iPhone kullananlar telefonlarıyla Android'çilerden daha çok zaman geçiriyor

Apple, rakiplerine nazaran daha az sayıda telefon çıkarıyor olsa da piyasada iOS'un belli bir hakimiyet kurmasını başardı. Birçok farklı modelde Android işletim sistemli telefon var, ama iOS işletim sistemli iPhone'lar da milyonlarca insan tarafından tercih ediliyor. Peki, bu insanlar arasında kullanım alışkanlıkları nasıldır dersiniz? Yani Android ve iOS kullanıcılarının?

Experian Marketing Services şirketinin Amerikalı akıllı telefon kullanıcıları üzerinde yaptığı araştırmaların sonuçlarına bakılırsa, insanlar telefonlarıyla en çok "konuşma" işlemini gerçekleştiriyor. Eh, normal olan da bu değil mi zaten diyebilirsiniz, ancak telefonların fonksiyonları arttıkça konuşma özelliği bile geride kaldı diyebiliriz birçok kullanıcı için.

580305046693

Araştırmada %20'lik dilimi mesajlaşma, %16'lık dilimi sosyal medya kullanımı, %14'lük dilimi web sitesi ziyaretleri, %9'luk dilimi e-mail'ler, %8'lik dilimi oyunlar, %8'lik dilimi de diğer başlığı oluşturuyor.

Peki, Amerikalı Android kullanıcıları mı, yoksa iPhone kullanıcıları mı telefonlarıyla daha fazla vakit geçiriyor? Araştırma, 1 saat 15 dakikalık günlük kullanım süresiyle iPhone'un Android işletim sistemli telefonları geride bıraktığını gösteriyor.

GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG