The Witcher 3 Wild Hunt Tanıtım Videosu

E3 2013 etkinlikleri sırasında CD Projekt Red tarafından geliştirilme süreci devam eden yeni oyun The Witcher 3: Wild Hunt için hazırlanan ilk oynanış videosu oyuncuların beğenisine sunuldu.

The Witcher 3 Wild Hunt Tanıtım Videosu
Bilindiği üzere serinin ikinci oyunu olan The Witcher 2, dünya üzerinde milyonlarca PC oyuncusunun beğenisini kazanmıştı. Bu nedenle serinin yeni oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt'un yeni nesil konsollar üzerinde de oynanabileceği duyuruldu.

Samsung Galaxy Note 3'ten bir fotoğraf daha

Bu kez yanında ondan daha küçük telefon modelleri de var.



Samsung'un merakla beklenen yeni phablet modeli Galaxy Note 3'ün bir kez daha sızdığı söyleniyor. Bir süre önce yaptığımız haberde, Galaxy Note 3'e ait olduğu iddia edilen fotoğrafları sizlerle paylaşmıştık. 5.99 inçlik FHD Super Amoled ekranının olması beklenen cihaz, Eylül ayında düzenlenecek olan IFA 2013'te görücüye çıkacak ve muhtemelen yıl sonuna doğru da satışa sunulacak.

528964473278Bugün, bu model için bir resim daha geldi. Bu kez yanında farklı telefon modelleri de var ve böylelikle büyüklüğü konusunda kullanıcılara fikir verilmeye çalışılmış.

 

Telefon firmaları, Nokia yüzünden mi WP8 telefon yapmıyor?

Nokia, kısa sürede Windows Phone 8 pazarında krallığını ilan etti.


Finli telefon üreticisi Nokia, bir süredir Lumia serisi telefonlarıyla boy gösteriyor ve yeni modelleri de arka arkaya sıralıyor. Microsoft'la yaptıkları işbirliği sonucu Windows Phone 8 telefonlara yönelen firma, global pazarda %3'lük bir pazar payına sahip. Sadece Windows Phone pazarına baktığımızda ise, pazar payının %80'i geride bıraktığını görüyoruz. Baktığımızda, HTC ve Samsung'un da Windows Phone 8'li telefonları çıkmıştı, ama görünüşe göre Nokia kadar etkili olamadılar. Peki bundan sonra ne olur, başka firmalar WP8'li telefon üretir mi?

Nokia'nın yeni çıkacak modellerini bir kenara bırakacak olursak, Samsung'un 20 Haziran'da, Londra'da düzenleyeceği bir etkinlik var. Bu etkinlikte Galaxy ve Ativ serilerine mensup yeni üyelerden bahsetmesi bekleniyor. Ativ serisinin Windows ile alakalı olduğunu bildiğimizden, belki de yeni bir WP8 telefon duyurusu gelir. Peki ya başka firmalar? Acer, Asus ve ZTE'nin 2013 yılında Windows Phone 8'li telefon çıkarma planları bulunuyordu, ancak bu planlarda henüz ileri adım atılmış değil. Aksine planların geri çekildiği bile söyleniyor, ama niye?

DigiTimes'ta yer alan habere göre telefon üreticileri, başta Windows Phone 8'in yüksek lisans ücretleri sebebi ve Nokia ile rekabet etmek istememeleri nedeniyle WP8 telefon üretmeye yanaşmıyor. Dün yaptığımız haberde, Nokia'nın %80'lik pazar payını geride bıraktığını söylemiştik.

Peki siz ne dersiniz? Sizce diğer üreticilerden de WP8 telefonlar gelmeli mi?

iOS 7 Eski iPhone ve iPad'leri Desteklemiyor

iOS 7 hem iPhone, hem iPad hem de iPod cihazlar için yayınlanacak ancak bu cihazların hangi sürümleri için yayınlanacağına dair bilgiler de Apple tarafından açıklandı. Gelen haberlere göre maalesef bazı eski cihaz sahipleri iOS 7’nin nimetlerinden faydalanamayacaklar ki bu Apple tarafından ilk kez yapılıyor. Şimdiye dek gelen güncellemeler kırpık bir şekilde olsa da tüm cihazlar için yayınlanmıştı ancak Apple artık eski cihazları geride bırakmanın zamanı olduğuna inanıyor.

640x360xios-7-eski-iphone-ipadleri-desteklemiyor-manset_640x360.jpg.pagespeed.ic.LLOGZVn065

Aşağıda yer alan tabloda hangi cihazların hangi iOS 7 özellikleri alacağını kolayca görebilirsiniz. Eğer cihazınız listede yer almıyor maalesef iOS 7’nin hiç bir yeniliğini almayacağını ve işletim sisteminizin eski iOS sürümünde kalacağı kesin durumda.

640x190xios-7-eski-iphone-ipadleri-desteklemiyor-1.jpg.pagespeed.ic.E-d-5AO0mt
Her ne kadar Apple’ın eski cihazlara hiç bir zaman yeni işletim sistemlerinin getirdiği tüm yenilikleri açmasa da özellikle Siri gibi donanımla pek de ilgili olmayan yeniliklerin eski cihazlara gelmeyecek olması kötü bir haber olarak değerlendirilmeli. Eski Android cihazlara getirilen yeni sürüm güncellemelerinin yeni sürümdeki tüm özellikleri barındırması maalesef iOS için gerçekleşemiyor ve bu bakımdan Apple’ın eski cihaz desteğinin Android’e oranla daha düşük olduğunu belirtebiliriz.

Mirror's Edge 2 duyuruldu, E3 videosu geldi


Yeni parkurlarda durmadan koşmaya hazır mısınız?


 

Battlefield serisinin hazırlayıcısı DICE, yeni Mirror's Edge oyununu resmen duyurdu. Henüz oyunun ne zaman çıkacağı bilinmiyor, ancak Mirror's Edge 2'nin ilk oyunun reboot'u olacağı doğrulandı. Anlayacağınız, bu serüven yeniden başlıyor.

DICE'ın yeni nesil Frostbite motoruyla hazırlanan yapım, PC, PS4 ve Xbox One için satışa sunulacak. Henüz gelişim sürecinin yeni olduğunu ve yakın zamanda daha fazla bilginin geleceğini belirtelim.

İyi seyirler.

iOS 7 Beta 1, indirilmeye sunuldu

Denemek için daha ne bekliyorsunuz?



Dün resmen tanıtılan iOS 7, büyük ihtimalle yeni bir iPhone modeliyle tam sürüme geçiş yapacaktır. Bu konuda henüz bir kesinlik yok, ama yeni işletim sisteminin beta sürümünü test etme fırsatı başlamış bulunuyor. Eğer kayıtlı Apple geliştiricilerinden biriyseniz, o zaman iOS 7 Beta 1'i indirebilirsiniz. Peki hangi cihazlar için uyumlu?

iOS 7 Beta 1'i kurabileceğiniz cihazlar:

iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 ve 5. nesil iPod Touch. Kısa süre sonra Apple iPad 2, Apple iPad 3, 4. jenerasyon Apple iPad ve Apple iPad mini için de beta indirilebilir olacak.

Eğer Apple geliştiricisi değilseniz ve olmak isterseniz, yıllık 99 dolar ödemeniz gerekiyor.

Assassin’s Creed 4: Black Flag E3 videosu burada

Serinin en iyi deneyimini yaşatacağı söylenen oyunu Assassin's Creed 4 Black Flag'e dair ilk E3 videosu yayımlandı ve izlenmeyi bekliyor


Ubisoft'un çok satan multi-platform oyun serisi Assassins Creed'in dördüncü üyesi Black Flag, E3 oyun fuarında gerçekleşen şirketin tanıtım etkinliğinde yeni videosu ile bizleri karşıladı. Kanlı bir korsanlık tecrübesi yaşatacağı söylenen yapım donanma çatışmaları, kılıç dövüşleri, ve bolca macera vaad ediyor. Bunlar arasında gemileri yağmalamak, kayıp hazinelerin peşine düşmek, ormanları keşfetmek de bulunuyor.

Yağmacıların inlerine girip büyük saldırılar da düzenleyebileceğiniz Assassins Creed 4: Black Flag, geliştiricisi Ubisoft'a göre serinin önceki oyunları kadar satmasa bile, şimdiye kadarki en iyi tecrübeyi yaşatmak için üzerinde çalışılıyormuş. Açık bir dünyada geçeceği söylenen hikayede, akla gelmeyecek kadar çok mekanı ziyaret etme şansına sahip olacak oyuncuların, Karayipler'in en korkutucu korsanı olma şansını elde edecekleri belirtiliyor.

Yapıma dair E3'te yayımlanan heyecan dolu yeni video'yu ise aşağıdan izlemeniz mümkün.

Google Glass, nasıl halka ineceğini anlatıyor

Şimdiye dek her türlü uçuk kaçık aktivitede neler yaptığına tanık olduğumuz Google Glass'ı, şimdi günlük yaşantıda nasıl kullanabileceğimizi görüyoruz


366331167687400279

Google'ın hayatı değiştireceğini iddia ettiği Google Glass'ını şimdiye kadar uçuk her türlü aktiviteyi gerçekleştirirken görmüştük. Buna paraşütle atlarken cihazın neler yapabileceğini görmek de dahildi. Bugün ise yayımlanan yeni bir video sayesinde Google Glass'ın bizler gibi sıradan insanlar için nasıl işe yarayacağı ve bu gibi alanlarda başarıyla kullanılabileceği açıklandı. Buna göre Glass'da bulunan Google Search uygulaması alalade sorulara, önceden hazırlanmamış olmak üzere her türlü cevabı en doğru şekilde veriyor.

Videoda yapılan aramalara yanıt verilirken, kur hesaplamalarını, matematik işlemleri neticelerini ve hatta San Francisco Giants ve Washington Nationals'ın maç sonuçlarını Glass sayesinde anında öğrenebiliyoruz. Turistler için harika bir araç olduğu görünen Glass, İsveççe'den İngilizce'ye anında çeviri yapabiliyor. Bunun dışında yapabileceklerimiz arasında navigasyon desteği almak, uçuş saatleri detaylarını öğrenmek ve hava durumu tahminlerine göz atmak bulunuyor.

Bunlardan bazıları her ne kadar mevcut akıllı telefonların özellikleri arasında bulunsa da, Google Glass belli ki farkını ortaya koymaya hazır.

PlayStation 4'ün neden ucuz olduğu belli oldu

Dün gece ilk kez gerçekten gördüğümüz Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 4'ün, neden rakibine göre daha ucuz olduğu ortaya çıktı


Merakla beklenen Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 en sonunda yüzünü gösterdi. Bu yılın sonunda piyasaya sürülecek olan cihaz Amerika genelinde 399 dolar'lık fiyat etiketi ile satışa çıkıyor. Tasarım olarak rakibi Microsoft Xbox One'a benzeyen PS4, onun aksine online bağlantı mecburiyeti taşımazken, ikinci el oyunlara da izin veriyor.

Ürün, Xbox One'dan tam 100 dolar daha ucuz olarak piyasaya çıkacak ve bu gelişme Sony'i bir adım öne çıkartabilecek. Bunun sebebini merak edenler ise şirketin açıklaması ile meraklarını giderdi. Sony, PlayStation 4'ün kamerasını ayrı olarak, 59 dolar'dan satışa sunuyor. Bu da rakibi ile olan fiyat farkına açıklık getiriyor, zira Xbox One yeni Kinect ile beraber satışa çıkıyor. 500 GB Hard Disk'e sahip olan PS4 aynı zamanda ücretsiz HDMI kabloyla birlikte geliyor.

Dünyanın En Gelişmiş Mobil İşletim Sistemi: iOS 7

Apple, merakla beklenen mobil işletim sistemin yeni sürümü iOS 7’yi bugün gerçekleşen Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıttı. iOS 7 yeni arayüz ve yeni özellikler ile geldi.


640x360xios-7-manset_640x360.jpg.pagespeed.ic.O2Eg1vhi2m
Apple CEO’su Tim Cook’un söylediğine göre iPhone üretildiğinden beri iOS’ta yapılan en büyük değişiklik iOS 7 ile gerçekleşti. Yeni tasarımda her şey daha keskin görülecek, daha düz simgeler, ince yazı tipi, yeni kilidi açmak için kaydır fonksiyonu ve yeni bir kontrol paneli. Apple’ın Endüstriyel Tasarım Bölümünün Kıdemli ismi Jony Ive, simgelerin tümünün yeni renk paletleri ile yeniden tasarlandığını belirtti. İşletim sistemi genelindeki tipografik arayüz iOS 7 ile yerini daha basit yazı tiplerine bıraktı. Simgeler, menü başlıkları ve durum bildirimleri… Her şey daha sade ve şık…
Yeni çoklu görev özellikleri uygulamaların işletim sistemi bazen de diğer uygulamalar ile etkileşimine olanak sağlıyor. Yeni çoklu görev API’si tüm uygulamaların arka planda çalışmasına ve kullanıcıların uygulamalar arasında geçiş yapabilmesine izin veriyor. iOS 7 en sık kullandığınız uygulamaları algılayıp arka planda çalışmasını sağlıyor.

476x844xmultitasking.jpg.pagespeed.ic.WaPklvhKNo
Klasörler artık yüzlerce uygulama destekliyor. Yeniden tasarlanan Bildirim Merkezinde bir kerede kaç bildirim görüntüleyebileceğinizi seçebileceksiniz. Ayrıca kilit ekranından Bildirim Merkezini görüntüleyebileceksiniz.
Kontrol Merkezi çoğunlukla kullanılan fonksiyonlara hızlı erişmenizi sağlıyor. Uçak modu, Wi-Fi, Bluetooth, ses, parlaklık ve diğer ayarlara ulaşmanızı sağlıyor. Yeni özellikler pil ömrünü etkilemeden uygulamaların arka planda güncellemesini sağlıyor. Belirli uygulamalar günün belirli saatlerinde güncellenecek şekilde ayarlanabilecek.
iOS 7 ile birlikte gelen AirDrop özelliği kullanıcıların yakındaki diğer iOS kullanıcıları ile fotoğraf, dosya video paylaşmasını sağlıyor. Bu özellik iPhone 5, 5.nesil iPod touch, 4.nesil iPad ve iPad mini üzerinde kullanılabilecek.
Apple’ın asistanı Siri, hem erkek hem de bayan sesi ile geliyor. Fransızca ve İspanyolca dillerini de destekliyor. Daha akıllı olan Siri ile parlaklık, bluetooth, sesli posta gibi cihaz ayarlarını kontrol edebileceksiniz. Microsoft’un Bing arama motorunun entegre edildiği akıllı asistana Twitter ve Wikipedia desteği de gelmiş.
iOS 7 ile birlikte yeni bir görünüme kavuşan Safari yeni sekmeli görünüm ve iCloud Keychain ile entegre şekilde geliyor. iOS 3’te kaldırılan tümleşik arama menüsü geri gelmiş. Sekmeler artık 3 boyutlu ve iCloud sekmeleri ile tam entegre şekilde. Sekiz sekme limiti kaldırılmış ve sekmeler bir kaydırma hareketiyle yeniden düzenlenebiliyor veya kapatılabiliyor.

476x844xcamera.jpg.pagespeed.ic.b35Om1pJv9
Yenilenen App Store, uygulamalarınızı size sormadan otomatik olarak güncelleyecek ve konumuza göre önerilen uygulamaları gösterecek.
Kamera uygulaması geliştirilmiş kullanıcı arabirimi ve yeni filtreler ile geliyor. Güncellenen fotoğraf uygulaması ile çektiğiniz tüm fotoğrafları yıla ve koleksiyona göre görüntüleyebiliyorsunuz.
Arabanızın gösterge paneline yerleşen iOS, araç içinde sesli arama yapma, mesaj gönderme ve daha pek çok özelliği kullanma imkanı sunacak. Honda, Mercedes, Nissan, Chevy, Kia, Volvo, Acura marka otomobiller tarafından desteklenecek.

Geliştiriciler bugünden itibaren iOS 7’yi test etmeye başlayacaklar. Yeni işletim sistemi iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Mini ve 5.nesil iPod touch tarafından destekleniyor. Bazı cihazlar yeni özellikleri desteklemeyecek.

WWDC 2013: Yeni MacBook Air duyuruldu

Apple, WWDC 2013 etkinliğinde 2013 model MacBook Air'i duyurdu.Yeni MacBook Air, 12 saate kadar pil ömrüyle geliyor.



Apple'ın teknoloji meraklıları tarafından büyük bir merakla beklenen WWDC 2013 etkinliği bugün başladı. Etkinliğin başlamasının ardından henüz birkaç saat geçmesine rağmen birçok yenilik ve cihaz duyuruldu bile. Bu duyurulan cihazlardan birisi de 2013 model MacBook Air'ler oldu. Alıştığımız MacBook Air kasasına sahip olan yeni model MacBook Air'ler, 11.6 inç ve 13.3 inç ekran seçenekleriyle gelecek.

Bu iki farklı ekran seçeneğinin yanında, 2013 model MacBook Air'ler oldukça iddialı pil ömürleriyle dikkat çekiyorlar. Apple'ın açıkladığına göre, 13.3 inçlik versiyonu 9 saate kadar pil ömrü sunabilecekken, 11.6 inçlik versiyonu ise 12 saate kadar pil ömrü sunabiliyor.

Intel'in dördüncü nesil Haswell işlemcisini kullanan cihazlar, bu işlemci sayesinde yüksek pil ömrü ve performans sunabilecek. Belirtilene göre bugün itibariyle ilk olarak ABD'de satışa sunulacak olan bu cihazlarda 128 GB ve 256 GB'lık depolama seçenekleri yer alacak ve cihazların depolama seçeneklerine göre fiyatları da değişecek.

11.6 inçlik modelin 128 GB'lık versiyonu 999 dolara satışa sunulacakken, 256 GB'lık versiyonu ise 1.199 dolardan alıcı bulacak. Bunun yanında 13.3 inçlik modelin 128 GB'lık versiyonu ise 1.099 dolara satılacakken, 256 GB'lık versiyonu ise 1.299 dolara satılacak.

WWDC 2013: iOS 6, en popüler mobil işletim sistemi. Ya Android?

Apple'dan şimdi de işletim sistemlerine yönelik rakamları görüyoruz.



Şu an iOS kullanıcılarının %93'ü iOS 6'yı kullanıyor. Android tarafında ise, Gingerbread (2.3 ile başlayan seri), %37 rakamıyla görünüyor. iOS 6, şu an en popüler mobil işletim sistemi konumunda. Ama bu rakam yakında değişecek gibi, zira iOS 7 göründü.

Microsoft, E3’e tam yirmi oyunla birlikte geliyor

arın bu yılın ilk resmi açılışını yapacak olan oyun fuarı Electronic Expo 3, Microsoft'un katılımında şirketin 20 ayrı yapımına ev sahipliği yapacak



Yarın ilk gününü geçirecek olan oyun fuarı Electronic Expo 3 (E3) pek çok büyük geliştiricinin ve dağıtımcı şirketin yeni ürünlerini sergilemesine izin verecek. Amerika'nın Los Angeles kentinde start almak üzere olan konferansın misafirlerinden bir tanesi de yeni oyun konsolu Xbox One ile çıkış yapacak olan Microsoft olacak. Gelen haberlere göre ise bu ünlü marka fuara tam 20 ayrı oyunla birlikte geliyor.

Spike TV'nin önde gelen ismi Geoff Keighley'nin şahsi Twitter adresinden bahsettiği 20 oyunun hangileri olduğuna dair detaylı bilgi yokken, bunların hangi nesle ait konsollara geleceği de belli değil. Şu saatlerdeki Xbox One ön-şovu ile sektörün karşısına çıkmakta olan şirketin bu 20 ayrı başlığından bazıları Windows Phone'a da gelebilirmiş. Spike TV hem ön-şovu hem de E3 fuarında canlı olarak yayımlayacak.

WWDC 2013: Apple, iPhone ve iPad ile Android'in önünde

İşte tablo ve rakamlar...



Şimdiye kadar 600 milyon iOS cihazının satıldığı duyurulduktan sonra, şimdi de gelelim diğer detaylara.

Tim Cook, akıllı telefon kullanım oranlarında, iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarını geride bırakan bir tablo gösterdi. Bu tabloda, iPhone'ların Android cihazlardan %50 daha fazla kullanıldığı görülüyor.

Ayrıca tablet pazarında da Apple'ın iPad markasıyla büyük bir üstünlüğü görülüyor. iPad'in payı %82 olarak görünürken, diğer tabletlerin toplam payı da %18 olarak ekrana yansımış.

WWDC 2013: OS X 10.9 Mavericks duyuruldu

Apple, yeni nesil masaüstü işletim sistemi OS X 10.9 Mavericks’i WWDC 2013 etkinliğinde duyurdu.


Herkes tarafından merakla beklenen teknoloji Apple'ın WWDC 2013 etkinliğinden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. İlk olarak uygulama mağazası AppStore'a dair bilgileri takipçileriyle paylaşan Apple, daha sonra yeni nesil masaüstü işletim sistemi OS X 10.9 Mavericks'i duyurdu.

OS X'in patronu Craig Federighi yeni nesil masaüstü işletim sisteminin tüm merak edilenlerini paylaştı. İlk olarak yeniliklerinden bahseden Federighi, OS X Maverics'e Haritalar ve iBooks'un geleceğini duyurdu.

OS X Maverics ile birlikte birden fazla ekran için destek sunan Apple'ın yeni nesil masaüstü işletim sistemi, Apple TV ile de uyumlu olarak çalışabiliyor. Bu şekilde kullanıcılar Apple TV'lerini ikinci ekran haline getirebilecekler. Bunlara ek olarak yeni gelen etiket desteği ise, OS X 10.9 Mavericks'li cihazlardaki dokümanların erişimini kolaylaşacak ve hızlı hale gelecek.

Bu önemli yeniliklerle gelecek olan Apple'ın yeni nesil masaüstü işletim istemi OS X 10.9 Mavericks, sonbahar aylarında gelecek ve Mac App Store üzerinden indirilebilecek.

WWDC 2013: Apple iWork duyuruldu

İnternet tarayıcınız üzerinden belgelerinizi hazırlayın.



Apple, bulut servisi iCloud için iWork'ü duyurdu ve ufak bir sunum yaptı. iWork, tarayıcı üzerinden belgelerinizi hazırlamanızı sağlayan bir servis. Hemen her formata destek veren servisi yerinde görenler, Google Docs.'tan daha kullanışlı olduğunu bildiriyor. Ayrıca sadece Apple'ın tarayıcısı Safari'ye değil, Internet Explorer ve Chrome'a da destek verecek. Ancak Firefox'a destek vermeyeceği bildirildi. Sürükle bırak yöntemiyle bile birçok şey yapılabilecek.

iWork'ün betası geliştiriciler için an itibarıyla başladı. Yıl sonuna doğru da tam sürüm olarak faaliyete geçmesi bekleniyor.

WWDC 2013: iCloud, tüm zamanların en hızlı büyüyen bulut servisi

Peki iCloud'un ne kadar üyesi var dersiniz?



WWDC 13'ten gelen yeni sayısal veriler şöyle:

- Tim Cook, iCloud'un 3 milyon kullanıcıya ulaştığını belirtip, en hızlı büyüyen bulut servisi olduğunu ekledi.

- 300 milyon iTunes kullanıcısı var.

- Game Center'ın 240 milyon kullanıcısı var

- Ayrıca bugüne kadar iMessages'dan 800 milyar mesaj gönderilmiş, 7.4 trilyon kez bildirim gönderilmiş.

- 600 milyon iOS cihazı satıldı.

WWDC 2013: iBooks ve Maps, Mac'e de geliyor

Bu kez yolumuzu Mac'lerde kaybetmesek bari...



Apple'ın WWDC 2013 etkinliğinde bilgiler gelmeye devam ediyor. Az evvel verilen bilgilerde, iBooks ve Maps servislerinin Mac için de geleceği duyuruldu. Biliyorsunuz, bu servisler, 'ın mobil platformları için şu an kullanımda.

Özellikle iBooks, tablet ve akıllı telefonlarda e-kitap okumak için birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Maps isimli harita-navigasyon uygulaması ise, yaşattığı bazı kötü tecrübeler sebebiyle birçok kullanıcının tepkisini çekmişti. Bakalım bu iki uygulama, Mac'te nasıl performanslar sergileyecek...

WWDC 2013 başladı: Uygulama, indirme, mağaza sayıları ve dahası

Apple'ın biletleri iki dakikada tükenen toplantısı başladı. İşte ilk detaylar...



Apple'ın merakla beklenen toplantısı nihayet başladı ve toplantıdan ilk detaylar da gelmeye başladı. Şirketin CEO'su Tim Cook, az evvel 14 ülkede 407 Apple mağazasının olduğunu duyurdu.

Ayrıca Apple kullanıcıları, şimdiye kadar 50 milyar uygulama indirmiş. Bitmedi. iPad için optimize edilen uygulamaların sayısı 375 bin. AppStore'daki toplam uygulama sayısı ise, 900 bin.

Geliştiricilerin AppStore sayesinde ortaya çıkardığı rakamın 10 milyar dolar olduğu belirtilirken, bunun herhangi bir uygulama mağazasının kombinasyonundan 3 katı fazla olduğu bildiriliyor.

Açıklamaların devamında OS X Mavericks'i duyuran yetkililer, birden fazla ekranda kullanılmak üzere optimize edildiğini de ekliyor. OpenGL 4, Timer Coalescing, App Nap, Activity Monitor, XCPM, Deep idle ve GPU video scaling (ölçekleme) gibi özellikler de beraberinde geliyor.

Tabii ki herkes iOS 7'nin duyurulmasını ve detaylarının paylaşılmasını bekliyor.

Microsoft, yeni Xbox 360 konsol modelini duyurdu

Microsoft'tan hem konsol, hem de servis duyuruları.



Aylar önce çıkan söylentiler şimdi gerçeğe dönüştü. Söylentilerde, Microsoft'un yeni bir Xbox konsolunun yanında bir de yeni Xbox 360 modeli çıkaracağı söyleniyordu.

Az evvel gerçekleşen Microsoft toplantısında Yusuf Mehdi, daha ufak boyutlarda olan yeni Xbox 360'ı duyurdu. Bugünden itibaren satın alınabilecek olan konsol, Xbox Slim'den daha şık olarak gösteriliyor.

Ayrıca Mehdi, Xbox Live Gold üyelik sistemi hakkında da bir müjde verdi. Bundan böyle Xbox Live Gold üyelerine her ay iki oyun ücretsiz olarak verilecek. Temmuz ayında başlayacak olan uygulama, oyunculara ilk etapta Halo 3 ve Assassins Creed 3'ü sunacak. Bu uygulama da Xbox One'ın çıkışına kadar sürecek.

Daha fazla detay ve fotoğraf geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Vine, Instagram'ı Geride Bıraktı

Twitter gibi büyük bir şirket tarafından ortaya çıkan ilk uygulama olarak dikkat çeken Vine, iOS platformuna çıkış yaptıktan sonra yakaladığı başarıyla birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Toplam 13 milyon iOS kullanıcısı tarafından aktif olarak kullanılmakta olan Vine'ın geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Android uygulamasıyla birlikte, Vine'ın kullanım rakamlarında inanılmaz bir artış gözlemlendi.

Aradan geçen bir hafta sonunda kullanıcıların Twitter üzerinde paylaştığı bağlantı sayıları karşılaştırıldığında Vine video bağlantıları, Instagram üzerinden paylaşılan bağlantı sayısını geride bırakmayı başardı.

Topsy Analitik Raporlarına göre 8 Haziran günü Twitter üzerinde 2.920.000 kullanıcı Vine'dan bahsederken, Instagram'dan bahseden kullanıcıların sayısı 2.290.000'da kaldı.

Anlaşılan o ki geçtiğimiz hafta içerisinde Vine'ın Android sürümünün piyasaya sürülmesiyle birlikte, birçok kullanıcı uygulamayı kullanmaya başladı bile.

Tabii ortaya çıkan bu durumun oluşmasında farklı nedenler söz konusu olabilir. Bu noktada yayınlanan rakamlar resmi olmadığı için konunun doğruluğundan emin olunamamaktadır.

Diğer yandan Vine'ın Twitter'ın kendi uygulaması olması ve kullanıcıların Vine videolarını doğrudan Twitter üzerinde paylaşabiliyor olması söz konusuyken, Instagram için aynı şeyi söyleyemeyiz. Çünkü kullanıcılar Instagram resimlerini doğrudan Twitter üzerinde paylaşma şansına sahip değiller.

Vine Android ve iOS uygulamalarına sitemiz üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Nokia, Windows Phone pazarında açık ara lider

Bu saatten sonra Nokia'yı durdurmak zor görünüyor.



Nokia firmasının Windows Phone marketindeki popülaritesi giderek artıyor. Bir süre önce yaptığımız haberde, Lumia 520'nin 1 ayı geride bıraktıktan sonra pazar payını ikiye katlayarak %9'a yaklaştığından söz etmiştik. Şimdi ise, genel pazara bir bakalım.

AdDuplex firmasının belirttiğine göre Nokia, başta Windows Phone 8'li Lumia modelleri olmak üzere, global Windows Phone pazarında büyük bir üstünlüğe sahip. Öyle ki dünya çapında pazar payı, %80.2. Baktığımızda, Amerika'da firmanın %65.9'luk bir pazar payı var. Onu, %25.8 ile HTC izliyor. Amerika'daki en popüler Nokia modelleri ise sırasıyla Lumia 822 ve Lumia 920.

İngiltere'ye baktığımızda ise, HTC'nin 8S modelinin üstünlüğü var, ancak Lumia 820 ve 920'yle aralarında büyük bir fark bulunmuyor. Önümüzdeki günlere baktığımızda da gelecek yeni Nokia modelleriyle Windows Phone marketinde Nokia'nın hakimiyeti sürecek gibi görünüyor.