Sony Xperia Z, bir kez daha suyun altından görüntülüyor


Sony'nin amiral gemisi, aynı zamanda denizaltı görevi de görüyor.


T-Mobile, Sony'nin amiral gemisi modeli Xperia Z için ufak bir video hazırlamış. 23 saniyelik videoda, Xperia Z'nin su altındaki çekim kalitesi gösteriliyor. Biliyorsunuz Xperia Z, Sony'nin suya ve toza karşı dayanıklı olarak ürettiği ilk akıllı "süper telefonu". Bir süredir de ülkemizde satışta bulunuyor.

Xperia Z'nin kamera performansı ve suya dayanıklılığıyla alakalı olarak biz de özel videolar hazırlamıştık.

Samsung Galaxy S4 Zoom'un tanıtım videosu geldi


10X optik zoom sunan tek akıllı telefon.


 

Samsung'un bir süre önce resmen duyurduğu kamera telefonu Samsung Galaxy S4 Zoom için ilk tanıtım videosu geldi. 16MP kamerası ve 10X optik zoom gibi özellikleriyle dikkat çeken telefon, BSI Cmos sensörü sayesinde düşük ışıkta en iyi görüntüyü sunuyor, görüşme yaparken fotoğraf çekip göndermenize yardımcı oluyor, 25 akıllı çekim moduyla ortama göre en iyi seçenekleri size sunuyor. Cihazın detayları için buraya bakabilirsiniz.

İyi seyirler.

 

Half-Life 3 çıktı mı?

Çok basit bir cevap olacak, ama hayır, çıkmadı. Ne zaman çıkacağı da belli değil. Zaten dalga konusu da bu.


469971873562400279

Yıllardır Valve'dan yeni bir Half-Life oyunu bekleniyor, ancak bu bekleyişe karşı yapımcı firmadan bir cevap gelmiyor. Episode Three mi, yoksa Half-Life 3 mü diye söylentiler, beklentiler sürerken, Valve'ın oyun konsolları, oturma odası projeleri ve Steam'i geliştirme gibi düşünceleri bulunuyor. Tabii bunlar açıklanan şeyler, açıklanmayan tarafta neler var bilmiyoruz...

Peki Half-Life ne zaman çıkar? Bunu da bilmiyoruz. Açıkçası internette Valve, firmanın patronu Gabe Newell ve beklenen isim Half-Life, defalarca dalga konusu olmuştu. İşte bu komik faaliyetlerin Twitter ayağı da var; @IsHL3OutYet hesabı.

7 binden fazla takipçisi olan bu hesap, hiç kimseyi takip etmiyor ve şimdiye kadar 246 tane tweet atmış. Attığı mesajların çok büyük bir bölümünde ise "No", yani "Hayır" yazıyor. Zaten hesabın ismine baktığınızda, Half-Life 3'ün hala çıkıp çıkmadığını soruyor. Neden sormasın ki, 2007 yılından bu yana seriden hala ses seda yok...

5 bin 300 yaşındaki adamdan yeni bilgi var

Ölüm sebebine dair yeni bir bilgiye ulaşıldı.


Avusturya-İtalya sınırındaki Ötztal Alpleri'nde 1991'de bulunan ve dünyanın en iyi korunmuş mumyalarından biri olan Buz Adam lakaplı 5 bin 300 yaşındaki Ötzi'nin, yeni bir sırrı daha ortaya çıktı.

buz

Ötzi'nin beyin dokularından iki örnek alan bilim insanları, bu örneklerde pıhtılaşmış kana ve beyin hasarını gösteren proteinlere rastladı. Bazı dokularda kan pıhtılaşması sonucu morarmaya da rastlayan uzmanlar, bu tür belirtilerin kafaya alınan ölümcül bir darbeden kaynaklanabileceğini söyledi. 1997'de köprücük kemiğinin altında bir delik bulunan Ötzi'nin okla öldürüldüğü düşünülüyordu.

Kaynak: Sabah

Myspace'in yeni yüzüne tam 20 milyon dolar harcanıyor

Bir zamanların meşhur MySpace adını değiştirdi, yeni yüzünü tüm dünyaya tanıtmak için büyük reklam çalışmalarına başlayarak milyonlarca dolar harcadı


myf

Yeni yönetim kadrosu ile birlilkte baştan sona büyük bir değişim geçiren sosyal medya platformlarının en gediklisi MySpace, yeni adı ile Myspace reklam kampanyalarına başladı bile. Oldukça büyük bir kampanya olacağı söylenen çalışmanın ilk ayağı ise oldukça şık bir video oldu. Şirketin amacı bu yenilenen yüzü sosyal medyanın her bir kullanıcısına kadar ulaştırabilmek.

Bir zamanların en büyük sosyal ağı olan MySpace'in tekrardan hayata dönüşü ile birlikte göz dolduran yepyeni tanıtım videoları da çıkmaya başladı. Bunların ilki dün gece yayıma girerken, ilginç bir de detay paylaşıldı. Myspace, baştan sona yenilendiğini tüm dünyaya duyurmak için 20 milyon dolarlık bir reklam bütçesi hazırlamış. Bu rakam sayesinde televizyonlarda, radyo ve dijital platformlarda yer bulacak olan reklamlar, kısa sürede şirkete kazanç olarak geri dönecek.

iPhone kullanıcıları yüzlerini Facetune ile güzelleştiriyor

Portre fotoğraflarında karşımıza çıkan renk değişimleri, patlamalar, cilt renk tonu, lekeler gibi can sıkan sorunlar tek bir uygulama ile ortadan kalkıyor


384557285727400279

Akıllı telefon seçimlerini iPhone'dan yana kullanan akıllı telefon sahipleri artık istedikleri fotoğraflarını sınırsız seçenek ile birlikte düzenleyebilecek. Lightricks Ltd. tarafından App Store'da satışa çıkan ve en çok satılanlar listesinde üçüncü sıraya yerleşen Facetune, portre fotoğraflarının üzerinde istediğiniz oynamayı yapmanıza izin veriyor, ortaya beklenmedik derecede kaliteli sonuçlar çıkartabiliyor.

Uygulama, cildi düzgün ve temiz göstermeye, surata küçük implantlar ekleyip, saç rengini değiştirmeye, kırmızı göz ve beyaz göz efektlerini silmeye ve surattaki ifadeyi değiştirmeye kadar çok sayıda işlemi, basit düzenleme araçları ile birlikte yapıyor. Çeşitli filtrelerin de kullanılabildiği Facetune'da hazırladığınız portre fotoğrafları sosyal medya markaları üzerine anında aktarabiliyorsunuz da.

Bu başarılı uygulamayı iTunes üzerinden 2.99 dolar'a satın alınabiliyor.

Uçan bisiklet devri başlıyor

Taşımacılıkta hava yollarını tercih edenler için kısa mesafeleri daha da yakın yapacak orijinal bir proje üzerinde çalışılıyor


377835358638400279

Gelecek neler getirir, bilinmese de öyle gözüküyor ki ilerleyen yıllarda taşımacılık yerden tamamen göklere kadar uzanabilir. Çek Cumhuriyeti'nden Duratec, Technodat ve Evektor adlı üç şirketin ortaklaşa yürüttüğü bir proje, uçan bisikletler üretmek amacında. Kar aracına benzeyen bu bisikletin çok sayıda pervenesi ve onları destekleyen özel bataryaları bulunmakta.

Altı ayrı bataryanın desteklediği özel pervaneler, dört ana motor ve bir ana pervaneden oluşan araç toplamda 209 pound (yaklaşık 100 kg.) ağırlığında. Geçtiğimiz Çarşamba günü Prag'da gerçekleştirilen tanıtımda yapılan test sürüşünde ilk başarılı sonuç alınmış. Uzaktan kumanda ile yönetilen araç, cansız bir manken ile birlikte toplamda 5 dakika boyunca uçmuş.

Geliştirilmeye devam edecek olan uçan bisikletin gerçek insanlar ile havalanabilmesi için ise daha güçlü ve yeni bataryalara ihtiyaç varmış.

Android 5.0 geliyor. Üstelik eski telefonlar için de

Google'dan yeni bir performans atağı gündemde. Böylelikle aynı işletim sistemi sürümünü kullanan telefonların sayısı ciddi şekilde artabilir.



Akılı telefon kullanıcılarının merakla beklediği Android 5.0 Key Lime Pie'ın çıkışına daha vakit var. Resmi olmayan kaynakların belirttiğine göre Google, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Android 4.3 ile boy gösterebilir, ancak 5.0 için beklenen dönem, Ekim ayının sonları. Ekim gibi Motorola'nın yeni telefonunun ve yeni Nexus'un da görücüye çıkması gündemde. Bu cihazlarla yeni sistemin tanıtılması da iyi bir katkı yapabilir.

373516938956400279

Peki, Android 5.0'ı başka hangi telefonlar kullanabilecek?

Söylenenler, Android 5.0'ın sadece yeni akıllı telefonlar için olmadığı, aynı zamanda birçok eski telefonu da kapsadığı yönünde. 512MB RAM kullanımlı iOS ve Windows Phone 8'li telefonlarda stabil bir çalışma performansının olduğu biliniyor. Bunu Google niye yapmasın? Google'ın da Android 5.0 sisteminin 512MB'lık telefonlarda optimize çalışacağı, performansının üst düzey olacağı konuşuluyor. Böylelikle de çok yaygın kullanılan Android 2.3 serisi işletim sistemi sürümünün geride bırakılması mümkün.

Siz, hangi Android işletim sistemi versiyonunu kullanıyorsunuz?

Steve Jobs filmi jOBS, 16 Ağustos'ta vizyona giriyor

Tüm dünyada özellikle teknoloji dünyasında merakla beklenen Steve Jobs filmi ile ilgili yeni bilgiler var.


jobs_filmine_sert_elestiri_video_h811

Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs hayatını kaybettikten sonra hakkında birçok kitap ve belgesel hazırlandı ancak tüm dünya özellikle teknoloji dünyası tam anlamıyla Steve Jobs filmi jOBS'a odaklanmış durumda.

Dünyaca ünlü oyuncu Ashton Kutcher'ın Steve Jobs'u canlandıracağı filmin geleceği duyurulduğu andan beri herkes büyük bir merakla bu filmi bekliyordu. Ancak daha sonra pazarlama kampanyası dolayısıyla filmin ertelendiği açıklanmıştı. Bugüne kadar filmin vizyon tarihi belli olmamıştı ancak bugün çıkan haberlere göre jOBS filminin ABD'deki kesin vizyon tarihi belli oldu.

Filmin yapımcısı Open Road Films, jOBS'un ABD'de 16 Ağustos'ta vizyonda olacağını açıkladı. Filmde Steve Jobs'u canlandıracak olan Ashton Kutcher'a, Josh Gad, James Woods, JK Simmon ve Dermot Mulroney eşlik ediyor. Filmin ülkemizde ABD'deki gösteriminden biraz daha geç vizyona gireceği kesin ancak tam olarak tarih henüz belli değil.

WWDC 2013: Apple Store'a günlük 1 milyon ziyaretçi geliyor

Apple'ın CEO'su Tim Cook devam eden WWDC 2013 geliştirici etkinliğinde sayısı 407'ye ulaşan mağazaları Apple Store'lar ile ilgili istatistikleri de açıkladı.


Teknoloji devi Apple'ın önemli istatistikleri açıkladığı, önemli duyurular yaptığı WWDC 2013 geliştirici etkinliği halen devam ediyor. 2 gün önce başlayan etkinlikte Apple, oldukça önemli duyurular yaptı. Bu duyurulardan birisi de Apple'ın artık tüm dünyaya yayılmaya başlayan Apple Store'ları ile alakalıydı. Apple'ın CEO'su Tim Cook, 14 ülkede sayısı 407'ye ulaşan Apple Store'larının artık günlük 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını duyurdu.

19342603084400279

Yakında ülkemizde de açılacak olan Apple Store, bu sayı ile çok önemli bir kilometre taşını da geride bırakmış oldu. Apple Store'un bu başarısını Tim Cook, klasik mağazacılık anlayışından farklı olmalarına bağlıyor. Çünkü yıl içerisinde bu mağazalarda sanatsal faaliyetlerden, okul gezilerine kadar birçok etkinlik düzenleniyor.

Öte yandan Apple, şu an 14 ülkede faaliyet gösteren Apple Store'larından bir tanesini de İstanbul'a açarak bu sayıyı 15'e çıkarmanın planlarını yapıyor.

Game of Thrones'un sezon finali torrent rekoru getirdi

Son dönemin popüler TV dizisi Game of Thrones rekorlarına yenisini eklemeye devam ediyor.



Tüm dünyada en çok seyredilen dizilerin başında gelen Game of Thrones'un 3. sezonu geçtiğimiz Pazar günü itibariyle sona erdi. Yaptığı sezon finali ile yaklaşık 10 aylık bir araya giren Game of Thrones, bu ara ile hayranlarını bir hayli üzse de yeni bir rekora da imza atmayı başardı..

hbo-bringing-back-game-of-thrones-for-a-third-chapter

2012'nin en fazla korsan indirilen dizisi olmayı başaran ve son zamanların en ünlü sosyal medya yıldızı olan dizinin 3. sezonunun final bölümü Bittorent'de yayınlandıktan hemen sonra 170.000 kez paylaşılarak önemli bir rekor kırdı. Bunun yanında yine aynı bölümüyle sadece bir gün içerisinde TorrentFreak'de 1 milyon kez indirilen dizi, torrent dünyasının lideri olduğu bir kez daha bizlere göstermiş oldu.

Ülkemizde de bir hayli büyük bir hayran kitlesi bulunan diziyi torrent kullanarak en çok indiren ülkeler ise; Avustralya, ABD, Kanada ve İngiltere. Bir yanda Khaleesi'nin ordusu ve ejderhaları, bir yanda ak yürüyenler, diğer yanda ise taht mücadelesi veren 5 aile. Bakalım, yeni sezon bizlere neler getirecek. Dizinin yeni sezonunun 2014'ün Nisan ayında yayınlanacağını bir kez daha hatırlatalım.

Her ne kadar alt yazı olsa da ülkemizde ciddi bir hayran kitlesi var.

Bing Maps’e 270 TB'lık dev bir güncelleme (UPDATE) geldi

Microsoft, harita servisi Bing Maps'e dev bir güncelleme getirdi. 270 TB'lık güncellemede harita servisine kuş bakışı özelliği de geldi.


phpThumb_generated_thumbnailjpg

Günümüzde gerek mobil cihazların sık kullanımı sayesinde gerekse ihtiyaçlarımız doğrultusunda harita uygulamalarını çok sık kullanır olduk. Dünya genelinde en çok kullanılan harita uygulaması da şüphesiz Google'ın harita servisi Google Maps. Diğer teknoloji devleri de Google Maps ile olan aranın fazla açılmaması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Daha önce de harita servisi Bing Maps'e 215 TB büyüklüğünde güncelleme getiren Microsoft, bu sefer 270 TB büyüklüğünde dev bir güncelleme daha getirdi. Microsoft'un bu dev güncellemesi sonrasında Bing Maps, Kuş Bakışı özelliğine de kavuşmuş oldu. Bunun yanında Mahalli Haritalar da 59 ülkedeki 4700 lokasyon ile bir hayli genişletilmiş durumda.

Şu an dünya genelinde en çok kullanılan harita servisi Google Maps olsa da Microsoft da harita servisinden ümidini kesmiş değil ve devamlı olarak harita servisini geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Peki siz hangi harita servisini kullanıyorsunuz?

PES 2014'ün yeni videosu yayınlandı


E3 2013 etkinliği bugün oldukça hareketli geçti. Oyun firmaları son bombalarını oyun severler ile paylaşırken bir de merakla beklenen PES 2014 oyununa ait video da yayınlandı. Yayınlanan videoda gerek grafikleri gerek oyun motoruyla Konami'nin bomba bir oyunla karşımıza çıkacağının ipuçları verildi.

Batman: Arkham Origins'in ilk oynanış videosu çıktı

Karanlıkların korkusuz kahramanı geçmişini anlatırken, Batman'in ilk yıllarına dair çok sayıda sürprizi bu oyunla öğreneceğiz



Son zamanlarda yapılan tüm platformlardaki en iyi Batman oyunları olarak bilinene Batman: Arkham Asylum ve Batman: Arkham City'e çok yakında yeni bir kardeş geliyor. Önceki oyunların kaldığı yerden hikayeyi devam ettirmek yerine, yıllar öncesine, yarasa adamın ilk günlerine gideceğimiz yeni yapımın adı ise Batman: Arkham Origins.

Adından da belli olduğu üzere meşhur kahramanımızı bu günlere getiren tüm karanlık olayların merkezine ineceğiz ve Joker, Two Face, Penguin gibi esaslı düşmanlar ile tekrar karşılaşacağız. E3'te yayımlanan yeni bir oynanış videosunda ise kahramanımızın peşine takılan suikastçiler hakkında bilgi alıyor, farklı mekanlara göz atma fırsatı yakalıyor ve yeni dövüş mekaniklerini inceleyebiliyoruz.

Playstation 4 ve Xbox One Karşılaştırması

Karşılaştırmamıza ilk olarak fiyat ve çıkış tarihleri ile başlayalım. Playstation 4, 399 dolar olacak. Xbox One ise 499 dolar çıkış fiyatına sahip olacak. Bu fiyatla gelen kutu içeriğinde konsol ve bir gamepad var. Xbox One'ın 100 dolar pahalı olmasının en büyük nedeni ise yeni nesil Kinect'in de kutu içeriğine dahil olması oluyor. PS4'ün benzer sistemi olan Playstation Eye Camera, ekstra cihaz olarak 60 dolardan satılacak. Bunun dışında ekstra gamepad almak isterseniz, 60 dolar daha vermek durumundasınız. Bu fiyatlar, dolar kelimesinden anlayacağınız gibi Amerika için geçerli çıkış fiyatları oluyor. Bu fiyatların sonlarına dolar yerine euro koyduğunuzda Avrupa fiyatları ile karşılaşıyorsunuz. Doğal olarak Türkiye için henüz bir fiyat açıklanmış değil. Fakat yüksek vergilerden dolayı konsolların 1000-1500TL fiyat aralığından satılacaklarını ön görebiliriz. Xbox One'ın çıkış tarihi Kasım 2013, Playstation 4'ün ise Aralık 2013 olacak. Türkiye'ye ise 3'er 4'er ay sonra geleceklerini varsayabiliriz. Zaten ilk parti konsolların hatalı üretilme paylarının yüksek olacağını düşünürsek, size kesinlikle ülkemizde çıkınca satın almanızı öneririm. Fakat 2-3 ay dayanamayıp yurtdışından alacakların sayısı da çok olacaktır. "Garantisiz ve hata payı yüksek bir yeni nesil bir cihazı, Türkiye'de nasıl tamir ettirirsiniz?" 'i düşünmenizi öneririm.

620x347xxbox-one-vs-playstation-4_1.jpg.pagespeed.ic.penIVmRj7I

Daha önceden hazırladığım Playstation 4 vs Xbox One - Yeni Nesil Konsol Savaşları yazımda konsolların teknik özelliklerine değinmiştim. Ortaya çıkan sonuç birbirine yakın özelliklere sahip iki konsol olmuştu. Fakat Playstation 4'ün daha iyi donanımsal özellikleri olduğu çok açık ortada. Özellikler RAM'lerde ikisinin de 8 GB fakat Xbox'ın DDR3 ve Playstation'ın DDR5 olması ana farkı yaratan etmen oluyor. Ekran kartları ortak olarak ATI, hafızalar 500GB, sürücüler Blu-Ray, işlemciler benzer AMD olup bir nevi toplama bilgisayar havası veren yeni nesil konsolların mimarileri elbette oyunları çalıştırmak üzere kurulduğu için farklı olacağı kesin gözüküyor. Yeni nesil konsolların 2'sinde de sadece HDMI çıkış olacak. Yani tüplü televizyonlara elveda demenin vakti geldi. 2'sinde de Wi-Fi olacak. Playstation 4'de BlueTooth teknolojisi varken Xbox One bunu içermeyecek. Bu demek oluyor ki Xbox One'da Bluetooth kulaklıklarınızı kullanamayacaksınız. Zaten Xbox 360'da kendi özel kulaklığı dışındaki kulaklıkları tanımıyordu.

Eskiden yeniye neler gelecek? Xbox 360 oyunları Xbox One'da; Playstation 3 oyunları da Playstation 4'de çalışmayacak. Achievement ve Trophy'lerimizi yeni nesile direk olarak aktarabileceğiz. Eski hesaplarımızı yeni konsollarımızda kulanacağız. Eski gamepadler yeni nesilde tanınmayacak. Playstation Move kontrol cihazı PS4'de de kullanılabilecek. Playstation Vita'yı PS4'de bolbol kullanacağız. Cross-Game özelliği ön plana çıkarılacak. Xbox One için ise Smart Glass özelliği sayesinde Windows işletim sistemli mobil cihazlarımızla etkin kullanım sağlanacak.

Xbox One'da bölge kilidi olacak. Muhtemelen Amerika, Avrupa ve Asya olmak üzere 3 bölge için ayrı ayrı oyun ve konsol almak durumda kalınacak. Playstation 4 ise bölge kiltsiz olarak karşımıza çıkacak.

Xbox One her saat başı online kontrol yapacak. 1 gün içinde internete bağlantı sağlayamazsa oyun oynanamaz olacak. Fakat internete ilk bağlandığımız zaman oyun oynamaya devam edebileceğiz. Yani internete erişimi olmayan yerlerde tek kişilik seneryo modlarını dahi oynamamız mümkün olmayacak. Playstation 4'de ise böyle bir check sistemi olmayacak.

Online oyun oynamak için Xbox One'da eskisi gibi Live Gold üyesi olmanız gerekecek. Daha önceden PS3'te bedava olan online oyunculuk Playstation 4'te artık Playstation Plus üyeliği isteyecek. İki üyelik sistemininde fiyatlar aynı düzeyde tutulmuş. 1 senelik Xbox Live Gold üyeliği ve Playstation Plus Üyeliği 100 TL olarak aynı kaldı. Bu üyelikler benzer olarak yeni nesile hesabınız ile birlikte aktarılacak. Playstation Plus oyun vermeye Playstation 4'te de devam edecek. Benzer bir özellik getirmek isteyen Xbox cephesi de her ay 2 adet oyun vermeye başlayacağını duyurdu. Ayrıca Xbox One'ı ön sipariş verenleri 1 senelik bedava Xbox Live Gold üyeliği bekliyor. Playstation tarafındaysa PS Plus üyeliği olmadan Netflix gibi bir kaç özel içeriğe ulaşabileceğimiz açıklandı. Yeni olarak ise Cross Chat özelliği de artık Playstation'a gelmiş bulunuyor.

620x281xps4-vs-xbox-one.jpg.pagespeed.ic.yWKvU_4L6I

Fiziksel olarak iki konsolda birbirine benzer şekilde dikdörtgen siyah kutu şeklinde birbirlerine benziyorlar. İkisi de yarı mat ve yarı parlak olarak iki kısıma bölünen çizgiler içeriyor. Tek fark Playstation 4'ün yanlarının biraz eğimli olması oluyor. Gamepadler biraz değiştirilmiş. Xbox One ana tasarımında ufak değişiklikler söz konusu, ortadaki tuşların özellikleri biraz değiştirilmiş. Yeni gelen özelliklerden en önemlisi Trigger tuşlarının titreşim özelliği kazanması olmuş. Playstation 4'te ise gamepadin ortasına dokunmatik bir ekran konumuş. Bu ekran herhangi bir görsel içermeyecek, sadece PS Vita'nın arka dokunmatiği gibi olacak. Yeni olarak Share tuşu eklenmiş. Bu tuş ile oynadığımı oyunu direk olarak internete video ile gönderebileceğiz. Bu özellik Xbox One'da tuşsuz olsada var. Konu ile ilgili olarak Microsoft Twitch.tv ile bir ortaklık kurmuş.

Hareket algılama konusunda iki konsol arasında bir çok fark ortaya çıkıyor. İlk olarak Kinect, Xbox One'ın kutusundan çıkacak ve Kinect 2.0 olmadan Xbox One'ın çalışmayabileceğini size hatırlatalım. Kinect sayesinde ses ve hareket ile arayüzde kontrol sağlayabileceğiz. Motion Kontrol cihazının sürekli olarak sizi kontrol edeceğini de anlamak zor değil. Çünkü her "Kinect" dediğinizde açılmak durumunda olacak. İşin içine saat başı online kontrol de girince açıkçası çeşitli komplo teorileri üretmek mümkün oluyor. Playstation cephesinde ise hareket ile kontol yok. Fakat harketli oyunları oynamak istiyorsanız; ekstradan Playstation Eye Camera ve Playstation Move Controller almak durumundasınız. PS Eye kameranız olduğunda ise sesle kontrolün olup olmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

İkinci el oyun konusunda da iki konsol arasında farklar bulunuyor. Bir Xbox One oyunu aldığınızda, bu oyunu Xbox'ınıza yüklemek zorundasınız. Daha sonra bu oyun sizin adınıza kaydediliyor ve bir daha oyun diskini kullanmıyorsunuz. Daha sonra bu oyunu satmak istediğinizde araya değişik değişkenler giriyor. Aldığınız oyunun dağıtımcısı eğer bir ücret isterse bu ücreti ona ödemek kaydıyla oyunuzu satabiliyorsunuz. Doğal olarak ödünç verme durumunda da bu sistem gerçekleşiyor. Playstation 4'te ise eski sistem devam edecek yani istediğinizi yapmak sizin elinizde olacak.

Sonuç olarak bir şeyler söylemek gerçekten zor gözüküyor. Bütün bu özelliklerin dışında karşımıza satın almamızı etkileyecek en büyük etmen olarak exclusive oyunlar çıkıyor. Bu noktada yapılacak tercihin tamamen kişisel zevkler yönünde olacağı aşikar. Büyük oyunların çoğunun iki konsola da çıkacağını size hatırlatalım. Keşke herkes iki konsolu da alabilecek ekonomik duruma sahip olsa diyorum. Böylece gereksiz yere yapılan fanlıklar da ortadan büyük ölçüde kalkacaktır. Fakat iki konsol arasında da belirgin farkların olacağı belirttiğim özelliklerden de anlaşılacaktır. Bu yazımda değinmediğim televizyon özellikleri biz oyuncuları ne kadar ilgilendirdiği konusunda bir şey demeyeceğim. Çünkü bu özelliklerin ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi yok. Yeni bilgiler geldikçe sizin paylaşmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.