Google büyük tanıtıma hazır!

Google'dan bir değil iki yenilik yolda!

Google, önümüzdeki günlerde yapacağı iki etkinlikte Chrome'la ilgili önemli "bir şeyler" tanıtacak!

Google, Chrome web tarayıcısının mobil sürümü için iki farklı etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Önümüzdeki iki hafta içinde düzenlenecek etkinlikler için oluşturulan YouTube videosuna tıkladığınızda, bir geri sayım sayacı görüyorsunuz. "Video", etkinlikler hakkında şimdilik daha fazla bilgi vermiyor.

Sözkonusu etkinlikler 7 Haziran (bu Cuma) ve 13 Haziran'da yapılacak. Google I/O'nun henüz tamamlanmış olması, etkinliklerin zamanlamasını ilginç kılıyor. Mobil Chrome'a gelecek yeniliklerin kayda değer olacağını düşünebiliriz, aksi halde Google bu yenilikler için herhangi bir etkinlik düzenlemeyebilirdi.

Peki yazılım devinin Chrome için hazırlamış olduğu sürprizler neler olabilir? SlashGear'ın iddiasında göre bu etkinliklerden biri Android'e, diğeri ise iOS'a özel olacak. I/O etkinliğinde Google Now'dan sıkça bahsedilmiş olması ve Chrome'a gelen Siri benzeri sesli arama işlevi, gelecek yeniliğin farklı olacağının göstergesi gibi.

Tweet'daki 140 karakterin marifetleri!

Twitter'ın 140 karaktere sığan kısa mesajlarıyla ortaya çıkan bu görsel şölene hayran kalacaksınız!




Twitter'ın Visual Insights ekibi, her bir noktası gerçekten atılmış bir tweetden oluşan, sanat eseri görünümünde haritalar oluşturdu. Atılan milyarlarca tweete ait konum bilgilerini harita üzerine işleyen ekip, dünyanın önemli şehirlerindeki sosyal yaşamı inanılmaz bir şekilde görselleştiren haritalar elde etmeyi başardı. İlk bakışta haritaya değil de bir modern sanat eserine benzetebileceğiniz haritalar, bazıları Twitter'ın ilk günlerine yani 2009'a kadar uzanan mesajlardan gelen bilgilerle oluşturulmuş.

Yukarıda görülen Tokyo haritasını ve daha pek çoklarını sizler için hazırladığımız galeride ve ekibin Flickr sayfasında bulabilirsiniz.

TTNET, Google'a Rakip Oldu!


İş ortakları ile birlikte farklı sektörlere yönelik internet tabanlı dijital çözümler sunmaya devam eden TTNET, dijital reklamcılık sektörüne de adım attı ve Google'a rakip oldu.



Türkiye'deki reklamcılık sektörünün ulaştığı değer, 2012 yılı için 5,2 Milyar TL olarak gerçekleşirken internet reklamlarının bu pastadan aldığı pay, 943 Milyon TL oldu. Hızla büyüyen internet reklamcılığında aslan payını, %47 ile arama motoru reklamcılığı (Google) alıyor.

TTNET, internet kullanıcılarının ilgi alanlarına göre reklam sunmayı sağlayacak Gezinti servisiyle dijital reklamcılık ekosisteminin büyümesine destek ol ve bir anlamda Google'a da rakip oldu.

TTNET Genel Müdürü ne dedi?

Antalya'da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Reklamverene, internet kullanıcılarına ve yayıncılara önemli katkı sağlayacak bu reklamcılık modeli her büyüklükteki internet sitesinin reklam alanlarından gelir elde etmesinin ve yerel dijital yayınların reklam gelirlerini artırmasının önünü açacak. Reklamveren hedeflediği kullanıcıya ulaşabilirken kullanıcılar da bu sistemin parçası olan internet sitelerini ziyaret ettiklerinde kendi ilgi alanlarına göre reklamlar ile karşılaşacak” dedi.

ekran-alintisi81370354963

İnternet tabanlı dijital çözümler sunmaya hız kesmeden devam ettiklerini belirten TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya;

Hedefimiz dijital dünyada daha fazla söz sahibi olmak ve erişim gibi temel iş alanlarımız dışında da iş ortaklarımızla birlikte değer yaratarak, dijital ekosistemin büyümesine öncülük etmek. Bu hedefle farklı sektörlere yönelik çözümler sunuyoruz. Bu sektörler arasında dijital reklamcılık da bulunuyor.

Davranışsal hedeflemeli reklamcılığın örneği Gezinti servisi reklam dünyasının vizyonunu, dijital reklamcılık sektörünün rotasını değiştirecek. Hayatı kolaylaştıran yenilikçi bir platform olan Gezinti, tüketici, reklamveren, yayıncı, medya planlama ve satın alma ajansı ile reklam networkü gibi tüm katılımcılara fayda sağlayacak ” dedi.

Gezinti servisi nasıl çalışıyor?

Gezinti servisi ile dijital yayınları ziyaret eden kullanıcılara ziyaret ettikleri internet siteleri üzerinden davet gönderiliyor. Kullanıcılar, davet ekranı üzerinden Gezinti hakkında ayrıntılı bilgi alabiliyor ve eğer isterlerse Gezinti hizmetinden faydalanıyor.

Gezinti servisine sadece davet ekranında “Evet” butonuna tıklayarak açık onay veren kullanıcılar dahil olabiliyor. Davete onay vermeyen ya da davet penceresini kapatmayı tercih eden kullanıcılar Gezinti servisine alınmıyor. Ayrıca kullanıcılar diledikleri anda servisten kolayca çıkabiliyor. Gezinti, sahip olduğu özel teknoloji sayesinde kullanıcıların kimliklerini belirlemiyor ve anonim olarak bu hizmeti almalarını sağlıyor.

Gezinti Servisi, hizmet almayı kabul etmiş kullanıcıyı tamamen anonim kılmak üzere oluşturulan, 24 haneli bir numara (Rastgele sayı üreteci numarası) atayarak bunu sağlıyor. Müşterinin kimliği asla bilinmiyor, saklanmıyor ya da kimseye açıklanmıyor.

Kullanıcının ilgi alanları ile önceden belirlenen ilgi alanı kategorileri eşleştiriliyor. Böylece kişinin ziyaret ettiği internet sitelerinde ilgi alanlarına göre reklam görmesi sağlanmış oluyor.

3 boyutlu Türk filmi!

Türk sinema sektörü her geçen yıl büyük bir gelişim gösterirken önümüzdeki günlerde tamamen yeni bir alana giriyor. Türkiye’nin ilk üç boyutlu animasyon filminde son hazırlıklar yapılıyor. Yönetmenliğini Şahin Michael Derun'un üstlendiği ‘Uzay Kuvvetleri 2911’ adlı filmin, Eylül ayında vizyona girmesi bekleniyor.

849989_detay

Yönetmenliğini ‘Matrix’, ‘Örümcek Adam’ gibi filmlerin yapımlarında yer alan Şahin Michael Derun’un yaptğı filmin yapımında Kelly Lee Myers, Robert Ward, Larry Schultz gibi pek çok 'Emmy' ve 'Oscar' ödüllü animatörler çalıştı.

Film; 2911 yılında bir görev için yola çıkan ‘Türk Uzay Kuvvetleri (TCG) Savarona’ adlı Türk uzay gemisi ve mürettebatının yaşadığı büyük serüveni konu alıyor. Uzayın dokuzuncu sektör adıyla bilinen tehlikeli ve henüz keşfedilmemiş kısmında bulunan bir nebulanın içinden gaz ve partikül örnekleri toplamak üzere Murat kaptan komutasındaki bilim adamlarından oluşan dört kişilik küçük bir mürettebat Albatros uzay istasyonundan Savarona uzay gemisiyle ayrılarak yola çıkarlar. Bu basit gibi görünen yolculukları onların yaşamla ölüm arasında kalacakları bir savaşın tam ortasına götürecektir. Bu savaşı kazanamazlarsa tüm güneş sistemi ve insan soyu da yok olacaktır. İşte bu savaşın kaderini Murat kaptan ve mürettebatının amansız mücadelesi belirleyecektir.

iPhone kullananlar telefonlarıyla Android'çilerden daha çok zaman geçiriyor

Apple, rakiplerine nazaran daha az sayıda telefon çıkarıyor olsa da piyasada iOS'un belli bir hakimiyet kurmasını başardı. Birçok farklı modelde Android işletim sistemli telefon var, ama iOS işletim sistemli iPhone'lar da milyonlarca insan tarafından tercih ediliyor. Peki, bu insanlar arasında kullanım alışkanlıkları nasıldır dersiniz? Yani Android ve iOS kullanıcılarının?

Experian Marketing Services şirketinin Amerikalı akıllı telefon kullanıcıları üzerinde yaptığı araştırmaların sonuçlarına bakılırsa, insanlar telefonlarıyla en çok "konuşma" işlemini gerçekleştiriyor. Eh, normal olan da bu değil mi zaten diyebilirsiniz, ancak telefonların fonksiyonları arttıkça konuşma özelliği bile geride kaldı diyebiliriz birçok kullanıcı için.

580305046693

Araştırmada %20'lik dilimi mesajlaşma, %16'lık dilimi sosyal medya kullanımı, %14'lük dilimi web sitesi ziyaretleri, %9'luk dilimi e-mail'ler, %8'lik dilimi oyunlar, %8'lik dilimi de diğer başlığı oluşturuyor.

Peki, Amerikalı Android kullanıcıları mı, yoksa iPhone kullanıcıları mı telefonlarıyla daha fazla vakit geçiriyor? Araştırma, 1 saat 15 dakikalık günlük kullanım süresiyle iPhone'un Android işletim sistemli telefonları geride bıraktığını gösteriyor.

GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

Samsung Galaxy S4 Active'in Yeni Görselleri


Samsung'un Haziran ayı içerisinde satışa sunacağı yeni Galaxy S4 sürümü Active, suya ve toza karşı yapısıyla dikkat çekecek. Ürünün yeni görselleri de ortaya çıktı.



Samsung'un yeni akıllı telefonlarından olacak olan Galaxy S4 Active ile iligli daha önce bilgileri ve görselleri sizlerle paylaşmıştık.

Qualcomm'un 1.9 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 600 ya da çift çekirdekli Snadragon S4 Pro işlemcisinden gücünü alacak olan Galaxy S4 Active, diğer özellikleriyle Galaxy S4'ün LTE versiyonuyla benzer olacak.

active11370346511

20 Haziran'da düzenlenecek olan Samsung etkinliğinde tanıtılması beklenen Galaxy S4 Active, IP57 standardını destekliyor. Böylece hem suya hem de toza karşı dayanıklı olan telefon, AT&T gibi pek çok operatörle beraber satışa sunulacak.

Galaxy S4 Active'in, AT&T sürümünün görselleri, evleaks tarafından paylaşıldı. Biz de o görselleri sizlere sunuyoruz.

Samsung'un Galaxy S4 ailesini genişletmeye başladığını görüyoruz. Galaxy S4 Mini, Google Edition, Zoom derken Active modeli de gerçekleşiyor. Bakalım başka hangi sürümlerle S4 modelini görmeye devam edeceğiz?

TV Antenleri Gidiyor, 4G Geliyor!


Uzun zamandır hayata geçirilmesi düşünülen proje için düğmeye basıldı. Bu sayede, hem göze çirkin gelen antenler yok olacak hem de 4G altyapısı hazırlanacak.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gündeme getirilen dijital karasal yayın teknolojisinin ülkemizde hayata geçirilmesine az bir süre kaldı.

Bu sayede binaların balkonlarında ve çatılarında bulunan antenler ortadan kalkacak ve çok daha küçük cihazlar sayesinde TV yayınları, yüksek çözünürlüklü olarak evlerimize kadar ulaşabilecek.

antennn1370260171Sıkıntı yaşanmayacak

Şu anda teknoloji mağazalarından satın aldığınız hemen hemen her televizyon, bu teknolojiye uygun olarak üretildiğinden dolayı geçiş konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız gibi görünüyor.

Şehrin görüntüsünü bozan verici ve antenlerin ortadan kalkması, çevre için devrim niteliğinde bir gelişme olarak kayıtlara geçecek olsa da bu değişim, bizim gibi teknoloji tutkunlarını daha da heyecanlandıracak bir dönüşüme zemin hazırlıyor.

Analog frekans bandı boşa çıkacak

Analog TV antenleri tarafından kullanılan 700 - 800 frekans bandı, bu dönüşümden sonra boşa çıkmış olacak ve akıllı telefonlarımızda çok yüksek kablosuz internet imkanı sunacak olan 4G’ye tahsis edilecek.

İletişim şirketlerine yapılacak olan frekans ihalesinden sonra kullanıma başlayacak olan 4G ile beraber, günlük hayatımızda önemli değişimlerin yaşanacağı muhakkak.

Telefonunuzda, tabletinizde veya dizüstü bilgisayarınızda 100 Megabit/s internet hızına sahip olmak ister miydiniz?

Samsung Galaxy S5'ten beklenenler, söylenti özellikler

Samsung Galaxy S4 satışa sunuldu ve satışları kısa sürede 10 milyonu geçti. Analistlerin tahminleri, bu yılın sonuna kadar S4'ün 80 milyon satabileceği yönünde. Bu gerçek olur mu bilinmez, ama Samsung'un şu an S4'ten iyi kar ettiği bir gerçek. Tabii S4 çıktı, ama haliyle son amiral gemisi değil. Daha şimdiden Galaxy S5 için söylenti, istek ve tahmin boyutunda detaylar gelmeye başladı bile. Biz de öne çıkanları bir araya toplayalım ve size sunalım istedik. Bakalım gün geldiğinde ve Galaxy S5 duyurulduğunda, bu söylentilerden kaçı doğru çıkacak...

samsunggalaxysiv_d

Önce, cihazda olması istenenlerden kısaca söz edelim.


Galaxy S5'te radikal iki değişiklik isteniyor öncelikle. Bunlardan ilki, tasarımın değiştirilmesi. Çünkü son yıllarda çıkan Galaxy telefonların tasarımları hemen hemen aynı. İkincisi de plastik malzeme kullanımının kaldırılması. Bu, Samsung'un üretim maliyetlerini düşürse ve üretimi kolaylaştırsa da birçok kişinin gözünde "ucuzluk" anlamı taşıyor.


uiyu_d

Galaxy S5'te kullanılan bataryanın çıkarılabilir ve S4'ten daha iyi olması bekleniyor. Ancak bir farkla. Genellikle her yeni üst düzey modelde biraz daha iyi batarya olur zaten. Ama özellikler arttığı için o bataryanın seviyesi artsa bile ekstra bir pil ömrü sunmuyor kolay kolay. İşte bu sefer istenen, bataryanın tek şarjda daha fazla


dayanması.


batarya_d













Esnek ekran özelliği de Galaxy S5 için istenenlerden. Samsung ve LG gibi firmaların esnek ekran teknolojisi üzerine çalışmaları var ancak bu yılın sonuna doğru belki tanıtım olarak ilk örnekleri görebiliriz. S5'in önümüzdeki yıl çıkacağı tahmininde bulunursak, Galaxy S5 için esnek ekran hayal değil.


Mikrofon kalitesi ve FM radyo özelliğine gelelim şimdi de. Önceki Galaxy telefonlarda ses kayıt kalitesi pek de iyi değildi. Galaxy S4 ile gelişmeler ve ancak S5 ile çok daha iyisi yapılabilir. Bir konserde video çekiyorsanız, o videonun seslerinin de iyi kaydedilmesini istersiniz sonuçta. Ayrıca, Galaxy S4'e "pek tercih edilmiyor" denilerek yer verilmeyen FM radyo özelliği yüzünden birçok kullanıcıdan tepkiler gelmişti. Galaxy S5'te bunun da geri gelmesi isteniyor.


ewrwe_d




Şimdi de gelelim söylenti detaylara. Zaten istenen özellikler ile söylenti detaylar arasında aynı şeyler de var.

Söylentiler, Galaxy S5'te esnek ekran teknolojisinin kullanılacağını ve cihazın tasarımında değişiklikler olacağını belirtiyor. Ekranın da en az 5 inç olacağından söz edilmiş.

Bir diğer söylenti ise, Samsung'un esnek Amoled ekran teknolojisinden vazgeçip, katlanabilir ekran teknolojisini kullanabileceği yönünde. Hazırlanan konsept telefonun 7.5mm inceliğinde olduğu ve katlandığında iki katı kalınlığa ulaşacağı bildirilmiş.

samsunggalaxys4_d

Biliyorsunuz, Samsung'un yeni duyurulan ürünlerinden biri de Galaxy S4 Active ve bu telefon, suya ve toza karşı dayanıklı olmasıyla ön plana çıkıyor. Kendi adına bir başlangıç yapacak olan firmanın, su ve toza karşı dayanıklı ürün politikasını devam ettirmesi, S5'te de daha gelişmişini kullanması bekleniyor.


Bu arada Samsung, Galaxy serisinde Wolfson'un ses çiplerini kullanıyor. Bu firmanın bir de yeni modeli var; WM5110. Firmanın yeni ürünü olan Wolfson WM5110'un ayrıca CD kalitesinden bile iyi ses kalitesine sahip olduğu bildiriliyor ve sıradaki amiral gemisinde kullanılma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.



s534_d

Peki ne zaman çıkar Galaxy S5?


Önceki modellere bir bakalım isterseniz...


Galaxy S - Haziran 2010
Galaxy S2 - Mayıs 2011
Galaxy S3 - Mayıs 2012
Galaxy S4 - Nisan 2013


Buradan yola çıkacak olursak, Galaxy S5'in 2014'ün ilk çeyreğinde, ilkbahar döneminde satışa sunulması büyük ihtimal.


Samsung Galaxy S5'ten beklenenler, söylenti özellikler

Samsung Galaxy S4 satışa sunuldu ve satışları kısa sürede 10 milyonu geçti. Analistlerin tahminleri, bu yılın sonuna kadar S4'ün 80 milyon satabileceği yönünde. Bu gerçek olur mu bilinmez, ama Samsung'un şu an S4'ten iyi kar ettiği bir gerçek. Tabii S4 çıktı, ama haliyle son amiral gemisi değil. Daha şimdiden Galaxy S5 için söylenti, istek ve tahmin boyutunda detaylar gelmeye başladı bile. Biz de öne çıkanları bir araya toplayalım ve size sunalım istedik. Bakalım gün geldiğinde ve Galaxy S5 duyurulduğunda, bu söylentilerden kaçı doğru çıkacak...

samsunggalaxysiv_d

Önce, cihazda olması istenenlerden kısaca söz edelim.

Galaxy S5'te radikal iki değişiklik isteniyor öncelikle. Bunlardan ilki, tasarımın değiştirilmesi. Çünkü son yıllarda çıkan Galaxy telefonların tasarımları hemen hemen aynı. İkincisi de plastik malzeme kullanımının kaldırılması. Bu, Samsung'un üretim maliyetlerini düşürse ve üretimi kolaylaştırsa da birçok kişinin gözünde "ucuzluk" anlamı taşıyor.


uiyu_d

 

 

 

 

 

 

Galaxy S5'te kullanılan bataryanın çıkarılabilir ve S4'ten daha iyi olması bekleniyor. Ancak bir farkla. Genellikle her yeni üst düzey modelde biraz daha iyi batarya olur zaten. Ama özellikler arttığı için o bataryanın seviyesi artsa bile ekstra bir pil ömrü sunmuyor kolay kolay. İşte bu sefer istenen, bataryanın tek şarjda daha fazla dayanması.batarya_d



Esnek ekran özelliği de Galaxy S5 için istenenlerden. Samsung ve LG gibi firmaların esnek ekran teknolojisi üzerine çalışmaları var ancak bu yılın sonuna doğru belki tanıtım olarak ilk örnekleri görebiliriz. S5'in önümüzdeki yıl çıkacağı tahmininde bulunursak, Galaxy S5 için esnek ekran hayal değil.


Mikrofon kalitesi ve FM radyo özelliğine gelelim şimdi de. Önceki Galaxy telefonlarda ses kayıt kalitesi pek de iyi değildi. Galaxy S4 ile gelişmeler ve ancak S5 ile çok daha iyisi yapılabilir. Bir konserde video çekiyorsanız, o videonun seslerinin de iyi kaydedilmesini istersiniz sonuçta. Ayrıca, Galaxy S4'e "pek tercih edilmiyor" denilerek yer verilmeyen FM radyo özelliği yüzünden birçok kullanıcıdan tepkiler gelmişti. Galaxy S5'te bunun da geri gelmesi isteniyor.


ewrwe_d


 

 

 

 

 

 

 

Şimdi de gelelim söylenti detaylara. Zaten istenen özellikler ile söylenti detaylar arasında aynı şeyler de var.

Söylentiler, Galaxy S5'te esnek ekran teknolojisinin kullanılacağını ve cihazın tasarımında değişiklikler olacağını belirtiyor. Ekranın da en az 5 inç olacağından söz edilmiş.

Bir diğer söylenti ise, Samsung'un esnek Amoled ekran teknolojisinden vazgeçip, katlanabilir ekran teknolojisini kullanabileceği yönünde. Hazırlanan konsept telefonun 7.5mm inceliğinde olduğu ve katlandığında iki katı kalınlığa ulaşacağı bildirilmiş.

samsunggalaxys4_d

Biliyorsunuz, Samsung'un yeni duyurulan ürünlerinden biri de Galaxy S4 Active ve bu telefon, suya ve toza karşı dayanıklı olmasıyla ön plana çıkıyor. Kendi adına bir başlangıç yapacak olan firmanın, su ve toza karşı dayanıklı ürün politikasını devam ettirmesi, S5'te de daha gelişmişini kullanması bekleniyor.


Bu arada Samsung, Galaxy serisinde Wolfson'un ses çiplerini kullanıyor. Bu firmanın bir de yeni modeli var; WM5110. Firmanın yeni ürünü olan Wolfson WM5110'un ayrıca CD kalitesinden bile iyi ses kalitesine sahip olduğu bildiriliyor ve sıradaki amiral gemisinde kullanılma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.



s534_d

Peki ne zaman çıkar Galaxy S5?


Önceki modellere bir bakalım isterseniz...


Galaxy S - Haziran 2010
Galaxy S2 - Mayıs 2011
Galaxy S3 - Mayıs 2012
Galaxy S4 - Nisan 2013


Buradan yola çıkacak olursak, Galaxy S5'in 2014'ün ilk çeyreğinde, ilkbahar döneminde satışa sunulması büyük ihtimal.


Bedava Galaxy S4 İçin Bunu Yapar Mıydınız?

Bedava bir Galaxy S4 kazanmak için bu işi 1 saat boyunca yapmaya kalkışır mıydınız?


Bedava bir Galaxy S4 kazanmak için bu işi 1 saat boyunca yapmaya kalkışır mıydınız?

Son günlerde gündemden düşmeyen Galaxy S4, ön kamerası yoluyla ona bakıp bakmadığınızı anlayabiliyor. Bunu değerlendirmek için yaratıcı bir fikirle ortaya çıkan Swisscom, 1 saat boyunca S4'e bakmayı başaracak kişiye Galaxy S4 hediye edeceği bir yarışma düzenledi.

Videoda Galaxy S4'e gözünü hiç kaçırmadan bakmaya çalışanların havlayan köpekler, arkalarından geçen şarkıcılar ve kavga eden çiftler yüzünden kafalarının karıştığı ve gözlerini S4'ten ayırdıkları ve yarışmayı kaybettikleri görünüyor. Ancak konsantrasyonunu yüksek tutumayı başaran bir genç, 1 saati tamamlayarak Galaxy S4'ü kazanıyor.

Video bize daha çok oyuncuların rol oynadığı bir reklam gibi gelse de, sizlere sormak istiyoruz. Bedava bir Galaxy S4 elde etmek için böyle bir zahmete katlanır mıydınız?

Galaxy S4'e 1 saat boyunca bakabilir misiniz? Çoğu bakamadı! İzleyin...

MSI Z87 MPower

MSI, Z87 MPower ile Intel'in dördüncü nesil Haswell işlemcilerine tamamen hazır.


2013060310550661585


Intel'in yeni nesil Haswell işlemcileriyle uyumlu olarak üretilen MSI Z87 MPower, hız aşırtma özellikleri içermesiyle heyecan verici bir anakart. Bu heyecanını kutu tasarımıyla da yansıtan MSI Z87 MPower, siyah ve sarının müthiş uyumuyla sunuluyor. Kutuyu açtığınızda ise MSI Z87 MPower'ın gücü yansıtan bir tasarıma sahip olduğunu görüyorsunuz. Derli toplu bir yapıya sahip olan MSI Z87 MPower'a kabaca bakacak olursak, üzerinde 4 adet DIMM slotu, 3 adet PCI Express 3.0 x 16 slotu, toplamda 8 adet SATA 6GB/s ve USB 3.0 bağlantı noktaları bulundurduğunu söyleyebiliriz.

Profesyonel hız aşırtma ve güç verimi sağlaması prensiplerine bağlı kalınarak tasarlanan MSI Z87 MPower, OC Certified belgesiyle sunuluyor. Anakartlar için askeri sınıf bir burn-in testi olan OC Certified, ileri derecede hız aşırtma test süreçleri içeren bir uygulama.  24 saatten daha uzun bir süre üzerinde Prime95 çalışması yapılan MSI Z87 MPower, bu süre içinde hava akımından uzak tutulmasıyla birlikte kalitesini kanıtlamış bir kart. Kullanıcıların sistemlerinden en iyi verimi alabilmeleri için gerekli tüm bileşenlerle donatılmış olan MSI Z87 MPower, yüksek performans bileşenlerinden oluştan Z87 MPower, Hi-C Cap, SFC ve Solid CAPs bileşenleri ile bilgisayarınızın en zorlu koşullarda bile stabil bir şekilde çalışmasına imkan tanıyor. Küçük boyutlu olmasına karşın maksimum verimlilik adına çalışan bir kapasitör olan Hi-C Cap, işlemci soketi etrafında geniş soğutucuların kullanılabilmesi için yeterli boşluk kalmasını sağlamasının yanında, yüzde 93'lük enerji verimliliği sağlamasıyla da dikkat çekiyor. MSI anakartlarında gördüğümüz bu kapasitör Z87 MPower'da da bulunuyor. Ayrıca Super Ferrite Choke (SFC) ile zenginleştirilmiş olan Z87 MPower, böylece düşük ısıda çalışırken yüzde 30 daha yüksek akım kapasitesi ile güç verimliliğinde yüzde 20 daha fazla iyileştirme sunarak, hız aşırtma uygulamalarına destekte bulunmasıyla da iddialı olduğunu gösteriyor.

Pek çok yenilikçi teknolojiyle donatılmış olan MSI Z87 MPower, termal tasarımıyla birlikte en kötü koşullarda bile en yüksek soğutma potansiyeli sunmasıyla üst düzey bir kullanım sağlıyor. MSI Z87 2013060310580071185MPower'ın tasarımı tamamen düşük hava akımı senaryoları düşünülerek tasarlanmış. Bu sebeple işlemci çevresinde geniş bir alan bırakılan MSI Z87 MPower'da, ayrıca üzerinde bulunan akıllı butonlar da dikkat çekiyor. Clear CMOS düğmesi, Easy Button 3, Direct OC gibi akıllı fonksiyonlar sunan butonları bir arada tutan MSI Z87 MPower, bunlardan Direct OC ile saat değerlerini gerçek zamanlı olarak ayarlayabilmenizi sağlıyor. Easy Button 3 kısmında göreceğiniz OC Genie 4 butonu ile de otomatik olarak hız aşırtma yapmanızı mümkün kılan Z87 MPower, böylece yüksek performans istediğiniz zaman sizi karşılayabiliyor. Sadece donanım desteğiyle değil, yazılımlarıyla da kullanıcı dostu bir kart olan Z87 MPower, hız aşırtma ayarlarınızda ince ayar yapabileceğiniz araçları da beraberinde getiriyor. Intel Extreme Tuning aracı, MSI Command Center LITE ve RAMDISK bunlardan bazıları. Hazır yazılımdan bahsetmişken MSI Z87 MPower'ın Bios'undan bahsedecek olursak, Windows 8 için en yeni UEFI BIOS optimizasyonları getirdiğini söyleyebiliriz. MSI Click BIOS 4 ile gelen MSI Z87 MPower, arabirimde fare desteğiyle birlikte böylece 3D olarak kullanım sunuyor.

Z87 MPower anakartının tasarımını tamamen ısınmamasını hedefleyerek hazırlamış olan MSI yetkilileri, konumlandırdıkları 3 adet PCI Express 3.0 slotuyla çoklu kart kullanımlarında hava akımı için yeterli boş alan yaratılmasını sağlamışlar. Nvidia SLI veya AMD Crossfire sistemlere uygun olarak tasarlanan Z87 MPower, hız aşırtmalarla 3000 MHz'e kadar bellek kullanımını destekliyor. Toplamda 64 GB'a kadar DDR3 bellek takviyesi yapabilmenize olanak tanıyan Z87 MPower, 4'üncü nesil Intel Core ve Pentium işlemcileriyle birlikte LGA1150 soketli Celeron'lar için de uygun. Bağlantıları arasında arka kısımda 6 adet USB 3.0 ve 2 adet de USB 2.0 arabirimi bulunduran Z87 MPower, HDMI ve diğer standart birimlere de bu kısımda yer veriyor. Ayrıca Z87 MPower'ın Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantı desteği sunduğunu da söyleyelim.

 

Sonuç


Intel'ün dördüncü nesil işlemcilerine hazır olan MSI Z87 MPower, gelişmiş hız aşırtma seçenekleri ve daha serin ve stabil bir sistem hedeflenerek hazırlanmış tasarımıyla oldukça dikkat çekici. Yüksek performans beklentisi içinde olan kullanıcılara tavsiyemizdir.

Alternatif


Eğer henüz dördüncü nesil işlemcilere geçecek gibi görünmüyorsanız ve yine hız aşırtma konusuyla aranız iyiyse, MSI'ın Gaming Series altında yer alan diğer anakartlarını da yakından inceleyebilirsiniz.

Çözüm: "Home'u kapatın gitsin!"

Facebook, büyük hayal kırıklığı yaratan Home uygulaması hakkında öyle bir açıklama yaptı ki...




Facebook, Android işletim sistemini merkezinde Facebook'un olduğu bir şekilde yeniden biçimlendiren uygulaması Home ile hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Nisan ayında kullanıma sunulan uygulama ufak bir kullanıcı grubu dışında genel olarak şiddetli bir şekilde eleştirildi. Eleştirilerin temelinde Home'un, yüklendiği telefonun diğer özelliklerini ve uygulamalarını neredeyse kullanılmaz kılıyor olması vardı.

611x395_facebook_51751d428c0d1

 

 

 

 

 

 

 

 

Firma şimdi pek beklenmeyecek bir hamle yaptı: Kendi sayfasından bir açıklama yapan Facebook, Android kullanıcılarını, beğenmemeleri durumunda Home'u kapatabileceklerinin garantisini vererek etkilemeye çalışıyor. Uygulamanın kullanıldığı ilk telefon olan HTC First ile ilgili açıklamada uygulamanın, kullanıcıların yakınlarıyla iletişim kurmalarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen özelliklerini, "biraz yalnız kalmak" istediklerinde kapatmaları öneriliyor.

Uygulamanın geleceğine dair açıklamalar yapan Facebook'un en yetkili isimlerinden Sheryl Sandberg ise uygulamayı sürekli olarak kullanmayı düşünmeyenler için daha çekici kılmaya çalışacaklarını söylüyor: "Uygulamanın telefonları yeniden organize ediyor olmasından hoşlanmayan ama Cover Feed ve Chat Heads adlı temel özelliklerden faydalanmak isteyen kullanıcılarımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Ne kadar süreceğini bilmiyorum. Önümüzde uzun bir yol olduğunu düşünüyorum. Ama telefonları daha sosyal hale getireceğimize eminim."

Home, ilk günlerde iddia edildiği gibi Facebook'un geleceği mi olacak yoksa sadece birkaç "Facebook saplantılı" kullanıcı tarafından mı kullanılacak, zaman gösterecek.

Google, Android için Gmail'i Yeniledi!


Uzun zamandır beklenen ve ciddi arayüz değişiklikleriyle gelen Gmail'in 4.5 sürümü nihayet çıktı. Güncelleme alamayanlar için .apk dosyası haberimizde.



Google, uzun zamandır beklenen ve büyük yeniliklerle gelen yeni Gmail sürümünü, Android için kullanıma sundu. Play Store'da yer alan uygulama, güncellendiği zaman otomatik olarak cihazınıza yükleniyor.Güncellemenin bir kaç güne yayıldığını göz önünde bulundurursak, hemen bugün güncellemeyi alamama imkanı doğuyor.

Ama yeni Gmail 4.5 sürümünü yükleyemeyenler için biz .apk dosyasını burada paylaşıyoruz. Gmail'in Google Play Store linki ise burada.

Neler yeni?

E-Postaları kişiselleştirilebilir sekmeler altında toplayabileceğimiz yeni Gmail uygulaması, maillere daha kolay erişimi hedef alıyor. Yeni gelen kutusu çok daha anlaşılabilir ve pratik.

Kaydırma hareketiyle yenileme, gelen kutusundaki tüm iletileri tek butona tıklayarak silebilme, aynı şekilde çöp kutusunu da hızlı bir şekilde silebilme, yeni dolaşım çubuğu gibi yeniliklere ek olarak kullanılan arayüzdeki çehrenin de değiştiğini görüyoruz.

Alışverişin Geleceğini O Belirleyecek


İnternet üzerinden alışveriş, her geçen gün daha cazip hale gelirken, yeni fikirler de bu hacmin büyümesine katkıda bulunuyor. Ama en önemli kriter bunlar değil.



Günlük hayatınızın bir kısmını alışverişte geçiriyorsanız, mağaza içinde bu işi ne zaman internete taşıyacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Uğradığınız yer, bakkal olsa da eninde sonunda çantanızdakileri internet üzerinden satın alacağınız muhakkak.

sosyal-alisveris13651729741370261050

Fırsatlarla dolu olan bu sektördeki yarışçıların geleceğini çok iyi tasarımlar, iyi fikirler belirleyecek diye düşünüyorsanız, durumu yeniden değerlendirmenizde fayda var. Konunun uzmanları, kazanan ve kaybedenleri tayin edecek olan en önemli kriterin lojistik olacağını söylüyor.

E-ticaretin parlayan yıldızı Amazon, bu konuda önemli araştırmalar için hatırı sayılır yatırımlar yapıyor. “Next day shipping – Ertesi gün teslim seçeneği ile aynı ürünü rakiplerinden %10 daha pahalı satsa bile müşterilerinin gönlünde taht kurduğu ortada.

Firma, kendi sektörünün geleceğinde en önemli rakiplerin diğer internet siteleri değil, yaygın mağazalara sahip perakende zincirleri olduğunu düşünüyor. Örneğin ABD’nin en büyük marketlerinden Wallmart’ın bazı özel ürünler için belli bölgelerde aynı gün içinde teslimat sözünü yerine getirmesi, e-ticaret devi yöneticilerinin uykusunu kaçıracak gibi görünüyor.

Bu durumda en büyük sanal alışveriş siteleri, müşterilerinin bitmek tükenmek bilmeyen isteklerine en uygun cevabı vermek için yatırımlarına bu doğrultuda yön vermek zorundalar. Bundan böyle planlarda, yeni uygulamalar ve altyapı yenilemeye ek olarak, hizmet verilen ülkelerin farklı yerlerinde kurulacak olan devasa depolar da var.

Ülkemizde internet üzerinden alışveriş yapan kullanıcılar, geciken siparişler için henüz kazan kaldırmamış olsa da, bu alanda iddialı olan bir siteye yönelme konusunda isteksiz davranmayacak gibi görünüyorlar.

HTC'den One ve One X'e Android 4.2.2


HTC, satışı 5 milyon barajını geçen One modeline ve One X, One X+ gibi önceki nesil başarılı modellerine, Android 4.2.2 Jelly Bean ve Sense 5.0 m



HTC, geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu One modeliyle beraber yaklaşık 5 milyonu aşan satış başarısını yakaladı. Her ne kadar global olarak biraz geç satışa çıksa da, Android tabanlı cihaz almak isteyenlerin en önemli tercihlerinden biri olmayı başardı.

Android 4.1.2 Jelly Bean ve Sense 5.0 arayüzünü kullanan cihaza, nihayet Haziran ayının ortasında güncelleme geliyor. Android 4.2.2 ve Sense 5.0 yazılımına güncellenecek olan yazılım, minik yeniliklere sahip olacak.

htc-jelly-bean1370334360

Sadece One modeine güncelleme vermeyecek olan HTC, One X ve One X+ modelleri için de Android 4.2.2 Jelly Bean ve Sense 5.0 arayüzünü verecek.

Bazı Android forumlarıda HTC One X ve One X+ modelleri için güncelleme sızdırılmış olsa da, bu modeller için güncellemenin resmen ne zaman dağıtılacağı tam olarak bilinmiyor.

Android 4.2.2 Jelly Bean ile gelen gelişmiş bildirim çubuğu ve bildirim çubuğundan yapılan hızlı ayar menülerl, HTC'nin yeni modellerine dahil olacak. Ayrıca DayDream başlangıç menüsü ve bildirim çubuğundaki pil göstergesinde yüzde değerlerin getirileceği HTC modelleri, Android 4.2.2'nin tüm nimetlerinden yararlanacak.

ekran-resmi-2013-06-04-1127351370334269Güncelleme için HTC tarafından Haziran'ın ikinci haftası gösteriliyor. Tabi Rusya tarafından yapılan açıklamalar bu yönde. Güncelleme ülkemize ne zaman gelir bilinmiyor. Ayrıca HTC One X ve One X+ ile ilgili de henüz bir tarih verilmiş değil.

OKPAY İŞLEMCİ

profitclicking-yenilikler


okpay_logo











Şirket yeni bir işlemci ile anlaştı. Şuanlık sadece yükleme yapılabilmektedir. Henüz çekim yapılamıyor. Liberty Reservenin yerini OKPAY´ın alması beklenmektir. Üyelik işlemi gayet basit arkadaşlar.


Sadece dikkat etmeniz gereken şifre bölümü, şifre karışık olmak zorunda kolay tahmin edilebilecek olmamalı. Sizlere tavsiyem notpad açarak karısık harflerle şifre oluşturmanız ve ardından kopyala, yapıştır tekniğiyle şifreyi panoya kopyalamınızdır.


Aşağıdaki linkten OKPAY´a üye olabilirsiniz. Sign up for OKPAY and start accepting payments instantly.


 

kayit2BOL KAZANÇLAR.

OKPAY İŞLEMCİ....

profitclicking-yenilikler


okpay_logo











Şirket yeni bir işlemci ile anlaştı. Şuanlık sadece yükleme yapılabilmektedir. Henüz çekim yapılamıyor. Liberty Reservenin yerini OKPAY´ın alması beklenmektir. Üyelik işlemi gayet basit arkadaşlar.


Sadece dikkat etmeniz gereken şifre bölümü, şifre karışık olmak zorunda kolay tahmin edilebilecek olmamalı. Sizlere tavsiyem not pait açarak karısık harflerle şifre oluşturmanız ve ardından kopyala, yapıştır tekniğiyle şifreyi panoya kopyalamınızdır.


Aşağıdaki linkten OKPAY´a üye olabilirsiniz. Sign up for OKPAY and start accepting payments instantly.


 

kayit2BOL KAZANÇLAR.

The Expendables 3'ün yıldız oyuncu kadrosu ve gösterim tarihi

Yıldızlar karması bir kez daha bir araya geliyor.


sat

Sylvester Stallone önderliğinde hazırlanan ve Hollywood'un kurt aksiyon oyuncularını bir araya getiren The Expendables projesi, üçüncü filmle devam ediyor. Zaten seriye üçüncü filmin ekleneceği söyleniyordu. Şimdi ise, hem kadro şekillenmeye başladı, hem de filmin gösterim tarihi açıklandı.

Patrick Hughes tarafından yönetilecek film, 15 Ağustos 2014'te vizyonda olacak. İlk fim, 13 Ağustos 2010'da vizyona girmişti. İkinci filmi de 17 Ağustos 2012'den itibaren izleyebilmiştik. Yine benzer bir tarihin seçilmesi şaşırtıcı olmadı doğrusu.

Filmin kadrosuna baktığımızda ise; Sylvester Stallone'un yanında, Nicolas Cage, Jackie Chan, Wesley Snipes ve Milla Jovovich gibi yıldız isimler doğrulandı. Bakalım Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger ve Chuck Norris gibi isimler de geri dönecek mi... Filmin hikayesine dair henüz bir detay paylaşılmadığını da belirtelim.

Bu arada Lionsgate ve Summit Entertainment, The Expendables 3'ün dışında Escape Plan isimli film hakkında da bilgiler verdi. Bu filmde, başrollerde Arnold Schwarzenegger ve Sylvester Stallone'u izleyeceğiz. Onlarında yanında James Caviezel, Vincent D'Onofrio, Sam Neill, Vinnie Jones, 50 Cent ve Amy Ryan gibi isimler de olacak. 18 Ekim 2013'te gösterime girmesi beklenen aksiyon türündeki filmin yönetmeni de Mikael Håfström.

Samsung Galaxy S4 için çeşit çeşit kılıflar

[caption id="attachment_1536" align="alignleft" width="500"]43.95 dolar fiyat etiketine sahip bu kılıf, kalıbından da anlaşılacağı üzere zorlu kullanım şartlarında sizi rahat ettirmek için tasarlanmış. 43.95 dolar fiyat etiketine sahip bu kılıf, kalıbından da anlaşılacağı üzere zorlu kullanım şartlarında sizi rahat ettirmek için tasarlanmış.[/caption]

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S4, bir süredir satışta ve kullanıcıların büyük ilgisiyle karşılaşmış durumda. Telefonu diyelim aldınız, peki onu korumasız mı bırakacaksınız? İşte size Galaxy S4 için bazı kılıf örnekleri.

7.79 dolara satılan bu kılıf, kargo ücretiyle dikkat çekiyor. Eğer online alışveriş tecrübeniz varsa, satıcıyla iletişime geçip farklı gönderi yöntemleri talep edebilirsiniz.

[caption id="attachment_1539" align="alignleft" width="280"]trytry_d Cihazınıza Porsche havası katacak olan bu kılıf, şu an teklif aşamasında ve bitmesine 5 saatten az bir süre kaldı.[/caption]

 

[caption id="attachment_1541" align="alignleft" width="600"]Düşmelere karşı cihazınızı korunaklı hale getiren bu kılıfın fiyatı, 27.95 dolar. İlgili sayfa için Düşmelere karşı cihazınızı korunaklı hale getiren bu kılıfın fiyatı, 27.95 dolar. İlgili sayfa için[/caption]

Acer'dan yeni phablet: Liquid S1 duyuruldu

Acer'dan yeni bir phablet duyurusu geldi. Firma, 5.7 inç ekrana sahip ve dört çekirdekli işlemciyle güçlendirilen phablet modeli Liquid S1'i açıkladı. Bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla Avrupa pazarında satışa sunulması beklenen cihazın fiyatı ise, 455 dolar olarak bildirildi.


000_d

Liquid S1'in özellikleri de şöyle:

- 5.7 inç ekran, 720x1280 çözünürlük

- 4 çekirdekli 1.5GHz'lık MediaTek işlemci

- 1080p çekim yapabilen 8MP değerde ana kamera, önde de 2MP kamera

- Acer, cihazın bataryasının bir günlük kullanıma yeterli olarak tasarlandığını bildiriyor.

- Android 4.2 işletim sistemi.

acerliquids1b_d

Cihazın Avrupa'da satışa sunulacağı ilk ülkeler:

Fransa, Belçika, Hollanda, Ukrayna, Rusya, Birleşik Krallık ve Almanya. Bunlardan sonra da İspanya ve İtalya'da çıkması bekleniyor. Diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika için henüz bir bilgi bulunmuyor.

liquid_s158075_d

Dikkat: Restoranlardaki buzlar, tuvalet suyundan daha kirli

Önemsiz dediğimiz birçok şey, aslında sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor.


İngiliz Mail on Sunday gazetesinin yaptığı bir araştırma Burger King, Mc Donalds, KFC ve Starbucks gibi restoranlarda servis edilen buzların tuvalet suyundan daha kirli olduğunu ortaya çıkardı.

Hürriyet'in haberine göre; buzları test eden devlet onaylı Microtech Wessex laboratuvarına göre buzlardaki bakterilerin bazıları buz kalıplarının yeterince sık temizlenmemesi nedeniyle, bazıları ise buz yapan çalışanların kişisel hijyenlerine önem vermemesi nedeniyle ürüyor.

Uzmanlar, restoranlardan steril paketlerde alınan ve buzdolaplarında laboratuvara nakledilen örneklerden hiç birinin bir sağlık krizi yaratacak bir bakteri içermediğini, ancak 4 örnekte bulunan aşırı derecede yüksek mikrop oranının ciddi bir hijyen krizine işaret ettiğini söyledi.

Sağlık Koruma Ajansı eski yöneticisi Dr. Melody Greenwood, "Bu önemli bir uyarı. Birçok restoran, buzun mikrop barındıramayacak kadar soğuk olduğunu düşünüyor ve buz konusunda hijyenden ödün veriyor. Buz kalıplarıyla ilgilenen çalışanlar bu konuda eğitilmeli" dedi.

Kaynak: Aktüel

Eski resim nasıl ayırt edilir? Sahte mi değil mi?

Sosyal medyada dolaşan bir görselin eski olup olmadığını anlamanın bir yolu var...


İnternet sitelerinde, sosyal paylaşım ağlarında paylaşılan görseli google resim arama özelliğiyle aratarak hangi tarihte paylaşıldığını anlamak mümkün. Uygulama, fotoğrafın nerede çekildiği ve hangi olayla ilgili olduğunu bile ortaya çıkarabiliyor. Örneğin, elinizdeki herhangi bir resmi kullanarak arama yaptığınızda, benzer görselleri, bununla ilgili web sayfalarını, hatta aynı resmin bulunduğu siteleri içeren arama sonuçlarını görebilirsiniz.

sah11Google Chrome için görselle arama eklentisi: TIKLAYIN

Açılan sayfada ekranın sağ köşesindeki 'Chrome'a ekle' butonuna tıklayıp, uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Firefox 3.0+ için TIKLAYIN

Xbox One ve PS4’ün fiyatları belli oluyor

İki büyük oyun konsolu için gelen analist tahminleri, iki dev markanın fiyatlar için daha temkinli olduğunu işaret ediyor


Burçin Aygün

Tam bir hafta sonra Sony'nin PlayStation 4'ü ve Microsoft'un Xbox One'ı karşı karşıya gelecek, E3 oyun fuarına damgasını gerçek anlamda verecek. Her iki oyun konsolu için de çok ciddi açıklamaların yapılması beklenen etkinlikte, PlayStation 4'ün fiziksel halini ilk kez görecekken, bir yandan her iki cihazın resmi satış fiyatlarını da öğreneceğimizi düşünüyoruz. Ünlü analistlerden Michael Pachter'ın söylediğine göre yeni konsollar beklenenden daha ucuza satışa çıkabilir.

xonef

Pachter, PS4'ün toplamda 275 dolara mal edildiğini, Xbox One'ın adet başına 325 dolara üretildiğini söylüyor. Buna göre PlayStation 4 piyasaya 349 Amerikan dolarına satışa çıkacak. Microsoft'un Xbox One'ın piyasadaki fiyatı ise üretim maliyetine oranlanarak 399 dolara alıcısını arayacakmış. Bu tahmini fiyatlar önceki konsollara göre daha uygun gözükmekle beraber, ülkemizde nasıl bir uygulamayla karşılaşacak, bilinmiyor.

Dünya'nın en akıllı saati ile tanışma vakti

Akıllı saatlerin arasına katılmak üzere olan tasarım, dünyanın en zekisi olacağına dair iddiaya giriyor, Android ve iPhone ile birlikte çalışıyor


Son zamanlar git gide artan akıllı saat dedikoduları ve buna bağlı olarak başlayan furya ilginç atılımlarla devam ediyor. Apple'ın iWatch'u ile başlayan bu hengame, şimdi de dünyanın en akıllı saati olarak lanse edilen ve Kickstarter ile bağış arayan AGENT ile devam ediyor. Teknolojinin en uç noktası ve New York stilinin bir füzyonu olarak tanıtılan AGENT, Windows Phone 8, Android ve iPhone ile de uyumlu çalışıyor.

100 bin dolar'lık hedef şu an 800 bin dolar bağış alarak bir rekor kırmış durumda.

 

Mars'da gerçek bir canlıya rastlandığı dedikodusu yayılıyor

marsf

Başka dünyalarda hayat var mı, sorusu akılları meşgul ede dursun, Marst'da yaşam olduğunu iddia edenler çeşitli kanıtlarla birlikte geliyor



Geçtiğimiz yıl NASA tarafından Mars gezegenine yollanan Curiosity adlı uzay aracı, gezegen üzerinde araştırmalarına başlamış, farklı taş ve benzeri örnekleri toplarken, bir yandan da çok sayıda görseli dünyaya ulaştırmıştı. Bugünse UFO Sightings Daily adlı yayın, geçtiğimiz Eylül ayında çekilen bir fotoğrafta gerçek bir canlıya, bir fare ya da sincaba rastladıklarını açıkladılar. Bu her ne kadar imkansız olsa da, dedikodu kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.

Fox News, Discovery News gibi büyük yayın organlarında bile kendine yer bulan "gelişme" bazı kesimlerce hiç gerçekçi bulunmadı. UFO Sightings Daily bu canlının Mars'ta yaşamasa bile, NASA tarafından bir test için bilinçli olarak oraya bırakılduğını dile getirdi. Bu durumun gizlenmesine gerekçe olarak da PETA gibi kuruluşların başlatacağı kampanyalar işaret edildi. Bu sincap için Twitter'da @RealMarsRat adında bir hesap dahi açılırken, 700'ü aşkın kullanıcı bu hesabı takibe başladı.

Durumun ise her insanda görülen ve bir objeyi canlı bir varlığa benzetme, algılama sendromu olarak bilinen Pareidolia'dan başka bir şey olmadığı, o sözde canlının sadece bir taş parçasından ibaret olduğu söyleniyor.

Peki ya sizce başka gezegenlerde yaşam var mıdır?

Lumia 925 ile lumia 928 arasındaki farkı söyleyebilir misiniz?


Ünlü Lumia serisi Nokia'nın bir kez daha ilgiyi üzerine çekmesini sağlarken, bir yandan ürünleri ile ilgili merak ettiren sorular ortaya atılıyor


Nokia sahip olduğu yeni akıllı telefon amiral gemileriyle birlikte adeta kendi ile yarışır hale geldi. Sahip olduğu kameralar açısından bir yarıştan söz edebileceğimiz cihazlar ise Lumia 920 ve Lumia 928. Bu iki ayrı ürün kusursuz olmasa da, pek çok açıdan Lumia 925 kadar iyi, belki de daha iyi olduğunu söyleyebilir miyiz? Lumia 925'in sahip olduğu altı farklı lense rağmen serinin diğer telefonları ne alemde? Soruların cevabı ise bu videoda.

ARAIG ile Oyunları Hissedin


Kickstarter'da yerini alan ARAIG adlı proje hayata geçtiği zaman oyun oynama alışkanlıklarımızı baştan sona değiştirecek gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.



Oyunlarda game-pad yani oyun kolu kullanan oyuncular, futbol oyunlarında direkten dönen toplarda, yarış oyunlarında kaza yaptıkları zaman ya da askeri bir oyunda vurulduklarında ellerindeki oyun kolunun titreşim vermesi ile oyunun içine biraz daha girerler ve hiç şüphesiz bu oyuncuların aldığı zevki daha da arttıran en önemli etkenlerden biri.

KickStarter'da yer alan ARAIG adlı proje ise bu titreşimi sadece ellerinizde değil, vücudumuzda da hissetmemize olanak sağlamaya hazırlanıyor.

8aa84b3cdcb6ab2f980baec420001fcf_large1370309102

"As Real As It Gets" yani "Alabildiğince Gerçek" olarak çevirebileceğimiz sloganın baş harflerinden adını alan ARAIG çelik yeleğe benzer görünüme sahip bir aksesuar. Üzerinde yer alan hoparlörler ve titreşim motorları sayesinde oyuncuları biraz daha oyunun içine çekmeye hazırlanıyor.

İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri ARAIG'in tanıtım videosu ile baş başa bırakalım.

 

Asus'tan Mac Mini Rakibi VivoPC


Asus, Computex 2013 fuarında çok sayıda ürünün tanıtımını gerçekleştiyor. Tayvanlı teknoloji devinin ilgi çekici yeni ürünlerinden biri de VivoPC adındaki mini bilgisayar oldu.



Computex 2013 fuarı Tavyan'ın başkenti Taipei'de başladı. Tayvanlı Asus şirketi de ülkesininin ev sahipliği yaptığı fuarda yoğun tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Fuarda, buradaki haberimizde ayrıntılarına yer verdiğiniz MeMO Pad HD 7 tabletini duyuran Asus, yeni tabletin yanısıra mini sınıf bilgisayarı VivoPC ve sıradışı tasarıma sahip VivoMouse'u da tanıttı.

rg4334drgddfgfgd433241370293390Apple'ın Mac Mini'sini andıran bir tasarıma sahip VivoPC küçük formu ile dikkat çekiyor. Sadece 5.6 cm uzunluğuna sahip mini bilgisayar, henüz açıklanmayan bir işlemci ve yerleşik grafik çözümü ile geliyor. 3 adet USB 2.0 ve 2 adet USB 3.0 kapısına sahip yeni cihaz, SD kart okuyucu, HDMI ve VGA bağlantı noktaları içeriyor. VivoPC'nin RAM yuvalarına sürgülü metal kapağı sayesinde kolayca ulaşılabiliyor. Cihazda 802.11ac Wi-Fi çözümü yerleşik olarak sunuluyor.

asus-vivopc_21370293455VivoPC'nin satış fiyatı ve ayrıntılı konfigürasyonu hakkında bilgi verilmezken, 2013 yılının 3. çeyreğinde satışa sunulacağı belirtiliyor.

Windows 8 Skype Uygulaması Güncellendi


Geçtiğimiz ay video mesajlaşma desteği ile güncellenen Windows 8 Skype uygulaması Microsoft tarafından bir kez daha güncellendi. Yeni sürüm video görüşme deneyimini daha ileri taşıyor.



Windows 8 Skype Uygulaması güncellendi. Geçtiğimiz ay video mesajlaşma özelliği eklenen Skype uygulaması için bir ay aradan sonra yeniden video özelliklerine odaklanan bir güncelleme yayınlandı.

screenshot653910000021370289291

Skype resmi blogundan yapılan açıklamada, güncelleme ile uygulamanın yüksek çözünürlüklü (HD) video desteğine kavuştuğu bildirildi. Artık, göndericinin sahip olduğu kamera ve internet bağlantı hızının yeterli olması halinde 720p ve 1080p videoların gönderilip alınması mümkün olabilecek. HD video desteği sadece x86 tabanlı sistemlerde kullanılabiliyor.

Windows Store'dan indirilebilen son güncelleme aynı zamanda bazı video mesajlaşma iyileştirmeleri, genel hata düzeltmeleri ve kararlılık artışı da sağlıyor.