HTC'nin T6 kod adlı phablet modeline dair ilk bilgiler geldi

Bir tablet-telefon karışımı cihaz üzerinde çalıştığı tahmin edilen HTC'nin bu cihazına dair ilk bilgiler gün yüzüne çıktı.


Tayvanlı teknoloji devi HTC'nin amiral gemisi HTC One'ın geçtiğimiz günlerde 5 milyon satış barajını aştığının açıklanmasının ardından, herkes HTC'nin yeni planının ne olduğunu merak ediyordu. İlk etapta HTC'nin bir tablet-telefon(phablet)karışımı bir cihaz üzerinde çalıştığı tahmin ediliyordu. Sızıntılarıyla ünlü evleaks'ın son paylaştığı bilgilere göre bu tahminlerin doğru olduğu ortaya çıktı.

Bugüne kadar birçok ünlü cihazı ilk olarak sızdırmayı başaran evleaks'ın belirttiğine göre T6 kod adlı cihaz, bir phablet model olacak ve isminden de anlaşılacağı üzere 6 inç civarında bir ekran boyutuna sahip olacak. Öte yandan ortaya çıkan bilgilerde cihazın farklı operatörler için olan iletişim sistemleri de gözükmekte ve tahminlere göre cihaz piyasaya çıktığında birçok ülkede satışta sunulacak.

Ayrıca HTC'nin Samsung'un Galaxy Note serisine rakip olarak böyle bir cihaz çıkarması herkes tarafından beklenen bir şeydi.

LG ile Google sıradaki Nexus telefonunu beraber yapmayabilir

Google'ın Nexus serisinin yeni üyesini kiminle yapacağına dair yeni gelişmeler var.


a2

'ın başarılı satış rakamlarına ulaşan Nexus serisinin en yeni üyesini hangi üreticisi ile beraber üreteceği hala netlik kazanmadı. Daha önce Korea Times'ın yaptığı bir haberle birlikte Google'ın sıradaki Nexus telefonu LG ile yapacağı söylentilere ortaya çıkmıştı. Ancak yeni gelişmelerle birlikte durumun böyle olmadığı ortaya çıktı.

LG Avrupa başkan yardımcısı Won Kim'in yaptığı açıklamada, yaşanan üretim problemlerine karşın iyi bir satış başarısı yakaladıklarını ancak bir pazarlama başarısına daha ihtiyaçlarının olmadığını açıkladı.

LG'nin üst düzey yöneticisinin yapmış olduğu bu açıklama ise birçok kişi tarafından sıradaki Nexus cihazının(büyük ihtimalle ) LG ve Google ortaklığı sonucunda çıkarılmayacağı yönünde yorumlandı.

Ayrıca Google'ın Nexus One'ı HTC ile, Nexus S'i ise Samsung ortaklığı ile çıkardıktan sonra Google Nexus 4'ü ise LG ile ürettiğini de tekrar hatırlatalım.

Güncelleme: 'in yapmış olduğu açıklamaların ardından LG'den cevap gecikmedi. LG, Won Kim'in Nexus 5 hakkında dedikleri doğru ancak bunun, böyle bir fırsatı geri çevirecekleri anlamına da gelmediğini bildirdi.

Şok makinesi ürettiler! Savunma sanayiinde kullanılacak!

Gebze'de faaliyet gösteren bir firma, savunma sanayinde savaş gemilerine monte edilen ekipmanların şok ve kalifikasyon testini gerçekleştiren makinenin yerlisini üretti.

Firmanın İleri Mühendislik Grup Lideri Ertem: "Yerli savunma sanayi firmalarını yüksek test ücretleri  ödemekten kurtardık. Şok testi yardımıyla bir cihazın gemiye takıldıktan sonra  su altı mayını patladığında çalışmaya devam edip etmeyeceğini tamamen ve doğru olarak belgeleyebiliyoruz" açıklamasında bulundu.

Gebze'de faaliyet gösteren bir firma, savunma sanayinde kullanılan ve savaş gemilerine monte edilen tüm ekipmanların şok ve kalifikasyon testini gerçekleştiren yerli şok makinesi üretti.

Tekno Kauçuk Sanayii AŞ İleri Mühendislik Grup Lideri Volkan Ertem, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce MİLGEM Projesi'yle savunma sanayi çalışmalarına başladıklarını belirterek, proje kapsamında şok bantları dizayn ettiklerini, tasarladıklarını, üretimini gerçekleştirdiklerini ve gemi üzerindeki uygulamasını yaptıklarını söyledi.

Ertem, bu proje sırasında şok testlerini fiili olarak gerçekleştiremediklerini ve bu testlerin Türkiye'de gerçekleştirilemediğini öğrendiklerine dikkati çekerek, bu sebeple yerli şok test makinesi yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Geçen yılın altıncı ayından itibaren tasarım çalışmasına başladıkları projenin yapımını tamamladıklarını anlatan Ertem, bu yıl itibariyle de şok test makinesini Türk savunma sanayisinin hizmetine sunduklarını anlattı.

Ertem, bu cihazla gemiye takılacak 2 tona kadar olan tüm ekipmanların şok ve kalifikasyon testini yapabildiklerini dile getirerek, cihazın "200 g"ye kadar şok uygulayabildiğini belirtti

Bu makine yapılmadan önce kalifikasyon ve şok testlerinin yurt dışında yapıldığını vurgulayan Ertem, "Bu sebeple hem yüksek test maliyetleri ortaya çıkmaktaydı hem de bilgi gizliliği olan ekipmanların yurt dışına gönderilmesi gibi konular vardı. Bu nedenle şok cihazının Türkiye'de yapılmış olması çok önemli" dedi.

Ertem, şok testlerinin Türkiye'de gerçekleştirilmediği için yerli firmaların yurt içi ve yurt dışındaki ihalelere katılamadığını belirterek, "Cihazların kalifikasyonu yapılamadığı için yerli savunma sanayi firmaları şok kalifikasyonunu alamıyordu. Bu sebeple yerli savunma sanayinin şok testleri açısından bir açığı ortaya çıkmıştı.

Şok test makinesinin yerlisinin yaparak ülkedeki savunma firmalarının da bu testi yapabilir hale gelmesi sağlandı. Bu şekilde hem yabancı firmalara karşı Türk savunma sanayi firmalarını avantajlı hale getirmiş olduk hem de Türk firmaların uluslararası ihalelere katılmasını sağlamış olduk" diye konuştu.

Ertem, ürettikleri cihazın üstünde 1,5 tonluk bir çekiç bulunduğunu anlatarak, bu çekicin cihaza bağlanan ekipmanın ağırlığına göre standarta belirtilen yüksekliğe kaldırıldığını ve serbest bırakıldığını dile getirdi.

Serbest bırakılan çekicin makinenin üstündeki örse çarptığında ekipmanda yaklaşık 200 g'lık bir şok yükü meydana geldiğini kaydeden Ertem, "Her testte yaklaşık 12 vuruş yapılıyor. 6 vuruş dik eksende, diğer 6 vuruş da 30 derecelik eksenlerde yapılıyor. Bu sayede ekipmanda meydana gelecek dik yöndeki ve yanal eksenlerde şok yükleri simile edilmiş oluyor" şeklinde konuştu.
847906_detay
"SİMİLASYON YARDIMIYLA DOĞRULAMA YETERLİ DEĞİL"

Ertem, şu anda ürettikleri şok makinesine Aselsan, Roketsan, Havelsan gibi şirketlerden talepler geldiğine dikkati çekerek, yurt dışı maliyetleriyle karşılaştırdığında bu testlerin yurt içinde gerçekleştirilmesinin yerli firmalara yarı yarıya bir maliyet avantajı sağladığını vurguladı.

Şok test makinesi yapılmadan önce bütün testlerin similasyon yardımıyla yapıldığını ancak similasyon yardımıyla doğrulamanın yeterli olmadığını ifade eden Ertem,
şunları bildirdi:

"Mutlaka fiziksel olarak da ekipmanların şok testine karşı kalifike edilmesi gerekiyor. Similasyonda her türlü değer yakalanamıyor. Ayrıntılarıyla ekipmanların güvenliği sağlanamıyor. Ancak şok testi yapıldığında ekipmanın su altı mayınına karşı kalifikasyonu tamamen gerçekleştirilmiş oluyor. Şok testi yardımıyla bir cihazın gemiye takıldıktan sonra su altı mayını patladığında çalışmaya devam edip
etmeyeceğini tamamen ve doğru olarak belgeleyebiliyoruz."

En genci 10 bin en yaşlısı 23 bin yıllık!

Kazdağları'na düşen her yağmur damlası, kar ve dolu tanesinin,  10 bin ile 23 bin yıl arasında değişen sürelerde "kaynak suyu" olarak yüzeye çıktığı belirlendi.
848200_detay
Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, "Bu çeşmelerden akan suların binlerce yıllık geçmişi bulunuyor. Kazdağları'na düşen her yağmur damlası, kar ve dolu tanesi, kayaçlardan binlerce yıl süzüldükten sonra kaynak suyu olarak yüzeye çıkıyor. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda, Kazdağları'ndaki kaynak sularının en gencinin 10 bin, en yaşlısının ise 23 bin yıllık olduğu tespit edildi. Burada kat ettiği yol önemli. Kayacın özelliğine göre değişiyor. Bazılarında yılda 30 santimetre, bir kısmında 50 santimetre ilerliyor. Bazı kayaç türlerinde ise çok daha uzun yıllarda kısa mesafelerle ilerliyor." dedi. Soykan, söz konusu durumun, yüzey sularında değil, süzülen sular için geçerli olduğunu belirtti.

Yahoo onu da satın aldı!

848342_detayYahoo'nun bünyesine kattığı son firma PlayerScale oldu. Satın almayı PlayerScale firmasının üst düzey yöneticisi tarafından duyuruldu. Ancak Yahoo’nun bu satın almada PlayerScale ne kadar ödediği açıklanmadı. PlayerScale 2011 yılından bu yana sosyal, mobil ve masaüstü oyunlarda geliştiricilere ölçeklendirme hizmeti sunuyor. XBLA, Facebook, App Store ve Google Play gibi platformlara hizmet veren firma 150 milyon kullanıcıya sahip ve 4000 kadar yapıma destek verdi.

Yeni bir marka geliyor!

Finlandiya merkezli Jolla firması bugüne kadarki hummalı çalışmalarının meyvesini almak üzere. Jolla (Yolla) pazarda çok ciddi söz sahibi olacak firmalardan biri olarak gösteriliyor. Firma ismi olan Jolla (Yolla) ismiyle aynı adla piyasaya girecek olan akıllı telefonun Sailfish işletim sistemini çalıştırdığı belirtildi.
847993_detay
Çift çekirdekli bir işlemciye sahip olan cihaz, 4,5 inç büyüklüğünde bir ekrana ve LED flaşlı 8-megapiksel arka kameraya sahip. Bunların yanında, 16 GB dahili depolama alanının yanında microSD desteği de sunan Jolla, değiştirilebilir arka panele sahip. Jolla'nın Android uygulamaları da çalıştırabileceği ifade ediliyor. Jolla'nın sahip olduğu yeni işletim sisteminde kullanıcılara bu konuda sıkıntı çıkartmayacağı bildirildi. 2013'ün sonuna doğru satışa sunulacağı duyurulan cihazın SIM kilitsiz olarak 513 dolara satılacağı belirtildi.

68 milyon adet cep telefonumuz var!

Cep telefonu abone sayısı 68 milyona dayandı. Yılın ilk çeyreği itibariyle cep telefonu abone sayısı 67.9 milyona, 3G abone sayısı ise 43.9 milyona ulaştı.

NET SATIŞLAR NE DURUMDA?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2013 yılının ilk çeyreğine ilişkin Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporunu açıkladı. Buna göre, Türk Telekom ve mobil işletmecileri yaklaşık 6.2 milyar lira net satış geliri elde etti. Aynı dönemde diğer işletmecilerin net satış gelirleri yaklaşık 1.8 milyar lira oldu. Yılın ilk üç ayında, Türk Telekom ve mobil işletmecilerin toplam yatırım miktarı yaklaşık 557 milyon lira olurken, diğer işletmeciler tarafından yaklaşık 495 milyon lira yatırım gerçekleştirildi.

Toplam mobil trafik miktarı 42.9 milyar dakika, sabit trafik miktarı ise 4.3 milyar dakika oldu. Bir önceki üç aylık döneme göre mobil arama trafik miktarı yaklaşık yüzde 0.5, sabit arama trafik miktarı ise yaklaşık yüzde 6.5 oranında azaldı. Trafiğin büyük bir kısmını (yüzde 85.7) mobilden mobile giden trafik oluşturdu.

Ocak-şubat-mart döneminde 13.56 milyon sabit telefon abonesi bulunan Türkiye'de, penetrasyon oranı yaklaşık yüzde 17.9 seviyelerine düştü. Bununla birlikte, Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü 3.76 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, sabit telefon hizmetleri pazarında Türkiye'nin önemli bir kesimine ulaşıldı. Yılın ilk üç aylık döneminde sabitten arama gelirleri, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9.4, bir önceki döneme göre yüzde 4.6 oranında düşerek, brüt 1.1 milyar lira olarak gerçekleşti.
848280_detay
EN ÇOK ARANAN SABİT NUMARA HANGİSİ?
Türk Telekom şebekesinden en çok aranan kısa numara 182 (Hastane Randevu), sabit şebekeden en fazla trafik gönderilen ve alınan ülke Almanya oldu. Birinci çeyrek sonu itibarıyla genişbant internet abone sayısı 20 milyonu geçti. Türkiye internet aboneliğinde ilk üç ayında, bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 1.6 artış gerçekleşti. Fiber, kablo ve özellikle mobil internet abonelerinin artmasıyla birlikte internet abone sayılarındaki genel artış eğilimi de devam etti. Toplam internet abone sayılarının yıllık büyüme oranı ise yüzde 22.4 oldu.

TÜRKİYE'DE 68 MİLYON MOBİL KULLANICI VAR
Mart ayı sonu itibarıyla Türkiye'de yaklaşık yüzde 89.8 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 67.9 milyon mobil abone bulunuyor. 3G abone sayısı 43.9 milyona ulaştı. 0-9 yaş nüfus hariç olmak üzere mobil penetrasyon oranı yüzde 100'ün üzerine çıktı. 3G hizmetiyle birlikte mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan abone sayısı da aynı dönemler için 8 milyon 941 bin 987'den 12 milyon 358 bin 175'e yükseldi. Bu dönemde toplam mobil internet kullanım miktarı ise 24.233 TByte olarak gerçekleşti.

Facebook'u solladı!

Yeni bir teknoloji devi mi doğuyor?


Güney Koreli popüler mesajlaşma uygulaması Kakao Talk, KakaoHome uygulamasıyla Facebook'un hayal kırıklığı yaşatan Facebook Home uygulamasını solladı.
848154_detay

 

 

 

 

 

 
Facebook'un Android tabanlı cihazlar için geliştirdiği Facebook Home uygulaması beklenen ilgiyi görmezken, Güney Koreli KakaoHome sadece 13 günde 1 milyon barajını geçti. Böylelikle 1 milyonu tam 1 ayda gören Facebook'a bir nevi ders verdi. Güney Kore'de akıllı telefonların yüzde 90'ında bulunan uygulama, mesajlaşma uygulamasına ilişkin uyarıları daha fazla ön plana çıkarıyor bu sayede daha iyi bir sohbet imkanı sunuyor.

Wi-Fi baş ağrısı Bitiş

Yeni standartlar yakında Wi-Fi ağı sorunsuz ve kolay bir süreç üzerine bir taşıyıcı 3G veya 4G ağ almak yapacaktır. Ancak büyük ve küçük taşıyıcıları hala rahat almak zorunda.


Yakında kablosuz internet abonelerinin bile bir Wi-Fi hot spot için imza düşünmek zorunda kalmazsınız. Ürünlerin en son nesil dahil edilecek yeni standartlar Wi-Fi dışında baş ağrısı alacak.

Kablosuz müşterilerine erişimi Wi-Fi sıcak her gün milyonlarca noktalar. Bazı insanlar cep telefonu operatörü ile Wi-Fi erişim ve veri kapaklar üzerinden gidiyor önlemek için ağ kullanır. Diğerleri kullanılabilir her yerde yüksek hızlı veri erişimi için Wi-Fi servislere abone. Ücretsiz Wi-Fi kullanmak veya kullandığınız ağ her zaman basit ve kolay bir süreç değildir ne olursa olsun Wi-Fi biniyor, bir servise abone olsun. Çoğu zaman bir sıcak nokta aramak zorunda. Sonra kullanıcı adı ve şifre ile imzalamak zorunda. Bir ücretli sıcak nokta var ise, ödeme kimlik bilgilerini girmeniz gerekir.

Şimdi yeni teknik ve kablosuz teknolojisi ile geliştirilmiştir standartlarına dolaşım sayesinde, kablosuz kullanıcılar yakında bu rahatsızlık önlemek mümkün olacaktır. Burada itibaren, bir Wi-Fi ağına erişmek tüketiciler için kolay ve sorunsuz bir deneyim olacak.

"Wi-Fi sorunsuz bağlantı neredeyse burada," Derek Peterson, Boingo Kablosuz, dünyada Wi-Fi ağları erişim bir abonelik tabanlı hizmet sağlayan bir şirket için mühendislik kıdemli başkan yardımcısı. "Bizim şu anda sahip iyi bir deneyim değil. Ve yeni standartlar ötesinde bize hareket. Ve büyük bir kullanıcı deneyimi için yapar."

Standartlar
Bu yılın başlarında, Wi-Fi Alliance kendi Passpoint girişimi aka Hotspot 2.0 altında sertifika cihazları başladı. Bu cihazlar ve Wi-Fi erişim noktaları bir bağlantı müzakere birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları protokolleri tanımlayan bir standarttır. Passpoint standart kullanıldı kadar kadar, kablosuz internet abonelerinin genellikle, Wi-Fi ağları bulmak bir ağ seçin ve daha sonra bu ağlara bağlanmak için kullanıcı adı ve parola bilgileri sağlamak zorunda kaldı.Genellikle bu adımı bir kullanıcı bir ağa imzalanan ilk kez sadece gerekli oldu, ama yine de Wi-Fi hantal bir süreç kullanılarak yaptı.

El kimlik doğrulama hizmeti sürekliliğini sağlamak için hiçbir yolu yoktu çoğu zaman gerekli çünkü ne, daha fazla bulunuyor. Diğer bir deyişle, bir 3G kablosuz ağ üzerinde bir telefon görüşmesi başlatmak ve üçüncü bir Wi-Fi ağı üzerinde telefon görüşmesi devam edemedi.

Yeni Nesil Hotspot denilen Kablosuz Genişbant Alliance, tarafından geliştirilen bir standart ile birlikte Passpoint standart bir çağrısı sorunsuz bir şekilde sağlar ve GSM operatörleri ve Wi-Fi hot spot operatörler arasında dolaşım anlaşması kurulması için bir mekanizma sağlar.

Bu dolaşım ortaklıklar oluşturmak için standartlar oluşturmuştur Kablosuz Genişbant İttifak, son zamanlarda T, T-Mobile, China Mobile, BT, NTT DoCoMo ve AT dahil olmak üzere dünyanın en büyük kablosuz operatörleri bazı ile Yeni Nesil Hotspot standart denemeleri sonucuna ve Turuncu.

Peterson taşıyıcılar bu entegrasyon bu yılın sonuna kadar başlangıç ​​yapmak için gerekli ekipman dağıtımı başlayacağını söyledi. Ve bazı erken benimseyenler gelecek yıl dolaşım ve ağlarına Wi-Fi entegrasyonu ekleyerek başlayacaktır. Ama faaliyet büyük olasılıkla bu diğer taşıyıcıların Wi-Fi ağlara dolaşım fikri ile daha rahat almak AT & T gibi büyük ağ operatörleri sonra, 2014 yılında olur.

Değiştirme Kablosuz hizmet için ne anlama gelir?
Bu standartlar, bu teknolojiler ile etkin bir Wi-Fi hot spot bir taşıyıcı ağ içerisinde herhangi bir kablosuz erişim noktası olarak hareket sağlayacak. Diğer bir deyişle, bir Wi-Fi ağı üzerine bir taşıyıcı 3G veya 4G ağ dolaşım otomatik olacak. Çok uzun bir yerde bir dolaşım anlaşması olduğu gibi, müşteri bir ağa erişim sağlamak için keşfetmek veya el kimlik doğrulama bilgilerini yazmak zorunda kalmazsınız. O bir ağdan diğerine yol almaktadır Ve bu abone tarafından kullanılan hizmetleri kesintisiz devam edecek.

Diğer bir deyişle, dünya çapında ortak Wi-Fi ağlarının milyonlarca potansiyel bir hücresel operatörün ağının bir parçası haline gelebilir. Bu kablosuz operatörler gibi hücresel sinyal nüfuz edemez bina içi olarak 3G ve 4G ağları ulaşamadığı yerlerde, kendi ağlarının kapsamını iyileştirmek için izin vermelidir. Ayrıca, bu operatörlerin kendi lisanslı spektrum kullanarak talep yetişmek için mücadele kendi ağ bölgelerinde kapasitesini arttıracak. Bu spor stadyumları, konser arenalar veya diğer yüksek ticareti yerler gibi yerlerde zaten Wi-Fi, geleneksel 3G veya 4G kablosuz ağ boşaltma trafiğine kullanılıyor yerlerdir.

"Fikir bir son kullanıcı olarak aynı güvenlik ve taşıyıcı başka bir taşıyıcı diğerine 3G veya 4G kablosuz ağ erişim ise sahip ediyorum dolaşım yetenekleri olması," Peterson dedi.

Bu arada, bir abone o bir Wi-Fi hot spot olduğunu bilmek mümkün değil. Başka bir dolaşım ortağı ağını kullanarak olsaydı sıcak nokta sadece operatörünüzün ağı sunan sadece olduğu gibi bir parçası haline gelir.Tüketiciler için yararları açıktır: onlar da daha iyi kapsama alanı ve daha hızlı sağlar Wi-Fi, daha kolay erişebilirsiniz. Ama kablosuz operatörlerin ağlara yeni teknoloji dahil olarak, iş modelleri muhtemelen değişecektir.

"Bu size bir Wi-Fi ağı ya da hücresel ağ üzerinde olup olmadığınızı bilmiyor olabilir doğrudur," Peterson ekledi. "Ve bir taşıyıcı başka bir dolaşım ilişki olarak tedavi olabilir."

Bir kablosuz taşıyıcı bir Wi-Fi ağı üzerine dolaşım için ekstra ücret istiyorsunuz olası olsa da, bu, bir kullanıcının veri kap karşı sayılır edilmemiştir Wi-Fi kullanımı, çok büyük olasılıkla şimdi dahil edilebilir. Ve bu kablosuz kullanıcılar için bir dezavantajı olarak kanıtlamak olabilir.

Örneğin, ABD'de Wi-Fi sıcak noktalar binlerce sınırsız ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır & T, AT Wi-Fi bu hizmet için imza tüketiciler için ek bir ücret ödemeden uluslararası veri planı için dolaşım ekledi. Bu ABD'de olduğu gibi ama bunun yerine bu sıcak noktalar sınırsız veri kullanımı izin,, AT & T Wi-Fi için aylık 1GB bir sınır belirledi.

Adil olmak gerekirse, AT & T Uluslararası veri planı abone daha önce onlar hücresel veri kullanımı sadece 300MB var aynı 60 $ fiyat için veri kullanımı ek bir 1GB alıyorsanız. Ancak AT & T Wi-Fi 1GB gerçek bir sınır koydu gerçeği göstermektedir ki manzarası Wi-Fi kullanımı AT & T bir şey olarak bu değeri ve sadece sadece en iyi performans boşaltması olarak vardır.

AT & T, yeni Uluslararası Wi-Fi dolaşım hizmeti bir parçası olarak yurtdışı Boingo Wi-Fi ağı kullanıyor. Ve Boingo şimdi hiçbir ek ücret ödemeden ABD'de AT & T'nin Wi-Fi hot spot ağa erişimi vardır.

Ama taşıyıcı diğer işletmecilerin Wi-Fi ağları kullanarak söz konusu olduğunda yavaş yavaş şeyler süreceğe benziyor. İyi AT & T Wi-Fi büyük bir kullanıcı olduğu bilinmektedir. Şirket, ABD'de sıcak noktalar on binlerce yığdı Ama ancak son zamanlarda diğer Wi-Fi şebeke operatörleri ile dikkat çeken dolaşım düzenlemeleri başladı. Ve şimdi uluslararası sıcak noktalar için kullandığınız sınırlı.

AT & T için bu strateji yabancı taşıyıcıların 3G ve 4G ağları üzerinde kendisi ve müşterileri için dolaşım veri maliyetini azaltmak yardımcı olmaktır. Ve Boingo'yu, bu durumda sadece, Wi-Fi operatörlerinin yabancı şebeke bölgesinin bir kısmını kullanmaktadır.

"AT & T ne bir adım şimdi Boingo hakkı ile yapıyor," Doug Lodder, Boingo için iş geliştirme başkan yardımcısı. "Bu onların bir trafik alma ve başkasının ağ üzerine koyarak. Diğer sağlayıcıların ağ emerse, AT & T şikayet alır ediyor. Yani bebek Boingo gibi sağlayıcıları trafiği olup olmadığını görmek için şu anda adım."

Reklam destekli Wi-Fi
Ama Boingo yöneticilerinin yüzey olabilecek diğer iş modelleri vardır da söylüyorlar. AT & T veya Boingo gibi Wi-Fi-sadece operatörler gibi büyük sağlayıcıları büyük olasılıkla Wi-Fi ağları eklemek için daha fazla ortak arıyor olacak. Yeni standartlar da daha kolay kendi ağlarına bu Wi-Fi sağlayıcıları eklemek olun. Bu Wi-Fi ağlarının bir parçası haline mekanları money.Some abone kullanım şekilleri hakkında analitik toplamak ve pazarlamacılar için bu verileri satmak isteyebilirsiniz yapmak için başka yollar talep gibi ve yeni iş modelleri ortaya çıkabilecek. Ayrıca hedefli reklamcılık teklif isteyebilirsiniz.

Örneğin, Best Buy gibi büyük bir perakendeci,, bu müşterilerin Wi-Fi ağını kullanarak kendi deposunda bulunan tüketicilere doğrudan teklifler itmek isteyebilirsiniz. Bir Wi-Fi ağ inşa etti büyük bir stadyum veya konser salonu insanların pazarlamacılar kendi telefonlarında ne yaptığını hakkında veri satmak isteyebilirsiniz.

"Bu kadar bize ya da bu Wi-Fi ağları içinde ne AT & T her zaman değil," Boingo en Peterson söyledi. "Bazen bu ağ paraya olur nasıl mekanın karar. Bazı erişim için AT & T gibi bir ortak talep edebilir. Diğer bir reklam ya da bazı insanlar ne yaptığını hakkında toplam veri satmak isteyebilirsiniz görmek için bir açılış sayfasına gitmek abone isteyebilirsiniz pazarlamacılar online. "

Yine de, Peterson en çok kullanılan iş modeli söz konusu olduğunda tek bir kesin bir kazanan olması muhtemel değildir vurguladı. Ama şimdi daha yeni standartlar kablosuz geniş bant daha kolay ve daha iyi erişim anlamına gelecektir söyledi.

"Herkesin ne olursa olsun Wi-Fi veya hücresel ağ üzerinde var olsun bağlı alabilirsiniz nerede dünyayı görmek istiyorum," dedi. "Bu henüz yok üzücü. Son derece düzenlenmiş değil çünkü Wi-Fi büyük ve spektrum ücretsiz, bu yüzden herkes bir sağlayıcı olabilir. Ve şimdi biz engelleri getiriyoruz gerçekten dağıtımlar milyonlarca kaldıraç zaten var. Ben olanakları düşünmeye heyecanlı duyuyorum. "

Lumia 928, iPhone 5 ve Galaxy S4'ün düşük ışık performansı karşılaştırması

Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 928'in en çok methedilen özelliği, şüphesiz düşük ışık performansı. Nokia'nın yeni cihazı ile ilgili her türlü reklamında vurguladığı bu performansının ilk testlerde gerçektende çok iyi olduğu görülmüştü. Peki Lumia 928'in Galaxy S4 ve iPhone 5'e karşı düşük ışık performansı nasıl? Microsoft'un yayınladığı yeni bir video ile bu karşılaştırmanın sonucu açıkça görülüyor. Sizce hangisinin düşük ışık performansı daha iyi?

TestIstanbul 2013'te 'Testin Geleceği' konuşuldu

Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB), bu yıl dördüncüsü düzenlenen “TestIstanbul 2013 Konferansı bine yakın profesyoneli ağırladı.


764786661458400279

(Turkish Testing Board - TTB) tarafından düzenlenen TestIstanbul Konferansı, 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde Sheraton Maslak Otel'de gerçekleşti. Bu yılki teması "Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler" (Future of Testing: New Techniques and Methodologies) olan konferans, yurt içi ve yurt dışından bine yakın profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.

Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan TestIstanbul 2013'ün bu yılki Platinum Sponsorluğunu ve Borsa İstanbul, Gold Sponsorluğunu Keytorc Teknoloji Hizmetleri, Atos, Ericsson ve Turkcell üstlendi. TEB ( Türk Ekonomi Bankası) Silver sponsor olarak konferansa destek verdi.

TestIstanbul Konferansı dünyaca ünlü teknoloji devlerinin yanı sıra, konferansın bu yılki teması olan "Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler" özelinde birikimlerini aktaran, dünya çapında konferanslarda konuşmacı olarak yer alan ve ilgili konularda kitapları bulunan Alan Richardson ile deneyimlerini kaleme aldığı birçok makalesi yayınlanan Karen N. Johnson'ı ağırladı.

Koray Yitmen: "Tekniği Değiştirerek Verimi Arttırmak Mümkün"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB) Başkanı , kurumların geliştirdikleri her türdeki yazılım projesinde yeni test tekniklerinin denenmesinin şart olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Olimpiyat oyunlarından örnek veren Yitmen: " 1924 Paris Olimpiyatları'nda yüksek atlama rekoru 1.59 metredir. Fakat 2004 Atina olimpiyatlarında bu rekor 2.59 metreye yükselmiştir. Yani tekniği değiştirerek verimi arttırmak mümkün, sonuçta insan aynı insan, antremanlar arasında çok büyük farklar yok ve zeminden kaynaklanan farklar çok az. Ancak sonuç çok daha iyi. Yani çalışan aynı çalışan, proje aynı proje, bütçe aynı bütçe. Fakat doğru test yöntemleriyle verimi arttırmak mümkün." yorumunda bulundu. Türkiye'de yazılım testinin geliştiğini, fakat potansiyelin çok daha yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Yitmen bu potansiyeli açığa çıkarmak ve her yıl daha da ileriye taşımak adına böyle bir bu konferansı hayata geçirdiklerini belirtti.

Engelsiz Bilişim Platformu da TestIstanbul'da

İnsanlığın yaşamını kolaylaştıran teknolojinin, engelli insanların da sosyal hayatını kolaylaştıran bir etken olması adına, bu yıl TestIstanbul Konferansı'nda çok sayıda kuruma örnek teşkil edecek donanım ve alt yapı hizmetleri de anlattı. Engelsiz Platformu genel sekreteri Engin Yılmaz'ın anlatımıyla gerçekleşen sunumda "Temel 4 Web Erişilebilirlik Prensibi" aktarıldı.

TestIstanbul Konferansı, Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Derneği (International Software Testing Qualifications Board - ISTQB) tarafından küresel çapta gerçekleştirilen konferansların Türkiye ayağını oluşturuyor. Konferans bankacılık, telekom, sigorta, finans, reklam gibi üretim ve bilişim sektörleri ile akademisyenler başta olmak üzere tüm dünyadan profesyonelleri bir araya getiriyor.

TestIstanbul 2013, ilk kez 2010 yılının Mayıs ayında 11 ülkeden 500'ü aşkın profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Geçen yıl ise bu sayı 17 ülkeden 600'ü aşkın profesyonele yükselmişti.

Adım adım HDD'den SSD'ye taşınmak!

Windows'u baştan kurmadan, onu SSD'ye taşımak çok kolay! Bu adımları izlemeniz yeterli...



  1. Windows'unuzu HDD'den SSD'ye kopyalayın!

  2. Kurtarma diski oluşturun, gereksizleri kaldırın

  3. Bölümlerin boyutunu değiştirin

  4. Sürücüyü bağlayın, seçin ve kopyalayın

  5. Windows'un kafası karışırsa... ve sonuç


SSD'lerin fiyatlarının oldukça düştüğü şu sıralarda önyükleme sürücünüzü SSD'ye dönüştürmek için en doğru zamanlardan birindeyiz

2013051916025760972

Windows'unuzu baştan yüklemeden, mekanik sabit diskinizden SSD'ye taşıma işi gözünüzü korkutuyor olabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok. Sabit diskinizi SSD'ye kopyalamanın yolunu bu makalemizde sizlere adım adım anlatacağız. Makalemizdeki adımları masaüstü PC'niz veya laptop'unuzda kullanabilirsiniz. SSD'den normal bir sabit diske geçmek istiyorsanız, ipuçlarımız sizin için de geçerli.

İlk olarak geçiş yapacağınız yeni sabit diskinizin, kaynak sabit diskinizdeki verileri alabilecek kadar geniş olduğundan emin olmalısınız. En iyisi, yeni diskinizin eskisinden daha geniş kapasiteli olması olacaktır.

SSD'ye geçiş işlemlerinin çok hızlı olmayacağını, bu sırasında sisteminizi kullanamayacağınızı unutmayın. Hiç sorun yaşamazsanız işlemler 1 saati geçmeyecektir, ancak küçük sorun ve hatalar işinizi rahatlıkla 4-5 saate ve fazlasına uzatabilir.

1. Kurtarma diskleri

Yeni diskinizin bootloader'ını baştan oluşturmanız gerekecek. Bunun için bir Windows kurtarma diski oluşturmanızı öneriyoruz (Windows 8'de "Kurtarma sürücüsü oluştur" adını taşıyor).

Başlat menüsünü açın sistem onarma diski oluşturma aracını çalıştırın. Bu işlem için boş bir CD veya DVD'ye ihtiyacınız olacak.

2. Gereksiz her şeyi kaldırın

Yeni diskiniz daha büyük bir kapasiteye sahipse buna ihtiyacınız olmayabilir. Ancak SSD'niz küçük boyutluysa önce gereksiz programları kaldırmanız gerekecek.

Diskinizde birkaç GB'lık yer kaplayan hazırda bekletme dosyasını da silebilirsiniz. Bunun için komut satırını yönetici olarak açın (sağ tıklayarak ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçerek) ve "powercfg -h off" yazıp Enter'a basın.

3. Bölümlerin boyutunu değiştirin

Varolan önyükleme sürücünüzün boyutunu değiştirmek için Bilgisayar'a sağ tıklayın Yönet > Disk yönetimi yolunu izleyin. Kopyalayacağınız önyükleme bölümüne sağ tıklayın ve 'Birimi küçült'ü seçin. Araç, bölümü ne kadar küçültebileceğinizi hesaplayacaktır. Sistem dosyaları soruna yol açıyorsa dördüncü adıma göz atın.

5. Sürücüyü bağlayın

Kopyalama işlemine giderek yaklaşıyoruz. Yeni sürücünüzü SATA veya eSATA bağlantısı üzerinden bağlayın. Masaüstünde kolay olan bu işlev için laptop'ta harici bir caddy'ye veya boş bir masaüstüne ihtiyacınız olabilir. Hız ve sürücünün sürücülerini yüklemek açısından eSATA'yı kullanmanız tavsiye edilir.

7. Kurtarma diskinizi kullanın

İşlem tamamlandığında sisteminizin gücünü kapatın, eski önyükleme sürücünüzü PC'nizden sökün ve yerine yenisini takarak sisteminizi çalıştırın.

Klonlama işleminden sonra Windows'un önyükleme sürücüsünü karıştırarak sorun çıkarması muhtemel. Böyle bir durumda oluşturduğunuz kurtarma diskini kullanın ve sisteminizi bu diskten başlatın. Otomatik onarımı gerçekleştirdikten sonra sisteminizi yeniden başlatın.2013051916125012872

Saat yerine iWatch'a bakmaya hazır olun!

Apple'ın çok konuşulan, ancak bir türlü resmiyete kavuşamayan bu ürünü, 2014'te karşımıza çıkacak!


2013052723372476372

Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen kol saati formatındaki ürünü hakkındaki spekülasyonlar devam ediyor. Elbette ABD'li şirketin söylentilere konu bu ürününün tek fonksiyonu zamanı göstermek olmayacak. Bu konudaki son iddia ise KGI Securities adlı yatırım danışmanlık şirketi uzmanlarından Ming-Chi Kuo'dan geliyor.

Appleinsider sitesinin eline geçen bilgi notlarında Kuo'nun yatırımcılara yönelik olarak henüz piyasaya çıkmamış Apple ürünleri ile ilgili enteresan detaylar yer alıyor. Notlarda şirketin giyilebilir aksesuarlar üzerinde çalıştığı ve ilk ürünün 2014 yılı sonlarında piyasada olmasının beklendiğine yer veriliyor.

Cihazın özellikleri ile ilgili olarak Apple'ın yaptığı patent başvurularından yola çıkan analist, 1.5 ila 2 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran ve güçlü biyometrik özelliklerle donatılmış bir ürüne işaret ediyor. Bu sayede saatin güvenliğinin artırılarak başkaları tarafından kullanımının engelleneceği düşünülüyor. Diğer Apple ürünleri ile sıkı bir entegrasyona sahip olacağı tahmin edilen cihazın pedometre ve kalp ritmi ölçme gibi fonksiyonlara sahip olması şaşırtıcı olmayacak.

Ürünün ismine dair iWatch tahminini yapan Kuo'nun daha once Apple ürünlerine dair son derece isabetli tahminler yaptığını da hatırlatalım.

2013'ün en iyi oyunları

Bu yıl bitmeden karşımıza çıkacak en iyi PC, Xbox ve PlayStation oyunlarını bir araya getirdik...


2013050603312854883


Yakında piyasaya çıkacağı açıklanmış olan inanılmaz sayıda PC, Xbox ve PS3 oyunu var. Bu oyunların bazıları popüler oyunların devamı niteliğinde. Bazılarıysa sahneye çıkıp herkesi etkilemeye aday yeni isimler. Önümüzdeki aylarda karşımıza çıkacak en iyi oyunları hazırladığımız galeride bir araya getirdik. Listemizde, devasa açık dünyalarda geçen vahşi macera oyunlarından destansı MMORPG'lere, inanılmaz taktik derinliği olan gerçek zamanlı stratejilerden kara mizaha dayalı bilim kurgu oyunlarına, her türden 25 oyun yer alıyor.

2013'ün ilk aylarında pek çok bomba oyunu deneme şansı bulduk: Crysis 3, Far Cry 3, BioShock Infinite, Tomb Raider... Ancak asıl eğlence önümüzdeki aylarda yaşanacak. Yılsonuna doğru hem yeni Xbox ile hem de PS4 ile tanışacağız. Bu arada yığınla yeni oyun piyasaya sürülecek: Grand Theft Auto 5, Watch_Dogs, Wasteland 2, Elder Scrolls Online... Assassin's Creed 4: Black Flag'de kara bayrağı çekip okyanuslara açılacak, Company of Heroes 2'de Kızıl Ordu'nun Rus ovalarından Berlin kapılarına dek süren taarruzuna tanıklık edeceğiz.

ProfitClicking Son Gelişmeler ve Premium Gif Kart Dolar Satışı...

Şirket Basic bölümünde shifte gitti. Kazançlar ciddi derecede düştü. Başkaları olsa çoktan iflas bayrağını çekmişlerdi, bence iyi olan buydu ve yapıldı. Kısa zamanda sistem düzeltilecek, şuanda bakım çalışmaları devam etmekte. Eski müdür işi iyi ki devraldı. Zaten resmi duyuruda da açıkça belirtilmiş. Payza ile ilgili bazı sıkıntılar var. Egopay ile ortak çalışacaklar. Kısaca büyük paranın büyük sıkıntısı olur diyoruz. Ayrıca Premium Gif Kart açıldığından üyeler arası $ dolar transferinin hız kazanmasını bekliyoruz. Eğer Premium Gif Kart aracılığı ile dolar alımı yapmak istiyorsanız lütfen irtibat kurunuz.

Mail adresime,  ad - soyad ve telefon numaranızı yazıp bana ulaşırsanız kısa zaman içinde dönüş sağlayacağım. Şuanki Premium Gif Kart Dolar Kurum 1,15 tl dir. Masraflar bana aittir.

İleşim için: erdogan.degerli@gmail.com
profitclicking news

 

 

 

 

Bol Kazançlar...

Atomun İçini Görüntülemeyi Başardılar!

Bilim insanları, atomun iç yapısını görüntülemeyi başardı. Amsterdam merkezli AMOLF laboratuvarlarında yapılan deneyde, hidrojen atomunun iç yapısı ilk kez gözlemlendi.


Uluslararası bir araştırma ekibi, Hollanda’da yapılan deneyde bir ilke imza attı. Hollanda Temel Madde Esasları Araştırma Derneği’nde (AMOLF) yapılan deneyde, fizikçiler hidrojen atomunun içine girmeyi başardı.

4x4 milimetre büyüklüğündeki fotoğraflarda, hidrojen atmonunun içindeki elektron dalgaları göze benzer çemberler şeklinde belirdi. Görüntülerde, kırmızı olan bölgeler, mavi bölgelere kıyasla elektronların daha yoğun olduğu yerleri temsil ediyor.

Sciencemag sitesinin haberine göre, bilim insanları hidrojen atomu içindeki elektronların kuantum hareketlerini görüntülemeyi ilk kez başararak, kuantum biliminin dünyasında yeni bir kapıyı da aralamış oldu.130528_atomhidrojen3.hlarge

PARÇACIKLAR NEREDE?

Kuantum mekaniği, atomaltı parçacıkları olan elektron, proton ve nötronların görsel olarak yerinin belirlenmesini imkansız kılıyor. Yine de atomun içine ait bir
görüntü elde etmek, bilim dünyası için büyük bir başarıyı temsil ediyor.

Kuantum teorisi, parçacıkların nerede bulunduğu yerine, ‘dalga fonksiyonu’ kavramıyla parçacıkların nerede bulunabileceğini açıklamaya çalışıyor.

Ses dalgalarına benzer bir şekilde hareket eden dalga fonksiyonu, ‘atomaltı parçacıkların belli bir yerde bulunma olasılığına’ odaklanıyor. Ses dalgaları ise velli bir yerde moleküllerin hareketini tanımlıyor.

Fizikçiler, her ne kadar dalga fonksiyonuyla tahminde bulunmaya çalışsa da, fonksiyon ölçüm ve gözlemlere karşı son derece hassas olduğu için bilim insanları fazlasıyla zorluyor.

ESKİ YÖNTEM GELİŞTİRİLDİ

AMOLF’ta görevli fizikçiler ise Physical Review Letters dergisinde yayımlanan makalede, yeni araştırma yönremlerini sundu.

Bilim insanları, 1981 yılında üç Rus teorisyenin öne sürdüğü modeli geliştirerek, olabildiğince gerçekçi ihtimallere dayanan bir yöntem sundu. Araştırma ekibi, ilk olarak bir deney haznesi içinde bulunan hidrojen atomlarına iki lazer ateşledi ve elektronları temellerinde yatan dalga fonksiyonlarına göre belli hız ve yönlerde harekete geçirdi.

Deney haznesi içindeki güçlü elektrik alanı, elektronları düzlemsel bir dedektöre yönlendirdi. Dedektörün özelliği, elektronları başlangıç pozisyonlarına göre değil, başlangıç hızlarına göre konumlamasıydı.

Böylece, dedektöre ulaşan elektronlar, ‘hidrojen çekirdeğinin terk ettikleri esnada sahip oldukları dalga fonksyionlarıyla eşleşecek şekilde’ dedektörde konumlandı.

ELEKTRONLAR BELİRDİ

Deneyin sonunda, hifrojen atomundaki elektron dağılımı fosforlu bir ekran üzerinde parlak ve koyu çemberler olarak belirdi. Araştırma ekibi, yüksek çözünürlüklü dijital kamera kullanarak deney sonucunu görüntüledi.

Araştırma ekibinde yer alan Aneta Stodolna, “Elde ettiğimiz sonuçtan çok memnunuz” derken, ‘kuantum mekaniğinin fizikçilerin günlük hayatının bir parçası olduğunu, ancak işgüdüsel olarak yeterince anlaşılmadığını’ belirtti.

Bilim insanları yapılan deneyin, ‘gelecekte elektronik cihazların boyutunu önemli ölçüde küçültecek moleküler kablolar ve atom kalınlığında iletkenler geliştirilmesini sağlayabileceğini’ ifade etti.

Araştırma hakkında yorumda bulunan Kanada’nın Ottowa Üniversitesi’nde fizikçi olan Jeff Lundeen, “Hidrojenin iç yapısını inceleyen bir deney olması son derece ilginç. Evrenin üçte ikisinde yer alan bir elementi keşfettik” dedi.

Galaxy Tab 3 10.1 ve Galaxy Ace 3'ün olası özellikleri sızdı

'un yeni ürünlerine dair sağlam kaynaklardan haberler var.


699763365458400279

'nın haberine göre, bazı Rusya bazlı kaynaklar Samsung Galaxy Tab 3 10.1 ve Galaxy Ace 3 için özel detayları sızdırmışlar. Buna göre GT-P5200 kodlu versiyon (Galaxy Tab 3) hücresel bağlantıya ve P5210 ise Wi-Fi'a sahip olurken tablet için düşünülen isim "Santos" olmuş. Cihazın 20 Haziran'da Londra'da gerçekleşecek olan Samsung etkinliğinde ortaya çıkması bekleniyor.

10 inç'lik model Android 4.2 Jelly Bean ve 1280 x 800 piksel ekrana, 1.6GHz çift çekirdek işlemci ve 16 / 32 GB'lık dahili (ve de harici) hafızaya sahip. Bunlar haricinde 1.3 MP ön ve 3 MP arka kameraları bulunan ürünün batarya değeri 6800 mAh olarak belirtilmiş. Boyutları 243.1 x 176.1 x 7.95 mm ve ağırlığı 510 gram olan bu modelin özellikleri göz önüne alındığınsa giriş seviyesi olarak piyasaya sunulacağını düşünebiliriz.

Sızan bir diğer isim ise Samsung Galaxy Ace 3 (). 4 inç ekranla gelen model 800 x 480 piksel çözünürlüğe, 1 GHz'lik çift çekirdekli işlemciye, 1 GB RAM ve 4 GB dahili hafızaya sahip. Hafıza kartı için kendi slotu bulunan Ace 3'ün, 5 MP'lik kamerası ve 1500 mAh değerinde bir bataryası varken, kaynağa göre ürün boyutları 121.2 x 62.7 x 9.8 mm şeklinde olacak.

Xbox One, ön siparişlerde rekor kırıyor

Yeni oyun konsolu hiç beklenmedik bir çıkış yaparak müşterilerini erkenden ardına alıyor.684550557458400279


Geçtiğimiz hafta başında resmen duyurulan yeni nesil Microsoft oyun konsolu Xbox One, oyundan çok multimedya tabanlı bir cihaz olarak "sergilenince" şirket pek çok mecradan olumsuz eleştiri aldı. Bazı kaynaklar rakip Sony'nin PlayStation 4'ünü galip ilan etti ancak, gelen haberler bu gibi ön görüler için biraz erken olduğunu gösteriyor. MCV'nin haberine göre İngiltere'nin en büyük dağıtımcı ve mağazalarından BlockBuster beklenmedik bir ilgiye şahit olmuş.

İngiliz , yaptığı açıklamaya göre Xbox One için tahmin edemeyecekleri kadar çok ön-sipariş almış. Şimdiye dek fiyat ya da resmi bir çıkış tarihi açıklanmayan konsola gelen yüksek sayıdaki ön sipariş talebi her şeyden önce şirketi şaşırtmış. Durumdan oldukça memnun olduklarını ve önümüzdeki ay gerçekleşecek E3 fuarında kozlarını paylaşacak olan iki rakibin vereceği detayları sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen dağıtımcı, PlayStation 4 için gelen ön alımlar adına bir açıklamada bulunmadı.

Samsung Galaxy Note 3'ün kamerasına ne oldu?

Varlığı bir kez daha doğrulanan Galaxy Note 3'ün kamerası ile ilgili ilginç söylemler varnotef


, daha önce sektörde büyük bir başarı kazanmış olan Galaxy Note ve Galaxy Note 2'nin ardından yeni bir üyeye daha merhaba diyeceğimiz ipucunu vermiş ancak bir türlü resmi açıklamada bulunmamıştı. Geçtiğimiz haftalarda Koreli web sitesi ETNews cihazın varlığını doğrulamış ve müjdeli haberi vermişti. Samsung ise onayı vererek yüreklere su serpti.

Ürünün kamerası hakkında bazı bilgiler veren kaynak ise 13 megapiksel'lik çekim gücünün yanı sıra, öncekilere göre gelişmiş bir sistemin söz konusu olabileceğinden bahsetti. Optik imaj stabilizasyonunun yanında yeni bir 3x optik zoom ile de karşılaşmamız olasıyken, kamera için henüz son bir karara varılamamış.

Detayların ise daha önce açıklandığı gibi önümüzdeki IFA'da (ki yaklaşık dört ay var) açıklanması bekleniyormuş.

NASA'nın yeni uzay iticisi görüntülendi

NASA yayımladığı yeni bir görselle birlikte "solar elektrik iticisi"ni ilk kez gözler önüne serdi. Cihaz xenon iyon gücü sayesinde itiş için gerekli ivmeyi kazanabiliyor. Bahsi geçen bu iticiler şimdiye dek bilim kurgu yapıtlarında karşılaştığımız, "ışık hızına çıkın", komutunu gerçekleştiren iticilerle bire bir aynı! Oldukça yüksek bir hıza kavuşulmasını sağlayan bu aksamlar, Dünya atmosferine yakın olan çeşitli asteroid ve benzerlerini yakalamak için kullanılıyor.

nasaf

NASA'nın Asteroid Retrieval Initiative programı dahilinde üretilen yeni itici motor ise xeon gazı kullandığı için mavi bir parlamaya sebep oluyor. Paylaşılan görselin kaynağı ise, motorun test edilmekte olduğu Pasadene – Calif'te bulunan NASA'nın Rokey İtiş Labaratuvar'ları olmakta. Öte yandan Nasa'ya göre bu teknoloji geleceğin hızlı ulaşım alternatiflerinden biri haline de gelebilirmiş.

28 Mayıs ProfitClicking Resmi Duyuru

Profit-clicking

28 Mayıs 2013 için Günlük Güncelleme
Üye Güncelleme

Tüm yeni üyelere hoş geldiniz!

Evet, özellikle HYIP ve Oyun sektöründe, internette oluyor çok heyecan verici şeyler, ve Kar Tıkladığınızda elbette bazıları etkilenir.

Bu dünya tanıtım söz konusu olduğunda sektörün ihtiyaçlarını en ele olarak 1) Liberty Reserve muhtemelen üst noktaya alır - biz Liberty Reserve geri gelmesini bekliyoruz etmeyin


Aslında onların sonbahar biz geçen yıl ya da öylesine onlara üye para milyon on dolar kaybetmiş gibi, üyeleri için iyi bir şey olabilir.

2) Ayrıca Payza ayrıca günlük gelir önemli bir bölümünü oluşturuyor artık destek Kar Tıkladığınızda, karar verdi - Bu engel etrafında almak için EgoPay kullanabileceğiniz unutmayın, ama bu para alışverişi için bazı ücretleri mal olacak.

Daha fazla bu konuda en kısa zamanda daha fazla bilgi gibi - biraz sizin fark olabilir gibi 3) Son olarak, Temel Sistem için toplam ProfitShift, neredeyse tamamlandı.

Tarih yapılıyor ve Frederick Kar Tıkladığınızda için plan sonuçlandırır olarak tekerlekleri perde arkasında dönüyor - lütfen sabırlı olun.

Bu arada, tam operasyonel Premium Sistemi tam olarak yararlanmak!

İlan Paketleri satın alarak kazanın

Yeni Premium Sistemi, haftanın her gün size satın aldığınız her reklam paketleri 30 kuruş kazanmak!

Yüzde üç (% 3) olduğu sürece 50 gün olarak satın prim reklam paketleri günlük kazanç - reklam paketi başına günde 30 sent, ve 25.000 reklam paketleri satın almak için izin verilir!

Perfect Money

perfectÖNEMLİ UYARI, PERFECT MONEY´E KAYIT OLURKEN İÇERİK DİLİNİN İNGİLİZCE OLMASI GEREKİYOR. ÇEVİRİ HATALARINDAN DOLAYI ÜYE OLURKEN, YANLIŞ İÇERİK NEDENİYLE SİSTEM KABUL ETMİYOR...

Liberty Reserve

Liberty_Reserve

EgoPay

egopay-300x150Egopay Kayıt Nasıl olunur.. Detaylar videoda...

Payza

payzaPayza hesap nasıl açılır, vide anlatım, türkçe destekli değil, görsel olduğu için gayet açık ve net...

SolidTrusPay

solidtrustpayPara çekimi nasıl yapılır, hesap nasıl açıçılır. Sizler için video derledik. Lütfen inceleyin...

Samsung ATIV Book 8, raflarda yerini aldı

Samsung’un dizüstü bilgisayar dünyasına kattığı yeni ATIV Book 8,performanslı yapısıyla iş dünyasına yönelik hazırlanan bir cihaz.trgte_d

erer_d

Üründe yer alan yeni yazılım çözümü RAMaccelerator, performansı %150 oranında artıyor ve bu sayede mevcut bellekten faydalanarak uygulamalara göz atmayı ve çalıştırmayı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

 

 

 

Türkler Kaç Yaşında Yaşlanıyor?

Pfizer tarafından yapılan bir araştırmada, Türk insanına göre yaşlılığın 65 yaşında başladığı bildirildi.



 1369739009_100_yaslilik

Pfizer tarafından Türkiye'de sağlıklı ve mutlu yaşlanmayı konu alan, bu bilinci geliştirmeyi hedefleyen "Sen çok yaşa" projesinin tanıtımı Les Ottomans Otel'de yapıldı. Toplantıda, yaşlılık, sağlıklı yaşlanma, yaşlılık atlası ve yaşlanmaya bakış açısı konularını içeren "Türkiye'nin yaşama bakış açısı" araştırmasının sonuçları da paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Pfizer Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Elif Aral, "Sen çok yaşa" projesi ile insanların daha iyi ve sağlıklı yaşamak için nelere ihtiyaç duyduklarını anlamayı amaçladıklarını söyledi.

Aral, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Pfizer'in ABD'de de yürüttüğü 'Get Old' projesini, şimdi de Türkiye'de 'Sen çok yaşa' adıyla hayata geçiriyoruz. Projeyi, hem sivil toplum örgütleri hem de yerel yönetimlerle işbirliği yaparak çok yönlü bir şekilde yürütmeyi amaçlıyoruz. Projeyle yaşlanmaya yeni bir bakış açısı getiriyoruz.

Yaşlanmanın herkes için farklı anlamlarına odaklanıyoruz. Her dönemde daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak için gerekli bilgileri sunmayı hedefliyoruz."

'TÜRKİYE'NİN YAŞAMA BAKIŞI' ARAŞTIRMASI

Aral, bir araştırma grubu ile gerçekleştirdikleri "Türkiye'nin yaşama bakışı" çalışmasının sonuçlarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye'nin değişik yerlerinde, 30-60 yaş arası bin 80 kişi ile görüşüldü. Araştırmaya göre, yaşlılar, çocuklarının geleceğini garanti altına almak istiyor. Yaşlılık hayatı, çocuk ve torunlara odaklanmış durumda. Hasta olmak, korkular arasında ilk sırada geliyor. Türk insanının gözünde yaşlılık 65 yaşında başlıyor.

Her 3 kişiden 1'i sağlıklı yaşamın zenginlikten daha önemli olduğunu söylüyor. Halkımızın yüzde 70'i kendini olduğu yaşta, 5 kişiden 1'i de olduğundan genç hissediyor.

Her 2 kişiden 1'i yaşlandığında hayatında bir değişiklik olmayacağını düşünüyor. Bu konuda erkekler kadınlardan daha endişeli.

Türk halkı ölüme yaklaşmayı yaşlılık korkuları arasında en sonlara koyuyor. 'Elden, ayaktan düşmek', günlük işlerde başkalarına muhtaç olmak ve hasta olmak, kaygılarda ilk sıralarda geliyor.

Türk halkının yüzde 20'si yaşlandığında çocuklarının iyi bir hayat kurduğunu görmek, yüzde 17'si stresten uzak yaşamak, yüzde 17'si saygı duyulan biri olmayı istiyor."

'GEROATLAS PROJESİ'

Projede yer alan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan da 2000 yılından beri devam ettirdikleri Türkiye Gerontoloji Atlası (GeroAtlas) projesi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'de 2030-2040'ta, caddelerde 5 yaşındaki çocuklardan çok 85 yaşındakilerin görüleceğini belirten Tufan, geleceğin yaşlılarının, bilinçli, bilgili, organize ve politik gücünün farkında olacağını dile getirdi.

Bu profilde, istekleri için çatışmaya hazır, tüketim gücü yüksek, kaliteli hizmet talep eden ve teknolojiyi anlayarak kullanan eğitimli kişilerin ağır basacağını vurgulayan Tufan, "Uzayan yaşam süreleriyle yaşlıların çoğalması farklı sorunları da beraberinde getirecek. Türkiye, Güney Kore'den sonra en hızlı yaşlanan ülkelerden biri" diye konuştu.

Tufan, araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de insanların 60 yaşından sonra aile bireylerine daha yakınlaştığını aktararak, "Kardeşlere geri dönüş oluyor. Özellikle dullar kardeşlerine daha çok yakınlaşıyor.

Yaşlılar, bu yaştan sonra özgürlüklerine daha düşkün oluyor. Yük olmaktan korkuyor ve kendi ayakları üzerinde durmak istiyor. Yaşam süresi artıyor. Türkiye'de şu anda 50 yaşında olanların yüzde 20'sinin 100 yaşını görmesini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Savaş Gemisinin Mert Kadınları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından DENİZKURDU-13 Fiili Deniz Tatbikatı'na katılan Barbaros Fırkateyni'nin kadın subayları, zorlu işleri başarıyla gerçekleştiriyor.

1369738864_22_denizkurdu13Tatbikat kapsamında Aksaz Limanı açıklarındaki faaliyetlerini sürdüren savaş gemisi Barbaros Fırkateyni'nin 200 personeli arasında görev yapan üç kadın subay, zorlu görevler karşısındaki başaralı çalışmalarıyla dikkati çekiyor. Barbaros'un sualtı silahları kadın subaya emanet. Sualtı silahları subayı teğmen Merve Uslu, denizaltı tehditi olduğunda geminin sualtı silahların kullanımından sorumlu.1369739030_88_0a433f5182771fb0138855ae2da1ac05

DENİZKURDU-13 Tatbikatı'na katılan Barbaros Fırkateyni'nde görevli kadın subaylar zorlu işleri başarıyla gerçekleştiriyor.

Tatbikat kapsamında Aksaz Limanı açıklarındaki faaliyetlerini sürdüren savaş gemisi Barbaros Fırkateyni'nin 200 personeli arasında görev yapan üç kadın subay, zorlu görevler karşısındaki başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Tatbikat kapsamında Aksaz Limanı açıklarındaki faaliyetlerini sürdüren savaş gemisi Barbaros Fırkateyni'nin 200 personeli arasında görev yapan üç kadın subay, zorlu görevler karşısındaki başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

1369739035_88_118ab312011d4a95b5ebb5e5b30e058d

 

Deniz Harp Okulu'ndan geçen yıl mezun olan muhabere subayı Teğmen Rümeysa Çubuk, hem gemisinin diğer gemilerle iletişimini sağlıyor hem de sevk ve idareden sorumlu vardiya subayı olarak görev yapıyor.

Barbaros'un sualtı silahları da kadın subaya emanet. Sualtı silahları subayı Teğmen Merve Uslu, denizaltı tehditi olduğunda geminin sualtı silahlarının kullanımından sorumlu.

Sosyal medyada en çok Behzat Ç!

Sosyal medya, bu sezon yayın hayatına son verecek olan dizilerden Behzat Ç”, “Kuzey Güney” ve “İşler Güçler’i” konuştu. Veda bölümüyle büyük ilgi toplayan Behzat Ç, yüzde 49 konuşulma oranıyla sosyal medyada en çok konuşulan dizi oldu.


617943814207400279

2013, Türkiye'de çok sevilen üç dizinin vedasına tanık oluyor. Behzat Ç, son bölümüyle izleyenlerine veda ederken, Kuzey Güney ve İşler Güçler de bu sezon yapacakları finallerle sevenlerine veda edecek.

Online Müşteri İlişkileri Yönetimi Platformu MeaMinds, 1 – 20 Mayıs tarihleri arasında Facebook, Twitter, YouTube ve Google + gibi mecralarda hakkında söylenenleri masaya yatırdı.

"Amirim" zirvede

Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünde yer aldığı ve kısa bir süre içerisinde Türkiye'nin en çok sevilen dizileri arasına giren Behzat Ç, sosyal medya mecralarında toplamda 1885 adet konuşulma içerisinde yüzde 49'luk pay sahibi olarak dizi oldu. Final sezonunda bulunan diğer iki diziden Kuzey Güney yüzde 26, İşler Güçler ise yüzde 25 orana sahip oldu. Kullanıcıların Facebook, Twitter, YouTube ve Google +'da yaptıkları konuşmaların 324'ü cep telefonundan 1561'i ise bilgisayardan gerçekleşti.

Söylenenlerin çoğu olumlu ve nötr anlamda

Türk mühendisleri tarafından hazırlanan MeaMinds platformu Twitter ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında tüketicilerin markalar, kurumlar ya da olaylar hakkında yazdığı milyonlarca içeriği olumlu, olumsuz ya da nötr olarak anlamlandırabiliyor. 1 – 20 Mayıs tarihleri arasında veda eden diziler hakkındaki konuşmalar da bu açıdan anlamlandırıldı. Her üç dizi için de yapılan konuşmaların büyük çoğunluğu olumlu ve nötr anlamlar içeriyor. hakkındaki 200 yorum olumsuz olurken, ve dizileri için yapılan olumsuz yorumlar 100'ün altında.

İnternet kafeler, çağı Nvidia ile yakalayacak

NVIDIA, İnternet Kafelerde oyun deneyimini geliştirecek avantajlı koşullar sunuyor.


601526224981400279

İnternet Kafeler, Türkiye'deki oyun tutkunlarının buluştukları, oyun deneyimlerinin yoğun şekilde yaşandığı yerler. Önemli grafik kartı üreticisi Nvidia da iCafe projesiyle oyun deneyimlerini geliştirmeyi, kalitenin günümüz standartlarına getirilmesini amaçlıyor. Böylelikle lerdeki oyunlar, teknolojilerini kullanarak en yüksek grafik kalitesinde oynanabilecek.

İnternet kafe sahipleri, MSI ve ASUS gibi firmaların Nvidia grafik işlemcileriyle güçlendirdikleri ekran kartlarına uygun koşullarla sahip olabilecek. Ayrıca Nvidia, önemli PC üreticilerinden Exper ile yaptığı çalışma sonucu, fiyat performans odaklı ürünleri yine internet kafe sahiplerine sunacak. Ödüllü turnuvalar ve hediyelerden de söz ediliyor.

Mozilla ile Apple’ın üreticisi tablet için işbirliğine gidiyor

Firefox adını taşıyan işletim sistemini Şubat ayı başında duyuran Mozilla, ‘Apple’ın montajcısı’ olarak ün yapan Foxconn ile tablet bilgisayar üretmek için işbirliğine gitti.
 firefox-os-phone

Focus Taiwan sitesinin verdiği bilgiye göre, Firefox OS (işletim sistemi) ile çalışacak olan cihaz Haziran başında teknoloji dünyasına tanıtılabilir.

Konuya yakın bir kaynak,Focus Taiwan sitesine yaptığı açıklamada, ‘sunulacak cihazın muhtemelen bir tablet bilgisayar olacağını’ belirtti.

Mozilla, İspanyol Geeksphone şirketiyle Firefox OS kullanan iki telefonu Nisan sonunda sunmuştu. Ucuz akıllı telefon sınıfına giren Keon (110 Euro) ve Peak (179) Euro, ilk olarak İspanya’daki cep telefonu operatörleri tarafından sunuldı.

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARI SEÇTİ
CNET’in verdiği bilgiye göre, Firefox OS taşıyan telefonların ardından Mozilla şimdi de tablet bilgisayar sektörüne adım atmak istiyor. Mozilla, mobil alandaki ittifaklarını da hızla artırarak bugüne kadar LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE ve Deutsche Telekom şirketleriyle Firefox OS için anlaşma yaptı. Şirket, Şubat ayında düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde 18 cep telefonu operatörü ve dört telefon üreticisiyle işbirliği yapmayı hedeflediğini belirtmişti.

Mozilla’nın işbirliği yaptığı şirketler, şirketin mobil sektörde gelişmekte olan piyasaları gözüne kestirdiğini de ortaya koyuyor.

Kar amacı gütmeyen bir şirket olan ve hissedarlarını memnun etmek yerine internetin açıklığına önem veren Mozilla, hızla gelişen mobil piyasada geliştiricilere de kapı aralamak istiyor.

Apple ve Samsung, Firefox işletim sistemine kırmızı ışık yakmıştı.

Yeni iPhone için iki katı piksel ve...

Apple'dan resmi bir açıklama yok, ancak sıradaki iPhone modeli için söylenti haberler gelmeye devam ediyor.

525757024981400279

Çin teknoloji basınında çıkan habere göre Apple, sıradaki iPhone modelinde (5S veya 6) 4 inçlik ekran oranını korumayı, bunun yanında çerçeveyi inceltmeyi ve ekranın piksel oranını iki katına çıkarmayı planlıyor. iPhone 5'te 730 bin civarı olan piksel sayısının, yeni üründe 1.5 milyona vuracağı söyleniyor.

Ve tabii ki çıkış tarihi. Önceki söylentiler, bu yaz aylarında yeni ürünlerin gösterileceğini, yaz sonuna doğru da satışa sunulacaklarını belirtiyordu. Yeni ihtimaller, yaz boyunca üretimin sürdürüleceğini, sonbahar aylarında da yeni iPhone'un satışa sunulacağını gösteriyor.

Bekliyoruz...

Tablet bilgisayar kullanan çocukların boyu uzayacak

bilgisayarla yüklerini atan öğrenciler, boy probleminden de kurtulabilir.


Yakın Doğu Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nerin Bahçeciler, okullarda tablet bilgisayara geçilmesine destek verdi. Her gün sırtlarında 8-10 kilogram ağırlığında çanta taşımak zorunda kalan öğrencilerin kronik travma yaşadıklarını belirten Bahçeciler, "Bu travma, ileride kemik hastalıklarına zemin hazırlıyor. Sürekli olarak o ağırlığı taşımanın çocukların boylarının uzaması üzerinde bile etkisi olabileceğini düşünüyorum." dedi.

534384136981400279

Gelişen teknolojiye ayak uydurarak bilgisayara geçen okullar, öğrencilerini büyük bir yükten kurtarıyor. Her gün sırtlarında ortalama olarak 10 kilo taşımak zorunda kalan öğrenciler, çantalarına kalın ders kitapların yerine sadece tablet bilgisayarlarını koymaya hazırlanıyor. Bu durum, öğrencilerin yanı sıra aileleri de oldukça sevindiriyor. Bu doğrultuda okullarda tablet bilgisayara geçilmesini destekleyen Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. , öğrencilerin çektiği o ağır yükün yanı sıra ileride kronik bel, boyun ve diğer kemik hastalıklarına yakalanma riskinin azalacağını ifade etti.

Çocukların kendi ağırlıklarının yüzde 10'unu okula gitmek için taşımak zorunda kaldıklarını dile getiren Bahçeciler, "lleriki yaşlarda çocukların bel ve omurgalarında, yine duruş bozukluklarına bağlı olarak omurganın eğrilmesi gibi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini söyleyebiliriz" dedi. Öğrencilerin çantalarını sırtlarına düzgünce takmaları durumunda daha az zarar görebileceklerini ifade eden Bahçeciler, "Çocuklar aceleyle koştururken çantalarını bazen sağ ya da sol omuzlarına takıyorlar. O zaman bir de postür bozukluğu eklenerek omurga problemlerine sebebiyet verebilir." şeklinde konuştu.

Çocukların küçük yaşta bu yükten kurtulmaları durumunda ileride kronik bel ağrısı çekme oranının düşeceğine katıldığını ifade eden Bahçeciler, söz konusu durumun çocukların boy oranlarını da etkilediğini aktardı. Bahçeciler, yurtdışına gittiği esnada çocukların çantalarını sırtında taşımadıklarını gözlemlediğini de ifade etti. Bahçeciler, "Yıllar önce Avrupa ülkelerine çeşitli sebeplerle gittiğimde hep dikkatimi çeken, oralarda sırt çantası değil de tekerlekli çantalar taşımalarıydı. Yani onu çocukların sırtlarına astırmıyorlardı. Bu düşünceler sadece çocuk hekimi olarak sadece benim değil ortopedi ve kemikle uğraşan uzman kişilerin görüşlerini de kapsıyor" diye konuştu.

Bir anne olarak eşi ve kendisinin çocuklarının küçük yaştan itibaren ağır çantayı taşımasından rahatsızlık duyduklarını anlatan Bahçeciler, tablet bilgisayara geçilmesinden sonra, çocuğunun artık bu yükü taşımayacağından dolayı oldukça sevinçli olduğunu dile getirdi. Bahçeciler son olarak sözlerini şu şekilde tamamladı: "Şöyle düşünmek lazım; çocuk boyutuyla orantılı olarak düşünürsek 30 kiloluk çocukta bir 10 kiloluk çanta erişkin için bir bavul gibidir. Çocuk her gün bu bavulu taşıyor. Bu durum çocuk sağlığı açısından her yönüyle sıkıntılı. Bunu o şekilde düşünmemiz gerekiyor. O doğrultuda önlem almamız lazım."

Google Maps Navigasyon'a Bisiklet Desteği!

Google, pek çok ülkede kullanılamayan Navigasyon özelliğini Avrupa'da belli başlı ülkelere sunuyor. Bu ülkelerin bazılarına ise yeni bir destek daha sunuldu.


Android telefon kullanların çoğu, Google Maps ile gelen Navigasyon uygulamasının farkındadır. Google Maps altında çalışan Navigasyon sistemi, Türkiye'de maalesef çalışmıyor.

promo_google-navigasyon1369741444Şimdilik sınırlı ülkede çalışan sisteme yeni ülkeler de eklenmeye devam ediyor.Ayrıca Google tarafından destek alan mevcut ülkelere de yeni özellikler ekleniyor.

Google'ın son açıklamasına göre Avrupa'dan toplam 6 ülke, Google Maps Navigasyon yazılımına bisiklet desteğini de almış durumda.

Fransa, Almanya, İrlanda, Lüksemburg, Polonya ve Lihtenştayn'da kullanıma açılan Google Navigasyon bisiklet modu, Avrupa'lıların genelde en çok tercih ettiği taşıtlardan biri olan bisiklet seçeneğine göre yol seçenekleri ve haritaları oluşturma konusunda kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

Kısaca artık yukarıdaki 6 ülkede, normal yaya ve taşıt gibi bisiklete göre de yol tarifi alabileceksiniz. Ayrıca kendinize internet üzerinden bir parkur da belirleyebilir, o alan içerisinde

gezmenizi de sağlayabilirsiniz.

Tivibu ile 60'dan Fazla Kanal Avea'lılarda

Avea, Türkiye’nin beğenilen yeni nesil TV platformu Tivibu ile gerçekleştirdiği marka işbirliği kapsamında TV keyfini müşterilerine, mobil cihazlarından Avea avantajlarıyla yaşama fırsatı sunuyor.


Tivibu Cep Avea uygulaması ile kullanıcılar, aylık sadece 6,99TL‘ye mobil geniş yerli ve yabancı film arşivinden istediklerini seçerken, en çok takip edilen atmıştan fazla TV kanalına erişebilecek.

Avea, gerçekleştirdiği marka işbirlikleriyle müşterilerinin hayatlarına renk katmaya devam ediyor. Avea şimdi de Türkiye’nin beğenilen yeni nesil TV platformu Tivibu ile de işbirliğine giderek; Tivibu Cep Avea uygulaması ile Avealılara TV keyfini mobil cihazlarından istedikleri her an, her yerde yaşama fırsatı sunuyor.

Aylık Yenilemeli Paketi (4,2 GB) ve Günlük Paket (600 MB) olmak üzere iki farklı abonelik sistemine sahip olan Tivibu Cep Avea uygulamasına aylık 6,99 TL; günlük ise 1.99 TL ödeyerek sahip olunabilecek.

tivibu-a4jpg1369656665TTNET işbirliği ile hazırlanan Tivibu Cep Avea uygulaması ve mobil portalı ile kullanıcılar, atmıştan fazla yerli ve yabancı TV kanalını izleyebilecek; film, dizi, yarışma, belgesel, müzik, çocuk programları arşivlerinden istediklerini seçebilecek.

İzleyicilerin kaçırdıkları programları yayından hemen sonra “Tekrar İzle” klasöründen takip edebildikleri uygulama sayesinde; belgesel, çizgi film, dizi ve sevilen müzik klipleri de mobil cihazlardan izlenebilecek. “İnteraktif TV Rehber” özelliği ile kullanıcıların 7 günlük program bilgisine de ulaşabildiği “Tivibu Cep Avea” Uygulaması ile beğenilen programlar favorilere eklenebiliyor; hatırlatma bölümünden ise yayın saatleri takip edilebiliyor.

Tivibu Cep Avea’ya, iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirilmiş uygulamalardan veya diğer cihazlar için geliştirilmiş http://tivibucepavea.com adresinden erişilebilen mobil portaldan kullanıcı adı ve şifresine ihtiyaç duymadan erişilebiliyor.

 

Lumia 925 için Matrix tarzı reklam

Nokia, yeni cihazının Action shot özelliğini ön plana çıkarmış.


images

Nokia, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Londra etkinliğinde görücüye çıkardığı yeni telefonu Lumia 925 için bir reklam videosu hazırlattı. İtalya'da yayınlanan bu reklam videosunda, Matrix tarzında görüntüler var. Cihazın daha çok "Action shot" özelliği ön plana çıkarılmış.

Yahoo Sosyal Oyun Şirketi PlayerScale’i Aldı!

Şirket satın almalara hız kesmeden devam eden Yahoo yeni bir satın firmayı daha bünyesine kattı. Satın alınan şirket ise oyunları sosyalleştiren PlayerScale.playerscale-yahoo-haber1369682075


Geçtiğimiz hafta 1.1 Milyar dolarlık bir ödeme ile Tumblr blog servisini alan Yahoo, CEO Marissa Mayer liderliğinde satın almalara ara vermeden devam ediyor.  Devam eden operasyonlarının sonuncusu ise oyunların sosyal, mobil ve diğer platformlara adapte olmasını sağlayan ve oyun geliştiricileri için ölçeklendirme yapan bir şirket olan PlayerScale oldu.


PlayerScale için Yahoo’nun ödediği ücret bilinmezken, şirketin CEO’su Jesper Jensen yaptığı açıklamada, faaliyetlerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve Yahoo çatısı altında devam edeceklerini söyledi.  Yahoo’nun bu

şirket ile neler yapacağı tam olarak netlik kazanmadı. Ancak PlayerScale, XBLA, Facebook, App Store ve Google Play Store içinde 4000 oyun ile birlikte 150 Milyonluk bir kullanıcı kitlesine sahip.

TP-LINK TD-W8980 ile ADSL'de Son Nokta

TP-LINK, yeni N600 kablosuz modemi olan TD-W8980’i duyurdu. Eşzamanlı, çift kanallı bir hepsi bir arada modem olan ürün, 600Mbps hıza sahip.


TP-LINK Türkiye, modem, router, erişim noktası özelliklerini tek bir kutuda toplayan ve gigabit bağlantı yuvalarına sahip yeni modemini duyurdu. TD-W8980 adlı ürün, çift kanallı (dual band: 2.4Ghz ve 5Ghz) ve eşzamanlı olarak 600Mbps hıza ulaşabiliyor.

td-w8980-un_011369642867TP-LINK Türkiye Ülke Müdürü Ali Dinçer, internet bağlantısına ihtiyaç duyan cihaz sayısının sürekli arttığını belirterek, en son teknolojik gelişmeleri bünyesinde barındıran ve gerçek yüksek bağlantı hızı isteyenler için TD-W8980 modemin ideal bir ürün olduğunu ifade ediyor.

Bu ürünün aynı anda hem 2.4 GHz hem de 5 GHz frekanslarında yayın yaptığını vurgulayan Dinçer, çift USB portu (FTP Server, Media Server, Print Server), 4 adet gigabit bağlantı yuvası, toplamda ulaştığı 600Mbps gibi yüksek bir hıza sahip olması gibi sıra dışı özellikleri ile performans arayan üst düzey kullanıcıların tercih edeceği bir ürün olduğunu belirtiyor.

Hepsi bir arada özellikli TP-LINK TD-W8980, ADSL2+ özellikli bir modem, NAT router (yönlendirici) ve kablosuz erişim noktası özelliklerini tek bir kutuda topluyor. Çift kanalda yüksek hız garantileyen ürün, online oyundan HD videoya kadar her türlü uygulamayı toplamda 600Mbps’ye varan hızlarda çalıştırmayı sağlıyor.

4 adet Gigabit network giriş yuvası (port) bulunan TD-W8980, bu portlara bağlı cihazlar arasında çok yüksek hızda bağlantı kurulmasını sağlarken, sahip olduğu 2 adet USB port üzerinden de yazıcıyı ağa bağlayıp her noktadan bu yazıcıya kablolu/kablosuz ulaşılmasını mümkün kılıyor. Kullanıcıların USB portlara takacağı harici HDD’yi FTP server ve Media server gibi seçeneklerle paylaşıma açması ve dünyadaki herhangi bir noktadan bu cihazdaki bilgilere güvenli bir şekilde ulaşabilmesi mümkün. WAN girişine de sahip olan cihaz kablo ya da fiber bağlantı tercihi de sunuyor.

10 adet VPN tünel oluşturabilme özelliğine sahip cihaz, kurulacak sanal ağ ile tüm uç noktaların birbirlerine kolayca bağlanabilme olanağını sunarken, tüm bu uzak noktalara merkezdeymişçesine güvenli bir şekilde işlem yapabilme becerisi katıyor.

TP-LINK TD-W8980 modemin bazı özellikleri ve fiyatı ise şöyle:

 

  • Hepsi bir arada (ADSL2+ modem, NAT router, 4-port switch ve kablosuz N erişim noktası, Print Server, FTP Server, Media Server, VPN Router)

  • 600Mbps hız (eşzamanlı 2.4GHz 300Mbps ve 5GHz 300Mbps)

  • 2 adet USB girişi

  • Ethernet WAN (EWAN) ile kablo, VDSL ya da fiber bağlantı için genişbant seçeneği

  • IPv6 ile yeni nesil internet desteği

  • Yönetilebilir bant genişliği

  • Wi-Fi açma-kapama düğmesi (modem çalışırken kablosuz bağlantıyı kapatabilme)

  • WPS düğmesi ile tek tuşla güvenlik şifrelemesi yapabilme

  • Çoklu dil destekli Kolay Kurulum Yardımcısı ile kolay kurulum ve kullanım

  • SPI ve NAT güvenlik duvarı ile maksimum ağ güvenliği

  • WPA-PSK/WPA2-PSK şifreleme

  • Özel LAN portu ile IPTV deneyimi

  • Otomatik bağlantı özelliği ile süresiz çevrim-içi kalma

  • Fiyat: 299 TL (KDV dahil tavsiye edilen satış fiyatıdır).


 

LoJack Galaxy S4'e Geliyor!

Samsung, Galaxy S4 kullanıcılarına vereceği bir güncellemeyle ücretsiz olarak LoJack yazılımını kullanılabilir kılacak. Bakalım bu yazılımın avantajları neler?


Android uygulaması üzerindee çalışılan ve yaklaşık yılık bedeli 30 Dolar değerinde olan LoJack koruma yazılımı, Galaxy S4'e güncellemeyle beraber entegre edilecek.

Samsung ile Absolute Software tarafından yapılan anlaşmaya göre S4 kullanıcıları, bu hizmeti ücretsiz olarak cihazlarında kullanabilecek. Uygulama, ROM içerisinde gelen yazılımlar gibi sıfırlansa da silinmeye karşı korumalı olacak ve belli bir süre çalışmaya devam edecek.

LoJack, GPS üzerinden takip yazılımı.Yaklaşık 25 yıldır hizmet veren firma, GPS üzerinden arabalar ve motorsikletler gibi pek çok taşıtı takip edebiliyor. Artık geliştridiği yazılım ile akıllı telefonları da güvenli bir şekilde izleyebilecek olan firma, Galaxy S4'e de geliyor.

haber1366358038

Kısaca etrafınızda pek çok farklı alanda kullanabileceğiniz bu güvenlik yazılımı, telefonun çalınması durumunda da nispeten işe yarıyor.

Cihazı uzaktan kilitleme, özel fotoğrafları ve bilgileri, şifreleri hemen silme gibi özelliklere sahip olan yazılım, ayrıca kullanıcılarına herhangi bir garanti de sunmuyor. Çünkü GPS ve başka bir iletişim sinyali kesildiğinde ya da oluşacak başka kopuklardaki negatif sorunların sorumlusu yazılım olmuyor. Kısaca bu hizmeti satın alıp, kaybolan cihazınızı bulamazsanız firmaya yasal bir yaptırım yapmanız sözkonusu değil.

Belki 30 Dolar verilip alınmayacak olsa da, ücretsiz olacağı zaman fayda sağlayabilecek bir yazılım olan LoJack, yaz aylarının başlarında Galaxy S4 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak.

Yandex.Disk Windows Phone'da!

Windows Phone 8 tabanlı cihazlara verdiği destekle dikkat çeken Yandex, ekosistem için popüler 3. uygulamasını Yandex.Disk ile yayınlamış oldu.


Yandex.Arama ve Yandex Haritalar uygulamasıyla Windows Phone 8 platformundaki yerini alan Yandex, popüler hizmetlerinden biri olan bulut yazılımı Yandex.Disk ile Windows Phone 8 uygulamalarına yenisini ekledi.

windowsphone1369730994

Tablet, bilgisayar ya da başka bir telefondan Yandex.Disk'e attığınız dosyaları, bulut teknolojisi sayesinde internetin olduğu sürece görebilmenize ve müdahale etmenize olanak sağlayan Yandex.Disk uygulaması, ayrıca kullandığınız Windows Phone 8 tabanlı cihazdaki verileri de saklamanıza imkan sağlıyor.

Bulut tabanlı olduğu için Yandex sunucularında saklanan verileri

yollarken, data kullanımını azaltmak için sadece link paylaşımı da yapabileceğiniz sistemde, pek çok dosya formatını da görüntüleyebiliyorsunuz.

Apple iOS 7 için yeni konsept tasarım videosu

iOS 7 ile birlikte radikal değişikliklerin yapılması bekleniyor.iOS-7-concept-Simply-Zesty


 

Apple iOS 7 için yeni bir konsept tasarım videosu daha yayınlandı. Videoda da göreceğiniz üzere; hızlı cevap modu, panorama arkaplan modu, Siri ve müzik klasöründe yapılan geliştirmelerle cihazınız daha işlevsel bir hal alabiliyor. Tabii bu sadece bir konsept. Apple'dan henüz bir duyuru ve gösterim yapılmadı. Ancak, iOS 7'yle birlikte birçok radikal değişikliğin geleceği biliniyor.

Türk Tasarımcının iPhone 6 Konsepti Olay Yarattı

Yıl sonuna doğru tanıtılması beklenen iPhone 6 için bu güne kadar bir çok konsept videosu yayınlandı. Ancak hiçbiri Türktasarımcı Uygar Kaya nın konsepti kadar ilgi odağı haline gelemedi.


Redmondpie ve iClarified gibi ünlü Apple sitelerine bile konu olan Kaya’ nın konsept videosunda iPhone 6, Full HD Retina ekran, ultra ince

 

1360045203_81_2

 

dizayn, bildirimleri led ışıkla kullanıcılara bildiren bir bölüm, stereo hoparlörler, kablosuz şarj olabilme özelliği ve 13 Megapixel kamera gibi özellikleri ile dikkat çekiyor.

 

 

Plastik kapların numaralarına dikkat!

Sudan, yoğurta, süte ayrana kadar her gün tükettiğimiz bir sürü yiyecek ve içeceklerin yer aldığı plastik kutular bazen tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Marketlerden satın aldığımız bu hazır yiyeceklerdeki plastik kutuların altlarında numaralar yer alır. Bu numaraların ne anlama geldiğini hiç düşündünüz mü?

Bu numaraların bazıları zararsız bir maddeden yapıldığı anlamına gelir. Ancak sağlığa zararlı olan maddelerin yer aldığı plastik kaplar da var. Üstelik bunların pek çoğunu her gün kullanıyoruz. Ben de daha önce plastik kaplardaki ürünlerin sadece son kullanma tarihine dikkat ederdim artık buradaki numaralara da göz atacağım ve sağlığa zararlı 3,6 ve 7 numaralı ürünlerden kesinlikle uzak duracağım. Gelin numaraların ne anlama geldiğine ve nerelerde kullanıldığına bakalım.19cd3323debe314047d8c8678637fae019f57761_175x175

1 numara: PET veya PETE polietilen anlamına gelir. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Genelde tek kullanımlık ürünler için geçerlidir. Zararsızdır.

2 numara: HDPE ve polietileni işaret eder. Genelde deterjan ambalajları ve pet sütlerde bulunur. Bu da sağlığa zararlı değildir.

3 numara: PVC polivenil klorid içerir. Streç folyo, dış mekan eşyaları, plastik zemin malzemesi, duş perdesi ve de plastik ambalajlarda kullanılır. Zararlıdır. Yiyeceklerinizi folyoya sararken bir kere daha düşünün.

4 numara: LDPE az yoğunluklu polietilendir. Kuru temizleme, çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur. Zararsızdır.

5 numara: PE Polietilen'in kısaltmasıdır. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir.

6 numara: PS polistirendir. Yemek paketleri, plastik bardak ve tabaklar, kaşık gibi maddeler. Market etlerini satın alırken konulan plastik kaplar, köpük tabaklar ve fast food ürünlerin konulduğu tabaklar. Bu kadar çok kullanılan bir şey olmasına rağmen zararlıdır.

7 numara: Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur. Kullanılması oldukça zararlıdır.

Plastikte sağlık için en önemli tehlike Bisphenol A (diğer adıyla BPA) denen madde. Bu madde polikarbonatı çok sert ve cam gibi parlak hale getirmek için kullanılıyor. Bundan böyle plastik kaplardaki satın alacağınız yoğurttan, süte suya kadar pek çok ürününün altında yazan numaralara dikkat edin. Bu ufak ayrıntılar sizin daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Rotastic

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

OS: WINDOWS XP SP3/WINDOWS VISTA SP1/WINDOWS 7
Processor: AMD/INTEL 1.5 GHZ
Memory: 1024 MB
Graphics: 128 MB 100% DIRECTX 9 COMPATIBLE
DirectX®: 9
Hard Drive: 300 MB
Sound: DIRECTX 9 COMPATIBLE

Fast & Furious: Showdown

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi : Win XP 32 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci : Pentium 4 3.46GHz ya da Athlon 64 4000+
RAM : 2 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı : 3 GB
Ekran kartı : GeForce GT 120 ya da Radeon HD 2600 XT(+256MB)
DirectX : DX 9

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi : Win 7 64 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci : Core 2 Duo E4400 2.0GHz ya da Athlon 64 X2 Dual Core 4200+
RAM : 3 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı : 3 GB
Ekran kartı : GeForce GT 340 ya da Radeon X1900 GT(+512MB)
DirectX : DX 9

2013 Akıllı Telefon Satışlarında Samsung, Karda Apple Lider

Strategy Analytics'in elde ettiği bilgilere göre Samsung 2013'ün ilk çeyreğinde dünyanın lider akıllı telefon üreticisi haline geldi ve Apple'dan bu pozisyonu ele geçirdi. Aynı zamanda Yonhap News'den gelen bilgilere göre Samsung'un 2013'ün ilk üç ayında akıllı telefon satışlarından elde ettiği toplam gelir 23.63 milyar dolar olmuş durumda ve bu bir önceki çeyrekte lider olan iPhone'un geride bırakılması anlamına geliyor.640x360x2013-akilli-telefon-satislarinda-samsung-karda-apple-lider-manset_640x360.jpg.pagespeed.ic.e7W9exEWtL

Apple'ın akıllı telefon satışları ise yine aynı dönemde 22.95 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Önceki çeyreğe göre 7.71 milyar dolar düşüş anlamına gelen bu satış miktarı pek çok üreticinin Apple'dan satışlar çaldığı anlamına da geliyor. Apple düşüş yaşarken Samsung ise 952 milyon dolarlık bir artış yaşamış durumda.

Özellikle 2013 1. çeyreğinde Çin'de tam 12.5 milyon akıllı telefon sattığı belirtilen Samsung'un, Galaxy S4 modeli ise çıkışının ardından bir ayda tam 10 milyon sattı ve Galaxy S3'ün iki ayda kırdığı rekoru yarısı kadar sürede kırmış oldu.

Apple ve Samsung'un ardından gelen Nokia 3.64 milyar dolarlık, onun da ardından gelen LG ise 2.95 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Samsung'un satışlarda lider olması elbette karda da en iyisi olduğu anlamına gelmiyor ve akıllı telefonlardan elde edilen kardan yüzde 31 payı Apple alırken Samsung yüzde 21.8'lik bir payla yetinmek zorunda kaldı. Özellikle yüksek kar marjı ile bilinen Apple'ın bu liderliği tabii ki pek de sürpriz sayılmamalı.

hızlı ve öfkeli 6


Özet & detaylarhizli-ve-ofkeli-6-izle




Dom ve Brian'ın Rio soygunu oldukça kilit bir ismin çetesini çökertip, ekibe 100 milyon dolar kazandırdığından beri, paraya para demeyen kahramanlarımız dünyanın tadını çıkartıyordu. Fakat bir yandan da eve dönmek ve kaçmadan, saklanmadan yaşamak arzusu içlerini kemiriyordu. Ne kadar çok paraları olsa da, aileden ve yuvadan uzak hayat bir süre sonra zor gelir. Bu arada Hobbs dünyada 12 ülkeye yayılmış bir suç organizasyonu araştırmaya başlar. Bu örgüt her biri birer ölüm makinesi olan paralı askerlerden oluşmaktadır; ve örgütün ikinci lideriyse Dom’un öldüğünü sandığı eski aşkı Letty’den başkası değildir! Adamlarla kapışmanın tek yolu onları kendi seviyelerine yani sokaklara çekmektir.
Hobbs, Dom'a takımını Londra'da yeniden toplamasını teklif eder, karşılığındaysa haklarındaki tüm dava dosyaları ve suçlamalar düşürülüp eve geri dönmeyi, ailelerine kavuşmayı vaat eder.
Vin Diesel ve Paul Walker'ın sinema tarihine soygun ve araba kovalamacası olarak geçen ünlü serisinin son halkası olan film, bu sefer İspanya'da ve İngiltere'de çekildi. Yapımın yönetmenliğini ise seride yapımcı kimliği ile de yer alan Justin Lin üstlenirken, senaryo Chris Morgan'a ait...



Crysis 3 Gameplay Demo

Oyunu Oynamayanlar mutlaka oynamalı, tam bir heyecan ve macera fırtınası...
 
crysis_3
 

 

10 yaşına basan WordPress bu sürede web’i nasıl değiştirdi? [İnfografik]

wordpress-10-yasindaBundan tam on yıl önce, 2003’te Matt Mullenweg ve Mike Little kullanımı kolay bir yayıncılık aracı yapmak için kolları sıvamışlardı. Aradan geçen yıllar içerisinde WordPress, bunun çok daha ötesine geçmeyi başardı. Bugün 70 milyona yakın web sitesi tarafından kullanılan WordPress’in web’in en popüler 1 milyon sitelerinin yüzde 17’si tarafından tercih edilmesi de önemli bir detay.

2012’nin Aralık ayında yayınlanan 3.5 sürümünün bugüne kadar 18 milyon kez indirilmiş olması da yayıncıların ilgisini net bir şekilde ortaya koyuyor. Fakat WordPress’in en önemli özelliği ne kullanım kolaylığı, ne de tek tuşla kurulum imkanı sunuyor olması. WordPress’i bugün web için bu kadar önemli hale gelmesinin nedeni açık kaynak kodu en etkili şekilde kullanan yapılardan biri olması.

Geliştiriciler sayısız tema, eklenti ve widget ile WordPress’i akla gelebilecek pek çok farklı ihtiyaca cevap verebilecek şekilde geliştirebiliyorlar. Bu yüzden de basit bir blog alt yapısı olarak yola çıkan WordPress bugün artık kapsamlı bir içerik yönetim sistemine dönüştü ve hatta onun da ötesine geçmeyi başardı…

Bugün artık WordPress ulaştığı noktada bir içerik yönetim sistemi (CMS) değil, bir platforma dönüşmüş durumda. Webrazzi’nin de aralarında bulunduğu pek çok önemli web sitesi WordPress’i çok daha geniş ve kapsamlı alt yapılarının bir parçası olarak kullanıyor, hatta WordPress üzerinde kendi ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verecek içerik yönetim sistemlerini geliştiriyorlar.

Mullenweg ise WordPress’i web’in işletim sistemi haline getirmek niyetinde. Bundan çok kısa süre önce Tiger Global’den aldığı 50 milyon dolarlık yatırım da bu amaç için kullanılacak.

WordPress 10 yılı devirdi ama görünüşe göre önünde daha çok uzun yıllar var.