Otobüslere Anlık Takip: SAKUS

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulamasını(SAKUS) hayata geçiriyor. Bu sistem ile yolcular otobüslerin konumlarına anlık olarak ulaşabilecek.


Sakarya Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulaması (SAKUS) başlıyor.

Bilgi Teknolojileri’ne yönelik yatırımları tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşadığımız çağın teknolojilerinden etkin bir şekilde faydalanarak hayatını çok daha kolaylaştırmaları için projeler üretmeye devam ediyoruz.

Akıllı Ulaşım Hizmetleri’ne yönelik daha önce hayata geçirdiğimiz elektronik bilet uygulamasından sonra, e-belediyecilik alanında Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek SAKUS uygulamamızı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımız internet ortamında belediyemiz otobüslerinin anlık olarak konumlarına ve güzergâh bilgilerine ulaşabilecek” diye konuştu.

Mobilden güzergâhlar görüntülenebilecek

Fatih Turan, otobüs güzergâhlarının harita üzerinde görüntülenebileceği uygulama ile ilgili; “Mobil cihazlar ve akıllı telefonlardan da erişim imkânı olan uygulamamız sayesinde ilk etapta Büyükşehir Belediye otobüs güzergâhları harita üzerinde görüntülenebiliyor.

Böylelikle vatandaşlarımız ulaşmak istediği noktaya giden en yakın otobüsün konumu anlık olarak görebilme ve buna göre karar verip ulaşım hizmetlerimizden etkin bir şekilde faydalanabilme imkânına erişebiliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak San Francisco, Londra, Helsinki gibi dünya uygulamalarından sonra ilimizde e-Belediyecilik alanındaki bu uygulamamız Türkiye’de ilk olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımız bu hizmetimize Sakarya Büyükşehir Belediyemiz Web sayfasından ulaşabileceklerdir.” ifadelerini kullandı.