Apple, Bir Zafer Daha Kazandı


Amerika'da yapılan araştırmalara göre, akıllı telefon kullanıcılarının büyük bir bölümünün iPhone'u tercih ettiği ortaya çıktı. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.



Amerika'nın analist firması olan 'comScore' tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Apple Amerika'daki en iyi akıllı telefon markası olarak seçildi.

2013 yılının Nisan ayına kadar yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen istatistiklere göre, Amerika'da %58 oranında akıllı telefon kullanıcısı mevcut ve bu da demek oluyor ki Amerika'da 138,5 milyon akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor.

Bu kullanıcıların %39,2’si akıllı telefon markalarından Apple'ı seçiyor. Yani Amerika'daki akıllı telefon pazarının en üstünde yine Apple bulunuyor.

ffffffffffffff

Apple'ın en büyük rakibi olan Samsung ise %22 oranıyla akıllı telefon pazarında 2. sırada yer alıyor. HTC %8,9, Motorola %8,3 ve LG %6,7 pazar payı ile listede yer alan diğer markalar arasında bulunuyor.

Apple akıllı telefon üreticisi olarak listenin en üstünde yer alıyor olsa da, kullandığı işletim sistemi iOS Amerika'daki %39,2’lik bir pazar payı oranı ile akıllı telefon platformunda 2. sırada yer alıyor.

Apple'ın bu alanda 2. sırada olmasının nedeni ise, Google'ın işletim sistemi Android tarafından %52'lik bir oranla tahta oturmasıdır.

f2

Apple'ın akıllı telefon platformundaki hisselerinin Ocak ayından bu yana %1,4 oranında artmış olduğunu belirtmekte fayda var. Bu alanda Google ise hisselerini yalnızca 0,3 oranında arttırarak, Apple'ın gerisinde kalıyor.

İşletim sistemi konusunda ise Google'ın pazar payındaki üstünlüğü Apple'ı biraz rahatsız edecek gibi görünüyor. Apple sonunda dişine göre bir rakip buldu. Umarız en kısa sürede, eskisi gibi bir adım önde olmayı başarabilir. Bekleyip göreceğiz...

Samsung'dan Exynos 5420 Geliyor


Samsung'un Galaxy S4'te kullandığı 8 çekirdekli işlemci Exynos 5410'un gelişmiş sürümü olan 5420 ortaya çıktı. Yenilen işlemcinin detayları haberimizde.



Samsung'un global sürümü olan GT-I9500 modelinde kullanılan Exynos 5410 işlemcisi, ARM big.LITTLE mimarisini temel alan toplam 8 çekirdekten oluşuyor. ARM Cortex A15 mimarisini temel alan 4 çekirdeğin 1.6 GHz hızında çaıştırıldığı 5410'da, A7 tabanlı diğer 4 çekirdeğin de hızı 1.2 GHz.

Grafik işlemci tarafında PowerVR SGX 544 MP3'e yer verilen Exynos 5410, mevcut piyasada telefonlardaki en iyi skorları alıyor. Fakat önümüzdeki günler için ne kadar yeterli sorularını da sordurmuyor değil. Samsung, liderlik yarışında elindeki işlemciyi güncelleyecek ve büyük ihtimalle Galaxy Note 3 modelinde kullanacak.promo_samsung_exynos1370444975

Exynos 5420, Samsung'un Kernel sayfalarına eklenen yeni bir kod sonrası tekrar göründü. Kernel kodları sayesinde Exynos 5420'nin bazı detayları da ortaya çıktı.

5410 ile aynı mimariye sahip olacak olan 5420'nin ARM Cortex A15 tabanlı 4 çekirdeği 1.8 GHz hızında çalışacak. ARM Cortex A7 tabanlı diğer 4 çekirdek ise yine 1.2 GHz hızında çalışacak. Bir çok modellere nazaran daha hızlı olacak.

En büyük değişikliği grafik işlemcide yapacak olan Samsung, 5420'de ARM'ın yeni grafik işlemcilerinden T600 ailesinden bir modele yer verecek.

Midgard tabanlı ikinci nesil Mali-T600 serisi grafik çözümünü kullanacak olan 5420'nin GPU hızı ise 700 MHz seviyesinde olacak. İddialara göre Galaxy S4 modelindeki gibi LTE desteklenen pazarlarda Qualcomm'un Snapdragon 800 işlemcisini Galaxy Note 3 modelinde kullanacak olan Samsung, global pazarda Exynos 5420'ye yer verebilir.

Böylelikle samsung işlemci konusunda kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu.

 

Land Rover Defender ile lüks sürüş keyfi

Otomobil dünyasının en önde gelen markalarından biri olan Land Rover bir kez daha karşımıza çıkıyor. İngiltere’nin en ünlü otomotiv moda evi Kahn Design tarafından baştan sona elden geçen Land Rover Defender XS90 2.2 Tdci lüksü seven sürücülere hitap ediyor. Kendinden ısıtmalı koltuk ve camlar, en son teknoloji havalandırma ve ses sistemi, deri yarış aracı koltuk modeli gibi özelliklere sahip bu şahane otomobilin fiyatı ise 70 bin dolar.


1_d landrover

Facebook müzikal oldu, izlenme sayısı tavana vurdu

Sosyal medya dünyasının en çok tercih edilen ismi bir grup müzisyenin eğlenceli ve komik videosuna konu oldu, Facebook Müzikali doğdu


Artık hayatımızın adeta yemek içmek kadar önemli bir parçası haline gelen sosyal medya çılgınlığı Facebook şimdi de müzikal oldu. Bir grup müzisyenin bağımsız olarak gerçekleştirdiği performansta üç dakikaya yakın bir süre boyunca hem sözleri, hem de ekibin oyunculuğu ile eğlenmemek mümkün değil. Video şimdiye kadar 280 bin izleyiciye ulaşmış bile.

E teknolojiye ayak uydurmak lazım...

Düşünce Gücüyle Uçan Helikopter

Bilim adamları, düşünce gücüyle bir helikopteri hareket ettirdi. Helikopteri uçurmak için başa takılan özel bir araç kullanıldı.

"Journal of Neural Engineering" dergisinde yayımlanan çalışmada, beyindeki elektrik aktiviteleri ölçmek için başa takılan özel bir araç kullanıldı. Daha sonra elektrik aktiviteler, bilgisayar yardımıyla helikopterin hareketleri ile ilişkilendirildi.

Minnesota Üniversitesi Tıbbi Mühendislik Enstitüsü Müdürü Prof. Bin He, ekibinden 5 kişinin her birinde 64 elektrot olan başlıklar taktığını belirtti. Elektrotlar, beyindeki hareket düşüncelerine ilişkin elektrik aktivitelerini bilgisayara aktardı.

ELEKTROTLARDAN GELEN KOMUTLARLA ÇALIŞTI


Bilgisayar ise kablosuz ağ bağlantısı (wi-fi) ile elektrotlardan gelen komutlarla helikopteri çalıştırdı. Böylece katılımcılar, sol ya da sağ ellerini yumruk yaparak helikopteri sola ya da sağa döndürdü, her iki ellerini yumruk yaparak helikopterin yükselmesini sağladı.

Üniversite’nin spor salonunda yapılan denemede helikopter, balonlardan yapılan çemberlerin içinden geçirildi. Katılımcılar, düşünce gücüyle engelleri aşmada yüzde 90 oranında başarı sağladı.

Prof. He, asıl amaçlarının fiziksel engeller ya da bazı


rahatsızlıklar nedeniyle hareket edemeyen kişilere yardım etmek olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

DÜŞÜNCE GÜCÜYLE ENGELLER AŞILIYOR

"İnsanların, sadece düşünce gücünü kullanarak tekerlekli sandalyelerini hareket ettirmelerini, televizyonlarını açıp kapayabilmelerini ve hatta takma kol ya da bacaklarını tıpkı gerçek organları gibi kullanabilmelerini sağlayan bir teknoloji geliştirmek istiyoruz."

Teknolojinin kullanımının sadece hareketle sınırlı kalmayacağına da dikkati çeken Prof. He, "Beyin-bilgisayar koordinasyon teknolojisi, gelecekte sadece engelli nüfusa değil, normal insanların da kullanımına sunulacak. Böylece sadece bir işlev kaybını düzeltmek için değil, işlevleri hayallerimizin ötesinde geliştirmek için de kullanabileceğiz" dedi.

Daha önce de düşüncelerin elektrik örüntüsünü gerçek dünyadaki hareketlere çevirmek için birçok deneme yapılmıştı. Bunlar arasında bir tekerlekli sandalyenin düşünce gücüyle itilmesi ve hatta dünyanın ilk "beyin orkestrasının" kurulması da yer alıyor.

iOS'ta GMail'e güncelleme geldi

Daha gelişmiş bir posta servisi deneyimi için.


Mahmut Saral

Google'ın mail servisi GMail için yeni bir güncelleme, iOS işletim sistemli mobil cihazlar için yayınlandı. Aslında bu güncelleme, kısa süre önce Android kullanıcıları için indirilmeye sunulmuştu. Posta kutunuzda bir takım yenilikler getiren güncelleme, en rahat GMail deneyimini sunuyor.

Yeni bildirim ayarları geldi.

Burada, kendi isteğinize göre ister tüm mesajlarınız, isterseniz de önemli olarak belirttiğiniz mesajlarınız için geldiğine dair bildirim alabilirsiniz. Yakın bir arkadaşınız size mail attı diyelim, hemen sesli bildirim alacaksınız. Ama diyelim önemsiz klasörünüze de mail geldi ve böyle mesajlardan o an haberdar olmak istemiyorsanız, ayarlama yapabiliyorsunuz.

Ayrıca, kategorilere ayrılmış yeni inbox da, birçok özelliğiyle sizi bekliyor. Eğer güncelleme yapmadıysanız, AppStore'a giderek Gmail'in son sürümünü cihazınız için ücretsiz indirebilirsiniz.

Samsung Bazı Apple Modellerini ABD'de Yasaklattı

Samsung ile Apple arasında efsanevi mücadelenin bazen bir şirketin bazen de diğerinin zaferi ile sonuçlandığını biliyoruz. Küresel çapta sürekli olarak birbirleri ile sıkı bir savaş içerisinde olan her iki şirketin de ellerindeki tüm kozları kullanarak pek çok cihazı çeşitli ülkelerde yasaklattıkları bir gerçek. Her ne kadar mahkemeler çoğunlukla bu konuda Apple'a hak verse de bu defa Samsung bir zafer elde etti ve Apple'ın bazı eski iPhone modellerinin ABD'deki satışına engel koydurdu.

Amerikan Uluslararası Ticaret Komisyonu Apple'ın Samsung'un patentlerinden bazılarını ihlal ettiğine karar verdi ve AT&T operatöründe satılan iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 3G ve iPad 2 3G modellerinin satışının durdurulması hükmüne vardı. Yasağa sebep olan konunun Apple cihazlarının reklamlarında da yer alan aynı anda konuşurken telefondan ve tabletten başka işlemlerin de yapılmasına imkan tanıyan özellik olduğu belirtildi. Zira aynı anda birden fazla veri akışının gerçekleştirilmesi Samsung'un patentleri arasında yer alıyor.

Apple'ın kararı temyize götürme hakkı mevcut ve aynı zamanda yasağın devreye girebilmesi için Başkan Obama tarafından onaylanması gerekiyor. Sürecin genel olarak 60 güne kadar uzayabildiği belirtiliyor ve Apple'ın şikayet için oldukça vakti var denilebilir.

Gangstar Vegas'tan Yeni Video


Gameloft, yeni oyunu Gangstar Vegas için geliştirici günlükleri adında bir video yayınladı. Bu videoda Gangstar Vegas'ın oynanışı hakkında yeni bilgiler de yer alıyor.




Mobil oyun geliştiricisi Gameloft, Gangstar serisinin yeni oyunu Gangstar Vegas’ı daha önce iOS ve Android platformu için duyurmuştu. Oyun ile ilgili sadece Trailer yayınlayan Gameloft, Gangstar Vegas hakkında bir bilgi vermemişti.

Bugün Gangstar Vegas geliştirici günlükleri adında yayınlanan video ile oyunla ilgili bilgiler gelmeye başladı. Vegas, serinin ilk oyunu olan Gangstar Rio'dan 9 kat daha büyük bir haritaya sahip olacak.

Ayrıca Gameloft'un Modern Combat 4'te kullandığı HAVOK fizik motoru, Gangstar Vegas'ta da kullanılacağı verilen bilgiler arasında yer alıyor.

stripclub_ipad-525x3931370430683-tile

Gangstar Vegas'ta; HAVOK fizik motoru sayesinde uçak, motor ve otomobil gibi birçok aracın kullanımı üst düzey bir performans sergileyecek.

Gangstar Vegas geliştirici günlükleri videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Gangstar Vegas için henüz kesin bir çıkış

tarihi belirtilmedi. Ancak oyunun yakın bir zamanda App Store ve Google Play Store'daki yerini alması bekleniyor.

Geliştirici günlüklerinin yanında oyunla ilgili birçok görsel de paylaşıldı. Bu görselleri görüntüleyebilmek için sayfa değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Jay-Z, Samsung ile 20 milyon dolara anlaşmak üzere

Müzik dünyasından teknoloji dünyasına destek sürecek gibi.


Evet, böyle bir iddia atıldı şimdi de ortaya. Ne kadar doğru olduğunu ise, önümüzdeki günlerde göreceğiz. Biliyorsunuz; son zamanlarda birçok önemli müzisyeni, teknoloji firmalarıyla birlikte çalışırken görüyoruz. Dr. Dre'nin kulaklıklar ve ses sistemleri üzerine yaptığı çalışmalar malum. Kısa süre önce de Alicia Keys, BlackBerry'de Global Kreatif Direktör olarak çalışmaya başlamıştı mesela. Şimdi de ünlü rap şarkıcısı Jay-Z'nin Samsung ile anlaşmak üzere olduğu konuşuluyor.

Aslında iddianın kaynağında, geçtiğimiz günlerde bir gece kulübünde yaşanan sohbete katılan davetsiz bir kulak var. New York Post'ta yazana göre Samsung ve Jay-Z, önümüzdeki hafta, tam 20 milyon dolarlık bir işbirliği yapacak. Detaylar henüz bilinmese de, bunun ses ve müzik odaklı olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

HTC One Mini göründü

HTC'nin yeni ultrapiksel kameraya sahip telefonlarından biri olarak söylentileri bulunan, HTC M4 olarak da adlandırılan HTC One Mini'nin fotoğrafları sızdırıldı. Tabii bunlar ne kadar doğru bilinmez, ancak kısa zamanda HTC'den açıklama gelebilir.


tr_d

4.3 inç ekranı bulunan telefon, 720x1280 çözünürlük sunacak. Çift çekirdekli işlemcisi, 2GB RAM'i, 16GB dahili belleği ve ultrapiksel kamerası olacağı da söyleniyor.


Yeni Sense arayüzü, cihazın ön ve arkasında yer alan hoparlörler ve Android 4.2.2'yle de gelişmiş bir akıllı telefon deneyimi sunacağı söyleniyor HTC One Mini'nin.


Temmuz ayında resmen ortaya çıkması beklenen cihazın fiyatının ise 520 dolar civarında olacağı söyleniyor.

Galaxy S4 Active, resmiyet kazandı

* Uzun süredir hakkında bahsedilen ve varlığı bilinen Galaxy S4 Active, şimdi de resmiyet kazandı. Samsung'un su ve toza dayanıklı olarak hazırladığı bu yeni telefon modeli, 20 Haziran'da düzenleyeceği toplantısında resmen görücüye çıkacak.


g1

* 5 inçlik ekrana sahip telefon, 1080p çözünürlük sunuyor. 9mm kalınlığı bulunan cihazın diğer özellikleri de şöyle: 4 çekirdekli 1.9GHz işlemci, 2GB RAM, 8MP ana kamera, LTE, kızılötesi, 16GB dahili hafıza + microSD kart girişi, 2600 mAh batarya ve Android 4.2.2 işletim sistemi.


* Daha fazla detay, çıkış tarihleri ve fiyatların da 20 Haziran'da, Londra'da yapılacak toplantıda ortaya çıkması bekleniyor.


g3

PES 14'ten Yeni Ekran Görüntüleri


Konami firmasının meşhur futbol oyunu Pro Evolution Soccer ailesinin yeni üyesi PES 14 için yeni ekran görüntüleri yayınlandı. Bakalım PES 14'ün ekran görüntüleri nasılmış?



Yaz aylarının sonuna doğru PC, PS3 ve Xbox 360 platformları için çıkması beklenen Pro Evolution Soccer (PES) 14 için yeni ekran görüntüleri yayınlandı.

Konami'nin ilk defa PES 14'te kullanacağı FOX Engine oyun motoru, yayınlanan bu ekran görüntüleri ile ne kadar iddialı olduğunu bizlere göstermiş oldu.

Son yıllarda satış rakamlarında en büyük rakibi olan FIFA'nın gerisinde kalan PES, daha gerçekçi oyuncu ve top kontrolü sunan FOX Engine oyun motoru ile bu yıl muhteşem bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan PES 14'ün yeni ekran görüntüleri ile sizleri baş başa bırakalım.

pes-2014-2-600x3371370427136



pes-2014-3-600x3371370427198

 

 

 

 

 



pes-2014-41370427243

 

 

 

 

 



pes-2014-41370427243 pes-2014-11370427302

 

 

Ekran görüntülerinden anladığımız kadarıyla Konami bu yılın Şampiyonlar Ligi

şampiyonuBayern Münih takımına daha fazla ağırlık verecek gibi görünüyor. PES'in kapak görselinde son yıllarda Cristiano Ronaldo yer alırken, PES 14'ün kapağını muhtemelen Bayern Münih'li oyuncular süsleyecek.

Sony Vaio Pro 11 ile Durumu Kurtaracak


Sony, dizüstü bilgisayarlarda bir süredir fanatiklerinin beklentilerini karşılayamamıştı. Dersine iyi çalışan firma, Sony Vaio Pro 11 ile masaya yumruğunu vuruyor.



Sony'nin Vaio serisi altında sunduğu dizüstü bilgisayar modelleri, hafif ve güçlü bir bilgisayar olmanın yanı sıra rakiplerinden farklılıklarıyla da ön plana çıkmıştı. Pahalı fiyatlarına rağmen, yoğun talep alan firma, Windows 8 işletim sistemine sahip modellerinde ise bu beklentiyi karşılayamadı.

Özellikle Sony Vaio Duo 11 ile Sony fanatiklerini üzen firma, bu sefer dersine iyi çalışmış gibi görünüyor.

Dilerseniz şimdi Sony Vaio Pro 11'e biraz daha yakından bakalım.

11.6 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan cihaz, karbon fiber malzemeden yapıldığı için hem dayanıklı hem de çok hafif. Windows 8 işletim sistemine sahip olan Sony Vaio Pro 11'in ağırlığı, sadece 870 gram. 13 inçlik olan Sony Vaio Pro 13'ün ağırlığı ise 1.060 gram.

vaio_pro_13-3-1370421281

Yeni modellerin ikisi de Intel'in 4. nesil Intel Core işlemcilerine (Haswell) sahip.

Ekran konusunda Sony'nin yeni model Bravia marka televizyonlarda kullandığı TRILUMINOS teknolojisi, bu ürünlerde de yerini almış durumda.

Klavyesinde arka aydınlatma imkanı sunan Sony Vaio Pro 11, 8 saate kadar pil ömrü sunuyor. Bu değeri elde ederken kullanılan yazılımın Mobilemark 2007 kullanıldığını belirtelim.

Dizüstü bilgisayarlardan beklentiler arasında ses teknolojileri de üst sıralarda yer alıyor. Firma, ClearAudio+ teknolojisi ile berrak ses verebileceğini vaat ediyor.

vaio_pro_13-closed-lid-1-1370421302

NFC teknolojisini barındıran cihaz, bu sayede çevredeki diğer NFC'li ürünlerle kablosuz olarak haberleşebiliyor.

Sony Vaio Pro 11'i sahip olduğu yazılım sayesinde Ethernet üzerinden aldığı interneti WiFi olarak dağıtmanız da mümkün. Bu sayede çevredeki diğer cihazlar, Vaio Pro 11'in bağlantısını kablosuz olarak paylaşabilecekler.

Cihazın yeni nesil Wi-Fi standardı olan 802.11 ac'yi desteklememesi ise tam bir hayal kırıklığı.

Teknik Özellikler

  • İşlemci: Intel Core i7-4500U

  • İşletim sistemi: Windows 8 veya Windows 8 Pro

  • RAM: 4GB DDR3 1600MHz SDRAM

  • Disk: 256 GB SSD

  • Ekran: Full HD, 11,6 inç
    Ekran kartı: Intel HD Graphics 4400

  • Kablosuz: WLAN 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC

  • Ağırlık: 870 gram

MSI, Primo 81 ile iPad mini'ye Özendi!


MSI, Computex 2013'te duyurduğu Primo 81 kod adlı yeni tabletiyle, Apple'ın iPad mini'deki tasarımını bizlere hatırlatıyor. İşte MSI'ın tartışılan tableti Primio 81!



Donanım pazarında, yazılımın artık donanımı pek zorlamıyor olması sonucunda talep azalmış durumda. Yaklaşık 2 -3 sene önce alınan iyi bir bilgisayar, hala bir iki güncellemeyle performanslı bir şekilde kullanıcıların isteklerini cevaplayabiliyor.

Durum böyle olunca donanım üreticileri de tablet ve akıllı telefon gibi hızlı olan bu mobil pazara yönelmiş durumda. MSI'da bunlardan bir tanesi.

dsc027801370420435Computex 2013'te tanıtılan Primo 81, ekranı kapalı bir şekilde uzaktan bakıldığında doğrudan iPad mini'yi andırıyor.

Tasarım olarak neredeyse birebir esinlenilen ürün, 7.85 inç büyüklüğünde IPS ekranla geliyor. Tıpkı iPad mini'deki gibi 1024 x 768 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranın üreticisi ise LG.

 



7.8mm kalınlığa sahip olan Primo 81, iPad mini'den biraz daha kalın bir tablet.

Donanım özelliklerine bakacak olduğuuzda dört çekirdekli Allwinner A315 işlemcisi, 1 GB RAM, 3500 mAh batarya gibi özelliklerin kullanıldığını görüyoruz. Android 4.2 Jelly Bean işletim sisteminin kullanıldığı cihazda, herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor. Bu da zaten iPad mini ile en bariz görsel farklılığı oluşturuyor.

Bakalım Apple, bu kadar yakın tasarım anlayışına nasıl bir tepki verecek?

ARM Cortex A12 ve Mali-T622'ye Bakıyoruz


ARM'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni mimarisi Cortex A12 ve yeni grafik çözümü Mali-T628'e yakından bakıyoruz. Bakalım yeni işlemci ve grafik mimarileri bizleren eler sunuyor?



ARM, Computex 2013 fuarında ARMv7 mimarisini kullanan yeni Cortex tasarımı A12'yi duyurdu. Bu işlemciyle beraber orta segment grafik çözümü olan Mali-T622'yi de tanıtan ARM, zaten neredeyse tekel olduğu mobil sektörde, iddiasını daha da artırmayı hedefliyor.

ARM Cortex A12'nin amacı ne?

ARM Cortex A9 mimarisi, 2007 yılından beri hayatımızda olan bir mimari. Günümüzde yavaş yavaş eskimeye başlayan bu mimari, Cortex A8 ve A7 gibi çözümlere göre daha da yüksek güç tüketimine sahip.

Apple ve Qualcomm başta olmak üzere pek çok üretici, ARM Cortex A9 tasarımını değiştirerek kullanıyor ve yoluna devam ediyor. ARM, artık Cortex A9'un eskidiğini gördü ve A15 ile A9 arasına yeni bir model hazırladı.

cortex-a121370419106

ARM Cortex A12 ile tanışalım

ARM, Cortex A12'ye 40 bitlik bellek desteği sunuyor. Böylece yüksek RAM kapasitesine sahip cihazlarda kullanılabilecek olan A12, Android'in de en çok ihtiyaç duyduğu donanım olan RAM ile iyi anlaşacak gibi gözüküyor.

Yenilenen üretim teknolojisinin avantajını arkasına alan ARM Cortex A12, A9'dan yüzde 30 daha ufak bir zar alanına sahip olacak. 28nm teknolojisiyle üretilecek olan işlemci, A9'dan yüzde 40 daha az güç tüketecek.

ARM Cortex A15 mimarisi gibi uzun iş hattına sahip olacak olan A12, A9'dan bu konuda da önde olacak. Uzayan iş hatlarında işlem sırası ise program tarafından belirlenmeyecek. İş hatlarını ve kademelerini gerektiği gibi, kendi insiyatifiyle kullanacak olan işlemci, böylece güç tasarrufu sağlayacak.

ARM Cortex A7 ile beraber kullanılabilecek olan A12, big.LITTLE teknolojisini de destekliyor. Böylece güç tasarrufu ARM Cortex A9'a göre yüzde yüz seviyesine kadar çıkartılabiliyor.

Orta üst segmentte ARM Cortex A9'a göre daha güçlü, daha az güç tüketen ve daha az ısınan bir çekirdek olacak olan A12, 2014 yılının sonlarına doğru 200 - 400 Dolar aralığındaki cihazlardaki yerini alacak.

t6221370419132T604 ve T624 arasına, T622

ARM, A12 işlemcisiyle beraber yeni bir grafik işlemci mimarisini daha duyurdu. ARM'ın Mali-400 GPU'sundan sonra yeni nesil çözümlerin pek kullanılmadığını görüyoruz.

Samsung'un Exynos 5 Dual işlemcisi içerisinde kullandığı Mali-T604 GPU'su, Nexus 10'daki yerini almıştı. Duyurulan T622 GPU'su, T624 ile T604 GPU'su arasında bir performans sergileyecek.

 

Open GL 3.0, DirectX 11 ve Open CL 1.1 sürümlerini destekleyen Mali-T622, yeni nesil yazılımların ihtiyaç duyacağı tüm desteklere sahip.

T624'e göre yüzde 50'ye varan daha düşük güç tüketimine sahip olacak olan T622, çift çekirdekli ölçeklendirmeye sahip. Tek ya da çift çekirdekli olarak kullanılabilecek olan grafik işlemci, 2015'e doğru piyasada yaygın olarak kullanılabilr olacak.

Düğün pahalıya mal oldu!

Napster'ın kurucusu Parker'a 2.5 milyon dolarlık ceza

Dosya paylaşım sitesi Napster'ın kurucusu Sean Parker (33), 10 milyon dolara mal olan düğünü için 2.5 milyon dolar ceza ödeyecek.

Geçtiğimiz Cumartesi günü California'nın Big Sur bölgesinde, şarkıcı Alexandra Lenas ile hayatını birleştiren Parker, düğünü için bir bölgeyi izinsiz bir şekilde film setine çevirmesinden dolayı 2.5 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Adeta bir köy büyüklüğünde hazırlanan düğün alanında yapay köprü, şelale ve göletler hazırlandı. California Kıyı Komisyonu tarafından yapılan incelemelerde, düğün hazırlığı çerçevesinde yapılan değişikliklerin çevreye zarar verdiği kanısına varıldı.
850042_detay
Komisyon tarafından verilen ceza, bölgenin doğal kaynaklarını koruma ve yürüyüş parkuru yapmak için kullanılacak. Parker, yaptığı yazılı açıklamada cezayı ödeyeceğini ve bölgenin insanlar tarafından daha rahat bulunmasına yardımcı olmak için mobil uygulama yapacağını açıkladı. Silikon yatırımcılarından Parker, "Burası dünyanın en büyülü yerlerinden bir tanesi. Her zaman bu bölgede evlenmenin hayalinin kurardık" dedi. Cumartesi günü gerçekleştirilen düğünde gelin ve damat 'Yüzüklerin Efendisi' serilerinin tasarımlarını yapan Ngila Dickson tarafından hazırlanan kostümleri giymişti.

Gezi'de internet engellendi mi?

TTNET Genel Müdürü, internetteki aksamalara açıklık getirdi...

Gezi Parkı protestoları sırasında internet erişiminin engellendiği iddialarını reddeden TTNET Genel Müdürü Orkun Kaya, “TTNET’in kesinlikle bu süreçte bir engellemesi olmadı. Aksine tüplü televizyonları bile internete bağlayıp, akıllandırıyoruz” dedi

İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı protestoları sırasında internet erişimini engelleme gibi bir girişimde bulunmadıklarını ifade eden TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “İnternet erişiminin engellenmesi kesinlikle söz konusu değil. Yoğunluktan kaynaklanan bölgesel sıkıntılar oldu. Bu konuda Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da sektör adına açıklama yaptı” dedi. BTK Başkanı Tayfun Acarer önceki gün yaptığı açıklamada Twitter veya Facebook’a yönelik herhangi bir müdahelelerinin bulunmadığını söylemişti. TTNET'in Gezinti hizmeti ile dijital reklamcılığa adım atmasının duyurulduğu toplantıda konuşan Genel Müdür Orkun Kaya, “Çok net bir şekilde söylüyorum; bu süreçte kesinlikle engellememiz olmadı aksine biz şimdi tüplü televizyonları akıllandırıp internete bağladığımız hizmetimizi duyuruyoruz. Akıllandırdığımız zaman ne var, Facebook ve Twitter var. Biz bunları destekliyoruz. Şunu kabul etmeli, yoğunluk etkiliyor. Her şeyin arasında bir şey aramaya gerek yok" diye konuştu. Orkun Kaya, Gezi Parkı olayları sonrası reklam politikalarında da bir değişikliğe gitmediklerinin altını çizdi. Bazı markalar Taksim’deki olaylar nedeniyle reklamlarını geri çekmiş, ektinliklerini askıya almıştı. Bu durum tartışmalara neden olmuştu.

850046_detayGEZİNTİ İLE ABONEYE GÖRE REKLAM VERECEK
İnternet kullanıcılarının ilgi alanlarına göre reklam sunmayı sağlayan 'Gezinti' servisiyle dijital reklamcılığın büyümesine destek olacaklarını belirten Kaya, "Geçen yıl Türkiye'de toplam reklam pazarı 5.2 milyar lirayken, dijital pazarın aldığı pay 1 milyar liraya yaklaştı” dedi. Geri bildirimlerle yeniledikleri Gezinti servisini, kullanıcının isteğine göre vereceklerini ve kullanıcının istediği zaman sistemden çıkabileceğini kaydeden Kaya, şöyle konuştu: “Gezinti’nin temel amacı, reklamverenlerin hedef kitleye daha kolay şekilde ulaşmasını sağlamak. Kullanıcı da ilgi alanına göre sunulan reklam sayesinde ilgilendiği ürünlere daha kolay erişebilecek.”

 

30 MİLYON TV’Yİ İNTERNETE BAĞLAYACAK
Türkiye'de halen 20 milyona yakın tüplü televizyon olduğuna, internete bağlantısı olmayan 10 milyona yakın yüksek çözünürlüklü (HD) televizyon bulunduğuna dikkat çeken TTNET Genel Müdürü Orkun Kaya, “Televizyon üstü yerleştirilen cihazlarla (OTT) televizyonlara beyin nakli yapacağız. Bu cihazlar sayesinde tüm televizyonları internete bağlayarak, akıllı TV haline getiriyoruz” ifadesini kullandı. Orkun Kaya, cihazların gelişmiş özellikleri sayesinde, bütün televizyonlara internetten yayın alma özelliği kazandırdıklarını ve herkesin Tivibu Smart TV’nin uygulamasında yer alan dijital içeriğe istediği zaman ulaşabileceğini de açıkladı.

‘YÖNÜMÜZÜ DEĞİŞTİRMEYİZ’
TTNET Genel Müdürü Orkun Kaya, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Digiturk’e Türk Telekom’un talip olabileceği yönünde çıkan haberlerle ilgili bir soruya ise “Digiturk ile ilgili olarak Türk Telekom bir açıklama yaptı. TMSF bir süreç başlatacaktır. Türk Telekom’un oradaki çabaları üzerine biz Tivibu ile ilgili yönümüzü değiştirmeyiz” cevabını verdi.

REKLAM GELİRİ TÜRKİYE’YE KALACAK
Kaya, “Gezinti ile sunulan tüm reklam gelirleri Türkiye'de vergilendirildiği için bu servis ile Türkiye ekonomisine de katkı sağlanacak. Pazardaki başka oyuncular için bunu söylemek güç” dedi.

Başbakanlık'ın internet sitesi hack'lendi

Küresel hacker grubu Anonymous, Suriye Elektronik Ordusu desteğiyle, #OpTurkey kapsamında Başbakanlık'ın internet sitesini çökerttiğini duyurdu. basbakanlik.gov.tr adresine kısa süreli erişim sağlanamıyor.

Ehackingnews'ün haberinde siteyi hack'leyen ve Twitter'daki @AnonsTurkey kullanıcı adıyla bilinen Anonymous grubunun Başbakanlık server'larından veri çaldığı da belirtildi. Ayrınca Anonymous'çuların konuyla ilgili bir açıklama yaptığı da ifade ediliyor. Ancak açıklamanın bulunduğu dosya paylaşım sitesine Türkiye'den erişilemiyor.

Ehackingnews'ün aktardığına göre açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Türk Gezi Direnişi, yakın tarikteki en soylu sosyal ayaklanmalardan biridir. Uzun zamandır çok güçlü bir rejim tarafından ezilen Türk halkı, kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar artık uyandı. Korku taraf değiştirdi: Türk halkı korkmuyor, baskıcılar korkuyor. Türk halkı özgür insanlar olarak potansiyellerini gerçekleştiriyor ve daha önce görmediğimiz bir ruh iyileşmesi yaşanıyor."

Anonymous, e-posta adreslerini, şifreleri ve telefon numaralarını ele geçirdiğini duyurdu ancak herhangi bir veri paylaşmadı. Suriye Elektronik Ordusu ise 60 e-posta adresi ve şifresini kamuoyuna açıkladı. Hacker'ların kys.rshm.gov.tr ve gatab.gov.tr gibi siteleri de hack'ledikleri belirtildi.

Google Glass'ta Müstehcen İçeriğe Yer Yok

Geçtiğimiz Pazartesi günü Google’ın giyilebilir teknolojik cihazı Glass için ilk müstehcen uygulamasının duyurulmasının ardından uygulama kısa sürede Google tarafından engellendi. Google’ın sesiz sedasız güncellediği Geliştirici Politikaları gereği geliştiriciler Glass için müstehcen içerikler üretemeyecek.

640x360xglass-manset-640_640x360.png.pagespeed.ic.Q5WPVXbxGj

Tits & Glass adındaki uygulama kullanıcılara müstehcen resim ve videoları paylaşma imkanı sunuyor. Uygulamanın arkasındaki isim Mikandi, sitelerinin günde 10.000 tekil ziyaretçiye ulaştığını belirterek gelen ilk tepkiden memnun olduklarını belirtti. Google’ın engelleme kararını anlayamadıklarını söyleyen Mikandi CEO’su Jesse Adams resmi bloğunda şu açıklamada bulundu:

Glass’ımızı aldığımızda ve uygulamamızı 2 hafta önce geliştirmeye başladığımızda, uygulamamızı belirtilen koşullara göre geliştirdiğimizden emin olmak için sözleşmeyi dikkatlice inceledik. Sitemizi açmadan önce geçen hafta tekrar kontrol ettik. Herhangi bir değişiklikten haberdar edilmedik ve hala Google tarafından bir bildirim ulaşmadı. İnsanlar uygulamayı kullanıyor olsa da tam bu noktada uygulamamızın yeni politikalar ile uyumlu olması için üzerinde değişiklik yapmak zorundayız.”

Görünen o ki mahremiyet tartışmaları ile gündemden düşmeyen giyilebilir teknolojinin öncü ismi Google Glass hakkında daha birçok şaşırtıcı haber ile karşılaşacağız.

İHA, az kalsın yolcu uçağına çarpıyordu


Almanya'ya ait Luna adlı insansız hava aracının (İHA), Afganistan hava sahasında sivil uçakla çarpışmaktan son anda kurtulduğunu gösteren görüntüler yayınlandı.


İHA'daki kameraların kaydettiği görüntülerde, 40 kiloluk Luna, Kabil'e iniş hazırlığı yapan sivil uçağın türbülansıyla kontrolünü kaybediyor. İçinde 100 kişinin olduğu Airbus A300'ün, İHA'nın iki metre yakınından geçtiğini belirten Der Spiegel, Almanya'nın İHA'lara ait teknik bilgiyi Amerika'dan elde edemediği ve Avrupa'da uçuş izni alamadığını hatırlattı.

Kaynak: Sabah

Aston Martin V12 Vantage artık daha güçlü

İngiliz üretici Aston Martin, küçük sporcusu V12 Vantage'ın daha da güçlü bir versiyonunu tanıttı.


Dış görünüşü, daha güçsüz kardeşinden çok farklı olmayan otomobilin ön panjurunda CC100 Speedster konseptinden alınan çerçeve kullanılırken; yan aynalar, tavan, difüzör ve kaput üzerinde bulunan hava çıkışlarında kullanılan karbon fiber dikkat çekiyor.

Hafifletilmiş jantlarla donatılan araca adaptif süspansiyon sistemi eklenirken, Brembo imzalı fren sisteminde karbon seramik diskler görev yapıyor. V12 Vantage S'in hafifletilen egzoz sisteminin çıkışları da siyaha boyanmış. İç mekanında deri ve Alcantara'nın hakimiyeti sürerken, karbon fiber kaplamalar sportif havayı güçlendirmiş.

Özel kapı eşik kaplamalarına sahip olan aracın karbon fiber paketinde siyah renkli metal pedal seti ve hafifletilmiş koltuklar yer alıyor. Kaput altında yer alan 5.9 litre hacimli v12 motoru 573 beygir güç, 620 Nm tork üretebilen araç, yeni bir yarı otomatik şanzımanla donatılmış. 7 ileri vitesi bulunan ünite 1.665 kg boş ağırlığa sahip olan aracı 0'dan 100 km/s hıza yaklaşık 4 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 330 km/s olarak açıklandı.

Kaynak: Sabah

Windows Phone 8, 4 çekirdekli işlemciye kavuşuyor

Uzun süre önce dile getirilen ancak bir türlü gerçekleşmeyen Windows Phone 8'e gelecek olan dört çekirdekli işlemci desteği en sonunda hayata geçiyor


Microsoft daha önce Windows Phone 8'in çoklu çekirdeğe sahip işlemcilere destek vereceğini açıklamış ancak şimdiye kadar bu konuda yeni bir haber duyulmamıştı. Android platformu şimdiden çift dört-çekirdekli işlemcilere izin verirken, Microsoft'tan yeni bir hamlenin gelmemesi de şaşkınlığa sebep olmuştu. Qualcomm ise bugün yaptığı açıklamada WP8'in kendi çiplerinden birine destek vereceğini açıkladı.

Snapdragon 400 adlı bu çip hem Android hem de Windows Phone 8'e gelirken, dahili LTE de donanımın içinde yer alacak. Çip aynı zamanda 42Mbps HSPA+, LTE, TD-SCDMA (Çin için), 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth, FM, ve NFC desteğine de sahip. Snapdragon 400, çekirdek başına 1.2GHz değerinde dört çekirdekli işlemci barındırmakta ve bu yılın sonunda çıkması beklenen 7 ve 10 inç'lik tabletlerde yer alması beklenmekte.

HTC One için Android 4.2.2 güncellemesi geliyor

HTC'nin yetkili bir ağzı HTC One'ın çok yakın zamanda Android 4.2.2 güncellemesine kavuşacağı müjdesini veriyor


Kısa bir süre önce Android 4.2.2'nin detaylarının sızdığını görmüştük. Şimdi ise bu güncellemenin ne zaman HTC One'a erişeceğini öğreniyoruz. HTC Rusya'dan Andrey Kormiltsev yaptığı açıklamada Android 4.2.2'nin Haziran ayının ortalarında, yani sadece bir kaç hafta sonra güncellenmek üzere hazır olacağını paylaştı. Andrey Kormiltsev, HTC Rusya'nın yetkili ismi olarak biliniyor.

Yayımlanan tweet'te kısa bir cümle kuran Kormiltsev, detaylara girmeden sadece tarih verirken, HTC One'ın bu güncelleme ve Sense 5.0 ayarlamalarına, HTC One Google Edition'dan önce kavuşacağımızı belli etmiş oldu. Diğer yandan bazı dedikodular da, HTC'nin şimdiden One sahibi olmuş müşterilerine Google Edition ROM'unu yükleme fırsatı vereceğini söylüyor, ancak bunla ilgili resmi bir açıklama da bulunmuyor.

 

Facebook uygulaması, pili sömürüyor mu?

iPhone ve iPad kullanıcıları, Fecebook ve Facebook Messenger uygulamalarını kullandıkça bataryalarının çabuk tükendiğini fark etti


Son zamanlarda farklı iPhone ve iPad kullanıcılarından gelen "bataryaların çabuk tükenmesi" şikayetlerine ilginç bir gerekçe sunuldu. Alman iOS geliştiricilerinden Sebastion Düvel, işin kaynağına indi ve iOS kodlarını test ettiğinde problemin Facebook uygulaması olduğunu gördü.

Düvel bunun tek sebebinin ise Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarının bir tür döngüye girdiğini belirtti. Düvel'e göre Facebook'un uygulamaları kapatılsa bile bu yazılımlar arka planda çalışmaya devam ediyor. Diğer iOS uygulamaları gibi tekrar başlatılana kadar uyku modunda kalması gereken bu iki yazılım 10 saniyede bir aktif oluyor, ardından 10 saniyeliğine tekrar aktif moda geçiyor. Bu döngü sürekli devam ettiği için bataryalar kolayca tükeniyor.

Apple'ın kuralları arasında bu tip uygulamaların arka planda çalışabileceği bulunsa da, Facebook'un bu programları tam manası ile kapatılamadığı için problem bu noktada başlamış oluyor. Düvel, bu sorunu bilinçli olduğunu düşünmediğini söylerken, Facebook'a çözüm için mesaj yollamış oluyor. Önerilen ise farklı web tarayıcıları üzerinden, cihazlarınızda bu uygulamaların web versiyonlarını kullanmanız yönünde.

Kurye kedi 'suçüstü' yakalandı!

Rusya'da bir cezaevinde yaşanan olay, macera filmlerini aratmadı...


Verhni Çov kasabasındaki cezaevine vücuduna bantla yapıştırılmış 2 cep telefonunu sokmaya çalışan bir kedi, gardiyanlar tarafından "suçüstü" yakalandı.

Yetkililer, cezaevine vücuduna sarılı 2 cep telefonuyla girmeye çalışan kedinin gardiyanlar tarafından fark edildiğini duyurdu. Telefon ve şarj cihazlarının kedinin sırtına şeffaf bantla yapıştırıldığı belirtildi. Yetkililer konuyla ilgili, "Bu tür yasaklı eşyaların daha önce de cezaevine sokulmaya çalışıldığına şahit olduk. Fakat böylesine kedili bir olayla ilk kez karşılaşıyoruz. Belki de bu Rusya cezaevi tarihinde ilk" diye konuştu. Rusya'da daha önce de cezaevine uyuşturucu taşıyan bir kurye kedi yakayı ele vermişti.

15 milyon euro ödeyip Disneyland'ı kapattı

70 kişilik davetli grubuyla Paris'teki Disneyland'ı kapatan Suudi Prens'in, 3 gün için 15 milyon euro ödediği ortaya çıktı.


Suudi Prens Fahad El Suud, dünyanın en ünlü eğlence parklarından Disneyland'ı üç günlüğüne kapattı. Beraberindeki 70 davetli ile Paris'teki Disneyland Eğlence Parkı'nda 22-24 Mayıs tarihleri arasında mezuniyet kutlaması yapan prensin, parka 15 milyon euro ödediği bildirildi.

2012'de vefat eden Veliaht Prens Nayef bin Abdülaziz El Suud'un oğlu Fahad El Suud'un Disneyland ziyareti sebebiyle parkın belli kesimleri prens ve davetlileri dışında herkese kapatıldı. Walt Disney stüdyolarının yarattığı karakterlerin Suudi misafirlere özel hazırladıkları gösterileri için 80 dansçı istihdam edildi.

En iyi müşterimiz

Park yönetiminin en iyi müşterilerinden biri olarak nitelendirdiği prens için parkta güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Prens El Suud, parkın hisselerinin yüzde 10'unu elinde bulunduruyor.

Kaynak: Sabah

Windows Phone'un Pazar Payı Artacak


Yeni bir çalışma, Microsoft'un mobil platformu Windows Phone'un önemli ölçüde büyüyeceğini ortaya koydu. Sonuçlara göre Windows Phone'un pazar payı 4 yıl içinde yüzde 400 artacak.




Canalys araştırma şirketinin son çalışması Windows Phone için umut saçtı. Şirketin 4 yıllık öngörüleri Windows Phone platformunun yüzde 400 büyüyeceğini gösteriyor.

Değerlendirmelere göre, büyümenin önemli bir kısmını Microsoft'un mobil alandaki yeni iş ortakları üstlenecek. Önümüzdeki dönemde Nokia ve HTC gibi markaların dışında yeni Windows Phone üreticileri de ortaya çıkacak ve platformun gelişimine katkıda bulunacak.

screen-shot-2013-06-04-at-93134-am1370378899

Nokia'nın Windows Phone modellerinin platformunun çok yönlü olduğunu ortaya çıkardığına dikkat çekilen analizde, diğer üreticilerin platforma adaptasyonunun Microsoft'un pazardaki üçüncülüğünü pekiştireceği vurgulanıyor.

2012 yılı pazar payı ile 2017 yılı tahmini pazar paylarını karşılaştırıldığında, Microsoft'un yüzde 2.4'ten yüzde 12.7'ye yükseleceği görülüyor. Android pazar payını korusa da, iOS ve diğer küçük platformların pazar payı azalıyor. Diğer işletim sistemlerinde yaşanan kopuşların Microsoft'un Windows Phone platformuna ekleneceği tahmin ediliyor.

Zynga 520 Çalışanı ile Yollarını Ayırıyor


Son aylarda mali anlamda sıkıntı günler geçiren mobil platformlar için oyun tasarlayan Zynga, son çare olarak personel azaltmaya başladı. Şirket, 520 çalışanı ile yollarını ayırıyor.



İçinde bulunduğumuz yıl itibari ile önce 3 ofisini kapatan ve daha sonrada CEO'sunun maaşını 1 dolara çeken sosyal oyun firması Zynga, mali durumları toplamak için yeni bir adım daha attı. Atılan adım ise yine ofis kapatmaları ile birlikte işçi çıkarımları oldu.

Alınan karar ve atılan bu adım sonucunda firma küçülme hedefini başarı ile yerine getirirken kapatılacak olan Dallas, Los Angeles ve New York ofislerindeki 520 çalışanın işine son verecek.

zynga-520-haber1370377796

Firmanın işçi gücünde yüzde 18'lık bir azalmaya sebep olacak bu adımın firmaya toplamda 80 Milyon dolar tasarruf ettirmesi planlanırken işçilerin tamamının Ağustos ayına kadar ilişiklerinin kesileceği belirtildi.

Şirket CEO'su Mark Pincus ise olay üzerine yapmış olduğu açıklamada alınan bu kararların Zynga'nın yararına olacağını ve kötü günlerin atlatılması için böyle bir adımın atılmasının gerekli olduğunu söyledi. Pincus ayrıca işten çıkarılan çalışanların çok güzel bir tazminat alacaklarının da altını çizdi.

Wikipad 11 Haziran'da Satışta


Android tabanlı oyun tableti Wikipad aylar sonra yüzünü tekrar gösterdi. Gecikmeler ve ertelemelerin sonunda tabletin 11 Haziran'da satışa sunulacağı açıklandı.




Geçtiğimiz yıl Eylül ayında gün yüzüne çıkan Android işletim sistemli oyun tableti Wikipad, erteleme ve gecikmelerden sonra satışa sunuluyor. PCWorld'ün haberine göre yeni tablet 11 Hazirantarihinde raflardaki yerini alacak.

Hakkındaki haberler ilk çıktığında, "Oyun Tableti Wikipad" başlıklı haberimizde sizlerle paylaştığımız yeni tablet, U harfi şeklinde bir oyun kontrolörü ile beraber geliyor. İstenildiğinde kontrolörden bağımsız olarak tablet amaçlı kullanılabilen yeni ürün, 1280x800 çözünülüğünde 7 inç çoklu dokunmatik bir ekrana sahip.

wikipad_2-100040413-large1370381077Tegra 3 işlemci ve 1 GB bellek içeren Wikipad, 16 GB dahili depolama alanı ve 2 megapiksel çözünürlüğünde ön kamera ile geliyor 802.11 a/b/g/n ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı çözümlerine yer verilen cihazda dahili GPS alıcısı da bulunuyor. Micro-HDMI çıkış ve MicroSD kart yuvası da tablet üzerinde yer alıyor.

wikipad_2-2-100040412-large137038111411 Haziran'da ABD'de satışa sunulacak Wikipad'in fiyatı ise 249 Dolar. Cihazın uluslararası lansmanının ise bu ayın sonuna kadar yapılacağı bildiriliyor.

iOS 7'nin İkonları Kare Olabilir


WWDC 13'te tanıtılacak olan iOS 7'nin tasarımı için her gün ortaya farklı bir iddia atılıyor. Şimdi de ikonların kare şeklinde olacağı iddia ediliyor.



Birçok Apple kullanıcısının merakla beklediği iOS 7, 10 Haziran’da başlayacak olan WWDC 13 etkinliğinde gün yüzüne çıkacak. Bu etkinliğin başlamasına çok kısa bir süre kala, yeni iOS sürümü için ortaya atılan iddialar artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde iOS 7'ye ait olduğu düşünülen ekran görüntüsü sızdırılmış ve bu haberi sizlerle paylaşmıştık.

Bugün ise iOS 7'nin uygulama ikonları hakkında ortaya yeni bir iddia daha atıldı. iOS uygulama yapımcısı "Appnext" tarafından aktarılan bilgilere göre; Apple'ın geliştiricilere sunduğu uygulama yükleme panelinde, uygulamaların ikonları kare şeklinde olduğu görünüyor.

icons-1306041370387694

Önceki iOS sürümlerinden alışkın olduğumuz uygulama ikonlarının köşeleri yuvarlak yapısından çıkıp, daha düz kare bir şekilde tasarlanmış. Ancak daha önce sızdırılan iOS 7 ekran görüntülerine bakacak olursak, uygulama ikonlarının yuvarlak yapısı korunarak sadece simgelerinde bir değişiklik yapıldığı görünüyordu.

iOS 7'nin ikonları için ortaya atılan iddialar birbirleriyle çelişiyor. Jony Ive tarafından tasarlanacak olan iOS 7 hakkında daha sağlıklı bilgiler almak için WWDC konferansını beklemek doğru bir seçim olacak.

Bu konferansı iPhone veya iPad'lerinizden takip etmek için; App Store'da ücretsiz olarak sunulan WWDC uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Mac OS 10.8.4 Güncellemesi Duyuruldu


Apple, uzun bir hazırlık döneminden ardından MacOS 10.8.4 güncellemesini duyurdu. Yeni güncelleme Mac AppStore'dan indirilebiliyor. Güncellemenin detayları haberimizde.


software-update-11370412929


Mountain Lion 10.8.4 güncellemesi tüm Mountain Lionkullanıcıları için önerilen bir güncelleme. Yeni güncelleme temel olarak Mac'teki performansı, kararlılığı ve güvenliği arttırıyor.

Güncelleme ile yapılan güncellemelerin en göze çarpanları şu şekilde:



  • Bazı kurumsal WiFi ağlara bağlanırken yaşanan uyumsuzluk problemleri giderilmiş.

  • MS Exchange üzerindeki Takvim uygulamasında uyumsuzluk problemleri giderilmiş.

  • BootCamp kullanırken zamanlanmış uyku modunda yaşanan sorunlar düzeltilmiş.

  • Safari 6.0.5 ile bazı sohbet ve oyun sitelerinde yaşanan sorunlar düzeltilmiş.


Yapılan iyileştirmelerin tam listesini görmek için tıklayınız.

Güncellemeyi Mac AppStore üzerinden yapabileceğiniz gibi, güncelleme dosyalarını aşağıdaki linklerden de indirebilirsiniz.

OS X Mountain Lion Update v10.8.4 (342 MB)

OS X Mountain Lion Update v10.8.4 (Combo) (810 MB)

Eğer Mac OS 10.8.3 kullanıcısı iseniz 342 MB'lık güncellemeyi indirip yüklemeniz yeterli. Combo güncellemeler işletim sisteminin ana sürümünü kullanan kullanıcılar içindir. Eğer 10.8.3'ten eski bir 10.8.x sürümünüz varsa Combo güncellemeyi indirmeniz gerekir. (Örn. 10.8)

iPhone için biber gazı püskürtme aparatı geliştirildi

İsviçreli bir firma, kişisel koruma için cep tefelonlarını biber gazlı bir savunma silahına dönüştürdü.


ABD ve Avrupa'da özellikle kadınlardan yoğun talep gören cihaz, kırmızı acı biber özü (oleorezin) ile saldırganı pişman ediyor. Genellikle polis ve güvenlik birimlerinin göstericilere müdahale için kullandığı biber gazları, yeni tasarlanan cihazla IPhone 4/4S telefonlarını adeta acı veren birer savunma silahına çevirdi.

362380610109400279

Kadınların daha çok tacizlere karşı tercih ettiği cep telefonu için tasarlanan biber gazı aparatı, özel sert plastikten imal edildi. Kırmızı acı biber özü (oleorezin) bulunun tüpleri kolayca takıp, cep telefonunu savunma silahına çeviren tasarımı taşıyabilmek için Ateşli Silahlar Kimlik Kartı (FID) alınması şart.

Uyarılara dikkat

Cihazın İsviçreli üreticileri, savunma amaçlı ürünün asla bir oyuncak olmadığını vurgulayarak, çocuklardan uzak tutulması gerektiğini hatırlattı. Şehir hayatındaki riskler göz önüne alınarak üretilen cep telefonlu biber gazı cihazı ile kırsal alanlarda da özellikle ayı gibi yabani hayvanların saldırısında korunulabileceği ifade edildi. Çocukların telefonla oynama merakına işaret eden yetkililer, ailelerden, savunma silahına dönüştürdükleri telefonlarını onlardan uzak tutması için tedbir almalarını istedi. Ayrıca, şaka niyetiyle de söz konusu cihazın kullanmaması gerektiğinin de akılda tutulması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Cihan

Intel'den Android'li Surface Benzeri Tablet

Intel'in yıllardır işlemciler alanında koruduğu popülerlik piyasanın giderek mobil ürünlere yönelmesi nedeniyle şirketi son zamanlarda zor durumda bırakmaya başlamıştı. Giderek azalan laptop ve masaüstü PC satışları nedeniyle yeni çözümler arayan şirket diğer üreticilerle ortak çalışmalar devam ettiriyordu ancak özellikle hem PlayStation 4 hem de Xbox One'da AMD işlemcilerin kullanılacak olması Intel'in konsol piyasasındaki durumu için pek de iyi olmamıştı.

intelden-androidli-surface-benzeri-tablet-manset

Anlaşılan o ki Intel mobil piyasaya bizzat girme arayışları içerisinde ve Computex'te dün gerçekleştirilen sunumunda Microsoft'un Surface tableti ile benzer bir tasarıma sahip tabletini basın mensuplarına tanıttı. Dört çekirdekli Bay Trail işlemci barındıran tabletin bu yönüyle laptopların performansını yakalayabilmesi hedefleniyor.

Dört çekirdekli işlemciye ek olarak HD 4000 grafik çipi de barındıracak olan bu yeni tabletin batarya ömrünün de bütün gün kullanılabilir şekilde olacağı belirtildi. Referans olarak üretilen örnek tabletin BYD Electronics tarafından üretildiği, Android işletim sistemi kullandığı ve hem Android hem de Windows 8 oyunlarını açabildiği de dikkatlerden kaçmadı.

Turkcell’in belli noktalarda iletişimi kesti mi ?

Firma resmi sitesinden duyuru yayınladı;

936230_579624682060600_1893895125_n





´´ Turkcell’in belli noktalarda iletişimi engellediğine dair asılsız söylentiler ortaya atılmıştır. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Mevcut şebekemizi ek mobil baz istasyonlar da kurarak destekliyoruz ve kesintisiz iletişim için çalışmalarımıza devam ediyoruz.´´

Hayata sıkı tutunmak için Wiselist uygulamasına göz atın

Wiselist görev yöneticisi iPhone'lar için yazılmış ve tasarlanmış harika bir uygulama olma özelliği taşıyor. Günlük yaşantıda neler yapmalı, hangi saatte kimi aramalı, alışverişte neler almalı ve benzeri pek çok detayı, hem basit hem de renkli ara yüzü ile size saniyesi saniyesine bildiriyor. Wiselist uygulamasının fiyatı ise 0.99 dolar.


1_d


2_d

 

 

 

 

 

 


3_d