Dikkat: Restoranlardaki buzlar, tuvalet suyundan daha kirli

Önemsiz dediğimiz birçok şey, aslında sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor.


İngiliz Mail on Sunday gazetesinin yaptığı bir araştırma Burger King, Mc Donalds, KFC ve Starbucks gibi restoranlarda servis edilen buzların tuvalet suyundan daha kirli olduğunu ortaya çıkardı.

Hürriyet'in haberine göre; buzları test eden devlet onaylı Microtech Wessex laboratuvarına göre buzlardaki bakterilerin bazıları buz kalıplarının yeterince sık temizlenmemesi nedeniyle, bazıları ise buz yapan çalışanların kişisel hijyenlerine önem vermemesi nedeniyle ürüyor.

Uzmanlar, restoranlardan steril paketlerde alınan ve buzdolaplarında laboratuvara nakledilen örneklerden hiç birinin bir sağlık krizi yaratacak bir bakteri içermediğini, ancak 4 örnekte bulunan aşırı derecede yüksek mikrop oranının ciddi bir hijyen krizine işaret ettiğini söyledi.

Sağlık Koruma Ajansı eski yöneticisi Dr. Melody Greenwood, "Bu önemli bir uyarı. Birçok restoran, buzun mikrop barındıramayacak kadar soğuk olduğunu düşünüyor ve buz konusunda hijyenden ödün veriyor. Buz kalıplarıyla ilgilenen çalışanlar bu konuda eğitilmeli" dedi.

Kaynak: Aktüel