A'dan Z'ye Samsung Galaxy S4

16 Mart 2013, İstanbul - Samsung Electronics GALAXY S serisinin dördüncü nesli olan GALAXY S4'ün dünya lansmanını gerçekleştirdi. GALAXY S4; kullanıcısını yaşamında önem verdiği her şeye daha da yakınlaştırmak; adeta tamamlamak için tasarlanmış bir yol arkadaşı.

Kullanıcısının günün akışı içerisinde önem verdiği tüm öğeleri anlayan Samsung GALAXY S4 yaşam tarzınızı yeniden tanımlamak ve tamamlamak üzere geliştirildi. Bu şık ve inovatif akıllı telefon insan ilişkilerine odaklanarak tasarlandı. Kullanıcı deneyiminin zahmetsiz olması gerektiği inancıyla geliştirilen ürün, kullanıcısının sadece hayatını kolaylaştırmak/la kalmıyor; yaşam kalitesini düzenleme çabalarına da destek veriyor.

GALAXY S4'ün cazibesi; ilk anda ustalıkla tasarlanmış daha geniş ekran boyutu ve daha büyük pil, asgari düzeye indirilmiş çerçeve kalınlığından kaynaklansa da bütün bunların, hafif (130 g) ve ince (7,9 mm) bir formda sunuluyor olması bu cazibeyi ikiye katlıyor. Daha ince olmasına rağmen "daha güçlü" olan Samsung GALAXY S4'ün tutuşu çok daha kolayken, ekran deneyimi ise inanılmaz zenginlikte. Lansmanda; Duman Siyahı ve Buz Beyazı olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile sunulan ürün, yıl içinde çok sayıda yeni renk seçenekleriyle kullanıcısı ile buluşacak.

"GALAXY S4 ile Samsung yine yaşam tarzımızı zenginleştiriyor" diyen Samsung BT ve Mobil İletişim Birimi Başkanı JK Shin; "GALAXY S4'ün tüm yenilikçi özellikleri dünya çapında kullanıcılarımızın iç görü ve ihtiyaçları baz alınarak geliştirildi. Galaxy S serisinin başarısının devamı olan bu akıllı telefon insanlardan ilham alan yeniliğin bir başka kanıtı. Samsung olarak yarattığımız yeniliklerde insanlardan ilham almaya devam edeceğiz; Böylece ilham kaynağımız olan insana biz de ilham kaynağı olabileceğiz" dedi.

- Keyifli anlar – Hayatın tadını daha fazla çıkarmanızı sağlar 

Zengin bir hayat, özel anlarla dolu bir hayat demektir; GALAXY S4 işte bu özel anları yakalar ve paylaşır. GALAXY S4 dünyanın ilk Full HD Süper AMOLED ekranına sahip. 5-inç büyüklüğündeki ekranı, şaşırtıcı görüntüleme kalitesiyle 441ppi değerine sahip. Samsung GALAXY S4 aynı zamanda Corning'in yeni Gorilla® Glass 3 ile yaşamın bütün maceraları için sağlam/dayanıklı bir seyahat arkadaşına dönüşüyor.

13 megapiksel arka kameraya sahip olan GALAXY S4'te, hem ön hem de arka kameranın aynı anda kullanılmasını mümkün kılan 'Dual Camera' özelliği de dikkat çekiyor. Kullanıcılar, iki farklı kameradan anları yakalarken, iki resmi doğal olarak birleştiren ve aynı zamanda büyük resmin içinde küçük resmin büyüklüğünü ayarlayan bir dizi çerçeve efekti arasında seçim yapabiliyorlar. Kullanıcıların, ön ve arka kamerayla çektikleri iki fotoğrafı birleştirmek için 8 farklı yöntemden birini seçmeleri mümkün. 'Dual Video Call' fonksiyonu ise arkadaşlarınız ve ailenizle yaptığınız görüşme sırasında onlara neye baktığınızı da gösterebilmenizi sağlıyor.

Kamera fonksiyonunun özellikleri sadece 'Dual Camera' fonksiyonundan ibaret değil. Bunun yanı sıra, bütün hareketi tek bir devamlı çekimde görmenizi sağlayan 'Drama Shot' ve fotoğrafın çekildiği andaki ses ve görüntünün de eşsiz bir şekilde resimle birlikte kaydedilmesini sağlayan'Ses ve Çekim' de dâhil olmak üzere 12 farklı çekim moduna da sahip.

Yeni 'Anı Albümü' ile tüm anlar artık otomatik olarak bir fotoğraf albümünde de saklanabiliyor. GALAXY S4 ile çekilen fotoğraflar; bir başlık veya zaman ve yer etiketi altında, otomatik olarak bir fotoğraf albümünde toplanıp sınıflandırılabiliyor.

Gerçek Bağlantılar - İnsanları Bir Araya Getirir
Samsung GALAXY S4 hayatımızdaki insanlarla gerçek bağlantılar kurabilmemizi sağlıyor. GALAXY S4, ilişkilerinizin keyfini en üst düzeyde yaşamanızı ve nerede olursanız olun hayatın keyfini kolaylıkla paylaşmanızı sağlıyor.

'Grup Play' fonksiyonu sayesinde kullanıcılar Wi-Fi veya GSM sinyaline ihtiyaç olmaksızın müzik, fotoğraf, belge ve oyunları rahatça paylaşabiliyor. Bu özellik kullanıcıların başkalarıyla doğrudan bağlantı kurarak içerik ve eğlenceyi paylaşmalarını, izlemelerini veya üretmelerini mümkün kılıyor. 'Müzik Paylaş' seçeneği ise kullanıcılara aynı şarkıyı birçok telefonda senkronize bir şekilde çalma olanağı sağlıyor.

GALAXY S4 dil engellerini ortadan kaldırarak insanları birbirine daha da yakınlaştırıyor. 'S Tercüman' ile e-posta, SMS ve ChatON gibi uygulamalarda anında yazılı ve sesli çeviri yaparak yurtdışına yolculukları bir keyif haline getiriyor. Çeviriler hem konuşmadan metne hem de metinden konuşmaya dönüştürülerek yapılabiliyor.

GALAXY S4 HSPA+42 Mbps (Dual Carrier) ve 4G LTE altyapılarını destekliyor ve böylece dünyanın neresinde olursanız olun mükemmel bağlantı olanaklarına sahip olmanızı garanti ediyor. Özellikle LTE versiyonu 6 farklı bant setini destekliyor ve bu da LTE kapsama alanlarının çoğunda çalışabilmesini ve global olarak LTE roaming yapabilmesini sağlıyor. Ayrıca TDD / FDD LTE Dual Mode versiyonu da bu yıl içinde tanıtılacak.

Her Şeyi Daha Kolaylaştırır
Günümüz dünyasında her birimiz, yaşamı kolaylaştırmanın ve stresi azaltmanın akıllı yollarını arıyoruz. GALAXY S4, başlatmak için parmak dokunuşuna gerek olmadan yüzünüzü, sesinizi ve hareketinizi algılayan yenilikçi özellikleri sayesinde işlemlerin zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

'Samsung Akıllı Durdurma (Samsung Smart Pause)', ekranı bakış yönünüze göre kontrol etmenizi sağlar. Bir video seyrederken bakışınızı ekrandan başka bir yere çevirdiğinizde videonuz durur ve ekrana bakar bakmaz yeniden başlar. 'Samsung Akıllı Kaydırma (Samsung Smart Scroll)' ise tarayıcınızı veya e-postalarınızı ekrana hiç dokunmadan aşağı yukarı kaydırabilmenize izin verir. GALAXY S4 yüzünüzün ekrana çevrili olup olmadığını anlar ve bileğinizin hareketini algılar, bu sayede sayfaları aşağı veya yukarı kaydırabilmenize olanak tanır.

Air View özelliği ile; kullanıcıların bir e-posta, fotoğraf, video veya S Planner, içeriğini açmak zorunda kalmadan parmaklarıyla, ekrana dokunmaksızın ön izleme yapabilmelerine olanak sağlar. Air View ile internet sayfasını büyütülmüş olarak görebilir ya da hızlı aramada kayıtlı bir telefon numarasını ön izleme ile görebilirsiniz.

'Temassız Kontrol' (Air Gesture) özelliği ile elinizin havada yaptığı bir hareketle çalan müziği değiştirebilir, bir web sayfasında gezinebilir veya gelen bir aramayı kolayca kabul edebilirsiniz.

'Direksiyonda Sesli Kontrol' (S Voice™ Drive) özelliğiyle, direksiyon başındayken optimum kolaylık ve güvenlik için sesle kontrol ederek komutları aktif hale getirebilirsiniz. Aracınızın Bluetooth'una bağlandığında telefonunuz otomatik olarak direksiyon moduna geçerek metinleri sesli hale dönüştürür ve bu sayede mesajlarınızı ekrana hiç bakmadan kolay ve güvenli bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

'Samsung Optik Okuyucu' (Samsung Optical Reader); bir metni, kartviziti veya QR kare kodu bilgisini otomatik olarak tanımak suretiyle tercüme metin mesajı ve arama gibi kullanışlı fonksiyonlar sunarak yaşamı daha da kolay hale getiriyor.

Evinizde, 'Samsung WatchON' kullanarak GALAXY S4'ünüzü televizyon, set üstü kutusu, DVD oynatıcısı ve hatta klimanız da dahil olmak üzere ev eğlence sisteminizi uzaktan yönetebileceğiniz bir kumandaya dönüştürebilirsiniz. Buna ek olarak, Elektronik Program Kılavuzunun (Electronic Program Guide - EPG) sağladığı zengin bilgilere dayanarak canlı TV ve kablolu TV gibi zengin içeriklerin de tadını çıkarabilirsiniz.

Daha Güçlü Bir Hayat – Sağlığınızı ve Yaşam Kalitenizi Ona Bırakın
GALAXY S4, yeni "S Sağlık" (S Health) yazılımını kullanarak, sağlığınızla ilgili bilgileri güncel tutuyor. Cihazın içinde yer alan sensörler, sistemli ve otomatik olarak sağlık durumunuzu, bulunduğunuz ortamı ve çok daha fazlasını izleyerek, yaşam kalitenizi artırmanıza yardımcı oluyor. Kullanıcılar da sağlıklı ve fit kalabilmek amacıyla beslenme günlüğü, egzersiz günlüğü ve uyku izleme fonksiyonlarını kullanarak sağlık durumlarını kolayca kontrol altında tutabiliyor. (Bazı fonksiyonlar, özel aksesuarlarla aktif hale gelmektedir.)

Sağlığınızı korumaya katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan "Samsung Ekran Uyumu" (Samsung Adapt Display), her uygulama tipi için kişiselleştirilme özelliği sayesinde en uygun izleme deneyimini sunarken, "Samsung Ses Uyumu" (Samsung Adapt Sound) ise her kullanıcı için en uygun ses düzeyi ve tipini sunuyor.

Samsung GALAXY S4 Ürün Özellikleri:

















































































2.5G (GSM / GPRS / EDGE): 850 / 900 / 1 800 / 1 900 MHz
3G (HSPA + 42 Mbps): 850 / 900 / 1 900 / 2 100 MHz
4G (LTE Cat 3 100 / 50 Mbps) : 6'ya kadar çıkabilen farklı bant setleri
(Şebeke desteği ülke ve bölgelere göre değişiklik gösterebilir.)
Ekran5 inch Full HD Super AMOLED (1 920 x 1 080) ekran, 441 ppi
İşlemci1,9 GHz Quad-Core İşlemci / 1,6 GHz Octa-Core İşlemci (İşlemci tipi ülke ve bölgelere göre değişiklik gösterebilir.)
İşletim SistemiAndroid 4.2.2 (Jelly Bean)
KameraAna (Arka): 13 Mega piksel Auto Focus kamera, Flaş ve Sıfır Deklanşör Gecikmesi, BIS özellikleriyle
İkinci kamera (Ön): 2 Mega piksel kamera, Full HD kayıt @30 fps Flaş ve Sıfır Deklanşör Gecikmesi, BIS özellikleriyle
VideoCodec: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark, HEVC
Kayıt & Playback: Full HD (1080p)
SesCodec: MP3, AMR-NB / WB, AAC / AAC+/ eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X
Kamera ÖzellikleriÇift Kamera: Çift Çekim / Çift Kayıt / Çift Görüntülü Arama
Drama Çekimi, Sesli Fotoğraf Çekimi, 360° Fotoğraf, Sinema, Silme, Gece, En İyi Fotoğraf, En İyi Yüz
Güzel Yüz, HDR (High Dynamic Range), Panoromik, Spor
Ek ÖzelliklerGrup Play: Müzik Paylaş, Resim Paylaş, Doküman Paylaş, Oyun Grubu
Anı Albümü, S Tercüman, Optik Okuyucu
Samsung Akıllı Kaydırma, Samsung Akıllı Durdurma, Temassız Kontrol, Air View
Samsung Hub, ChatON (Sesli / Görüntülü Arama, Ekran paylaşımı,
3 yöne görüntülü konferans)
Samsung WatchON
Samsung Ekran Işık Uyumu, Samsung Ses Seviyesi Uyumu
Dokunmatik Hassasiyet Uyumu (Eldiven ile kullanılabilir)
Güvenlik Asistanı, Samsung Link, Ekran Paylaşımı
Samsung KNOX (sadece B2B)
Google Mobile HizmetleriGoogle Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude
Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk,
Google Places, Google Navigation, Google Downloads, Voice Search
Bağlantı OlanaklarıWiFi 802.11 a/b/g/n/ac (HT80)
GPS / GLONASS
NFC, Bluetooth® 4.0 (LE)
IR LED (Remote Control), MHL 2.0
SensörHız Sensörü, RGB Işık Sensörü, Jeomanyetik Sensör, Mesafen Sensörü, Jiroskop, Barometre
Sıcaklık ve Nem Sensörü, El hareketleri sensörü
Hafıza16 / 32 / 64 GB Kullanıcı Hafızası + microSD yuvası (64 GB'a kadar yükseltilebilir)
2 GB RAM
Boyutlar136,6 x 69,8 x 7,9 mm, 130 g
Pil2 600 mAh