TV Antenleri Gidiyor, 4G Geliyor!


Uzun zamandır hayata geçirilmesi düşünülen proje için düğmeye basıldı. Bu sayede, hem göze çirkin gelen antenler yok olacak hem de 4G altyapısı hazırlanacak.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gündeme getirilen dijital karasal yayın teknolojisinin ülkemizde hayata geçirilmesine az bir süre kaldı.

Bu sayede binaların balkonlarında ve çatılarında bulunan antenler ortadan kalkacak ve çok daha küçük cihazlar sayesinde TV yayınları, yüksek çözünürlüklü olarak evlerimize kadar ulaşabilecek.

antennn1370260171Sıkıntı yaşanmayacak

Şu anda teknoloji mağazalarından satın aldığınız hemen hemen her televizyon, bu teknolojiye uygun olarak üretildiğinden dolayı geçiş konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız gibi görünüyor.

Şehrin görüntüsünü bozan verici ve antenlerin ortadan kalkması, çevre için devrim niteliğinde bir gelişme olarak kayıtlara geçecek olsa da bu değişim, bizim gibi teknoloji tutkunlarını daha da heyecanlandıracak bir dönüşüme zemin hazırlıyor.

Analog frekans bandı boşa çıkacak

Analog TV antenleri tarafından kullanılan 700 - 800 frekans bandı, bu dönüşümden sonra boşa çıkmış olacak ve akıllı telefonlarımızda çok yüksek kablosuz internet imkanı sunacak olan 4G’ye tahsis edilecek.

İletişim şirketlerine yapılacak olan frekans ihalesinden sonra kullanıma başlayacak olan 4G ile beraber, günlük hayatımızda önemli değişimlerin yaşanacağı muhakkak.

Telefonunuzda, tabletinizde veya dizüstü bilgisayarınızda 100 Megabit/s internet hızına sahip olmak ister miydiniz?