BlackBerry'nin sonraki amiral gemisi: Tamamen dokunmatik A10

Yeni cihazları Z10 ve Q10 ile çıkışa geçen BlackBerry'nin bir sonraki amiral gemisinin tamamen dokunmatik ekrana sahip A10 olacağı iddia ediliyor.



2013 yılına köklü değişikliklerle girerek çıkış arayan Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry, yeni akıllı telefonları Q10 ve Z10 ile beklediği çıkışı yakalamış ve bazı ülkelerdeki pazar payının ikiye katlayarak bu çıkışını tescillemişti. İlerleyen günlerde ise Q5'i resmi olarak tanıtan BlackBerry, şu sıralar ise A10 adında yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan haberlerde BlackBerry'nin bu yıl 6 adet cihaz piyasaya sunacağı ortaya atılmıştı. Belirtilene göre bu cihazlardan birisi de Z10 gibi tamamen dokunmatik ve aynı boyutta ekrana sahip olacak olan A10. Bu yıl sona ermeden piyasaya sunulacağı iddia edilen cihaz hakkındaki bir diğer önemli iddia ise, firmanın bir sonraki amiral gemisi modeli olacağı.

Şimdilik cihaz hakkında pek bir bilgi yok ancak belirtilenlere göre cihazın donanımı diğer akıllı telefon üreticilerin amiral gemisi modellerine kafa tutabilecek. Yani yakın zamanda oldukça sağlam bir BlackBerry cihazı bizleri bekliyor. Bakalım, bekleyip göreceğiz.

3 boyutlu silahın mucidi, dünyanın en tehlikeli 15 kişisinden biri

Henüz 25 yaşında ama Wired dergisi tarafından dünyanın en tehlikeli 15 kişisinden biri seçildi. Cody Wilson, üç boyutlu yazıcıyla ateşli silah yapmayı mümkün kılan buluşuyla tartışmaların odağında.


Google'ın CEO'su Eric Schmidt geçtiğimiz haftalarda yeni kitabının tanıtımı için İngiltere'deydi. Schmidt'in şirketinin Tevratvari bir sloganı olduğu (Kötülük yapmayacaksın) hepimizin malumu. O slogandan yola çıkarak BBC'deki bir programda kendisine "Peki bu cesur yeni dünya gerçekten de başımıza hiçbir bela açmayacak mı?" sorusu yöneltildiğinde Schmidt ufukta tehlike alametleri gördüğünü söyledi, hatta tehlikenin ismini bile koydu. Üç boyutlu yazıcılar ve bu cihazların birkaç saatte 'basabildiği' ateşli silahlar. 10 bin doların altına düşen fiyatları, kendilerine yüklenen mühendislik çizimini fiziksel olarak yaratma güçleriyle üç boyutlu yazıcılar teknoloji aleminin son dönemdeki en büyük yıldızları haline geldi. "Takı, iPod çantası, cetvel istiyorum," diyorsun basıyor, Alaaddin'in sihirli lambasındaki cin misali çizimleri, fikirleri, hayalleri maddeye çeviriyor. Lakin insanın her hayali, her fikri iyi olacak diye bir şey yok. Geçenlerde bir Amerikalı çıktı, evine eşya, çocuğuna oyuncak gibi şeyler yerine üç boyutlu yazıcıya "Bana silah yap," demenin bir yolunu buldu. Hazırladığı ateşli silah modeli internette peynir ekmek gibi kapışıldı, Amerikan hükümeti silah yasasını gerekçe gösterip internette dolanan modeli yok etmeye çalıştığında ise iş işten geçmişti. Geçmiş olsun: Dünyadaki 10 binlerce üç boyutlu yazıcı sahibi ve kullanıma hazır ateşli silahlar arasında yalnızca 'yazdır' tuşu duruyor artık.

İlhamını direnişçilerden almış

Hikayemizin kahramanının adı Cody Wilson. Wilson 1988 doğumlu. Silahşörlerin başkenti Texas'ta ikamet etmekte. Hukuk öğrencisi. Siyasi görüşleri mi? Proudhoncu bir anarşist olduğunu söylüyor. Farkındayım: Arkadaşınki garip bir karışım. Şayet son zamanlarda 25 yaşında Proudhoncu bir hukukçunun herkesin silah sahibi olmasını sağlaması kadar garip bir durumla karşılaştıysanız, Allah aşkına bana da haber verin. Wilson silahına Liberator, yani 'Özgürleştirici' adını koymuş (tuhaflıklar devam ediyor). Buluşunun ilham kaynağı, Nazilere karşı ayaklanma başlatan Fransız direnişçilerin kullandığı hafif, kolayca gizlenebilen silahlar. Devleti mutlak kötü olarak gördüğü için Wilson, bireyin iktidar karşısında kuvvetli olmasını istiyor. Silahla ne yapacağına karar vermek ise kişinin kendisine kalmış. Silahlanma devletin asla kontrol altına almaması, yasaklamaması gereken bir özgürlük Wilson'a göre. Stratasys Dimension SST model üç boyutlu yazıcının ikinci el fiyatı 8 bin dolar. Wilson'ın silahını dört saatte basıyor. Yalnızca tetik kısmını dışarıdan almanız gerek: Bu, iki dakikada temin edilebilecek bir parça olduğu için silah yapmanın önünde bir engel oluşturmuyor. Şu anda silahın iki sorunu var. Arada teklemesi ve hedefi vuramaması. Keskin bir nişancının Liberator'la işi olmaz. En azından şimdilik. Lakin bu sorunlar, Wilson'ın keşfinin dünyayı değiştirme potansiyeli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Prototip halindeki ismi Wiki Weapon olan Liberator'a dair havadisler internette yayınlanmaya başladığında Wired dergisi Wilson'ı 'Dünyadaki en tehlikeli 15 kişiden biri' seçti. Wired'ın Aralık 2012 sayısında Liberator "Yalnızca silahlara bakışımızı değiştirmekle kalmayacak, onları yapma biçimimizi de değiştirecek," bir buluş olarak takdim edildi. Silah Şiddetine Dur De Koalisyonu ise bunun devletlere karşı isyanı teşvik eden yasadışı bir girişim olduğunu söylüyor. Uzun lafın kısası, Wilson'ın icadı ifade özgürlüğü ve devletin bu özgürlüğü kısıtlama hakkına dair bir tartışmanın fitilini ateşlemiş durumda. Geçenlerde (yine bir BBC programında) Wilson buluşunu savunuyordu. Adeta Sartre edasıyla kişinin özgür olduğunu, asıl özgürlüğün seçim yapma özgürlüğü olduğunu söyleyerek. Programa bir kadın bağlandı telefonla. Çocuğu silahlı saldırıda ölmüş bir anne. Wilson, Silahların masum insanları korumaya da yaradığını söylerken, üç boyutlu yazıcının bastığı şeyin gerçek olduğunu idrak etmemiş olabilirdi pekala. Liberator'un bir geleceğinin olup olmayacağı muallakta belki, ama avukatlık yapmaya başladığında karşısına kendi icadı silahla suç işleyen bir müvekkil çıkarsa Wilson'ın şu anki özgüveni biraz sarsılabilir.

Kaynak: Sabah

Uzmanlar uyardı: Şifrelerinizi değiştirin

İnternet ve sosyal ağ kullanımının arttığı dönemlerde, kullanıcıların daha da dikkatli olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, geçmişte yaşanan siber suçlardan ders alınması gerektiğine dikkat çekti.


Sosyal ağlarda yoğunlaşan mesaj trafiğini ve halkın ilgisini çekecek gündemdeki konu başlıklarını kullanan siber suçlular, sahte mesajlarla internet kullanıcılarını, virüslü dosyaları açmaya ya da virüslü sitelere yönlendirmeye çalışıyor. ESET, özellikle bu dönemde parola değiştirmenin ve internet kullanımında daha dikkatli olmanın doğru olacağı uyarısında bulundu.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kanallarında yaşanan mesaj trafiği ve online mecralardaki kullanım yoğunluğu siber suçluların iştahını kabartıyor. Bu dönemlerde pek çok mesajın çok hızlı şekilde paylaşıldığı her türlü ortam, zararlı yazılım bulaştırmak için bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Olta amaçlı mesajlar ve linklerle siber suçlular internet kullanıcılarını, virüslü dosyaları açmaya ya da zararlı yazılım bulaşmış sitelere yönlendirmeye çalışıyor. Böylece gelir getirebilecek her türlü parola, şifre ya da hesap numaraları gibi kişisel bilgilere ulaşmayı hedefliyorlar.

Kötü yazılımlara ve virüslere karşı yapılması gerekenler:

1. Parolalarınızı ve şifrelerinizi değiştirin
2. Bugünlerde tanımadığınız kişilerin arkadaşlık isteklerini geri çevirin.
3. Tanımadığınız kişilerden gelen e-posta ve sms'leri açmayın.
4. Facebook güvenlik ayarlarınıza göz atın, gerekiyorsa değiştirin.
5. Facebook'da hakkınızda kımsında kısıtlı bilgi paylaşın. Adres, telefon gibi bilgileri paylaşmayın.
6. Açtığınız sitelere dikkat edin. Facebook yerine Fecabook, Fecbook, You Tube yerine yourtube, google yerine gogle gibi sitelere dikkat edin.
7. Hiçbir biçimde yardım amaçlı olarak kredi kartı numarası paylaşmayın, bilmediğiniz kişi ve şirketlere havale -EFT göndermeyin, bilmediğiniz kişilere kontör yollama işlemi yapmayın.
8. Sistem güncellemelerini ihmal etmeyin.
9. Sık sık virüs taraması yapın.

102 yaşında uçan kadın rekora doymuyor

Jay Leno'nun televizyon programına dahi katılan 102 yaşındaki çılgın büyükanne yeni yaşını köprüden uçarak kutlamayı tercih etti



Yüzüncü yaşını iki sene önce ardında bırakan Dorothy Custer adlı yaşlı kadın, çoğunun aksine olduğu yerde oturmak yerine uçmayı tercih ediyor. Jay Leno'nun şovunda bile kendine yer bulan Bayan Custer, geçtiğimiz gün 102. Yaşını kutlamak için BaseJump yaparak köprüden atladı. Base Jump, bir bina, köprü ya da kuleden paraşüt ile atlamaya dayalı bir aktivite.

Dorothy Custer'ın ilerki yaşlarında ne gibi çılgınlıklara imza atacağı şimdiden merak konusu.

Maserati tarzında, gerçek ses kalitesi

Gerçek ses kalitesini, lüks ve şık bir otomobilin iç dizaynı ile beraber sunan ürünün detayları bu haberimizden öğrenebilirsiniz


Lüks ürünler arasında bazı örnekler sadece bedeli ile değil, gücü ve kalitesiyle de öne çıkar. Bunlardan bir tanesi de üst kalite bir otomobilin içinden kopup gelmiş gibi gözüken harika bir . Zeppelin'in de üretimini yapan Bowers & Wilkins yeni çalışması, İtalyan otomobil üreticisi ile bir araya gelmiş ve 805 Maserati Edition'ı ortaya çıkartmış.

Hakiki akçaağaç odunlarından oluşturulan dış yüzey aynı zamanda hakiki siyah deri kaplama desteğiyle birlikte göze çarpıyor. Otomobil şirketinin logosunun da yer aldığı ünite bu sonbaharda ses sistemlerini bulabileceğiniz her türlü lüks mağazada kendine yer bulacak. Bunun yanında şirketin P5 Maserati Edition kulaklıklar üzerinde çalıştığını da ekleyelim.

454861396317400279

 

LG’nin kıvrımlı OLED TV’si hazır

Geçtiğimiz bahar aylarında LG tarafından resmi olarak duyurulan 55 inç'lik kıvrımlı dev OLED TV'nin üretimi başladı ve ilk örneği kameraya alındı


Burçin Aygün

LG geçtiğimiz Nisan ayında yepyeni bir televizyon ile müşterilerinin karşısına çıkacağını duyurmuş, 55 inç'lik boyutu ve kıvrımlı yapısı ile OLED TV'ler arasında yeni bir kral olacağını dile getirmişti. Görünen o ki söz konusu vakit yaklaştı ve LG'nin bu ağızları açık bırakan ürünü satışa hazır hale geldi. Cihaz için hazırlanan basın bültenine göre OLED TV'nin satış fiyatı 15 Milyon Won, yani 13 bin 500 Amerikan Doları.

443070916317

LG'nin üretim fabrikasında çekilen bir fotoğraf 55EA9800 model no'lu televizyonun piyasada bulunacak olan halini gösteriyor. 17 kg. ağırlığında ve karbon fiber ile güçlendirilmiş plastik (CFRP) çerçeveye sahip cihaz, hangi açıdan ve noktadan bakılırsa bakılsın, izleyiciye aynı görüntüyü yansıtacak. Ürünün Avrupa satış tarihi ise henüz belirsiz.

Sözün anlatamadığını güzel insanlar anlatıyor..

Sözün anlatamadığını güzel insanlar anlatıyor..

Eylem, gösteri, protesto vs. dediğin böyle yapılır. Yıkıp dökmek, kırıp geçmek fikir beyan etme yöntemi değildir.

Bose'den rahatlığı sevenler için kulak içi ses kalitesi


Kulaklıklar arasında en kaliteli ürünleri çıkartan markalardan Bose, bir kez daha isminin hakkını veriyor, kulak içi klasmanı için yepyeni bir rahatlık sunuyor


Bose bir başka kalite örneği kulaklığıyla daha karşımıza çıkıyor. Bazı kullanıcılar tarafından rahatsız edici olarak bulunan kulak içi kulaklıklar için özel bir çözüm geliştiren marka, Bose QuietComfort 20'nin farklı tasarımı sayesinde gerçek konfor sunuyor. Kulakların içine ittirmeye ihtiyaç duymadan, kulak içi olarak kullanılabilen ürün aynı zamanda organa zarar vermeyi engellemek için özel ses düzenlemesine de sahip. Bose QuietComfort 20'nin fiyatı ise 299.95 dolar şeklinde.