Tizen ile çalışan telefondan ilk görüntüler!

 

Yaz döneminde görücüye çıkması beklenen telefon tasarım noktasında daha önceki Samsung telefonlara benzerlik gösteriyor.

Ağustos ayı içerisinde resmiyet kazanması beklenen Tizen işletim sistemli ilk telefon hakkında kısa süre önce bazı detaylar elde edilmiş ve telefonun sahip olduğu bazı teknik özellikler netlik kazanmıştı. Cortex-A9 mimarisine sahip dört çekirdekli bir işlemciden güç alması beklenen telefonda HD çözünürlüklü bir ekran yer bulacak.

Tizen Yunanistan geliştirici ekibi ise Redwood olarak adlandırılan GT-8800 modelinin görsellerini yayınladı. Görsellerden hem telefonun tasarımı hakkında hem de Intel ve Samsung tarafından ortak bir girişim olan açık kaynak kodlu Tizen işletim sistemi hakkında bilgi sahibi oluyoruz.

Tamamen HTML5’e dayanan işletim sisteminin resmiyet kazandıktan sonra kullanıcılar cephesinde nasıl bir ilgi göreceği ise merak konusu.

Android 4.3 ortaya çıktı (video)

Ömüzdeki ay dağıtımı beklenen Android 4.3 Tayland'da gerçekleşen bir etkinlikte karşımıza çıktı.
Geçtiğimiz hafta sonra eren Google I/O etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Android 4.3’ün, etkinlik esnasında Google yetkilileri ile yapılan görüşmelerde haziran ayına sarktığı bildirilmişti. Henüz Goole tarafından teyit edilmeyen yeni versiyon, Tayland’da düzenlenen bir etkinlikte görüntülendi.

Daha önce Google kaynaklı sitelerin sunucu günlüklerinden Android 4.3 ile çalışan Nexus cihazlar görüntülenmişti. Uzak doğudan gelen görüntüler ise yeni versiyonun varlığını kanıtlar nitelikte.

Android 4.3’te yer alması beklenen yeniliklerin başında bağlantı esnasında düşük enerji harcayan Smart Bluetooth olacak; yine görsellerden anladığımız kadarıyla kamera temasında da bazı farklılıklara gidilmiş. Android 4.3’ün haziran ayının ilk yarısında beyaz renkli Nexus 4 ile tanıtılması bekleniyor.

İlk kez "petek göz" geliştirildi

Sineklerden esinlenilerek geliştirilen yapay göz, panoromik görüş sağlıyor.

WASHINGTON

Meyve sineğinden esinlenilerek, panoramik görüş sağlayan yapay "petek göz" geliştirildi.

Avrupalı bilim adamları, sinekler ve benzer hayvanların farklı yönlerdeki hızlı hareketleri aynı anda "yakalama" özelliğini ilk kez yapay göze aktarmayı başardı.

PNAS dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, meyve sineklerinin gözünü örnek alarak geliştirilen, "CurVACE" adı verilen prototipin bükülme olmadan, çevredeki farklı ışık yoğunluklarına uyum sağlayabilen, yüksek çözünürlüğe sahip panoromik bir görüş sağladığını vurguladı.

Yapay gözün, hızın son derece önemli olduğu durumlarda, örneğin karada ya da havada çarpışmaların engellenmesi için, 3 boyutlu tespit sistemlerinde kullanılabileceği belirtildi.

Araştırmacılar, 360 derecelik görüş elde etmek açısından 2 yapay gözün sırt sırta yerleştirilmesinin yeterli olduğunu ifade etti.

 

AA

Sony Playstation 4'ün çıkış tarihi gazete reklamında görüldü.

Sony'nin en yeni konsolu, PlayStation 4 için belirli bir çıkış tarihi ortaya konmasa da, emin olduğumuz bir şey var o da 2013 yılında başlatılacak olmasıdır. Peki nerden mi biliyoruz?

Sony'nin Metro isimli bir gazeteye verdiği ilan yeni nesil Playstation 4'ün ne zaman çıkacağının açıkça kanıtı olarak görülüyor. Gazete reklamı Sony Playstation 4'ün 2013 yılında piyasada olacağını açıkça gösteriyor.

Son model konsolun tam olarak hangi tarihte geleceği açıklanmasa da 2013 Kasım ayında gelmesi bekleniyor.

playstation-4-metro-advert

Google ile Windows Arasındaki Sorun Büyüyor

Microsoft ve Google arasında yaşanan YouTube kavgasında yeni gelişmeler var!

Geçtiğimiz haftalarda Windows Phone işletim sistemli telefonlar için bir YouTube uygulaması geliştiren Microsoft, Google'ın "uygulamada reklamlara yer verilmediği" yönündeki suçlamalarına maruz kalmıştı. Uygulamanın, YouTube'un tek gelir kaynağı olan reklamların yayınlanmasını engellediğini belirten Google, 22 Mayıs tarihine kadar uygulama mağazasından çıkartılmasını talep etmişti.

Microsoft, Google'ın belirlediği tarih geldiğinde uygulamayı mağazadan kaldırmak yerine, kısmen yenilenmiş biçimiyle güncelledi. Bu yeni sürümde Google'ın bazı endişleri giderilmiş durumda: Çevrimdışı video indirme özelliği tamamen kaldırıldı. Ancak Google'ın şikâyetçi olduğu asıl mesele, yani YouTube reklamları meselesine el atılmış değil. Uygulamayı kullanan Windows Phone sahipleri YouTube videolarını reklamsız izleyebiliyor. Microsoft konuyla ilgili açıklamasında, "Ürünlerimizi tercih eden ve sayıları giderek artan kullanıcılara harika bir YouTube deneyimi sunmak için Google ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerine yer veriyor.

Google'ın bu yeni gelişmeden pek memnun olacağını zannetmiyoruz. Reklamlar konusunda kendi istediği olana kadar bastıracağına eminiz. Ancak isteyen Windows Phone kullanıcıları uygulamanın reklam desteği olmayan sürümünü uygulama mağazasından indirebilir.

İşte Türklerin Geliştirdiği İnsansı Robot

Bilindiği üzere; Türkiye'nin ticari anlamda ilk insansı robotu olan AKINCI-1; sorulan sorulara cevap verebiliyor, matematiksel işlemleri kolayca yapabiliyor, görüntü takibi yapıp, verilen komutları yerine getirebiliyordu. Bunların haricinde insan kas sistemini ve hareketlerini birebir taklit etme yeteneğine de sahip durumda idi.

Türkiye'de üretilmiş ilk ticari insansı mobil robot olan AKINCI-2 ise; AKINCI-1'in gerçekleştirdiği özelliklerin yanı sıra, ayakları üzerinde durabiliyor, yürüyebiliyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor, yakınında bulunan kişilere doğru odaklanabiliyor, ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabiliyor, kendisinden araştırması istenen şeyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarından tarayabiliyor ve anlatabiliyor, ses işleme ve kablosuz ağ aracılığıyla kontrol edilebiliyor ve durumu izlenebiliyor. 65 kilogram ve 1.60 boyunda olan AKINCI-2, gövde üzerinde 26, ellerde 20 eklem olmak üzere toplamda 46 eklemden oluşan insansı bir yapıya sahip. Herhangi bir desteğe bağlı olmadan ayaklarının üzerinde durabilen AKINCI-2, AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür AKIN'ın vermiş olduğu komutları harfiyen yerine getirmekte ve enerjisini üzerinde bulunan lityum-polimer bataryalardan almaktadır..

ABD Ordusunun Yeni Savunma Sistemi

ABD savunma sanayisinin devlerinden Lockheed Martin, füzeleri takip ederek yok eden lazer sistemi ADAM’ı (Alan Savunması Patlayıcı Önleyici Sistem) internette yayımladığı videoyla tanıttı.

X-Box One'a eski oyun tepkisi

Microsoft'un yeni XBox One oyun konsolunu alacak müşterilerden, sahip oldukları bazı eski oyunları yeni konsolda oynamak için ek ücret talep edebileceği haberleri tepkiye yol açtı.

Bu, arkadaşlardan ödünç alınan oyunların da ücrete tabi olabileceği, hatta bu ücretin oyunun tam fiyatı olabileceği anlamına geliyor.

Microsoft oyuncuların eski oyunlarını yeni konsolda kullanılmak üzere internet üzerinden değiştirebileceklerini açıklamış ancak ayrıntıya girmeyi reddetmişti.
Şirketin Program Direktörü Larry Hryb de bu konudaki politikalarında bir "karışıklık" olduğunu kabul etti.

Twitter'deki bir XBox destek hesabı eski oyunlar için ayrıca ücret alınmayacağını açıklamıştı.

Ancak daha sonra Larry Hryb blogunda "Bu konuda pekçok senaryo tartışılsa da, bugün yalnızca XBox One'da eski oyunların kullanılabileceğini ve oyun alışverişinin mümkün olduğunu doğrulamış bulunuyoruz." diye yazdı.

"Bunun dışında şu ya da bu senaryoyu doğrulamış değiliz."

Hryb ayrıca oyuncuların, oyunlarını bir arkadaşlarının evine götürüp beraber oynayabileceğini, ancak bunun için oyunun sahibinin kendi XBox Live hesabına giriş yapması gerektiğini belirtti.

Eğer oyununu ödünç vermek istiyorsa, oyunun farklı bir XBox Live profilinde çalışması için bir ücret ödemek gerekecek.

Şirket profil bilgilerinin başka kişilerle paylaşılmasının sorunlara yol açabileceği, zaten profile birden fazla kişinin aynı anda bağlanmasının mümkün olmadığı uyarısını yapıyor.

Microsoft yöneticileri eski oyunlar konusundaki kararın "yakında" verileceğini söylüyor.

Konsolun da yıl sonundan önce piyasaya çıkması bekleniyor.

NASA'dan kiralık fırlatma rampası!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, aya ilk seyahatlerin ve Atlantis uzay mekiğinin ilk görevlerinin başladığı Florida'daki tarihi fırlatma rampasını özel şirketlere kiralamayı düşünüyor.

Cape Canaveral'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunan 39A fırlatma rampası, Atlantis'in emekliye ayrıldığı 2011 yılından bu yana kullanılmıyor.

Uzaya seyahatler düzenleyen en az iki özel şirketin fırlatma rampasını kiralamak istediği belirtiliyor.

Tesis, 1960'lı yıllarda Apollo Ay Programı için inşa edilen iki fırlatma rampasından biri.

Kasım 1967'den bu yana fırlatma rampasından 90'dan fazla uçuş yapıldı.

Ancak NASA'nın iki yıl önce uzay mekiği programına son vermesinden sonra, 39A rampası ve bir çok başka uzay tesisi kullanılmamaya başlandı.

NASA Florida'daki 150'den fazla tesisin ya yıkıldığını, ya da ticari şirketlere devredildiğini söylüyor.

NASA fırlatma rampasını bu Ekim'de en az beş yıllığına kiraya vermeyi amaçlıyor.

Uzay Keşif Teknolojileri adlı özel şirketin, rampayı kiralamak isteyen şirketlerden biri olduğu belirtiliyor.

Şirket daha önce de yakındaki bir başka fırlatma rampasını kiralamıştı.

Şirket, astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi için insanlı uçuşlar geliştirmeye çalışıyor.

 

Samsung, Galaxy S4 için yayınlayacağı güncellemede, amiral gemisine bakın hangi özelliği ekleyecek!

Samsung, Galaxy S4 için yayınlayacağı güncellemede, amiral gemisine bakın hangi özelliği ekleyecek!

Samsung'un Galaxy S4 tanıtım kampanyasında sürekli vurguladığı konulardan biri de güvenlik. Sürekli olarak S4'ün güvenlik yönüne dikkat çeken firma, mevcut önlemleri yetersiz bulmuş olacak ki yeni bir ortaklığa imza attı.

Dizüstü bilgisayarlar için LoJack isimli bir güvenlik yazılımı üreten Absolute Software, Samsung ile işbirliğine gidiyor. İşbirliği çerçevesinde yapılacak ilk işlerden biri, Galaxy S4 aygıt yazılımına, bir güncelleme ile çalınma sonrası kurtarma sistemlerinin eklenmesi olacak. Android akıllı telefonlar için üretilecek olan LoJack yazılımı sadece Samsung telefonları destekleyecek. Samsung, amaçlarının, piyasadaki "en kapsamlı mobil güvenlik çözümünü sunmak" olduğu belirtiyor.

LoJack sadece çalınan telefonun yerin GPS üzerinden tespit etmekle kalmıyor, isteğe bağlı olarak telefondaki tüm içeriği silebiliyor. Yılda 29,99 dolar ödeyerek yazılıma abone olan kullanıcılar, telefonlarının çalınması durumunda yerini tespit edip geri getiren "kurtarma uzmanlarının" sunduğu hizmetten de faydalanabiliyor. Ancak telefonun kesin olarak kurtarılacağı konusunda bir garanti verilmiyor.

galaxy-S4-update (2)