Oculus Rift'in geliştiricisi cinayete kurban gitti

Oculus VR'ın kurucularından biri olan ve sanal gerçek gözlüğü Rift'i geliştiren bir başka isim olarak bilinen Reise beklenmeyen bir cinayete kurban gitti..


Sanal gerçeklik gözlüğü olarak da bilinen Oculus Rift'in geliştiricilerinden biri bir çarpışma esnasında hayatını kaybetti. Oculus VR adlı şirketin kurucularından biri olan Andrew Scott Reise, polisle çatışmaya giren gençlerin kurbanı olarak sevenlerini büyük üzüntüye boğdu. Perşembe günü gerçekleşen olay polisin kovaladığı gençlerin suçu olarak görülüyor.

Sebebi henüz bilinmeyen bir gelişme sonrasında polis ile çatışmaya giren birkaç genç, bir araca binerek kaçmaya başladı. Polisin takip ettiği araç hızını artırarak, ışıklarda durmayıp yoluna devam etti. Bu esnada karşıya geçen Oculus Rift geliştiricisi Andrew Scott Reise ise gençlerin kullandığı otomobil tarafından istenmeden de olsa öldürüldü. Gözaltına alınan suçluların ciddi bir hapis cezası alması bekleniyor.

Sony Xperia SP

Sony'nin yeni orta seviye modelini test merkezimizde ağırladık.


2013 yılına amiral gemisi Xperia Z ile iddialı bir giriş yapan Sony, şimdi de vites düşürerek orta seviye kullanıcılara yönelik hazırladığı Xperia SP ile karşımızda. Aslında "orta seviye" desek de, bazı yönlerden Xperia SP'nin birçok amiral gemisi model telefonla yarışabildiğini söyleyebilir; güzel tasarımı, performanslı işlemcisi ve bataryasını da ilk örnekler olarak gösterebiliriz. Hatta Xperia SP için kısaca "Xperia Z'nin kırpılmış hali" de diyebiliriz.

Kısaca giriş yaptıktan sonra şimdi de detaylara gelelim isterseniz.

Tasarım

Sony, bu ürününde de köşeli hatlar kullanmış. 10mm kalınlığındaki telefon, 155 gram ağırlığında. Baktığımızda, 7.9mm kalınlığında ve 146 gram ağırlığında olan Xperia Z'den daha ağır ve kalın bir telefonla karşı karşıyayız. Tabii ki bu bir karşılaştırma değil, bunu da belirtelim. Ve telefonun kalın olması, sizi kötü yönde etkilemesin. Hem iki tarafında, hem de iç tarafta yer alan vidalar, cihazın bir hayli sağlam olduğunu gösteriyor. Ön tarafın gorilla camla kaplı olması, arka tarafın da mat bir plastik maddeyle kaplı olması, kullanım rahatlığı konusunda da artı sağlıyor.

Xperia SP'nin ön, üst kısmına baktığımızda; ön kamera, hoparlör ve Sony logosunu görüyoruz. Sağ yan tarafta, alttan üste doğru sırayla; kamera kısayol tuşu, güç tuşu ve ses artırma azaltma tuşları yer alıyor. Bu tuşlar arasında dikkatimi çeken, ses seviyesi tuşlarının pek kullanışlı olmaması. Bazen çok fazla güç harcasanız dahi etki etmeyebiliyor, tırnağınızla dik bastırdığınızda sonuç alabiliyorsunuz.

633796559026

Sony'nin yeni orta seviye modelini test merkezimizde ağırladık.


Cihazın alt tarafında herhangi bir şey yer almazken, sol yan tarafında şarj ve PC'ye veri aktarımı için micro USB girişi, tepesinde de kulaklık girişi yer alıyor. Sırasıyla öndeki alt kısma ve arkaya gelecek olur isek...

Cihazın alt kısmında şeffa bir şerit yer alıyor. Önden baktığınızda, arkayı görebiliyorsunuz. Bu şeffaf cam şeridin amacı ise, görselliğe olumlu yönde katkı sağlayabilmek. Dinlediğiniz müziğin ritminden ekranda incelediğiniz resme, izlediğiniz videodan Facebook'tan gelen mesaj bildirimlerine kadar birçok aktivite, bu şeffaf barda farklı renklerle yansıtılıyo. Mesaj mı geldi? Mesaj bildirimi olarak yeşil renkte yanıp sönüyor mesela. Hele ışığın az olduğu ortamlarda, bu görselliği daha iyi anlıyorsunuz. Ayarlar menüsüne giderek de bildirim ışıkları konusunda kendi isteğinize göre ayarlamalar yapabiliyorsunuz.w

Cihazın arka tarafına da bakacak olursak, mat bir plastikle kaplı olduğunu söylemiştik. Böylelikle terlemelerin önüne geçiliyor ve düşmelere karşı risk barındırmıyor. Alt kısımda şeffaf barı, üst kısımda ise; logo, hoparlör, ışık ve ana kamerayı görüyoruz. Telefonun arka kapağını da açabildiğimizi belirtelim. Ancak kapağı açabilmeniz, bataryayı değiştirebilirsiniz anlamına gelmiyor. 2370 mAh değerindeki batarya sabit, ancak kapağı açınca micro sim kart ve microSD kart girişleriyle ilgilenebiliyorsunuz. Cihazın 8GB dahili belleği bulunurken, microSD ile 32GB'a kadar hafıza artırabiliyorsunuz.

Teknik özellikler

Xperia SP'nin 4.6 inçlik dokunmatik ekranı bulunuyor. 720x1280 çözünürlük sunan bu ekran, 319ppi değerinde. Kullanılan mobile Bravia Engine 2 görüntü teknolojisi sayesinde de daha keskin ve net görüntüler elde edilebiliyor. Qualcomm'un çift çekirdekli 1.7GHz değerde Krait işlemcisini kullanan telefon, 8GB dahili belleğe, 1GB da RAM'e sahip. Adreno 320 GPU'sunu da unutmayalım.

Android 4.1.2 işletim sistemiyle gelen telefon, Sony'nin yeni telefonlarında kullandığı görsel düzenlemelerle hoş bir menü yapısına sahip. Menüler arası geçişlerde ve uygulama çalıştırma performanslarında bir sıkıntı görünmüyor. İster arkaplanda çalışan birden fazla uygulama olsun, ister üç boyutlu oyunlar çalışıyor olsun, önemli bir performans kaybı yaşamıyorsunuz. Ekranın büyük, dokunmatik hassasiyetin de yüksek olması, internet keyfinize de artı olarak yansıyor. İsterseniz eldivenle veya uzun tırnaklarla bile telefonu kullanabiliyorsunuz. Zaten gorilla cam sayesinde çizilmelere karşı da dayanıklı bir ekran var.

656567255026

Sony'nin yeni orta seviye modelini test merkezimizde ağırladık.


Bataryası Xperia Z'den daha iyi

Sony'nin amiral gemisi Xperia Z'de 2330 mAh batarya yer alıyordu. Üstelik Z, FullHD ekranlı bir telefon. Xperia SP'de ise, 2370 MAh değerde batarya var ve ekranın FullHD olmaması, enerji kullanımı konusunda Xperia SP'ye artı sağlıyor. Bir de Stamina modunu açarsanız, maksimum tasarrufa ulaşıyor ve çoğu zaman ikinci günü bile görebiliyorsunuz.

Bu arada, telefonun kablosuz olarak akıllı televizyonlara ve Sony cihazlarına bağlanarak görüntü ve ses aktarımı yapabildiğini söylememize gerek yok herhalde. Zira daha dikkat çekici bir özellik olarak, Xperia SP'nin Playstation sertifikalı telefonlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu, Playstation 3'te kullanılan kablosuz Dualshock 3 kontrolörün Xperia SP'de de kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu kontrolörle ister oyun oynayın, ister menüler arasında gezinip işlerinizi halledin.

672362255026

Kamera performansı

Xperia SP'nin ön tarafında VGA kamera yer alıyor. Bu kamerayla internet üzerinden görüntülü görüşme gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak kalitesinin düşük olduğunu, birçok modele kıyasla Sony'nin ön kamera konusunda sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Arka kısımda ise, ışığıyla birlikte 8MP kamera yer alıyor. 1080P 30 FPS video kaydedebilen kamerada, HDR da olmak üzere birçok çekim modu bulunuyor. Fotoğraf ve video kalitelerinin özellikle gün ışığında iyi olduğunu belirtelim.

Sonuca gelecek olursak Xperia SP, biraz kalın ve ağır olmasına rağmen sağlam, performanslı yapısı ve dayanıklı bataryasıyla dikkat çekiyor.

globalpublicash Yeni Kazanç Sisteminiz, Sıfır risk herkez kazanbilir.

Network Marketing sektöründeki şirketlerde, işte tam burada onlara diyorlarki;


-Sizlere öyle bir iş teklifinde bulunuyorumki, nerdeyse SERMAYE Sıfır.


- Herhangi bir BİLGİYE ilk etapta ihtiyacınız yok. Zamanla öğretiliyor. - Mevcut işinizden de ayrılmanıza gerek yok yani günde 1-2 saat ZAMAN yeterli.


-Herşeyden de önemlisi bu işte RİSK yok.
Network Marketing herkes için mükemmel bir seçimdir aslında,


FAKAT HERKES,
NETWORK MARKETİNG İÇİN
UYGUN DEĞİLDİR.


global
BU SİSTEMDE**ÜRÜN ALIP SATMAK YOK !
**AYLIK AKTİFLİKLER YOK !
**REKLAM TIKLAMAK YOK !
**TOPLANTI SALONLARINA GİTMEK YOK !
**İNSANLARIN PEŞİNDEN KOŞMAK YOK !


Bunun için sarlılmaz bir ÜMİDİNİZ,
Yılmayan bir İNANCINIZ,
Uğruna mücadele edilecek HAYALLERİNİZ,
Ve asla pes etmeyecek bir LİDERLİK RUHUNUZ, olması gerekiyor.
Anlıyacağınız buna uygun karakteristik bir kişiliğiniz olması gerekiyor.
globalpublicash-el-multinivel-ideal-nivel-1_MLM-O-3880119120_022013








Eğer yukarda saydığım karakteristik özellikler sizde yoksa, ve yinede kazanmak istiyorsanız, ben diyorumki kesin kazanırsınız ama çok uğraşmanız gerekecek.
Bütün zamanınız kendinizi değiştirmeklen geçeceğini çok iyi bilmelisiniz.
Ve inanın bana insanların karakteristik yapısını değiştirmek kadar zor bir şey yoktur diyorum.
Albert Einstein ne demiş;
Ön yargıları yıkmak, Atomu parçalamaktan zordur.


DOLAYISIYLA NETWORK MARKETİNG SEKTÖRÜNDE DE İNSANLARIN %80’Nİ HİÇ PARA KAZANAMAZLAR


%2 Milyoner olurlar


%8 İyi Kazanırlar


%10 Ek gelir kazanırlar%80


Hiç para kazanamazlarPeki bu durumda, Beklentilerime ve Hayallerime nasıl ulaşabileceğim?Bu mümkün mü?TÜM BU OLUMSUZLUKLARADURDİYEBİLEBİLMEK ARTIK ELİMİZDEHAYATTA BAŞARILI OLMAK, ARTIK SIR DEĞİL.GlobalPubliCash ileFORMÜLLERİ ÖĞRENİN HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ...


BU NASIL BİR İŞ?
BU TAMAMEN ÜYELERİN KENDİ ARALARINDA YAPMIŞ OLDUKLARI FİNANSAL YARDIMLAŞMA
PLATFORMUDUR.
KATILANLAR SADECE 10$ ÖDEMENİN DIŞINDA BİR DAHA BAŞKA BİR ÖDEME YAPMAZ
BU SİSTEMDE HERKES
KAZANACAK


SİSTEM İÇİNDE PARA DOLAŞMADIĞI İÇİN PARA ÇEKME DERDİ YOK. PARALAR ÜYELER ARASINDA ELDEN ELE DOLAŞMAKTADIR. PARASINI ÖDEYEN ÜYENİN ÖDEMEYİ ALAN TARAFINDAN PANELİ AKTİF EDİLİR.
NOT:HER LEVELDE PANEL KAPANIR PARAYI ALAN SPONSOR ONAY VERİR VE AÇILIR.

SADECE ALTINIZA 2 KİŞİ KAYDETMENİZ YETERLİ OLACAKTIR. GERİSİ TAM ANLAMIYLA EKİP ÇALIŞMASIDIR.
İNANILMAZ, AMA GERÇEK !
SİZ, BU PLATFORM İÇİN TEK KURUŞ BİLE ÖDEMİYORSUNUZ.
TÜM EKİP CİROSUNUN %100 ÜNÜ ALIRSINIZ

kayit2

DNS Ayarlarını Nasıl Değiştirebilirsiniz

Engelli web sitelerinin bir kısmına erişim tamamen engellenmiş olsa da büyük kısmına erişmek için sadece bilgisayarınızın DNS ayarlarında gerçekleştireceğiniz bir iki işlem yeterli oluyor. Eğer bu ayarları nasıl değiştireceğinize dair bir fikriniz yoksa resimli rehberimizle kolayca sorunu çözebileceksiniz.

Not: Aşağıdaki ayarlar ile kişisel olarak uğraşmak istemiyorsanız sizin için indirmeye hazırladığımız 2 adet programdan istediğinizi deneyebilirsiniz. Özellikle Hotspot Shield programı tamamen erişime engellenmiş web sitelerine erişimde de işe yarayabilmektedir.

Dilerseniz lafı uzatmadan hemen işlemlere başlayalım.

DNS ayarları için ilk olarak bilgisayarınızın “Başlat” tuşuna bastıktan sonra “Denetim Masası”nı açarak işe başlıyoruz.



Denetim masasına giriş yaptığınızda “Ağ ve İnternet” ana başlığı altında “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle” menüsüne tıklamalısınız. DNS değiştirme için gereken işlemlerin hepsine denetim masasından ulaşabiliyoruz.



Karşınıza gelen sayfada internet bağlantınıza dair bilgiler yer alıyor. Burada kırmızı ile işaretlediğim “Yerel ağ bağlantısı” yazısına tıklamalısınız.



Burada karşınıza ağ bağlantınıza dair “Özellikler” butonu gelecektir. Bu butona basarak devam ediyoruz. DNS değiştirme için ağ bağlantımızın özelliklerine ulaşmamız gerektiğinden bu yolu takip ediyoruz.



Yeni açılan sayfada biraz fazla özellik olması gözünüzü korkutmasın. Resimde görebileceğiniz gibi kırmızı ile işaretlediğim “İnternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)"ü seçtikten sonra yeniden “Özellikler” butonuna basmalısınız. DNS ayarlarını değiştirmek için sadece çok az bir adımınız kaldı.



Benim size sunduğum örnekte DNS ayarlarımı Google DNS ayarlarını kullanarak ayarları değiştirdim. Eğer resimde görebileceğiniz kısıma farklı DNS servislerinin numaralarını girerseniz onları da doldurulan yerlerde kullanabilirsiniz.



Tüm işlemleri tamamladıktan sonra artık DNS ayarlarınız engelli web sitelerine girebileceğiniz şekilde düzenlenmiş hale gelecektir. Geriye bir tek “Tamam” tuşuna basarak bu değişiklikleri onaylamak kalıyor.

Eğer bu adımlarla uğraşmak istemiyorsanız yazımızın başında da belirttiğim gibi DNS ayarlarınızı değiştirmek için iki adet program tavsiyemiz var, aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirip deneyebilirsiniz.

Videonuzu herkes görmesin!

Paylaştığınız videoların sadece belirli kişiler tarafından görünmesi için ne yapmalısınız?
Facebook, YouTube ve Vimeo gibi sosyal paylaşım ağlarına yüklediğiniz videolarınızın sadece aileniz ve arkadaşlarınız tarafından görüntülenmesini mi istiyorsunuz? Hem bu dev soysal ağların paylaşım imkanlarından faydalanıp hem de kişisel gizliliğinizi korumanın yolları var.

YouTube üzerinden video yükledikten sonra "Video Yöneticisi" tuşuna tıklayın. Açılan pencerede ayarlarını değiştirmek istediğiniz videoyu seçtikten sonra "düzenle" düğmesine tıklayın. Burada karşınıza, "Gizlilik ayarları" adında, üç farklı gizlilik düzeyi sunan bir menü çıkacak. Varsayılan ayarları kullanırsanız isteyen herkes videonuza erişebilir. İsterseniz videonuzun hiçbir yerde listelenmemesini, Google aramalarında dahi görünmemesini sağlayabilirsiniz. Bu ayarı tercih ederseniz videonuzu sadece doğrudan URL bilgisine sahip olan kişiler izleyebilir. Ancak eğer videoyu sadece sizin belirlediğiniz kişilerin izlemesini istiyorsanız, en yüksek gizlilik ayarını seçmelisiniz. Bu durumda videoyu sadece doğrudan sizden davetiye alan kişiler izleyebilir. YouTube video başına bu şekilde dağıtabileceğiniz 50 davetiye veriyor.

Facebook, kullanıcılarına pek fazla gizlilik seçeneği sunmuyor. Ama yine de yapabileceğiniz bir şey var: Siteye video yüklediğinizde otomatik olarak herkesin erişimine açık oluyor. Yükleme işlemini tamamlamadan öne daha uygun bir gizlilik ayarı seçtiğinizden emin olun.

Vimeo'ya video yükledikten sonra "Privacy" sekmesini açın. Burada videonuzu sadece sizin belirleyeceğiniz şifreye sahip olan kişilerin izleyebilmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra tek yapmanız gereken, video URL bağlantısını ve şifreyi, videoyu izlemesini istediğiniz kişilere göndermek.

ABD İran'a iPhone yasağını kaldırdı!

Amerika Birleşik Devletleri İran'a cep telefonu ve diğer iletişim cihazlarıyla yazılımının satışına yönelik yasağı hafifletti.

Amerikan yönetiminin bu kararı İran'da siyasi özgürlükleri ilerletmek için aldığı belirtiliyor. ABD, Tahran yönetiminin halkı "susturmaya" çalıştığını savunuyor.

Bu kararla İran'a ilk kez Apple'ın ürettiği iPhone ihraç edilebilecek.

ABD, nükleer programı nedeniyle son yıllarda İran'a yaptırımlarını ağırlaştırmıştı.

Washington, İran'ın nükleer silah üretmek için uranyum zenginleştirdiğini öne sürüyor. İran ise nükleer programının elektrik enerjisi üretme amaçlı olduğunda ısrar ediyor.

Amerikan Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında "İran halkı, misillemeye maruz kalmadan iletişim kurabilmeli ve bilgiye erişebilmeli" denildi.

Açıklamada, İran'a iletişim cihazları ve yazılımın satışına izin verileceği ancak Tahran hükümeti ve "belirli İran vatandaşlarının" yasaklılar listesinde kalmaya devam edeceği belirtildi.

Amerika'daki İranlıların kurduğu Ulusal İranlı Amerikalılar Konseyi, kararı mennuniyetle karşıladı.

ABD'deki İranlılara da iPhone satılmıyordu

Derneğin açıklamasında İran'a bu alandaki yaptırımın insan haklarını sekteye uğrattığı ve yasağın Tahran rejiminin işine geldiği belirtildi.

Amerika'da yaşayan İranlılar, Apple'ın kendilerine iPhone ya da iPad satmamasından şikayet ediyordu. Apple, bu cihazların yasa dışı olarak İran'a gönderilebileceğinden kaygı duyduğunu söylüyor.

ABD'nin bu kararı İran'daki başkanlık seçimlerinin iki hafta öncesine rastlıyor.

Seçimler 14 Haziran'da yapılacak

2009'da şimdiki Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı iktidara getiren seçimlere hile karıştırıldığını savunun muhalifler, sosyal medya üzerinden örgütlenerek geniş çaplı protestolar düzenlemişti.

Beyaz Nexus 4, Google Play Store'da satışta

Geçtiğimiz hafta resmiyet kazanan beyaz renkli Nexus 4, ABD'de Play Store'da satışa çıktı.


LG ve Google'ın ortak olarak ürettiği ve ciddi satış rakamlarına ulaşmayı başaran Nexus 4'ün beyaz renkli versiyonu uzun bir süredir konuşuluyordu. Söylentiler ve sızıntılar ile uzun bir süre gündemde kalan cihaz, geçtiğimiz hafta itibariyle nihayet resmiyet kazanmıştı. İlk etapta 29 Mayıs tarihinde Hong Kong'ta satışa sunulan cihaz, bugün itibariyle ABD'de Play Store üzerinden de satışa çıktı.

Önümüzdeki haftalarda Asya, Avrupa, Amerika ve Orta Asya'daki bazı ülkelere de satışa sunulacağı açıklanan beyaz Nexus 4'ü Play Store'dan veya ABD'deki T-Mobile operatöründen almak isteyen tüketicilere yaklaşık 20 dolar değerindeki bir koruyucu kılıf da cihazın yanında hediye olarak verilecek.

Öte yandan, ABD'de cihazın 16 GB'lık versiyonu için belirlenen fiyat etiketinin 428 dolar olduğunu da belirtelim. Bakalım Google ve LG bu satış politikası ile Nexus 4 satışlarını daha ne kadar arttırabilecek?

Galaxy S4 Active'nin basın görüntüsü sızdı

Samsung'un su ve toza karşı dayanıklı Galaxy S4 türevi cihazı Galaxy S4 Active'nin basın görüntüsü sızdırıldı.


Samsung'un yakın zamanda amiral gemisi Galaxy S4 türevi cihazlar piyasaya süreceği bilinen bir konu. Hatta bu cihazlardan Galaxy S4 mini resmi olarak da duyurulmuştu. Bu cihazlardan su ve toza karşı dayanıklı olan Galaxy S4 Active ise merakla beklenen bir diğer Galaxy S4 türevi cihazdı. Geçtiğimiz günlerde bir videoda ortaya çıkan bu cihazın bugün ise, sızıntılarıyla ünlü evleaks tarafından basın görüntüsü sızdırıldı.

Belirtilene göre ABD'nin AT&T operatörüyle satışa çıkacak SGH-I537 model numaralı sürümünü gün yüzüne çıkaran bu görüntü Galaxy S4 Active'nin ilk basın görüntüsü olarak da kayıtlara geçti. Öte yandan dayanıklılığı ile dikkat çekecek olan cihazın arka kasasındaki çizgilere ve görünüme bakınca güçlü bir akıllı telefon hissi uyandırıyor.

Gücünü dört çekirdekli 1.9GHz Snapdragon 600 işlemciden alacak olan cihaz, 5 inç büyüklüğünde Full HD Super AMOLED ekran, 2GB RAM ve 8MP arka kamera gibi özelliklere sahip. Cihazın, Samsung'un 20 Haziran'da düzenleyeceği etkinlikte Galaxy S4 Zoom ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

Yeni Nexus 7 Sızdırıldı mı?

Google'ın safkan Android arayüzünü kullanan Nexus 7'nin yeni modeli Google tarafından sızdırılmış olabilir. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.


Google I/O etkinliğinde tanıtılması beklenen yeni Nexus 7, bu beklentileri maalesef karşılamamıştı. Bu etkinlikten sonra; 7inçlik tablet piyasasında en iyi modellerden biri olan Nexus 7'nin yeni modelinin tanıtımı için gözler Temmuz ayına çevrilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Google'ın Google Maps için yayınladığı reklam filmi yeni Nexus 7 söylentilerini arttırdı. New York'taki insanlara Google Maps'in nasıl yardımcı olduğunu anlatan bu reklam filminde kullanılan 7inçlik tablet dikkatleri üzerine çekti.

Eğer söylentiler doğruysa yeni Nexus 7'nin köşeleri daha oval bir yapıya sahip olacak. Ayrıca yenilenmiş Nexus 7'nin; 1920 x 1200 çözünürlüklü bir ekran, Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci ve Android 4.3 sürümü ile gelmesi bekleniyor.

Windows 8.1 beraberinde neler getirecek?

Microsoft, kullanıcılardan gelen geri bildirimler, teknolojik gelişim ve endüstrinin ihtiyaçları dikkate alınarak Windows 8’in üzerine daha da zenginleştirilen Windows 8.1’in beraberinde getireceği yeniliklerin detaylarını paylaştı.


Microsoft, 2013 yılının ilerleyen zamanlarında tüm Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak Windows 8.1 güncellemesiyle gelecek bazı yeniliklerin detaylarını paylaştı. Microsoft'un Windows 8 kullanıcılarının isteklerini ve kullanım alışkanlıklarını dikkate almanın yanı sıra endüstrinin ihtiyaçlarını da dikkate alarak geliştirdiği bu Windows güncellemesi kullanımdan arayüze, uygulama çeşitliliğinden güvenliğe kadar çok sayıda yenilik içeriyor.

Windows 8.1 ile gelen yenilikler arasında daha büyük uygulama simgelerine izin veren ve kilit ekranını dijital fotoğraf çerçevesine dönüştürebilen kişiselleştirme seçenekleri, bulut hizmetleriyle daha güçlü birliktelik, Internet Explorer 11 ile internet deneyiminin iyileştirmesi, artırılmış güvenlik, gelişmiş sistem ayarları ve yeni gelecek Başlangıç Kısayolu gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca Windows 8.1 ile gelen gelişmiş arama seçenekleri, uygulamaları keşfini kolaylaştıran yeni Windows Mağazası tasarımı ve işletim sistemi içinde önyüklü gelen uygulamalara dair zenginleştirilmiş yetenekler dikkat çekiyor.

Cesur bir vizyonu ileri taşımaya geliyor

Microsoft Türkiye Windows Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş, Windows 8.1 ile ilgili olarak şunları söyledi: "PC endüstrisi mobilite kavramı etrafında bir dönüşüm geçiriyor. Yalnızca çalışma alışkanlıkları ve beklentiler değil, cihazlar da değişiyor. Windows 8'i böyle bir dünyaya uyum sağlamak için cesur bir adım olarak tasarladık. Amacımız sadece piyasadaki mevcut cihazlara uyum sağlamak değil, PC endüstrisinin önünde yeni bir yol açarak tasarımıyla, kullanımıyla bu endüstriyi şekillendirecek yeni bir dünya sunmaktı. Windows 8.1'in sunduğu yeni yetenekler ve gelişmiş özelliklerle, bu vizyonu bir adım daha ileri taşıdığımızı hepbirlikte göreceğiz."

Windows 8.1'in önizleme sürümü 26 Haziran'da çıkacak. Son sürüm isebu yılın ilerleyen döneminde tüm Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak.

Profitclicking, LibertyReserve Artık ile Çalışmamaktadır.

Liberty Reserve Batmıştır. Hakkında açılan davalar vs... bir sürü sıkıntılar içindedir. dolayısıyla profitclicking ile anlaşması iptal olmustur. herkese saygıyla duyrulur.

Kayıp çocukları bulmak için tek bir uygulama

Dünya çapındaki kaybolan ya da kaçırılan çocukları bulmak için yeni bir ümit doğuyor, tek bir uygulama çocukları ailelerine kavuşturuyor.


Dünya genelindeki en büyük sorunlardan biri olan kayıp ve kaçırılmış çocuklar şimdi basit bir akıllı telefon uygulaması ile ailelerine kavuşma şansı edindi. Çin'de geliştirilen bir yüz tanıma özelliğine sahip yazılım şimdiden bu yolda yürümeye başlamış durumda. JWT China adlı şirketin gelişltirdiği Baby Back Home, akıllı cihaz sahiplerinin yolda gördüğü ve şüphelendiği çocukların yüzlerini çekmeleriyle ailelerine kavuşmalarını sağlıyor.

1.4 Milyar nüfusa sahip Çin'de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan uygulama iki haftalık süreçte 20.000 kişi tarafından kullanılmaya başlanmış. Hatta bu süre zarfında iki kayıp çocuk ailesine kavuşturulmuş. Uygulamanın çalışma prensibi ise taranan suratın anında veri bankasına ulaştırılması ve lar arasında eşleştirme yapılarak, ailelerine bilgi verilmesi şeklinde işliyor.

Güzel kadınlara bedava yemek iş dünyasına damga vurdu

Brezilyalı bir şirket Kadınlar Günü sebebi ile her kadına aynı soruyu sordu ve kendine güvenen herkese ücretsiz yemek dağıttı.


Brezilya'nın 200 şubeye sahip olan Spoleto adlı fast food zinciri geçtiğimiz Dünya Kadınlar Günü'nde inanılmaz bir kampanyaya imza attı. Gelen kadın müşterilere bir ayna uzatan personel, "Güzel misiniz?", diye sormaya başladı. Olumlu yanıt veren kadın müşteriler istedikleri yemeği ücretsiz olarak yeme fırsatı buldu.

Benzeri bir çalışma geçtiğimiz Nisan ayında Dove tarafından yapılmış, başkalarının tarifleri ile kadınların yüzleri kara kalem çalışması olarak resmedilmişti. Bu ve benzeri kampanyalar ise iş dünyasında ilgi çekmeyi ve geniş çaplı bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu arada Fast Company'e göre Spoleto, bu sayede satışlarını yüzde 35 oranında artırmayı başardı.

Samsung Galaxy S4 Zoom' mu geliyor?

FFC'de onay bekleyen yeni akıllı telefon hakkında dedikodular büyümeye devam ediyor, Samsung'un Galaxy S4 Zoom'u güçlü ayak sesleri ile geliyor


Samsung'un Galaxy S4'ü piyasasında fırtına gibi esmeye devam ederken, bir yandan da yeni yan modeller için dedikodular bir biri ardına patlıyor. Son söylenti ise Samsung'un FFC'de bekleyen yeni bir onay talebi üzerine. Samsung SM-C101 kod adlı akıllı telefon 'nın elektronik cihazlar için yetkili olan ismi FFC'de bekliyor.

olabileceği konuşulan bu cihaz, S4'ün büyük bir kamera ile bir araya gelmiş hali olarak bilinmekte ve Galaxy Camera'nın "telefon özelliklerine sahip" devamı niteliğinde. Onay merciinin verdiği detaylara gre GSM, AT&T destekli HSPA+, NFC, WiFi ve Bluetooth 4.0 LE ürünün özellikleri arasında yer alıyor. LTE desteği konusunda bir bilgi olmaması ise 'nin sadece Amerika için olabileceği olasılığını akıllara getirdi.

Tunçmatik Uygulaması Yayında

Türkiye’nin enerji çözümleri markası Tunçmatik, Iphone, Ipad ve Android tabanlı telefon ve tabletler için geliştirdiği uygulamasını hayata geçiriyor.


Enerji çözümleri konusunda 44 yıllık

iphone011369735045

deneyimiyleTunçmatik, Iphone, Ipad ve Android tabanlı telefon ve tabletlerde kullanılabilen Tunçmatik Uygulaması ile karşımıza çıkıyor.

Iphone, Ipad ve Android tabanlı telefon ve tabletlerde Tunçmatik Uygulamasını kullanarak, Tunçmatik’in Enerji Koruma Prizleri, Universal Notebook Adaptörleri, Usb Şarj Cihazları, Aküler, Regülatörler, Güneş Panelleri ve Yenilenebilir Enerji Aküleri gibi birçok ürün hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanındaki toplam 58 yetkili teknik servise ve satış noktalarına, Tunçmatik Uygulaması ile ulaşmak çok daha kolay. Bu uygulama aynı zamanda Tunçmatik’in grup markası Powergie’nin solar enerji ve solar panelleri hakkında sunduğu alternatif enerji çözümlerine de ulaşma fırsatı sağlıyor.

Kesintisiz Güç Kaynakları ve Yenilenebilir Enerji konularında uzman isimlerin görüşlerinin ve sektörden en yeni haberlerin yer aldığı ’Tunçmatik İyi Haber Bülteni’ de Tunçmatik Iphone Uygulaması ve Android tabanlı telefon ve tabletlerde okuyucuları ile buluşuyor.

Android Oyunu: Süper Çengel Bulmaca

Bir zamanlar çok popüler olan bulmaca kültürü, Android oyunu Süper Çengel Bulmaca ile geri dönüyor. Türkçe olan bu oyuna sizler için yakından bakıyoruz.


Gazetelerin verdiği bulmaca ekleri ve

kitaplar ile çözmeye alışık olduğumuz klasik çengel bulmacayı Android'li cihazlarınızda da oynayabiliyorsunuz.

Zeka ve Bulmaca

Oyunları kategorisindeki Süper Çengel Bulmaca, 419 Kilobyte boyutunda. Google Play Store ortalaması 3.5 olan yapım, Android 2.2 ve üzerinde çalışıyor.

supercengel.com sitesinin geliştirdiği Süper Çengel Bulmaca, günlük olarak yeni bir çengel bulmaca sunuyor. İsterseniz geçmiş tarihlerin bulmacalarını da çözebildiğiniz yapımda bazı yararlı özellikler bulunuyor.

11370071839

80.000
kelimeden fazla Türkçe bulmaca terimi barındıran oyunda, ilerlemenizi otomatik kaydetme ve bulmaca çözümlerini paylaşabilme ve görüntüleyebilme gibi özellikler bulunuyor.

Bulmaca çözümünü diğer kullanıcılar ile paylaşmanız için oyunun sağlayıcısına üye olmanız gerekiyor. Oyunu anlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz. Klasik çengel bulmaca zevkini yaşıyorsunuz. Süper Çengel Bulmaca'da kareler içinde bulunan yazılar telefon ekranları küçük olduğu için haliyle görünmüyor.

Soruları görmek için üstlerine dokunmalısınız. Burada çözümün kaç harfli olduğunu ve diğer kullanıcılar tarafından paylaşılmış çözümünü görebiliyorsunuz.

Süper Çengel Bulmaca, başarılı bir oynanış sunuyor. Geniş Türkçe bulmaca haznesi ile geleneksel oyun oynamayı sevenlere hitap ediyor. Tavsiye ediyoruz.

Otobüslere Anlık Takip: SAKUS

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulamasını(SAKUS) hayata geçiriyor. Bu sistem ile yolcular otobüslerin konumlarına anlık olarak ulaşabilecek.


Sakarya Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulaması (SAKUS) başlıyor.

Bilgi Teknolojileri’ne yönelik yatırımları tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşadığımız çağın teknolojilerinden etkin bir şekilde faydalanarak hayatını çok daha kolaylaştırmaları için projeler üretmeye devam ediyoruz.

Akıllı Ulaşım Hizmetleri’ne yönelik daha önce hayata geçirdiğimiz elektronik bilet uygulamasından sonra, e-belediyecilik alanında Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek SAKUS uygulamamızı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımız internet ortamında belediyemiz otobüslerinin anlık olarak konumlarına ve güzergâh bilgilerine ulaşabilecek” diye konuştu.

Mobilden güzergâhlar görüntülenebilecek

Fatih Turan, otobüs güzergâhlarının harita üzerinde görüntülenebileceği uygulama ile ilgili; “Mobil cihazlar ve akıllı telefonlardan da erişim imkânı olan uygulamamız sayesinde ilk etapta Büyükşehir Belediye otobüs güzergâhları harita üzerinde görüntülenebiliyor.

Böylelikle vatandaşlarımız ulaşmak istediği noktaya giden en yakın otobüsün konumu anlık olarak görebilme ve buna göre karar verip ulaşım hizmetlerimizden etkin bir şekilde faydalanabilme imkânına erişebiliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak San Francisco, Londra, Helsinki gibi dünya uygulamalarından sonra ilimizde e-Belediyecilik alanındaki bu uygulamamız Türkiye’de ilk olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımız bu hizmetimize Sakarya Büyükşehir Belediyemiz Web sayfasından ulaşabileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Televizyonda 'Dijital' Zamanı

Artık televizyon yayınları da dijital hale geliyor. Karasal dijital yayın teknolojisini ve faydalarını sizler için araştırdık. Bakalım bu yeni teknoloji hayatımızda neleri değiştirecek?


Türkiye'deki ilk TV yayınları 1953 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından bölgesel olarak verildi. Daha sonra 1968 yılından itibaren TRT tarafından sürdürülen TV yayınları uzun yıllar bu kurum tarafından yapıldı.

Türkiye'deki televizyon yayıncılığı halk arasında 'kılçık' olarak tabir edilen antenlerle izlenebiliyordu. Halen de bu antenlerle yapılan yayınlar izlenebiliyor ve bu frekansta yayın yapan kanallar bulunuyor. 800 Mhz frekansında yapılan bu analog yayınlar 'karasal' olarak tabir ediliyor. Ülkemizde halen karasal analog yayının bulunduğunu belirtmekte fayda var.

karasal_dijital_haber031370071061Ardından uydu geldi

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber karasal analog yayın ile birlikte uydu yayıncılığı da kullanılmaya başlandı. Artık birçok HD ya da SD çözünürlükte yayın yapan TV, uydu anteni yardımı ile izlenebiliyor. Uydu yayıncılığı beraberinde teknolojiyi getirse de bazı dezavantajlara sahip: Uydu antenin mutlaka açık havada olması ve gökyüzüne yönelmiş olması gerekiyor. Ayrıca hangi uydudan yayın alınacaksa ona doğru bakıyor olması gerekiyor.

Uydu yayınları dünya etrafındaki yörüngelerde yer alan uydular yardımı ile yapıldığından hava koşullarından ciddi olarak etkileniyor. Ayrıca (yayıncılar açısından) çok ciddi yatırımla kullanılabilen sistemler.

Öte yandan hareket halinde iken (otobüste ya da yürürken) uydu ya da karasal analog yayınlara alabilmek neredeyse imkansızdır. Çok özel anten sistemlerinde bile kesintisiz televizyon izlemek kolay değildir ve genelde mümkün olmaz.

Dijital yayın geliyor

Karasalın avantajları ve uydunun teknolojik gücünü bir araya getiren Dijital Yayın DVB olarak isimlendirilir. Bu isimlendirme İngilizce'deki Digital Video Broadcasting kelimelerinin baş harflerinin kısaltılmasıyla elde edilmiştir. Dijital Yayın kendi içinde Uydu (DVB-S) Kablo (DVB-C) ve Karasal (DVB-T) olmak üzere temelde 3 farklı şekilde kullanılır.

karasal_dijital_haber011370071021Karasal dijital yayın uzun yıllardır Avrupa ülkelerinin bazılarında kullanılıyor. Özellikle İngiltere bu konuda en gelişmiş ülkelerden biri ve 1998 yılından beri karasal dijital yayın altyapısı bu ülkede bulunuyor.

Ülkemizde Nisan ayının ortalarında yapılan ihale ile dijital yayıncılık frekansları dağıtıldı. RTÜK tarafından yapılan düzenlemeye göre 2015 yılı sonu itibariyle karasal analog yayınların kullanımı durduruluyor. İhale sonucunda 11’i HD olmak üzere 33 kanal ücretsiz olarak karasal dijital yayın yapmak üzere frekans aldı.

 

Karasal dijital yayının avantajları

Uydu ve analog yayından farklı olarak karasal dijital yayında antenin bir yerleri görmesine gerek bulunmuyor. Hatta bu teknoloji anten gerektirmediği için yayını almak için USB stick ya da settop box türevi bir cihaz yeterli oluyor.

Alıcının yayın yapan yeri görme zorunluluğu olmadığından kapalı mekanlarda ya da hareket halinde iken bile televizyon yayınları alınabilecek.

karasal_dijital_haber0213700710444

Yani otobüs ya da otomobilde televizyon izlemek artık sıkıtı olmaktan çıkıyor. Ayrıca uydu sistemlerinde pahalı ve masraflı olan HD yayınlar daha uygun maliyetlerle karasal dijital yayında yapılabiliyor. Örnek vermek gerekirse karasal dijital yayında tek bir frekans üzerinden 4 farklı kanal yayın yapabiliyor.

Ayrıca USB bellek benzeri alıcılarla bilgisayar gibi cihazlar üzerinden de televizyon yayınları izlenebilecek. Uydu ya da analog yayınlarda çok kolay olmayan bu kullanım şekli dijital karasal yayında mümkün hale geliyor.

Yukarıda da anlattığımız gibi karasal dijital yayın hem izleyiciler hem de yayıncılar için birçok avantajı da beraberinde getiriyor.

Destekleyen televizyon var mı?

Ülkemizde kullanılacak olan dijital karasal yayın standardı DVB-T2. Halen bazı televizyonlarda bütünleşik olarak bu teknoloji desteği bulunuyor. Ancak bu ürünlerin sayısının çok fazla olduğunu söylemek mümkün değil. Öte yandan eski televizyonlar için Settop box adı verilen özel kutularla bu yayınlar da izlenebilecek. Yani eski televizyonları kullanmaya devam edeceğiz.

Uydu sistemleri çöpe mi atılacak?

Birçok kullanıcının aklına gelen soru ise uydu sistemlerine ne olacağı. Şimdilik uyduları kullanmaya devam edeceğiz. Halen birçok kanal uydu üzerinden yayın yaptığı için bu durum bir süre daha devam edecek. Ancak uzun vadede (birkaç sene içinde) uydu yayınlarının azalacağını söyleyebilirim. Hatta birçok televizyon kanalı birkaç sene sonra uydu yerine dijital karasal yayını tercih edip, uydudaki yayınları sona erdirebilir.karasal_dijital_haber041370071085

Alıcıların fiyatları ne olur?

Şimdilik satılan dijital karasal uydu alıcısı bulunmadığından net bir fiyattan bahsetmek zor. Yaklaşık bir hesapla USB bellek şeklinde olan alıcıların 40-50 TL fiyatının olacağını öngörüyoruz. Settop box olarak tabir edilen uydu alıcısına benzer dijital karasal yayın alıcılarının ise 80-150 TL aralığında bir fiyata sahip olmaları bekleniyor. Elbette bu rakamlar tahmini ve kesin değil.

Boşa çıkan frekans ne olacak?

Karasal analog yayından boşalan frekansın ise 4G için kullanılması gündemde. Avrupa ülkelerinde bu frekans 4G’ye tahsis edildiğinden ülkemizde de benzer bir durum olacağı düşünülüyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da böyle bir adımın ülkemizde de atılacağını düşünmemek için bir sebep yok.

karasal_dijital_haber051370071099

Ülkemizde neredeyse her hanede bir televizyonun bulunduğu düşünülürse dijital karasal yayıncılığın birçok kavramı değiştireceğini söyleyebiliriz. Hareket halinde iken yayınları alabilme, yayın yapılan yeri görme zorunluluğunun olmaması ve birden fazla kanal için aynı frekansı kullanabilme imkanı karasal dijital yayınları cazip hale getiriyor.

Karasal dijital yayında kumanda sıralaması

Yapılan ihalede kumanda üzerindeki kanalların sıralaması da belli oldu. İşte bu sıralama:

  • 1-Kanal D

  • 2- FOX

  • 3- Star TV

  • 4- Turkuvaz Aktif TV

  • 5- Kanal Türk

  • 6- Samanyolu TV

  • 7- Show TV

  • 8- Haber Türk


Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Turkcell TV Ürün Müdürü Uygar Boynudelik şunları söyledi:

RTÜK'ün çizdiği yol haritasına göre Mart 2015'den sonra Türkiye'de analog TV yayıncılığının sonuna gelmiş olunacak. O tarihten sonra şifresiz yayınlanan kanallar için bile her hanenin bir DVB-T2 alıcıya ihtiyacı olacak. RTÜK'ün birkaç hafta önce yayınladığı araştırmaya göre toplamda 3 milyon yakın hanenin dijital yayını izlemek için alıcıya ihtiyacı olacak. Devletin bu konuda vatandaşa yardımcı olmak için bir takım aksiyonlar alması bekleniyor. Dijitale geçişle eskisine göre çok daha kaliteli yayın alınacak, ayrıca radyo spectrumu çok daha verimli kullanılabilecek. Birkaç hafta önce yapılan ihale ile yayıncılar lisanslarını aldılar. Geçişten sonra geleneksel çatal anten ile 11 tanesi HD olmak üzere toplam 33 kanal uygun alıcı ile ücretsiz izlenebilecek.

Her Yönüyle Yeni Oyun Konsolu Xbox One!

Yaklaşık 7 buçuk yıldır hayatımızda olan Xbox 360'tan sonra Microsoft, 21 Mayıs 2013'te Xbox One'ı yani X1'i geçen hafta tanıttı. Xbox One'ın tüm detaylarını sizler için toparladık.


Microsoft'un 21 Mayıs akşamı tanıttığı Xbox One adlı oyun konsolu, esasında pek çok merakla bekleyeni şaşırtmayı başardı. Xbox 720 ya da Infinity gibi isimlerle gelmesi beklenen yeni nesil Xbox'ın, One adıyla gelecek olması hiç de beklenen bir gelişme değildi.

Microsoft'un yeni nesil Xbox'a neden One adı verdiği de sonra ortaya çıktı. Pek çok özelliği destekleyen yeni nesil Xbox, All in One bir cihaz. Bu yüzden One adı, yeni nesil Xbox'a verilmiş.

Xbox One'da üç adet işletim sistemi olacak!

Xbox One üzerinde, irili ufaklı üç farklı işletim sistemi yer alacak. Bunlardan bir tanesi, Xbox oyunlarını oynatacak ve ana işlemleri yapacak olan Xbox sistemi. Bu yazılımın yanında Microsoft'un en çok üzerine titrediği yazılım olan Windows Kerneli kullanan alan. Burada başta Skype olmak üzere, Internet Explorer gibi pek çok uygulama, Xbox ile sorunsuz bir şekilde çalıştırılacak.

Üçüncü ve son sistem parçası ise Windows Kerneli ile Xbox yazılımını bir arada senkronize bir şekilde çalışmasını sağlayacak olan yazılım. Bakalım yeni yazılım sistemi cihaz piyasaya çıktıktan sonra, kullanıcıların beğenisini kazanacak mı?

Hoşgeldin Kinect 2.0

Yenilenen Kinect 2.0'ın belki de en büyük özelliği 1080p çözünürlüğündeki kızılötesi destekli lens olacak.

Yeni Kinect, çok hızlı tepkimelere sahip olacak ve sizin hareketlerinizden, tahmini olarak yapacağınız hareketler konusunda çıkarım yapabilecek.

Kinect 2.0'ın tüm yetenekleri sadece bununla sınırlı değil. Microsoft'a göre yeni Kinect, kalp atışlarımızı bile ölçebilecek seviyede.

Kinect ile beraber sesli algılama konusunda da çıtayı yükseltecek. Xbox TV denildiğinde akıllı tv uygulamasını açacak olan Xbox One, kullanıcısının dediği ve yaptığı tüm hareket ve sesleri algılayabilecek.

Gelelim oyun konusuna!

Xbox One ile ikinci el oyuna son!

Konsol oyuncularının en çok tercih ettiği oyun satın alma opsiyonlarından bir tanesi ise ikinci el oyunlar.

Düşünün bir oyunu satın alıyorsunuz ve oyunu tamamen bitiriyorsunuz. Artık atıl olarak bekleyen ve oynamadığınız bu oyunu satışa çıkartarak hem siz, hem de o oyunu sıfırından daha uygun fiyata alan oyuncu da kazançlı çıkıyor.

Fakat bu durum Microsoft ve oyun yapımcıları tarafından pek hoş karşılanmıyor. Microsoft, yeni Xbox'ta ikinci el oyunu engelleyeceği konusunda bilgiler geliyor.

Xbox One'da oyun oynayabilmek için, oyunu 500 GB'lık hard diske yüklemeniz gerekiyor. Sizin Xbox hesabınızda çalışacak oyunu, başka bir hesapta çalıştırabilmek için ek ücret ödemeniz gerekecek. Tabi Xbox One'ın piyasaya sürülmesinden sonra durum nasıl olacak merakla bekliyoruz.

Xbox One ile Xbox 360 oyunlarına veda edin!

Xbox 360, daha önceki nesildeki oyunların bazılarını çalıştırabiliyordu. Fakat Xbox One, farklı bir mimariye sahip olduğu için x360 oyunlarını çalıştırmayacak.

Xbox One'ın çıkışıyla beraber, piyasada 15 farklı One destekli oyun bulunacak. Bu oyun sayısı daha sonra yükselmeye devam edecek..

Kısacası yeni nesil Xbox One'da, Live hesabınızdaki müzik ve filmlerden yararlanabilirsiniz fakat eski oyunlarını oynamanız maalesef mümkün değil.

31369173220Yeni nesil oyun motorları geliyor

Xbox One'ın çıkışıyla beraber 15 tane konsola özel oyun da piyasada olacak. Çıkacak 15 oyundan 8 tanesi, daha önce duymadığımız isimlerden oluşabilir.

Şimdilik bilinen oyunlardan EA Sports yapımı olanlar FIFA 14, NHL, UFC ve Madden, Remedy'den Quantum Break, Microsoft Studios tarafından Forza 5 ve Activision tarafından, Xbox One lansmanına da damgasını vuran Call of Duty: Ghosts.

Bu gelişmiş oyunların tüm detayları, önümüzdeki dönemlerde düzenlenecek olan E3 fuarında daha detaylı olarak tanıtılacak.

Yeni nesil oyun motorları sayesinde, oynadığımız oyunlar çok daha gerçekçi olacak. EA Sports'un açıklamasına göre Ignite adlı yeni modeli sayesinde, oyunlarda yapay zeka son derece artıyor. Oyuncu hareketlerinde insan zekasına yakın yapay zekaya yer verilecek olan FIFA 14'te, ayrıca oyunculara özel gerçek hareketler de yer alacak. Bilgisayara karşı oynanılan maçlarda artık 4 kat daha güçlü rakipler karşımızda olacak.

Call of Duty'den de etkileyici haberler var. Activision'dan Eric Hirsberg, CoD: Ghost için çıktığında söylediği söz; Ghosts'un DLC'lerinin ilk önce Xbox One için çıkacağı oldu.

 

Steven Gaghan'ın seneryosunu yazdığı Call of Duty Ghosts'ta, yok olmaya yaklaşan Amerika'nın umudu olan Ghosts ekibinin hikayesi anlatılıyor.

Yeni oyun motoruyla gelecek olan Ghosts, tamamen yeni bir dünya, yeni bir döngü ve yeni oyuncularla karşımızda olacak.

Xbox One'ın tüm gücünden yararlanacak olan oyun motoru sayesinde, oldukça gerçekçi nesneler ve kaplamalar karşımızda olacak.

Tırnak arasındaki pislikler, kollardaki kıllar ve yaralar gibi pek çok detayların bulunduğu yeni oyun motorunda, nesneler olabildiğince oval olacak şekilde tasarlanmış.

versus1369173252

Çoklu oyun konusunda da Live sisteminin başarısını arkasına alarak, devrim yapmayı planlayan Infinity Ward, çevre ve dinamik harita mekaniği sunacak.

Depremler ve doğa olaylarıyla haritanın değişmesine vesile olan hareketleri görebileceğimiz çoklu oyuncu modu, bizlere sürpriz değişikliği getirecek.

Xbox One'ın donanım gücü ve PlayStation 4'e karşı durumu

Sony'nin PlayStation 4 modeliyle Microsoft'un Xbox One modeli, esasında işlem gücü açısından birbirlerine benzer bir performans sunacak gibi gözüküyor.

İki sistemde de AMD'nin yeni nesil Jaguar APU mimarisini baz alan grafik işlemci ve işlemci melezine yer veriliyor.

Grafik ve Merkezi İşlem Birimleri

 

İşlemciler ve üretici aynı fakat iki platform için geliştirilen işlemcide de farklı özelleştirmeler mevcut olacak. Donanımsal seviyede ince farklılıklar ve yazılımsal alt yapı farklılıkları, iki sistemin birbirine göre güçlü ya da güçsüz yanları belirleyecek.

Xbox One, Microsoft'un DX 11.1 API'sini destekleyen bir grafik işlemci ve bu grafik işlemci içerisine yerleştirilmiş 32 MB'lık ESRAM'i kullanılacak.

Böylece dahili grafik işlemcideki veriler, hızlı bir şekilde ESRAM üzerinde saklanabilecek.

arka1370003147

PlayStation 4'te ise AMD'nin en yeni nesil grafik işlemci mimarisi GCN tabanlı, 1.84 Tera Flops işlem gücü sunan bir grafik işlemci kullanılacak. Başka bir detay şimdilik mevcut değil.

RAM

RAM kısmına gelecek olduğumuzda PlayStation 4'ün üstünlüğü görülüyor. İki sistemde de 8 GB RAM kullanılmış ama PlayStation 4'te GDDR5 RAM kullanılıyor. Yani ekran kartlarındaki bellek gibi, genel sistem belleği bulunacak. Saniyede 176 GB bant genişliği sunan sistem, oldukça iddialı. Xbox One'da ise standart DDR3 bellek modülü kullanılacak.

Full HD dönemi

Xbox 360'ın oyunları genelde HD kalitesinde grafik bizlere sunuyordu. Güçlenen donanımla beraber 1080p çözünürlüğünde oyunlar karşımızda olacak.

Full HD çözünürlükteki oyunları, çok daha detaylı olarak oynayabileceğimiz Xbox One'da, 4K video desteği de olacak. BluRay sürücüsüyle beraber üst seviye çözünürlükte filmleri izleyebilirsiniz.

HDMI üzerinden 7.1 surround ses sistemi desteği sunacak olan Xbox One, bir oturma odasındaki tüm multimedia ihtiyacını karşılayacak güçte.

Ne zaman satışa çıkacak?

Xbox One, beklenmeyen bir aksilik olmadığı sürece 2013 yılının sonlarına doğru satışa sunulacak.

Ürünün ülkemizde ne zaman resmi satışa sunulacağı ise merak konusu. Çünkü Microsoft, Xbox 360'ı ülkemizde 6 yıl aradan sonra satışa sunmuştu.

2013'ün yaz aylarında çıkacak olan PlayStation 4 ile beraber, konsol dünyasında yeni bir savaş bizleri bekliyor. Bu yenilikler ise oyun severlere yarıyor. 2013'ün sonlarına doğru pazarda pek çok başarılı ve güzel yeni oyunlar bizleri bekliyor.

DYING: Sinner Escape iOS Oyun İnceleme

Oyunun ilk bölümünde, bazı insanların hapsedildiği birbirinden farklı 5 adetoda bulunuyor. Tuzağa düşürülmüş olan her karakterin rolünü siz üstleneceksiniz ve bu kabustan nasıl kurtulacağınızı bulmaya çalışacaksınız. Bir diğer odaya geçmek için, bulunduğunuz odadaki görevlerinizi tamamlamanız gerekiyor.

İlk seviyede, sadece bir kaç nesne bulunan bir odada uyanıyorsunuz. İki parmağınızı ekranda kaydırarak odanın içinde çevrenize bakınabilirsiniz. Hareket etmeye hazır olduğunuzda oyunun üst kısmında bulunan ‘ayağa kalk (stand)’ yazısına dokunun ve yürüme pozisyonunuzu alın.

img_4542-642x4811370003487Bu sayede odada yürüyebileceğiniz yerleri ve odadaki tüm alanları görebilirsiniz. Ayakta iken nerede durduğunuza bağlı olarak, odadaki farklı alanları görebilirsiniz, bu yüzden sürekli olarak odada dolaşmaya çalışmalısınız.

Odadan kurtulmak için ipuçlarını bularak bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Birden fazla nesneyi bulup bu nesneleri birleştirerek işe yarar hale getirmeniz de gerekecek. Bazı nesneleri ise birden fazla kullanabilirsiniz.

Herkes tarafından bilinen odadan kaçma oyunlarının aksine, bu oyunda sadece 1 adet ücretsiz ipucu bulunuyor. Bulunduğunuz odada ne yapacağınızı bilemezseniz veya nereye gideceğiniz konusunda kararsız kalırsanız, bu ipucu nereye gitmeniz gerektiğini size göstererek parlamaya başlayacaktır.

Oyunun oldukça heyecanlı ve mücadele gerektiren bir korku oyunu olduğunu belirtmekte fayda var. Eksi özelliklerinden bahsedecek olursak, oyunun yalnızca 1 adet ücretsiz ipucu içeriyor olması, her odada harcayacağınız süreyi uzatacak ve oyun olduğundan daha zor bir hal alacak. Oyun içi satın alma seçeneklerinden ipuçları satın alabilirsiniz.

Oyunda kaydet seçeneğinin bulunmadığını belirtmekte fayda var. Eğer bulunduğunuz bölümden çıkış yaparsanız, oyunu tekrar oynamaya başladığınızda aynı bölümü tekrar oynamak zorunda kalacaksınız.

iPhone'da Müzikleri Zil Sesi Yapmak

iOS'te istediğiniz şarkının bir kısmını, zil sesi olarak seçebiliyorsunuz. Ama bunu yapmanız için bilinen en kolay formülde, bir bilgisayara ve aktarma kablosuna ihtiyacınız var.


Okurlarımızın çoğu bu bilgilere sahip olsa da, yeni iPhone kullanan ve bunun gibi pek çok bilgiyi bilmeyen ve öğrenmek isteyen kullanıcıları da unutmadık ve onlar için faydalı bir içerik hazırladık.

iOS tabanlı iPhone modelleri, kararlı yapılarıyla biliniyor ve kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Genelde sistemdeki pek çok yetkiyi ve yönetimsel konuyu kısıtlayan Apple, sizin telefonu sadece pratik bir biçimde kullanmanızı istiyor.

Bu kısıtlamalar bazen en basit konuları bile hızlı bir şekilde yerine getirmemizi engelleyebiliyor. Bunlardan biri de zil sesi tercihi.

 

Müzikleri zil sesi yapmak artık zor değil

iOS'te bir şarkıyı zil sesi olarak ayarlamanız için, iTunes yüklü bir bilgisayara ve aktarım kablosuna ihtiyacınız var.

iPhone varsa, iTunes'u bilmeniz lazım

Hangi şarkıyı zil sesi yapmak istiyorsanız, iTunes'tan şarkıyı bulmanız ve daha sonra üzerine sağ tıklayarak, bilgi ver demeniz gerekiyor.

Bilgi ver kısmına tıkladığınız zaman karşımıza çıkan pencereden, seçeneklere giriyoruz ve başlama ile durdurma sürelerini ayarlıyoruz. Şarkının hangi 40 saniyelik aralığını seçmek istiyorsanız, bu iki alana o aralığı girmeniz gerekiyor.

Aynı şarkıya tekrardan sağ tıkladığımızda, AAC oluştura geliyoruz ve 40 saniyelik yeni sürüm aşağıda beliriyor.

Daha sonra Windows Gezgini ya da Finder üzerinde göstererek, dosya formatında değişikliğe gidiyoruz.

Bu kadar!

M4R dosya biçimine çevirdiğimiz 40 saniyelik şarkıyı, iTunes üzerinden iPhone'a zil sesi olarak atıyoruz ve işlemimiz tamamlanıyor. Böylece istediğiniz şarkıları, hızlı bir şekilde iPhone'da zil sesi olarak ayarlayabiliyoruz. Daha detaylı anlatımı videomuzda izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

HTC'den Galaxy Note 3'e Müthiş Rakip!

HTC, 6 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak T6 kod adlı yeni bir model üzerinde çalışıyor. Sızdırılan teknik özelliklere göre Galaxy Note 3'e çok ciddi bir rakip geliyor.


HTC, One ile beraber üst segmentteki eski başarısını tekrar kazanmaya başladı diyebiliriz. Stok sıkıntılarına rağmen 5 milyon satış başarısını aşan HTC One'a, 6 inç boyutunda yeni bir abi geliyor.

Geçtiğimiz günlerde yazdığımız "HTC, 5 inç üzeri bir model üzerinde çalışıyor" makalesinden sonra, yeni gelişmeler geliyor. T6 kod adındaki yeni model, 5.9 ya da 6 inç büyüklüğünde Full HD ekrana sahip olacak.

ekran-resmi-2013-05-31-1341141369997019

Super LCD ekran teknolojisini kullanması beklenen model, ciddi teknik özellikleri arkasına alarak geliyor. 2.3 GHz hızında çalışan Snapdragon 800 (MSM8974) işlemcisi, 2 GB RAM, 3300 mAh batarya, HTC'nin yeni geliştirdiği Ultrapiksel teknolojili kamera ve optik stabilizasyon sistemi, geniş açılı 2.1 Megapiksel ön kamera, entergre çift hoparlölrlü BoomSound teknolojisi gibi pek çok yeniliği bizere sunacak olan yeni Phablet, Samsung Galaxy Note 3'e pazarda büyük zorluklar çıkartabilir.

İddialara göre 16 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği sunacak olan telefon, 32 GB ve üzeri dahili hafızaya da sahip olabilir.  Yaz sonlarına doğru ya da yaz ortasında çıkması beklenen telefon, Android 4.3 ya da Key Lime Pie olarak adlandırılan 5.0 sürümüyle gelebilir.

Müzikten Virüs Bulaşır mı?

Müzikle etkinleşen virüsler sistem güvenliği kavramını sil baştan yazacak. Virüsler, ya da daha
geniş anlamıyla kötü amaçlı yazılımlar hakkında bildiklerinizi unutun. Zira çok da uzak olmayan bir gelecekte özellikle mobil sistemler için ciddi tehlike arzetmesi muhtemel yeni bir tehdit ortaya çıkacak; Müzik, titreşim, ışık ve maytetik alanlar yoluyla aktif hale gelen virüsler.

Sistem güvenliği üzerinde araştırmalar yürüten University of Alabama bilim adamlarının hazırladıkları "Algılama Yoluyla Aktifleşebilen Tespiti Güç Mobil Aygıt Komuta ve Kontrolü" adlı çalışmada internet dışı yollarla aktif hale getirilebilecek virüsler ve diğer kötü maksatlı yazılımlara değiniliyor. Çalışmada akıllı telefon ve diğer mobil cihazlar için 15 metreye kadar uzaklıktan internet dışı yollarla faal hale gelebilen virüsler yazılmasının mümkün olduğu ve bu tür standart dışı tetiklenen yazılımlara karşı henüz hiç bir savunma yönteminin var olmadığına yer veriliyor.

Bu kötü senaryoya göre siz Starbucks'ta hafif bir müzik eşliğinde kahvenizi yudumlarken, masanın üzerine koyduğunuz telefonunuzda uyku durumunda olan bir virüs çalan bir şarkı ile birlikte aktif hale gelebilir. Uyuyan bir virüsün uyanması TV ve radyo programları yoluyla gelen gizli tetikleme mesajları ile de gerçekleşebilir. Yine sizden habersiz telefonunuza sızmış bir virüsün ışık yoluyla da zarar verici görevine başlaması olası. Uzmanlar, son olarak manyetizmanın da özellikle cep virüslerini harekete geçirmede kullanılabileceğine değinerek, menzil olarak kısa bile olsa bu yöntemle yapılacak bir aktifleştirmenin telefon cepte dahi olsa çalışabileceğini belirtiyorlar. Günümüzde sistem güvenliği baştan sona internet ve e-posta kaynaklı geleneksel kanallar üzerinden gelen tehditlere karşı yapılandırıldığından bu tür standart dışı tetikleme yöntemlerinin önüne nasıl geçilecebileceği belirsiz.

Şimdilik kulağa bilim-kurgu filmi gibi gelse de her yeni nesil mobil cihazla birlikte teknolojinin daha da geliştiği ve akıllı telefonların taşıdıkları algılayıcıların yeteneklerinin giderek arttığı gerçeği göz önüne alındığında uyarı niteliğindeki bu çalışmanın sistem güvenliği kavramında köklü değişiklerin habercisi olduğu tartışılmaz.

Google Music iOS'a geliyor

Google'ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu yeni müzik servisi yakın zamanda iOS platformuna geliyor.


Hatırlarsanız bundan birkaç hafta önce düzenlenen Google I/O konferansında Google yeni servislerini bir bir duyurmuştu. Bu servisler arasında Spotify benzeri abonelik temelli yeni müzik servisi Google Play Music All Access de yer alıyordu. Google Play'de kendine yer edinen bu müzik uygulamasının şimdi iOS'a da geleceği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün başlayan AllThingsD'nin D11 konferansına katılan Google Apps, Android ve Chrome takımlarının lideri Sundar Pichai, Walt Mossberg ile yapmış olduğu konuşma esnasında yeni müzik servislerinin birkaç hafta içerisinde iOS'a da geleceğini duyurdu.

Şu ana kadar bir ton uygulamayı Android'den iOS'a taşıdıklarını ifade eden Pichai, bu durumun bir sürpriz olmadığını söyledi. Aylık 9.99 dolar ödenerek abone olunan müzik servisinin şimdilik iOS'ta iPhone ve iPad cihazlara geleceği söyleniyor. Bu arada Pichai dün, HTC One'ın Google versiyonunu da resmen duyurmuştu.

Popüler şarkı bulma programı Shazam, Windows Phone 8'de

Android ve iOS'un popüler programı Shazam, bugün itibariyle Windows Phone 8'e de geldi.


Geçtiğimiz aylarda 250 milyon kullanıcı barajını aştığı duyurulan mobil platformun en popüler müzik arama uygulamalarından birisi olan Shazam, bugün itibariyle Microsoft'un her geçen gün büyümeye devam eden platformu Windows Phone 8'e de geldi.

Dinlediğiniz müziklerin sanatçılarını ve ismini sizin için bulan, arşivleyen ve kolayca paylaşmanızı sağlayan Shazam'ın Windows Phone 8 uygulaması üzerinde uzun bir süredir çalışılıyordu. Nihayet bu çalışmalar bir sonuca vardı ve artık Shazam, Windows Phone 8'e özel tasarımı ile ücretsiz bir şekilde geçtiğimiz haftalarda 145,000 uygulamayı aşan Windows Phone Store'da yayınlandı.

Artık daha sosyal bir platform haline gelen popüler şarkı bulma programı Shazam'ı Windows Phone 8 için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

İnternetten telefon alanlar dikkat!

ten ucuz u satan dolandırıcılar klonlanmış telefon satarak büyük bir vurgun yapıyor.


Kaçak yollarla yurt dışından getirilen ya da çalıntı larının IMEI numarasını değiştirerek ten satan dolandırıcılar birçok vatandaşı mağdur etti. Şikayetvar'ın haberine göre; Telefonu alır almaz "IMEI numarası klonlanmıştır" mesajı alan vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı.

Kullandığınız telefon klonlanmış olabilir!

Son günlerde internetten cep telefonu satın alanlar "Cep telefonum klonlanmış" diyerek şikayet ettiler. İnternetten ucuz telefon satın alan tüketiciler ilk şaşkınlığı "Telefonunuzun IMEI numarası klonlanmıştır" mesajı ile yaşıyor. Bu tür cihazlar 30 gün içerisinde ilgili birimler tarafından kilitleniyor. Klonlanmış telefonu kullanıma açılanların şikayetleri ise bununla sınırlı kalmıyor. Çünkü IMEI numarası klonlanmış olan cep telefonu sadece tek bir gsm hattı ile çalışıyor. İşte IMEI vurgunu mağdurlarının Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetler şöyle:

"IMEI numarası kapalı telefonlar ucuza satılıyormuş"

"İnternetten aldığım un IMEI numarası başka bir telefondan klonlanmış.1 ay içerisinden telefonun kapanması söz konusu.Ne yapacağımı bilmiyorum. İnternette piyasanın çok altında fiyat gördüğüm için almıştım. Araştırdığıma göre IMEI numarası kapalı telefonlar ucuza satılıyormuş."

IMEI numarası faturadakini tutmuyor

"İnternetten aldığım telefonun IMEI'si kayıt dışı çıktı! Cep telefonunu 700 TL'ye aldım Telefon geldi farkettim ki IMEI numarası faturadakini tutmuyor. E-mail attım ama cevap bile yazmadılar.Sonra telefonun kayıt dışı olduğunu kendilerinin bakamayacağını söylediler yasal mesaj geldi 5 gün sonra telefon kapatılacak diye tekrar aradım ama ilgilenen yok."

Hurda Telefondan yeni IMEI çıkarıyorlar

"İnternetten akıllı cep telefonu satın aldım. Dün bir mesaj geldi ürünümün kayıtdışı olduğuna ve kapanacağına dair. Satıcı buhar olmuş! Daha sonra klonlanmış telefon satıldığını öğrendim. Hurda bir telefonun IMEI numarası kopyalanmış. "

Dikkat telefonlar kaçak ya da çalıntı!

İnternetten ucuz cep telefonu satın alanlar telefonlarına gelen "IMEI numarası klonlanmıştır. Cihaz 30 gün içerisinde kapatılacaktır. Satın aldığınız yere başvurunuz" mesajı ile ne olduğunu şaşırıp internetten satın aldıkları satıcıların peşine koşuyorlar ama nafile. Çünkü IMEI numarası kapalı cep telefonu satan satıcı buhar oluyor. Gelen şikayetler sonrası ortaya çıkan gerçeğe göre IMEI numaraları iki nedenden dolayı klonlanmaktadır. Cep telefonları, kanun gereği Türkiye operatörlerinde IMEI kayıtları olmadığı takdirde kullanılamamaktadır. Kaçak yollarla toplu olarak getirilen telefonlar için bu yöntem uygulanamamakta. Kaçak telefonların IMEI noları, ülkemizde kayıtlı bulunan başka bir IMEI ile değiştirilerek kullanıma açılabilmektedir. Diğer bir neden ise çalıntı cep telefonları.Takibe takılmak istemeyen dolandırıcılar da telefonun IMEI sini kayıtlı bir IMEI ile değiştirmekte ve takibi atlatmaktadırlar.

ASUS'dan 4K gücünde, 31.5 inç monitör şovu

PC üreticisi ASUS tanıttığı yeni monitörü ile birlikte üst seviye monitörleri tercih edenler için muhteşem bir çıkış yapmış oldu


Computex 2013'e yaklaşırken Tayvanlı PC üretici ASUS, PQ321 kod adlı bir mücevheri, 31.5 inç boyutunda ve 4K görüntü destekli yeni monitörünü tanıttı. 3840 x 2160 piksel (16:9, 140 ppi) 10-bit RGB (1 milyar renk değeri), LED geri aydınlatmalı IGZO panel, 176 derecelik bakış açısı, 350cd/m2 aydınlık ve 8ms GTG yanıt verme süresi ile monitör dünyasının elit üyesi açıkçası göz kamaştırıyor.

Duvara monte edilebilen (VESA) ve sadece 35mm kalınlığındaki ürün Ultra HD desteğine, 2Watt'lık dahili stereo hoparlöre de sahip. Piyasadaki en ince 4K monitör olma özelliği taşıyan ürün Dual HDMI, Display Port, 3.5mm ses girişi ve RS232C gibi girişleri de bulunduruyor. Computex 2013'de karşılaşacağımız PQ321 Haziran ayı sonunda Amerika genelinde satışa çıkacak. Cihazın satış fiyatı hakkında şimdilik bir açıklama yok.