Google ile Windows Arasındaki Sorun Büyüyor

Microsoft ve Google arasında yaşanan YouTube kavgasında yeni gelişmeler var!

Geçtiğimiz haftalarda Windows Phone işletim sistemli telefonlar için bir YouTube uygulaması geliştiren Microsoft, Google'ın "uygulamada reklamlara yer verilmediği" yönündeki suçlamalarına maruz kalmıştı. Uygulamanın, YouTube'un tek gelir kaynağı olan reklamların yayınlanmasını engellediğini belirten Google, 22 Mayıs tarihine kadar uygulama mağazasından çıkartılmasını talep etmişti.

Microsoft, Google'ın belirlediği tarih geldiğinde uygulamayı mağazadan kaldırmak yerine, kısmen yenilenmiş biçimiyle güncelledi. Bu yeni sürümde Google'ın bazı endişleri giderilmiş durumda: Çevrimdışı video indirme özelliği tamamen kaldırıldı. Ancak Google'ın şikâyetçi olduğu asıl mesele, yani YouTube reklamları meselesine el atılmış değil. Uygulamayı kullanan Windows Phone sahipleri YouTube videolarını reklamsız izleyebiliyor. Microsoft konuyla ilgili açıklamasında, "Ürünlerimizi tercih eden ve sayıları giderek artan kullanıcılara harika bir YouTube deneyimi sunmak için Google ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerine yer veriyor.

Google'ın bu yeni gelişmeden pek memnun olacağını zannetmiyoruz. Reklamlar konusunda kendi istediği olana kadar bastıracağına eminiz. Ancak isteyen Windows Phone kullanıcıları uygulamanın reklam desteği olmayan sürümünü uygulama mağazasından indirebilir.