İnternetsizliğe Google çözümü!

Üçüncü dünya ülkeleri için Google çözümü.

Google'ın üçüncü dünya ülkeleri için düşündüğü "akıllara zarar" internet çözümü, işe yarayabilir mi?


İnternet birçoklarımızın için yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Günümüzde artık olmadığı yerin garip karşılandığı internet ağı, pek tabii halen bazı ülkelerde adam akıllı bulunmamakta.

İşte bu durumun farkında olan internet devlerinden Google, gelişmekte olan ülkelere, kablosuz bağlantı taşıyan balonlar aracılığı ile internet dağıtmayı planlıyor. Planın detaylarına baktığımızdaysa; yüksek irtifada gezinen ve içerisinde yüzlerce mil çapa internet dağıtabilecek sunucular barındıran balonlar üretileceğini görüyoruz. Bahsi geçen balonlar, hali hazırda bulunan TV yayın araçlarını kullanacak ki bu proje kapsamında kablosuz bağlantıyı mümkün kılacak alanların başında, Afrika'da bulunan Sahra Çölünün aşağı kısmı ve Güney Doğu Asya ülkeleri bulunacak. Nitekim Google'ın öncelikle bahsi geçen bölgelerde yer alan ülke hükümetlerinden izin alması gerekiyor.

The Wall Street Journal'dan yayınlanan bir habere göreyse, Google çoktan Güney Afrika'da ve Kenya bölgesinde bulunan ülkelerle iletişime geçmiş durumda. Öyle görünüyor ki Google, gelişmekte olan ülkelerin genişleyen pazar paylarını yakından takip ediyor ve kendi servisini ön plana çıkarmak istiyor.

 

HTC Butterfly S ve One Mini Detaylanıyor


HTC'nin 5 milyonu aşan satış rakamına ulaşan akıllı telefon One ile beraber hayatımıza giren Ultrapixel kamera, Butterfly S ve One Mini ile yoluna devam edecek.



HTC'nin oldukça sevilen fakat global pazarda adetli olarak satışa sunulmayan Butterfly modeli, Butterfly S adıyla güncellenecek. Global olarak satışa sunulması düşünülen Butterfly S modelinde, önceki modeldeki 5 inç büyüklüğünde, Full HD Super LCD3 ekran kullanılacak.

HTC Butterfly S, Snapdragon S4 Pro yerine yeni nesil Snapdragon 600 ya da 800 çipsetinden gücünü alacak. Ayrıca firmanın yeni nesil kamera teknolojisi olan Ultrapiksel kameraya da yer verilecek. Haziran'ın sonlarına doğru resmiyete kavuşması beklenen Butterfly S, firmanın dikkat çekici modellerinin başında yer alacak.

HTC'den bir diğer bomba One Mini

Samsung'un Galaxy S ailesini pek çok başarılı ara model ile iyi bir şekilde pazarladığını biliyoruz. 100 milyon adet satmayı planladığı Galaxy S4 modeli, pek çok farklı modelden oluşuyor. Örnek vermek gerekirse Active, mini ve Zoom başta olmak üzere bilindik 3 farklı sürümü olacak olan Galaxy S4 gibi, HTC'de One adından daha da yararlanmak istiyor.

htc-one-mini1370270830

HTC One Mini adında olacak olan model, One'ın küçüğü olacak. M4 kod adlı One Mini, teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Qualcomm'un yeni nesil çift çekirdekli işlemcisi ve 2 GB RAM ile donatılacak olan telefon, Super LCD2 teknolojisine sahip 4.3 inç büyüküğünde ve 720p çözünürlüğünde HD ekran ile gelecek.

Haziran ayının ortalarında ya da sonunda tanıtılması beklenen One Mini, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 1700 mAh batarya, Ultrapiksel kamera, Android 4.2 Jelly Bean ve Sense 5.0 yazılımıyla pazara giriş yapacak. Yeni modeller büyük bir merakla bekleniyor.

Android için Vine Çıktı!


Twitter'ın altı saniyelik videolar çekme hizmeti olan Vine'ın, Android sürümü yayınlandı. Uygulamanın indirme linkini haberimizde bulabilirsiniz.



Uzun bir süredir iOS cihazlarda bulunan Vine'ın, Android sürümü bugün yayınlandı. Twitter'ın en büyük eksikliği olan video paylaşma özelliğini Vine ile kapatan sosyal medya devi, Android sürümü ile hizmetlerini arttırmaya devam ediyor.

Facebook, Twitter veya bir email adresiniz ile üye olabileceğiniz Vine uygulaması size 6 saniyelik videolar çekme olanağı sağlıyor. Aynı Twitter'da olduğu gibi takipleşme sistemi ile çalışan uygulama kısa bir sürede geniş kitlelere yayılmayı başardı.

vineandroidblog_01370266901

Vine'ın yaratıcıları, yayınlandığı günden bu yana 13 milyon kullanıcı sayısına ulaştıklarını açıkladı. Hatta Wolverine filminin fragmanı ve Angry Birds'ün güncelleme ile gelecek özellikleri Vine'da yayınlanmıştı.

Daha önce Vine'ın yaratıcısı Dom Hofmann, The Verge'a yaptığı açıklamada; Android kullanıcılarının merakla beklediği Vine uygulamasının geliştirilmeye başlandığını belirtmişti. Bu açıklamadan yaklaşık bir ay sonra Android sürümü yayınlandı.

VSCO Cam’e Güncelleme Geliyor!


iOS’ta fotoğraf düzenlemek için kullanılan ve en gözde uygulamalardan biri olan VSCO Cam uygulamasına oldukça önemli bir güncelleme geliyor.



Uygulamanın gelecek olan güncelleme ile beraber arayüzünde ve programın kendi içindeki özelliklerinde oldukça büyük bir değişimin olacağı bekleniyor. Şu an 1,79TL’ye sahip olabileceğiniz VSCO Cam uygulamasının geliştiricileri, gelecek olan yeni güncellemeyle beraber uygulamanın ücretsiz olacağını belirtiyor.

Aperture ve Lightroom gibi programların geliştirici filtrelerinin özelliklerini kullanarak, bu filtreleri VSCO Cam sayesinde mobil dünyaya taşıma planları kuruluyor. Bu planların arasında, kullanıcıların çektikleri fotoğraflar üzerinde daha çok filtre uygulayabilme ve bu fotoğrafları arttırılmış sosyal medya entegrasyonları ile paylaşabilme özellikleri bulunuyor.

Bunlara ek olarak iki parmak kullanarak fotoğrafı netleme ve pozlama özelliklerini kullanabilmeye imkan sağlayacak olan uygulama, çekilen fotoğrafların harita üzerinde görünmesini de sağlayacak. Güncellemenin ne zaman çıkacağı tam olarak bilinmese de, güncelleme şimdiden büyük ses getirmeyi başardı.

basliksiz-11370260793

Birçok kişinin kullandığı VSCO Cam uygulamasının Instagram dünyasında da oldukça yaygın olarak kullanıldığını #vscocam etiketi altında bulunun 2 milyondan fazla fotoğrafta görebilirsiniz. Güncelleme ile beraber uygulamanın ücretsiz olacağı, uygulama içi satın alma seçeneklerinin olup olmayacağı konusunda tereddüt yaratıyor.

Gelecek olan yeni güncelleme ile, geliştiricilerin uygulamayı Android için de geliştirmeye başlamış olması firma tarafından açıklanan bilgiler arasında yer alıyor.

Vyclone iOS Uygulama İnceleme


Vine, 8mm ve Vidify gibi video uygulamalarına alternatif olarak kullanabileceğiniz Vyclone uygulamasını yeni güncellemesi ile beraber sizler için inceledik.



Herhangi bir şeyin aynı yerde ancak farklı bakış açılarıyla videosunu çekip bu videoları birleştirmek ister misiniz? Birden fazla açıdan video çekerek bu açıları tek bir videoda birleştiren Vyclone uygulaması, arkadaşlarınızla aynı yerde çektiğiniz videoları tek bir videoda birleştirme özelliği taşıyor.

Çekilen farklı videoları lokasyon bilgisini kullanarak gruplayan bu uygulama ile yakınınızda çekilen videoları da bulabilirsiniz.

Vyclon uygulaması yeni gelen güncellemeyle beraber çok açılı video çekme ve bu videoları birleştirip düzenleme özelliğine bir yenisini daha ekliyor. Bu güncelleme sayesinde, 8 kişinin aynı anda aynı videoyu farklı bakış açılarından çekmesi ve bu videoları Vyclone uygulamasının 3x3 video formatıyla düzenlemesine olanak sağlandı.

asdasd1370257292

Vyclone, yeni sinemaskop moduyla, videoyu portre modunda çekiyor olsanız bile, video kaydedilirken otomatik olarak yatay moda alınıyor. Uygulamanın video çekme arayüzü 5 adet farklı video filtresi içeriyor. Ön kameranızla da çekim yapabilme imkanı sağlamasının yanında, flaş kullanabilme özelliğiyle de oldukça tercih ediliyor.

vtclone1370257204

Vine uygulaması 6 saniyelik gibi çok kısıtlı bir video çekme imkanı sunmasına karşılık, Vyclon ile bu süreyi 60 saniyeye çıkarabilirsiniz. Kullanıcı hesabı oluşturarak kullanabileceğiniz bu uygulama yeni kullanıcılarına şimdilik uygulamanın bütün özelliklerini hesap oluşturmadan kullanabilme imkânı sunuyor.

iPhone ve iPod Touch modellerinin iOS 5 ve üstü versiyonlarında kullanabileceğiniz bu uygulamayı App Store’dan ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

iOS 7'nin Ekran Görüntüsü Sızdırıldı


Apple kullanıcılarının merakla beklediği iOS 7'ye ait olduğu düşünülen ekran görüntüleri paylaşıldı. Bakalım yeni iOS'in arayüzü nasılmış?




10 Haziran'da Amerikan'ının San Francisco şehrinde düzenlenecek olan WWDC 2013 etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan iOS 7 için ekran görüntüleri paylaşıldı. Apple; iPod, iMac, iPhone ve iPad'i tasarlayan İngiliz tasarımcı Jony Ive'ı iOS 7'nin arayüzünü tasarlaması için görevlendirmişti.

Söylentilere göre daha sade bir tasarıma sahip olması beklenen iOS 7 için bugüne kadar birçok konsept videoları ve görselleri paylaşılmıştı. Geçtiğimiz gün "idownloadblog" sitesi tarafından iOS 7'e ait olduğu düşünülen ekran görüntüsü yayınlandı.

ios-7-home-screen-leak_wm1370252907

 

 

Düşük kalitede çekilmiş ve net olmayan bu fotoğraftan yola çıkarak; Jailbreak'li iOS cihazlar için yaptığı temalarla bilinen tasarımcı Surenix tarafından bir görsel yayınlandı.

 

 

 

 

 

 

Apple'ın, iOS 7 ile kullanıcılarına yepyeni bir arayüz sunmaya çalıştığı söylentileri gün geçtikçe artıyor. Steve Jobs'tan sonra gizlilik konusunda sıkıntılar yaşayan firma daha önce iPad mini ve iPhone 5'in kasalarının sızdırılmasına da engel olamamıştı.ios-7-icons-mockup1370253192

Asus MeMO Pad HD7 Duyuruldu


Asus, Computex 2013 etkinliğinde yaptığı sunumda giriş seviye MeMO Pad tablet ailesine MeMO Pad HD7 adlı yeni ürününü eklediğini duyurdu. Detaylar haberimizde.



Computex 2013 etkinliğinde yaptığı sunumda yeni ürünlerini de tanıtan Asus, giriş seviye ürünleri ile gündemde olan MeMO Pad ailesine yeni eklediği HD7 modelini de tanıttı.

Önceki modellere benzer bir tasarıma sahip olan MeMO Pad HD7 10.8 mm inceliğe ve 302 gram ağırlığına ulaşarak daha ince ve daha hafif hale gelmiş. Eski modellerde kullanılan 1024x600 piksel çözünürlüğündeki ekran yerine 1280x800 IPS ekran kullanan yeni modelin adında "HD" ifadesinin yer almasının sebebi de bu çözünürlük artış.

İşlemcsinin ARM Cortex A7 dört çekirdekli işlemci olduğu belirtilen ürünün işlemci hızı  ya da üreticisi konusunda açıklanan bir bilgi yok. 5 Megapiksel ana kamera ve 1.2 Megapiksel ön kameraya sahip üründe Bluetooth 4.0 ve GPS teknolojileri de yer alıyor. Ürünün 16 GB dahili hafızalı modeli 149 Dolar, 8 GB dahili hafızaya sahip modeli ise 129 Dolar'dan satışa sunulacak.

Birden fazla renk seçeneği ile satışa sunulacağı belirtilen MeMO Pad HD7'nin satışa ne zaman sunulacağı konusunda ise net bir bilgi açıklanmış değil. Ancak ürünle ilgili daha fazla bilgi ortaya çıktığında sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Gücün Bu Kutudan Çıktığına İnanmak Zor!


Dell, PC'lerin gücünden daha fazlasını isteyenler için hazırladığı yeni iş istasyonlarıyla yanıt veriyor. Boyutu küçülen, performansı artan yeni teknolojilere yakından bakıyoruz.




Zamandan kazanmak, daha hızlı hareket edebilmek ve verimi yükseltmek isteyen profesyoneller, masaüstü bilgisayarlar yerine iş istasyonlarına yönelmeliler.

Zamanında fiyatları çok daha yüksek olan, gürültülü çalışan ve yoğun enerji tüketimleri nedeni ile tepki toplayan iş istasyonları, gömlek değiştirmiş durumda.

Dell'in Londra'da gerçekleştirilen ve yeni iş istasyonlarının tanıtıldığı etkinlikte basın mensuplarına gösterilen ürünler, eskiye dair bildiklerimizi unutturacak cinsten teknolojilere sahip.

Giriş seviyesinde dünyanın en küçük iş istasyonu

Bunlar arasında özellikle daha az yer kaplamasına rağmen sunduğu performansı ile dikkatleri üzerine çeken Dell Precision T1700 var. Evlerimizde kullandığımız PC kasalarından bile daha küçük boyutlara sahip olan cihazın bir iş istasyonu olduğuna inanmak, gerçekten çok güç. Firmanın verdiği bilgilere göre bu model, kendi alanındaki en yakın rakibinden bile %30 daha az yer kaplıyor.

prt1700sff1370250813

Bu ürünü kullanacak meslek grupları arasında mühendisler, mimarlar ve finans uzmanları bulunuyor.

Grafik üniteleri için 150W güç desteği sunan Dell Precision T1700 serisi, Intel'in 4. nesil Xeon işlemcilerinden E3-1200 v3'ü barındırıyor.yeni nesil Intel işlemcilerle beraber, AMD ve NIVIDA'nın sunduğu yeni nesil grafik ünitelerini de birleştirmeyi başarmış durumda.

Dell Precision Performance Optimizer teknolojisi sayesinde, 2 boyutlu veya 3 boyutlu uygulamalarda en iyi performansı yakalayabilmeniz için donanımın yetenekleri de ihtiyaçlarınıza göre ayarlanabiliyor.

Yeni duyurulan bu iş istasyonunun en önemli özelliklerinden biri de Independent Software Vendor (ISV) sertifikasına sahip olması. Bu sayede Dell, küçük boyutlara sahip olan bu ürünle her zaman çalışır durumda olmanın yanı sıra verimliliği de garanti altına almış durumda.

ISV sertifikasıyla beraber bu garantiye uyum sağlayan uygulamalar arasında AutoCAD,SolidWorks ve Creo gibi yazılımlar mevcut. USB 3.0 ve 3. nesil PCIx x16 desteği sunan cihazların fiyatının bu hafta netleşmesi bekleniyor.

Dell Precision T1700 Mini Tower (MT) ve Dell Precision T1700 Small Form Factor (SFF) için tavsiye edilen işletim sistemi Windows 8 Pro (64-Bit) olmasına rağmen, Windows 7, Red-Hat Enterprise Linux ve Ubuntu 12.04 (Çin için geçerli) desteği de geliyor.

Güçlü ve yenilikçi iş istasyonu


Duyurulan bir diğer seri de Dell Precision R7610. Veri merkezlerinde kullanmak için tasarlanan yeni iş istasyonunun önceki modellerine göre en önemli farkları arasında artırılmış performans, zenginleştirilmiş uzaktan yönetim, yeni sanallaştırma yetenekleri bulunuyor.

prr7610_1370250879

Intel'in yeni nesil Xeon işlemci ailesinden E5-2600'ü kullanan ürünün performansını maksimum seviyeye çıkartabilecek NVIDIA Quadro K2000, NVIDIA Quadro K4000,ve AMD FirePro W5000 profesyonel ekran kartlarından birini kullanma imkanının yanı sıra, NVIDIA K5000 gibi çözümlerini çoklu kullanmak da mümkün.

Dell Precision R7610 rack iş istasyonu, Avrupa'da 2.179 Dolar'dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

HP Türkiye'de yeni atamalar var

Filiz Akdede ve Ertuğ Ayık'a HP'de yeni görevler.


HP Türkiye'nin yeni Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Filiz Akdede oldu

16 yıldır HP Türkiye bünyesinde çalışan Filiz Akdede, kısa bir süre önce HP MEMA Bölgesi Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü görevine atanan Ertuğ Ayık'ın yerini aldı.

hep1

HP Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika Bölgesi Perakende Satış Direktörü görevinde perakende pazarında PC ve yazıcıların satış ve pazarlama ekiplerini yöneten Filiz Akdede, kariyerini bundan böyle HP Türkiye Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Ülke Müdürü olarak sürdürecek. Akdede, HP MEMA Bölgesi Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü görevine atanan Ertuğ Ayık'ın yerini alarak HP'nin Türkiye'de PC ve yazıcı pazarındaki liderliğini sürdürme hedeflerini yönetecek.

Ertuğ Ayık, HP MEMA Bölgesi Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü görevine atandı

HP Türkiye Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Ülke Müdürü görevini son bir yıldır başarıyla yürüten Ertuğ Ayık, HP Türkiye'den bölge pozisyonlarına atanan başarılı yöneticiler arasındaki yerini aldı.

1996 yılından beri HP Türkiye bünyesinde farklı görevler üstlenen Ertuğ Ayık, son 1 yıldır sürdürdüğü HP Türkiye Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Ülke Müdürü görevinde sergilediği başarı üzerine HP MEMA (Ortadogu, Akdeniz & Afrika) Bölgesi Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü görevine atandı. HP Türkiye Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Ülke Müdürü görevinde HP'nin Türkiye'de hem PC, hem de yazıcı alanlarındaki pazar payını artırıp, liderliğini pekiştiren Ertuğ Ayık, HP Türkiye'nin yurtdışı pozisyonlara yönetici transferi yapma başarısının son halkasına da imzasını atmış oldu. Ertuğ Ayık yeni görevinde HP'nin kişisel sistemler ve baskı ürün ve çözümlerinin 72 ülkede kurumsal müşterilere satışından sorumlu olacak.

Motorola'nın amiral gemisi Moto X'in çıkış dönemi açıklandı

Google ve Motorola'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve XPhone olarak bahsi geçen telefon, geçtiğimiz günlerde resmiyet kazandı. Bir röportaj sırasında konuşan Motorola CEO'su Dennis Woodside, Moto X'in varlığını doğruladı ve bu telefonun piyasadaki telefonlardan daha farklı olduğunu belirtti.

Örneğin Moto X, siz araba sürerken farklı, evde kanepede otururken farklı modlara bürünecek ve farklı kullanım seçenekleri sunacak. Şimdi düşündüğümüzde, kulağa gayet basit geliyor bu söylenenler, ancak bahsedilenleri gördükten sonra belki de çok etkileneceğiz. Hatırlarsanız yetkililer, Motorola'nın bu yeni telefonunun Samsung ve Apple gibi firmaların amiral gemileriyle rahatlıkla yarışabileceğini bildirmişti.

Bu arada, henüz teknik özelliklere yönelik detaylar yok, net çıkış tarihi de açıklanmadı, ama telefonun hangi ara çıkacağı belli oldu. Amerika'da montajlanan ilk akıllı telefon olacağı belirtilen Moto X'nin önümüzdeki Ekim ayında satışta olması bekleniyor.

Samsung GalaxyTab 3 10.1

Samsung'un geçtiğimiz aylarda duyurduğu 7 inçlik Galaxy Tab 3'ünden sonra, şimdi de 10.1 inçlik Galaxy Tab 3 duyuruldu. 1280x800 çözünürlük sunacak olan TFT ekranlı cihaz; 1GB RAM'i, 3MP ana kamerası, 1.3MP ön kamerası, 16 veya 32GB'lık sabit diski, microSD kart girişi ve Android 4.2 işletim sistemiyle gelecek.


asdas_d

 

 

 

 

 

 

Cihazın belki de en önemli teknik özelliği ise, Intel'in çift çekirdekli 1.6GHz değerdeki işlemcisi. Bu, Samsung'un Intel tabanlı ilk tabletlerinden biri olacağı anlamını taşıyor.


werewr_d

 

 

 

 

 

 

8mm'den ince olması beklenen Galaxy Tab 3 10.1'in 510 gram olacağı, 3G ve 4G bağlantılara destek vereceği de belirtiliyor. Cihazın çıkış tarihi ve fiyatı ise, henüz belli değil.


erwer_d


 

 

qweq_d

Google Glass ile evlenme teklifi

Google'ın merakla beklenen Google Glass'ı yavaştan da olsa hayatın içine girmeye başlıyor, yeni bir serüvene çıkacaklara cesaret bile veriyor


Şimdiye dek çok sayıda "orijinal" evlenme teklifine rastlamış olsak da, bu içlerindeki en güncel ve teknolojik olanı, olmuş diyebiliriz. İngiltere – Kent'te bulunan Leeds Castle'da sevgilisine evlenme teklifi eden Breon Nagy, olayı "She said yes #throughglass" adlı kısa videosu ile taçlandırmış. Nagy sevgilisine Google Glass ile teklifini sunarken şu cümleleri kurmuş: "Eğer kraliçem olsaydın, sana milyonlarca kale alırdım. Hadi bu maceramıza beraber başlayalım. Benimle evlenir misin?".

Orijinal iPhone'un ilk 4 reklamı

Nereden nereye diyor insan gerçekten.


Steve Jobs önderliğindeki Apple'ın ilk iPhone'u, 29 Haziran 2007'de satışa sunulmuştu. Tamamen dokunmatik ekranı bulunan cihaz; telefonun yanında müzik, video, internet ve oyun keyfini de bir arada sunuyordu. Günümüzün en büyük akıllı telefon markalarından biri olan iPhone'un başlangıcı olan bu cihaz, milyonlar satmıştı ve geliştiricilerinin de dediği gibi telefonlardaki evrimin başlangıcıydı.

Bu videoda, Apple'ın ilk iPhone için hazırladığı ilk 4 reklamı izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

Tekini bulan çorap!

Teknoloji sayesinde artık giysiler de akıllandı. Bilim adamları hayatı kolaylaştırmak için tekini bulan çorap, önemli günleri hatırlatan yüzük yaptı.

Tekini bulan çorap
İsviçreli bir çorap şirketi tarafından üretilen çipli çoraplar okuyucu sayesinde çok sayıda çorap içinden diğer teki bulmanıza yardımcı oluyor. Okuyucu çorabın ne zaman alındığını ve kaç defa yıkandığını da gösteriyor.

02d79260a7781b22ab9b833c766c9006_k

 

Şarj eden tişört ; ABD'li bilim adamları elektrik enerjisini depolayabilen tişört geliştirdi. Çok fazla kullanıma rağmen tişörtlerin sağladıkları enerjide sadece yüzde 5'lik kayba sahip olduğunu söyleyen uzmanlar şarj sorununun tarihe karışacağı görüşünde.

d440f52077c42176191f81f8b72f6a24_k

 

 

Teknoloji devi suskunluğunu onunla bozdu!

Motorola CEO'su Dennis Woodside, Motorola X Phone telefonunun ismini ve piyasaya sürüleceği tarihi açıkladı.

Woodside, telefonun dağıtımının ABD'deki bir çok operatör tarafından gerçekleştirileceği ve geniş çaplı olacağını belirtti.

CEBİNDEN ÇIKARMADI

AllthingsD sitesinin haberine göre; Woodside, Google şirketinin kurucularından Larry Page'in, 'Yaratıcılığın köklerine dönün' talimatından sonra Motorola'nın daha önceki hatalarından çok şey öğrendiğini söyledi.

Motorola bu sebeple Moto X de dahil olmak üzere bütün ürün yelpazesini tekrar piyasaya sürecek.

Woodside, panel süresince cebinde duran Moto X'i çıkarmayarak meraklı gözlerden sakladı.

Motorola'nın 'akıllı hareket etme' özelliğine odaklandığı Moto X, 'bilinçli içeriğe sahip olan ve kullanıcısının ihtiyaçlarını az enerji harcayarak alıcılarla 'önceden gören' bir telefon olacak.

ÜRETİM ABD VE TAYVAN'DA

Woodside Moto X'in diğer akıllı telefonlardan farklı olarak, ABD'nin Texas eyaletindeki Fort Worth tesisinde üretileceğini açıkladı.

Warcraft filmi için tarihler verildi

Sonunda Azeroth'u beyazperdede göreceğiz gibi...



Blizzard'ın en büyük serilerinden olan Warcraft'ın yıllardır filminin gelmesi bekleniyor. Bunun için çok çalışma yapıldı, birçok söylenti çıktı, resmi bilgiler de verildi, ancak şimdiye kadar pek yol alınamadı. Warcraft için en önemli gelişmelerden biri, Evil Dead ve Spider-Man gibi serilerden tanıdığımız yazar ve yönetmen Sam Raimi'nin bu filmin de hikayesini yazacak ve yönetecek olmasıydı. Ancak hem vakitsizlik, hem de Blizzard ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle bu mümkün olmadı. Raimi, projeden ayrıldığını söyleyeli çok oldu ve şimdi...

world-of-warcraft_2_1600x1200

Yeni gelen haberlere göre Warcraft filmi için Blood Diamond filminin yazarı Charles Leavitt ve Moon filmiyle tanınan yönetmen Duncan Jones, çalışmalara başladı. Yapımcı Charles Roven'ın söylediğine göre; 2014 yılının ilk çeyreği itibarıyla çekimler başlayacak, 2015 yılında da filmi sinemada izleyebileceğiz.

Warcraft filmi için 100 milyon dolardan fazla bir bütçenin gerektiği yıllardır söyleniyordu. Eh, o kadar zaman geçti ve maliyetler de günümüz şartlarında daha fazlalaşmıştır. Eğer Azeroth'u tüm görkemiyle beyazperdeye aktarmak istiyorlarsa, pamuk elleri ceplerine götürmeleri gerekecek. Bu arada, Sam Raimi gibi tecrübeli bir isimden sonra, pek deneyimi olmayan yönetmen Duncan Jones'un neler yapacağı merak konusu. Fikri olan?

Grid 2'nin arabaları, İngiltere sokaklarını birbirine kattı

İngiltere'de geçtiğimiz hafta itibarıyla en çok satan oyunlar belli oldu. Codemasters tarafından geliştirilen yarış oyunu Grid 2, listenin ilk sırasında yer alırken, onu da EA Sports'un başarılı futbol oyunu FIFA 13 izledi. Özellikle FIFA 13'ün başarısı, FIFA 14 öncesinde yapımcıları da memnun ediyor, zira çıkalı uzun bir süre olmasına rağmen hala en çok ilgi gören isimlerden biri.


İngiltere'de son hafta itibarıyla en çok satan 10 oyun, platformlar fark etmeksizin şöyle:


1. Grid 2 (Codemasters)


2. FIFA 13 (EA)


3. Dead Island: Riptide (Deep Silver)


4. Far Cry 3 (Ubisoft)


5. Resident Evil: Revelations (Capcom)


6. Assassin's Creed 3 (Ubisoft)


7. Metro: Last Light (Deep Silver)


8. Donkey Kong Country Returns 3D (Nintendo)


9. Lego batman 2: DC Super Heroes (Warner)


10. Tomb Raider (Square Enix)

Tablet bilgisayar ihalesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek ay itibaren 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayar ihalesinin açılacağını bildirdi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, - "Önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bintablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız" dedi.

Avcı, Han Yöresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (HAYÖDER) tarafından Han ilçesindeki bir mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe katıldı. Avcı, piknikte yaptığı konuşmada, bu tür buluşmaların çok göç veren ilçeler için önemli olduğunu belirterek, Han ilçesinin dış göç vermesi nedeniyle nüfius olarak küçük bir ilçe olduğunu kaydetti. İlçenin 7 medeniyetin izlerini taşıyan, tarihi birikim ve turistik bakımdan cazip olabileceğini anlatan Avcı, şöyle konuştu: "Bu tarihi ve turistik potansiyeli gereği gibi değerlendiremedik. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere Hanlı hemşehrilerimizin gayretleriyle ilçenin daha çok tanınmasını, bu tarihi ve turistik özelliklerinin daha çok insan tarafından bilinmesini ve ziyaretlere vesile kılınmasını gerçekleştirelim."

Daha sonra Avcı, gösteri yapan Zeybek ekibi üyeleriyle sohbet etti. Avcı, çekilişte bir kişiye tablet bilsayar hediye etti. Bunun ardından Avcı, "Hayırlı uğurlu olsun. Çıkmayanlar da üzülmesin. İnşallah önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız" dedi. Avcı, yanına gelen bir çocuğun "Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gelecek yıl nasıl olacak?" sorusunu "Bu yıl SBS'ye giriliyor. Seneye tek sınavlı ve dersane ağırlıklı olmayacak, yıl içerisinde girdiğiniz derslerden aldığınız notlar da değerlendirmeye katılacak. 'Adil olur mu?' ve 'Bazı sınıflarda notlar şişirilir mi?' diye soruyorsunuz. Ona fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Not şişirmece yok" diye yanıtladı.

Kaynak: AA

Gezi Parkı İçin Hack'ledi!

Küresel hacker grubu Anonymous, Gezi Parkı gösterilerine destek vermek amacıyla #OpTurkey'i başlattığını duyurdu. Grup hükümete ait siteleri hack'leyeceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hack'leme haberleri art arda gelirken Anonymous'un hedefinde Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sitesi de vardı.


Anonymous'ın hack'lediğini duyurduğu sitelerin listesi gittikçe uzuyor. Bu adreslerin bir kısmında iletişimin kısa süreli kesintilerin ardından yeniden sağlandığı belirtiliyor. En dikkat çeken hedefler şimdilik şöyle:

mersin.gov.tr
eshot.gov.tr
resmigazete.gov.tr
mam.gov.tr
tccb.gov.tr
istanbul.gov.tr
iem.gov.tr
dsi.gov.tr
akparti.org.tr
ankara.bel.tr
millisaraylar.gov.tr
mobese.iem.gov.tr
cigli10noluasm.gov.tr/vhv.html
kemalpasa12noluasm.gov.tr/vhv.html
gerzetarim.gov.tr/uyari.php

Gebze Teknoloji Enstitüsü'ne de saldıran Anonymous, Türkiye'deki kullanıcıların internet kısıtlanması halinde kullanabileceği VPN bağlantılarını da açıkladı.

YOUTUBE'DAN DUYURDULAR

Anonymous operasyonu başlattığını da YouTube'a yüklediği bir videoyla duyurdu.

Son bir haftada Türkiye'de çekilen görüntüler eşliğinde, "Merhaba Türkiye hükümeti. Biz Anonymous'uz. Günlerdir başlarındaki tiranlar hükümetine karşı barış içinde ayaklanan Türkiye'deki kardeşlerimizin maruz kaldıkları saldırılarını dehşet içinde izliyoruz" ifadeleriyle başlayan videoda Anonymous, "Türk hükümetine ait her türlü internet ve iletişim varlığına saldıracağını" ilan ediyor.

Videoda, "Siz, onlara karşı işlediğiniz suçlarla ilgili bilgiyi bastırmak için sosyal medyayı ve halkınızın diğer iletişim kanallarını sansürlediniz. Şimdi Anonymous da sizi kapatacak ve kendi halkınız size iktidar uyarısı yapacak" deniliyor.

Satılan 100 cep telefonundan 65'i akıllandı

Tahminlerin üstünde artan akıllı telefon ve tablet pazarı, çift haneli büyümeye devam ediyor.


Akıllı telefon ve tablet satışları, tahminleri altüst etti. Rakamlara göre, Türkiye'de satılan her 100 cep telefonundan 65'i akıllandı. Mobil internet kullanımı ise, her çeyrekte çift haneli büyümeye devam etti. Kameradan e-postaya, mobil internetten haritalara kadar pek çok konuda akıllı telefondan beklediğimiz işler arttı.

aka

Fablet doğdu: Kamera ve ekran çözünürlüğü artıp, ekranların boyutu büyüdüğü için pil ömrü konusundaki beklentiler de arttı. Akıllı telefon ekranları önce 4 inçken şimdi 5, hatta 6 inçin üzerine çıktı. Böylece yeni ekran standartları oluşmaya başladı. Ekran büyüdükçe tablete benzeyen akıllı telefonlara "fablet" adı verildi. Büyük ekranlı akıllı telefonlar, mobil internet ve sosyal ağların daha çok kullanılmasına yardımcı oluyor.

Yetenekli kameralar: Akıllı telefonların en çok darbe vurduğu cihaz ise, dijital fotoğraf makineleri oldu. Küçük ve basit fotoğraf makineleri, paylaşma tutkusunun da etkisiyle akıllı telefonlara benzemeye başladı. Kameralar artık çözünürlüğü artırmak yerine yazılımla yeteneklerini çoğaltıyor.

Cep'te patron kim? Akıllı telefon denilince Apple akla geliyor. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonların kapısını aralayan şirketi geride bırakan Android platformunda ise, marka seçeneği daha fazla. HTC, Sony, Samsung, LG ve diğer operatörlerin kendi markalarıyla pazara sundukları farklı boyutta telefonlar var. Son olarak bu platforma Microsoft Windows Phone 8 de katıldı.

Yetenekli Cep'in profili yetenekli kamera olsun: 8 megapikselin üstünde kamera. Basit düzenleme yapmayı sağlayan yazılım.

Paylaştıran mobil internet: Paylaşmayı sağlayacak, e+posta ve internet tarayıcı olarak kullanılacak hızlı internet bağlantısı.

Uygulama kadar yetenekli: Telefonların yeteneklerini artıran minik yazılım uygulamaları. Twitter, Facebook, Vine, Instagram gibi sosyal ağlar ile mobil harita uygulamaları hayatı kolaylaştırıyor.

Harita ve para özelliği: Akıllı telefonların bir özelliği de NFC gibi minik çiplerle cüzdanı ortadan kaldırması. GPS anteni de haritada yön bulmada kolaylıklar sağlıyor.
Kaynak: Timur Sırt - Sabah

İnternet kafelere yeni düzenleme

Suç ve suçluyla mücadelede ticari amaçla toplu internet kullanımı sağlayıcılara yeni düzenleme getirildi.


İnternet kafeler, özellikle içerik filtreleme yazılımı kullanacak. Erişim sağlayıcılardan sabit IP alıp kullanacak.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından verilen yazılım ile iç IP dağıtım logları elektronik ortamda kendi sistemlerine günlük olarak kaydedilecek. Kaydedilen bilgiler bir yıl saklanacak.

5651 sayılı İnternet Kanunu'nun 7. maddesinde geçen toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri başlıklı maddeye yeni eklemeler yapıldı. Buna göre, internet kafeler, ailenin ve çocukların korunması suçun önlenmesi ve suçluların tespiti kapsamında tedbirler alacak. İnternet kafeler içerik filtreleme yazılımı kullanacak. Erişim sağlayıcılardan sabit IP alıp kullanacak.

kaynak;sabah

Google, Motorola X Phone’u doğruladı, yeni detaylar geldi

Google'ın satın aldığı Motorola Mobile'ın Google ile birlikte ortaklaşa tasarladığı söylenen X Phone doğrulanarak, mühim detayları açıklandı



Google uzun süredir dedikoduları dolaşan X Phone'u en sonunda doğruladı. Şirketin tasarladığı ve Motorola markası ile çıkacak Android'li akıllı telefonun adı ise resmi açıklamaya göre "Moto X" olacakmış. Tamamen Amerikan üretimi olacağı söylenen cihaz bu sebepten ötürü Motorola'nın göğsünü kabartırlen, ürünün tüm dünya genelinde satışa çıkması planlanıyor.

Moto X'in üretildiği Teksas'ın Fort Worh fabrikası daha önce Nokia'nın bazı akıllı telefonları için de kullanılmıştı. Buna rağmen , tamamı Amerika'da üretilen ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyacak. Diğer ülkeler için tüm satış programının Motorola tarafından gerçekleştirileceği açıklanırken, ürünün OLED ekran ve "cep, masa, araba" gibi yerlerde olduğunu "anlamasını sağlayan" bir teknolojiye sahip olacağı biliniyor.

Sadece güzel kadınlar bu siteyi kullanabilir

Yabancı kaynaklı bir web sitesi bünyesine sadece çok güzel olduğunu düşündüğü kadınları kabul ediyor, beğenmediği kişileri ise geri çeviriyor



Amerika'da bulunan bir kariyer ve iş bulma temalı web sitesi, bünyesine sadece "gerçekten" güzel olan kadınları kabul ediyor. İşverenlerin gerçekte iyi görünümlü çalışanlar istediğini ve bir müşteri ile görüşme esnasında yanlarında böyle kadınların olmasını arzuladıklarını bildiren BeatifulPeople.com, şu an 750 bin'in üzerinde kullanıcıya sahip.

Bir diğer yandan Abercrombie & Fitch adlı giyim firması benzeri bir uygulamayı, bambaşka bir üslup ile uyguluyor. Şirketin arzusu ürettikleri kıyafetleri sadece ve sadece güzel kadınların satın alıp, giymesi yönünde. İş dünyasındaki acımasız rekabet böylesi gurur kırıcı aksiyonlara sahip olsa da, bir firmasından böyle bir isteğin olması ise bambaşka bir durum. Peki sizce bu iki örnek güzel olmadıklarını düşündükleri kişilere karşı yapılmış bir saygısızlık içeriyor mu?

PS4, devamlı online bağlantı istemeyecek, 2. el oyun çalıştıracak

Geçtiğimiz Şubat ayında resmen duyurulan, ancak henüz kendisi görünmeyen Playstation 4, planlarda aksilik olmazsa yıl sonuna doğru satışa sunulacak. Şimdilik sadece Dualshock 4 kontrolörü görünen cihazın, birkaç gün sonra başlayacak olan E3 2013 fuarında ilk kez görücüye çıkması bekleniyor.

Peki bu cihaz, her zaman online bağlantı isteyecek mi ve ikinci el oyunları çalıştıracak mı? Bu iki soru, oyun ve teknolojiseverlerin en çok merak ettiği sorular aslında ve geçtiğimiz Şubat ayında Sony Worldwide Başkanı Shuhei Yoshida'dan da açıklama gelmişti. Açıklamasında, Sony'nin PS4'te devamlı online bağlantı zorunluluğu istemeyeceği ve ikinci el oyun kullanımına da bir engelin bulunmayacağı söyleniyordu.

Kısa bir süre önce Kotaku, bu konuları tekrar gündeme getirdi ve Yoshida'dan bir onay daha aldı. Son duruma göre de bir değişiklik yok; ikinci el oyun oynayabilecek, devamlı internete bağlı kalmak zorunda olmayacaksınız. Ancak Yoshida, bu konuda diğer yapımcıları da göz ardı etmiyor. Sony dışındaki oyun yapımcılarının DRM sistemleri ve online bağlantı üzerine tercihleri olabilir. Bu da haliyle Sony dışında gelişen bir durum.

Önümüzdeki günlerde her şeyin netleşmesi ve daha fazla bilginin gelmesi bekleniyor.