DYING: Sinner Escape iOS Oyun İnceleme

Oyunun ilk bölümünde, bazı insanların hapsedildiği birbirinden farklı 5 adetoda bulunuyor. Tuzağa düşürülmüş olan her karakterin rolünü siz üstleneceksiniz ve bu kabustan nasıl kurtulacağınızı bulmaya çalışacaksınız. Bir diğer odaya geçmek için, bulunduğunuz odadaki görevlerinizi tamamlamanız gerekiyor.

İlk seviyede, sadece bir kaç nesne bulunan bir odada uyanıyorsunuz. İki parmağınızı ekranda kaydırarak odanın içinde çevrenize bakınabilirsiniz. Hareket etmeye hazır olduğunuzda oyunun üst kısmında bulunan ‘ayağa kalk (stand)’ yazısına dokunun ve yürüme pozisyonunuzu alın.

img_4542-642x4811370003487Bu sayede odada yürüyebileceğiniz yerleri ve odadaki tüm alanları görebilirsiniz. Ayakta iken nerede durduğunuza bağlı olarak, odadaki farklı alanları görebilirsiniz, bu yüzden sürekli olarak odada dolaşmaya çalışmalısınız.

Odadan kurtulmak için ipuçlarını bularak bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Birden fazla nesneyi bulup bu nesneleri birleştirerek işe yarar hale getirmeniz de gerekecek. Bazı nesneleri ise birden fazla kullanabilirsiniz.

Herkes tarafından bilinen odadan kaçma oyunlarının aksine, bu oyunda sadece 1 adet ücretsiz ipucu bulunuyor. Bulunduğunuz odada ne yapacağınızı bilemezseniz veya nereye gideceğiniz konusunda kararsız kalırsanız, bu ipucu nereye gitmeniz gerektiğini size göstererek parlamaya başlayacaktır.

Oyunun oldukça heyecanlı ve mücadele gerektiren bir korku oyunu olduğunu belirtmekte fayda var. Eksi özelliklerinden bahsedecek olursak, oyunun yalnızca 1 adet ücretsiz ipucu içeriyor olması, her odada harcayacağınız süreyi uzatacak ve oyun olduğundan daha zor bir hal alacak. Oyun içi satın alma seçeneklerinden ipuçları satın alabilirsiniz.

Oyunda kaydet seçeneğinin bulunmadığını belirtmekte fayda var. Eğer bulunduğunuz bölümden çıkış yaparsanız, oyunu tekrar oynamaya başladığınızda aynı bölümü tekrar oynamak zorunda kalacaksınız.