Mobil cihazlar için The Cave duyuruldu

E3 2013 oyun fuarında bombalar patlamaya devam ediyor. The Cave, bu yaz mobil platforma geliyor.


a1

E3 2013 oyun fuarı başladığından beri bombaların ardı arkası kesilmedi. İlk günlerde bomba oyunlar PES 2013 ve GTA 5 ile ilgili yeni görüntü ve videoların paylaşıldığı oyun fuarında şimdi ise sıra diğer oyunlara geldi. Son olarak SEGA'nın geliştirdiği popüler macera odaklı bulmaca oyunu The Cave'in bu yaz aylarında iPad'e geleceği duyuruldu.

Zaten PC, PS3, Xbox 360 ve Wii U gibi cihazlarda yayınlanan oyun bugüne kadar oldukça olumlu bir izlenim yaratmış, kullanıcılardan tam not almıştı. Bir mağarada geçen oyun, farklı 7 karakterin maceralarını konu alıyor.

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu yaz aylarında iPad için yayınlanması beklenen oyunun, ilerleyen günlerde Android ve iPhone için de yayınlanabileceği tahmin ediliyor.

iPad mini 2'nin ekranı Samsung'dan mı?

Apple'ın yeni iPad mini cihazının ekran tedariğini Samsung'dan yapacağı iddia ediliyor.


464528253805400279

Teknoloji devi Apple'ın 2012 yılında en dikkat çeken cihazlarından birisi kesinlikle iPad mini'ydi. Tablet pazarında yeni bir sınıfa giriş yapmış olan Apple, bu cihazının ekranında bazı sorunlar yaşamıştı. Çözünürlüğü düşük bulunan iPad mini'nin ekranı kullanıcılardan geçer not alamamıştı. Bunu ekran tedariğini sağladığı Sharp ve AU Optronics gibi firmalara bağlayan Apple, yeni iPad için bu firmalarla çalışmayı düşünmüyor.

Yeni bir ekran tedarikçisi arayışına giren Apple'ın bu konuda iddialara göre, son dönemlerde biraz durulsa da adı birçok patent davasına karıştığı Samsung ile anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. Hatta bazı kaynaklar da Samsung'un, 2048 x 1536 çözünürlüğe ve rekor piksel yoğunluğuna sahip olması beklenen iPad mini 2'nin ekran tedariğine başladığını yazdı.

Daha önce gelen bilgilere göre yeni iPad mini'nin ekranı oldukça üst seviye donanıma sahip olacak. Bakalım, Apple yeni iPad mini'si ile beklentileri karşılayabilecek mi?

The Walking Dead kredi kartlarına geldi

Çizgi roman dünyasının krallarından, tv dizilerinin en çok izlenen üyelerinden The Walking Dead artık kredi kartlarımıza da musallat oldu


walkf

Yıllardır çok satanlar listesinden ayrılmayan ve son zamanların en ilgi gören çizgi romanı The Walking Dead, tv dizisine de uyarlandı ve üç sezondur büyük ilgi görüyor. Popüler olan her şeyin başına geldiği gibi bu ünlü seri de pek çok yan ürüne kavuştu. Bunlardan en sonuncusu ise bir kredi kartı oldu. Çizgi roman serisinin yayımcısı Image Comics'in basım yetkilisi Skybound, Card.com ile birliktelik kurarak The Walking Dead temalı kredi kartları üretmeye başladı.

Bu Visa kredi kartları arasında baş karakter Rick Grimes'ın komadan çıktıktan sonra at ile Atlanta'ya, ailesine aramaya gidişine tanık olurken, bir diğerinde zombilerden oluşmuş bir grubu görüyoruz.

453589355290 453662978794

Bir diğeri ise çizgi romanın en meşhur karakteri ve dizinin üçüncü sezonunda tanıştığımız sert kadın Michonne.

Kartların üzerindeki bu başarılı görseller ise serinin çizeri Charlie Adlard'ın elinden çıkma.

Facebook yeni ürününü duyurmak üzere

Posta yolu ile gelen şık bir davetiye Facebook'un heyecan yaratacağını söylediği, büyük bir projenin duyurusunu müjdeliyor


facef

Bir haftadan da kısa bir süre sonra sosyal medyanın önde gelen ismi, sosyal paylaşım sitesi Facebook büyük bir etkinlik düzenleyecek. Pek çok büyük sektör markasına gönderdiği davetiyelerde 20 Temmuz tarihinde yeni bir ürün duyuracağını söyleyen şirket, şimdiden büyük bir meraka sebep oldu. Bu ürünün Facebook üzerinden verilecek bir hizmet mi, yoksa yepyeni bir platform mu olacağı tartışılıyor.

"Küçük bir ekipten büyük bir fikir," şeklinde cezbedici bir mottoya sahip etkinlik, Monlo Park'ta gerçekleşecek. Bu özel ürünün ne olabileceğine dair yürütülen fikirler arasında ise, Facebook'un bir süredir gündeminde olduğu bilinen RSS reader olabileceği de var. Bir diğer akıllarda soru işareti yaratan detay ise davetiyenin eski usül posta yoluyla, şık bir zarf ile gelmesi olmuş.

Sizce Facebook gelecek Perşembe günü gerçekleştireceği etkinliğinde ne gibi bir ürünün duyurusunu yapacak?

The Last of Us İnceleme

Android Oyunu: Kule Savunma

Bir Türk geliştiricinin ellerinden çıkan Kule Savunması adlı oyunda, kule savunuyoruz. Farklı düşman tipleri ve 15 düşman dalgasına sahip olan yapıma yakından bakıyoruz.


Kadir İleri isimli geliştiricin hazırladığı Kule Savunma oyunu, Arcade & Aksiyon kategorisinde bulunan bir savunma oyunu. Diğer savunma oyunları kadar detaylı olmayan oyun, arcade'e kayan yapısı ile kolay bir oynanış sunuyor. Hatta bu oynanışı kısmen de olsa Zombie Smasher'a benzettik.

11371221864


Arcade & Aksiyon kategorisindeki Kule Savunma oyunu, 3.5 MB boyutunda. Android 2.1 ve üzerinde çalışan oyunun, Google Play Ortalaması şimdilik 10 oy ile 3.8 olarak görünüyor.
Kule Savunma adlı oyunda görevimiz kulemizi savunmak. Dalgalar halinde gelen düşmanları üstlerine dokunarak öldürüyoruz. Ancak git gide çoğalıyor ve daha hızlı geliyorlar. Oyunda refkleslerinizi iyi kullanmalısınız. Oyunda, kolay, orta ve zor olmak üzere 3 farklı zorluk modu bulunuyor.21371221874

Kule Savunma oyununda asker, yaratık, dinozor gibi 10'dan fazla farklı düşman çeşidi bulunuyor. Oyunda 15 düşman dalgası var. Ayrıca oyun esnasında çeşitli bonuslar kazanabiliyorsunuz.

Görsel olarak çok fazla bir beklenti içine girmemeniz gereken bu oyunda, bölüm tasarımı adına pek bir şey yok. Arka plan, oynadığımız bir kaç dalga boyunca değişmedi. Ayrıca ana menüdeki Transformers(?) resmine bir anlam veremedik. Oyunda ses efeklerinin yetersiz, ancak müziğinin çok başarılı olduğunu belirtelim. Harika bir besteye sahip olan bu müzik sadece ana menüde çalıyor; ancak kısa sürüyor ve bir süre sonra kendini tekrar etmeye başlıyor.

Genel olarak vasatın üstüne çıkamayan bir oyun olan Kule Savunma'sını, geliştiriciye destek olmak için indirebilir ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Belki de taleplere göre güncellemeler yayınlanır ve oyun daha oynanabilir bir hâle gelir.

Google'ın Balonu İnternet Verecek

Google, Project Loon adını verdiği yeni teknolojisi ile tüm dünyaya kablosuz internet vermeyi hedefliyor. Üstelik bunu, balon kullanarak yapacak. İşte detaylar.


Google, dünyadaki herkesin internete ulaşması için dahice bir fikri hayata geçiriyor. Firma, Project Loon adını verdiği yeni çalışmasında gökyüzüne gönderdiği balonlardan herkese kablosuz internet hizmeti verecek.

Nasıl çalışacak izleyin?


Balonlar, herkese dağıtacağı interneti yeryüzündeki internet servis sağlayıcılarından yine kablosuz olarak alacaklar. Güneş enerjisini kullanarak hareket kabiliyeti sağlayan balonlar, rüzgarlardan faydalanarak dünyanın etrafında dolaşacak.
nasil1371270345
Tehlikeleri nasıl atlatacak?

Yerden 20 kilometre yükseklikte uçacak olan balonlar, olumsuz hava koşullarından, uçaklardan, yüksek dağlardan etkilenmeden kesintisiz internet hizmeti verecek.

Projenin testleri, şu anda Yeni Zellanda'da yapılmaya devam ediyor. Google, sadece bir arama motoru değil, sürücüsüz araba ve gözlükten sonra Project Loon ile günlük hayatımızı değiştirecek buluşlara da imza atan bir şirket olma yolunda ilerliyor.

SDN Teknosa Magazin Android Uygulaması

Türkiye'nin sadece teknoloji alanında yayın yapan ilk online dergisi olan SDN Teknosa Magazin'in merakla beklenen Android uygulaması yayınlandı. İndirme linki ve detaylar haberimizde.


sdn_teknosa_haber1371223717
Teknoloji alanında yayın yapan ilk online dergi olan SDN Teknosa Magazin, 15 günde bir yayınlanıyor. Bugüne kadar iOS ve web platformlarında yayınlanan dergi, Android platformunda tablet sürümü ile kullanılıyordu.
Yapılan çalışma ile Android sürümü geliştirilen SDN Teknosa Magazin artık hem tablet hem de telefon olmak üzere Android cihazlarla uyumlu hale geldi.

İnteraktif içerikleri, video incelemeleri, video rehberleri, özel makaleleri ve birçok yenilik içeren dergi 46 sayısı ile Android platformunda da indirilebilir durumda.

PlayStation 4’ü daha yakından incelemek mümkün

Oyun konsolları dünyasının yeni kralı olarak görülen Sony'nin PlayStation 4'ünü en ufak detayına kadar yakından incelemek artık mümkün


Burçin Aygün/Teknokulis

Sony'nin şimdiden yeni nesil konsol savaşlarında rakibi Microsoft'u egale ettiği konuşulan cihazı Sony PlayStation 4 artık "daha da yakın". Bu yılın sonunda piyasaya sürüleceği söylenen PS4 ülkemizdeki fiyatı şimdilik bilinmemekle beraber, Amerika'da 399 dolar'dan satışa çıkıyor ve Microsoft Xbox One'daki Kinect'in aksine kutu içeriğinde yeni kamerası bulunmuyor.

743557412973400279

 

Yıl sonunu bekleyemeyenler ve konsolu en ufak detayına kadar yakından incelemek isteyenlerin ise imdadına Sony koşuyor. Sony yayıma soktuğu Sketchfab sayfası sayesinde konsol ve joystick'ini sanal olarak incelemeye izin veriyor. Zoom yaparak her bir köşesine dikkatlice göz atabileceğiniz PlayStation 4 sanal modeli için buraya tıklamanız yeterli.

Cep telefonlarına giyilebilir şarj teknolojisi

Birbirinden orijinal teknolojik çözümlerin arasına şimdi bir de akıllı cihaz şarj edebilen seksi bir mini şort katılıyor


Burçin Aygün/Teknokulis

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte teknoloji dünyasına da "neşe" geldi. Hatta o kadar ki, Vodafone'un iddiasına göre giyilebilir şarj şortları üretilmeye başlanmış. Bahsi edilen ürün ise ortalıkta yayılmaya devam eden bir görsele göre şık bir mini şort. Genç bir kadının üzerinde görülen mini şort'un arka cebi telefonlar için şarj görevi görüyor ve şarj çözümleri alanında adeta bir çığır açıyor.

749629439896400279

Power Pocket adı verilen bu seksi şortların sol cebi içerdiği özel teknoloji sayesinde kıyafet üzerinizde iken telefonunuzu hızla şarj ediyor ve böylece sizi yarı yolda kalmanıza izin vermiyor. Vodafone'un yaz şakalarından biri olduğu tahmin edilen bu şarj şortları şayet gerçek olursa, ürünün deli gibi kapışılacağına şüphe duymuyoruz.