Tim Cook, çevreyi korumak için yeni bir ismi işe aldı

Geçtiğimiz gece gerçekleşen D11 adlı konferansta konuşan Apple'ın ünlü CEO'su Tim Cook, pek çok mühim açıklamayla birlikte ilginç bir atılıma ilk adımı attıklarını duyurdu. Apple ürünlerinin çevreye zarar vermemesi için çabaladıklarını ima eden Cook, şirket bünyesine sürpriz bir ismi katarak, bu gibi konularda çok daha dikkatli ve "doğru hareket" eden bir firma olacaklarını belirtti.

Amerikan Çevre Koruma Kurumu'nun en yetkili isimlerinden (Environmental Protection Agency – EPA) Lisa Jackson artık Apple'ın çevre sağlığı ile ilgili işlerinden sorumlu kişi olacak. Jackson bulunduğu alanda güçlü bir isim olarak bilinirken, buradaki yeni görevi boyunca hem yeni ürünlerin çevresel etkilerini inceleyecek, hem yenilenebilir enerji kaynakları projelerini denetleyecek.

Xbox One ön siparişleri PlayStation 4’ün önünde ilerliyor

Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox One lansmanı sonrasında o kadar çok olumsuz eleştiri aldı ki, çoğunluk bunun bir tür PR başarısızlığı olduğu yorumunda bulundu. Geçtiğimiz gün İngiltere'de ortaya çıkan bir istatistik ise sektörün önde gelenlerini şaşırtmaya yetti. Sony'nin PlayStation 4'ünü galip olarak ilan edenler, İngiltere'deki BlockBuster'ın duyurusu sonrasında oldukça şaşırdı.

BlockBuster'ın açıklamasına göre Xbox One'ın ön sipariş sayısı, PlayStation 4'ü solladı. Bu şaşırtıcı durum sonrası CVG'nin haberine göre yine İngiltere'de bulunan birden fazla dağıtımcıdan benzeri raporlar geldi. Konsolun tanıtımından sadece 24 saat sonra, ön siparişler geçtiğimiz Şubat ayında duyurulan PS4'ün ön siparişlerini geçmiş. Ortada resmi bir veri ya da isim yok ve bu hızlı başlangıcın nedeni de henüz belli değil.

Çok özel bir teleskop Ay’ın yolunu tutuyor

Yıllardır adının gizli kalmasını isteyen kişi / kişilerce madden desteklenen özel bir uzay projesi ilk kez yüzünü gösterme cesaretini buldu. The International Lunar Observatory Association ve Moon Express'in uzun yıllardır gizlice üzerinde çalışmakta olduğu bu projenin meyvesi ise ILO-X adlı bir Ay teleskobu. Yaklaşık iki yıl sonra, yani 2015 senesinde Ay'a uçurulması planlanan bu teleskop uzayın farklı alanlarını gözlemleyecek.

Küçücuk boyutu ve 6.4 megapiksel çözünürlüğü ile meşhur Hubble teleskobuna rakip olamayacak olan ILO-X'in şimdilik böyle bir niyeti de bulunmuyor zaten. Asıl amaç okullara dahi girebilmek, bu vasıtayla öğrencilere erişip, internet üzerinden bile uzayın bilinmez boşluğuna küçük bir bakış atılmasını sağlayabilmek. Bilim insanları ve öğrenciler için Derin Uzay'ın sırlarını çözmek artık iki yıl kadar uzağımızda.

Windows 8.1 ile gelecek başlat butonu sızdı

Microsoft'un yeni işletimi Windows 8'in büyük güncellemesi ile birlikte geri gelecek olan başlat butonu sızdırıldı.


Teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz yıl yeni işletim sistemi Windows 8'i kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Gerek kullanıcıların alıştığı başlat butonunun yer almayışı gerekse masaüstüne geçememe olayı gibi eksikliklerden ötürü kullanıcılar tarafından yadırganan Windows 8'e kapsamlı bir güncelleme geleceği ise kesindi. Windows 8.1(Windows Blue) ismindeki bu güncelleme ile birlikte Windows 8'e başlat butonundan birçok eksikliğe kadar düzeltilecekti.

Şimdi ise Windows 8.1 ile geri gelecek olan başlat butonu sızdırıldı. Alışık olduğumuz Windows XP'deki veya Windows 7'deki başlat butonundan bir hayli farklı olan bu butonun bir hayli sade ve hoş durduğunu da belirtelim.

Bakalım, Windows 8 şu an oldukça düşük bir pazar payına sahip. Bu güncelleme belki Windows 8'in pazar payını artabilir. Ayrıca Microsoft cephesinden de geçtiğimiz günlerde Windows 8'in beklentileri karşılayamadığına yönelik bir itiraf geldiğini de hatırlatalım. Siz ne düşünüyorsunuz, Windows Blue güncellemesi gelince Windows 8'e geçiş yapar mısınız?

Facebook'ta onaylanmış hesap ve profil dönemi başlıyor

2013'te birçok yeniliğe imza atan sosyal ağ Facebook'a Twitter'dakine benzer, onaylanmış profiller ve hesaplar geliyor.


Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, 2013 yılına büyük yeniliklerle girdi. Yılın ilk aylarında yeni zaman tüneli tasarımını resmen duyuran, etkinliklere hava durumu tahminlerini ekleyen ve yorumlara 'Cevapla' butonunu ekleyen Facebook, bugün onaylanmış hesap ve profilleri duyurdu.

Bugün itibariyle başlayan bu olayı aslında Facebook'un en büyük rakiplerinden olan Twitter'dan hatırlıyoruz. Twitter'dakine benzer bir şekilde artık Facebook, ünlüler, markalar ve gazetecilerin hesaplarını ve profillerini onaylayarak, profilin ya da hesabın yanında küçük mavi bir tik işareti koyacak.

Facebook'taki bu güncelleme ile birlikte artık Facebook'taki sahte hesapların sonu gelecek. Bu işlem Twitter'da bir hayli işe yaramıştı ve Facebook'ta da işe yarayacak gibi görünüyor.