GittiGidiyor'un Hedefi Liderlik

eBay ile birlikteliği sonrası hızlı büyümesini sürdüren GittiGidiyor, yükselmeyi sürdürerek, liderliği hedefliyor.


Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay'in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com, 8,5 milyonun üzerinde kayıtlı üyesi, ayda 28.6 milyonun üzerinde ziyaret sayısıyla 2013 yılının ilk dört ayını yüzde 85’lik büyüme ile kapattı.

Her 3 saniyede bir ürün satışıyla 2012 yılında ise yüzde 46 büyüyen GittiGidiyor.com, 2015 yılında Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformunu oluşturma hedefiyle iş hacmini üç katına çıkarmayı planlıyor.

GG_Logo_eBay1319095847

Türkiye’nin en işlek alışveriş merkezi Gittigidiyor.com üzerinde aylık ortalama 700 bin adet satış ile 2001 yılından bu yana 18 milyonun üzerinde satış işlemi gerçekleştirdi.

Teknoloji ürünlerinden giyime, kişisel bakımdan ev ve bahçe ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunan GittiGidiyor.com, 2012 yılında yüzde 46 büyürken, 2013 yılının ilk dört ayında da sürdürülebilir büyüme performansını devam ettirdi.

GittiGidiyor.com, 2013 yılının ilk dört ayında yüzde 85’lik bir büyüme oranı yakaladı. Karlı bir şekilde büyüdüklerini belirten GittiGidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın, “2012 yılını yüzde 46 büyüme ile kapattık. Bu yılın ilk çeyrek rakamları da başarılı oldu. Üstelik bu büyümeler zararla kompanse edilen büyümeler değil. Bizim amacımız hem alıcılar için de satıcılar için de tek destinasyon olmak. Bu hedefe de kısa vadede ulaşacağımıza inanıyoruz. 2015 yılı itibariyle 2012 yılındaki iş hacmimizin üç katını yakalamış olmayı hedefliyoruz” dedi.

Cep telefonu ve tabletler en çok ilgi gören ürünler


2012 yılında Youth Insight’ın gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre gençlerin en sevdiği alışveriş sitesi seçilen GittiGidiyor.com’da, aktif kullanıcıların yüzde 5’ini satıcılar oluştururken yüzde 95’i de alıcılardan oluşuyor. yüzde 45’i İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşıyor. En çok satılan ürün kategorilerinin başında cep telefonu ve aksesuarları, bilgisayar, tablet, Ev, Bahçe ve Dekorasyon kategorisi geliyor. GittiGidiyor.com, Sıfır Risk® sistemiyle online alışverişi daha keyifli ve güvenli kılan bir ödeme-onay sistemi kullanıyor.Bu sistemle alıcı ürünü satın aldığında ürün bedeli GittiGidiyor havuz hesabına aktarılıyor. Alıcıya, ürünü teslim alıp onaylamak için 3 iş günü süresi veriliyor. Ürünü onayladığında, havuz hesabındaki para satıcının hesabına aktarılıyor. Bu şekilde e-ticarette tüketicinin en büyük beklentisi olan güvenlik konusu giderilmiş oluyor.

Hackerlar İstanbul'da Toplanıyor!

6 Haziran 2013 tarihinde ikincisi düzenlenecek olan NOPcon Bilgi Güvenliği konferansı, alanında uzman , tanınmış bir çok yerli ve yabancı hackerı sunum yapmak için Istanbul'da topluyor.


6 Haziran 2013 tarihinde ikincisi düzenlenecek olan NOPcon Bilgi Güvenliği konferansı, alanında uzman , tanınmış bir çok yerli ve yabancı hackerı sunum yapmak için Istanbul'da topluyor.

Marmara Üniversitesi'nin yer desteğiyle Sultanahmet'de düzenlenecek olan konferansta bilgi güvenliğinin en derin teknik konuları masaya yatırılacak.

Daha önce Blackhat, Defcon, PowerofCommunity, Syscan vb. organizasyonlarda yer almış dünyaca ünlü hackerlar Türkiye'de ilk defa NOPcon'da sunum yapacaklar.

nopcon11369651666Bu yıl seçilen konuşmacılar arasında; Nikita Tarakanov, Moti Joseph, Svetlana Gaivoronski, Canberk Bolat, Gökhan Alkan ve Ahmet Cihan gibi isimler bulunuyor.Bu yıl konferansın ana konularını ileri seviye siber silah geliştirme, zararlı yazılım tespit/analiz ve elektronik saldırı yöntemleri oluşturuyor.

Haswell Pil Ömrünü Uzatacak

Üst düzey bir Intel yöneticisi yakında tanıtılacak 4. nesil Core işlemcilerde düşük güç tüketimine odaklandıklarını belirtti. Yeni işlemciler önemli ölçüde pil ömrü artışı sağlayacak.


Intel, 3 Haziran tarihinde "Haswell" kod adlı 4. nesil Core işlemcilerini duyurmaya hazırlanırken, şirket yöneticilerinden yeni nesil işlemciler hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Intel Mikroişlemci Mimarisi Grup Başkan Yardımcısı Rani Borkar, Haswell işlemcilerde düşük güç tüketimi ve pil ömrü üzerine odaklandıklarını belirtti.  Yeni nesil işlemcilerin dizüstü bilgisayarlarda, önceki nesil Ivy Bridge işlemcilere göre yüzde 50 daha fazla pil ömrü sunduğunu açıkladı.

podtech_nehalem_launch1369413242

Düşük güç tüketimine rağmen 4. nesil Core işlemcilerin performans artışı sunduğuna da çeken Borkar, yeni çiplerin boşta ya da bekleme modunda daha iyi performansa sahip olduğunu ifade etti.

Haswell çiplerinde en düşük güç tüketiminin 7 Watt'ın altına çekilmesinin Intel tabanlı tabletlerde "içerik tüketim cihazları" (tabletler gibi) kadar uzun bir pil ömrü sağlayacağı, buna rağmen performansın daha üst sınıf olacağına da dikkat çekildi.

PlayStation 4 ile Xbox One'ı Karşılaştırdık

Microsoft'un ve Sony'nin yeni nesil oyun konsolları Xbox One ile PlayStation 4'ün belli olan teknik özelliklerini karşılaştırdık. Bakalım hangisi, ne seviyede?


Sony'nin PlayStation 4 modeliyle Microsoft'un Xbox One modeli esasında işlem gücü açısından birbirlerine benzer bir performans sunacak gibi gözüküyor. İki

sistemde de AMD'nin yeni nesil Jaguar APU mimarisini baz alan grafik işlemci ve işlemci melezine yer veriliyor.

Grafik ve Merkezi İşlem Birimleri:

Fakat iki platform için geliştirilen işlemcide de farklı özelleştirmeler mevcut. Mesela Microsoft'un DX 11.1 API'sini destekleyen bir grafik işlemci ve bu grafik işlemci içerisine yerleştirilmiş 32 MB'lık ESRAM, Xbox One'da kullanılacak.capture1369567805

PlayStation 4'te ise AMD'nin en yeni nesil grafik işlemci mimarisi GCN tabanlı, 1.84 Tera Flops işlem gücü sunan bir grafik işlemci kullanılacak. Başka bir detay şimdilik mevcut değil.

Kullanılan grafik işlemci ve işlemcinin birbirlerine denk olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Özellikle Sony'nin PS3 modelinde kullandığı farklı işlemci mimarisi yüzünden, oyun yapımcılarının epey zorlandığı durum, yeni nesilde pek yaşanmayacak gibi gözüküyor.

RAM:

RAM kısmına gelecek olduğumuzda PlayStation 4'ün üstünlüğü görülüyor. İki sistemde de 8 GB RAM kullanılmış ama PlayStation 4'te GDDR5 RAM kullanılıyor. Yani ekran kartlarındaki bellek gibi, genel sistem belleği bulunacak. Saniyede 176 GB bant genişliği sunan sistem, oldukça iddialı. Xbox One'da ise standart DDR3 bellek modülü kullanılacak.

Hareket Sensörleri:

Kinect 2.0 ve PlayStation Eye sistemleriyle gelecek olan yeni nesil konsollarda, yeni sistemler için söz söylemek için biraz erken diyebiliriz. Ama önceki nesildeki başarısı, Kinect 2.0'ı yeni nesilde de avantajlı kılıyor.

Kinect 2.0, 1080p çözünürlüğünde kamera, 250k piksel algılayabilen kızılötesi sensör ile donatılıyor. PlayStation Eye ise 1280 x 800 çözünürlüğünde iki adet kamera lensinden gücünü alıyor.

Depolama konusunda 500 GB hard diske yer verilen Xbox One'ın rakibi PlayStation 4'ün nasıl olacağı şimdilik tam olarak belli değil. İki sistemde de USB 3.0 arabirimi kullanılıyor ve bağlantı teknolojileri de birbirlerine benzer.

Görüntü çıkışı olarak HDMI ile 4K ve 1080p desteği sunacak olan iki sistem de, 7.1 surround desteği sunacak. PlayStation 4'ün 2013 yazında, Xbox One'ın da 2013'ün sonunda çıkması bekleniyor.

Kısaca;

Cihazların donanımsal özellikleri birbirlerine oldukça benziyor. Yine son sözü çıkan özel oyunlar belirleyecek gibi gözüküyor. Xbox One, All in Onebilgisayarlar gibi özellikler sunuyor fakat gerçek bir oyun konsolu isteyenler, ek özelliklerle ne kadar ilgilenir orası tartışılır.

Xbox'taki Windows alt yapısı, bir açıdan avantaj olarak gözükse de yavaş yavaş bilgisayar mantığını konsollara getirmesi açısından oldukça ilginç. Sony, Xbox 360 - PS3 rövanşını PS4 ile alabilir gibi duruyor. Ama oyunlar çıkmadan şimdilik bir şey söylemek zor.

Hipstamatic Oggl Artık Herkese Açık

Hipstamatic firmasının geliştirdiği Oggl fotoğraf uygulaması artık herkes için kullanabilir hale geldi. Uygulamanın ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.


Yayınlandığı ilk hafta davetiye sistemiyle hizmet veren Oggl, gelen güncelleme ile birlikte artık herkes tarafından kullanabilir hale geldi. iPhone'un başarılı kamera uygulaması Hipstamatic firması tarafından geliştirilen uygulama, Instagram'a rakip olmayı hedefliyor.

Hipstamatic uygulamasında bulunan tüm lensleri ve filmleri bünyesinde barındıran Oggl, bu lenslerin ve filmlerin tamamını kullanmak isteyen kullanıcılardan ise 3 aylık veya 1 yıllık üyelik ücreti talep ediyor.

Üyeliklerin fiyatı; 3 aylık 5,49TL ve 1 yıllık 17,99TL olarak belirlenmiş.oggl-hero1369656969

Eğer bu lensleri ve filmleri daha önce Hipstamatic uygulamasından satın aldıysanız, çok yakında gelecek olan güncelleme ile bunları Oggl'e aktarabileceksiniz.

Uygulama ile çektiğiniz fotoğrafları paylaşmak için Hipstamatic üyeliğinizin olması gerekiyor. Aynı Instagram'da olduğu gibi bu fotoğrafları ister Oggl'da isterseniz de Facebook, Twitter, Instagram ve Tumblr'da paylaşabilirsiniz.

Şimdilik sadece iPhone kullanıcılarının kullanabildiği Oggl'un, çok yakında Windows Phone platformuna geleceği Nokia 925 lansmanında duyurulmuştu.

Ücretsiz olarak sunulan Oggl uygulamasını buradan indirebilirsiniz. Uygulamanın; denemeniz için size 5 adet film ve 5 adet lens sunduğunu da belirtelim.

LG Optimus L7 için Jelly Bean Çıktı


LG'nin sevilen modellerinden Optimus L7 için, L5 ve L9 modellerinin ardından Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi dağıtılmaya başlandı. Güncellemenin detayları haberimizde.


27/05/2013 15:00


Geçtiğimiz haftalarda güncelleme alan LG Optimus 4X HD, L9 ve L5 modellerinin ardından, LG Optimus L7 modeline de Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi gelmeye başladı.

Hindistan'da başlayan Jelly Bean güncellemesi şimdilik Çin, Kanada, Almanya, Hong Kong, İtalya, Meksika, Polonya ve Tayvan gibi ülkelerde de güncellemenin kullanıcılara ulaştırılmaya başlandığı belirtiliyor.

Android Jelly Bean sürümüyle beraber gelen Project Butter ile beraber 60 FPS hızında arayüz ile stabil bir performans sunan güncelleştirme, Google Now başta olmak üzere pek çok yeni nesil Google hizmetini de beraberinde getiriyor.

Ayrıca Optimus arayüzünde yapılan yenilikler, WPS korumalı WiFi desteği, geliştirilebilir bildirim ekranı gibi yenilikler yeni güncellemenin içerisindeki yerini alacak.

lg-optimus-l71369650876

1700 mAh’lik batarya ile yüksek pil gücü sunan LG Optimus L7, 550 saat bekleme gücüne sahip. LG L7’nin donanım gücü bulunduğu fiyat aralığındaki telefonlar gibi oldukça mütevazi.

promo_lg-optimus-l71369650903Bluetooth 3.0, Wireless, NFC, GPS gibi

gelişlmiş kablosuz bağlantılara sahip olan L7, sadece 122 gram ağırlığa sahip. 8.7 mm oranıyla ince bir telefon olarak nitelendirebleceğimiz telefon, Corning Gorilla Glass cam kaplamasıyla çizilmelere karşı da dayanıklı.

iPhone 5'i Yere Düşürürseniz Yandınız!

Dünyanın en pahalı akıllı telefonlarından biri olan iPhone 5 in tamiri de bir hayli pahalı.


1369667761_80_iphoneYüksek bir maliyetle üretilmesi ve pahalı bileşenlere sahip olması iPhone 5’ i tamiri en pahalı iPhone
modeli yaptı.Wall Street Journal’ ın yaptığı habere göre ekranı kırılan bir iPhone 5’ in tamiri 300 dolar tutuyor.ComputerOverhauls.com, sitesinde yazan bir online tamirci ise yaptığı açıklamada göre "Yedek parçaların yüksek maliyeti nedeniyle, henüz, iPhone 5 tamir hizmeti veremiyoruz. Şu anda, Apple Store hasarlı iPhone 5'leri onarmak için en ucuz seçenektir. Diğer hizmetler onarım için fiyat yaklaşık 250 $ kadardır. " dedi.

Online tamircinin yaptığı açıklamaya bakılırsa iPhone 5 sahipleri akıllı telefonlarına gözü gibi bakmaktan başka çareleri bulunmuyor.

Görünmez Merhem

ABD'li bilim insanları, uzaktan kumandalı, biyolojik olarak parçalanabilen ve enerji barındıran elektronik ilaçlar üzerindeki deneylerini sürdürüyor.

 1369666496_100_gorunmez-merhem

Yaraya yerleştirilecek elektronik ilaçlar, geleneksel ilaçlara dayanıklı bakterileri ısı yayarak öldürecek ve daha sonra eriyerek iz bırakmadan yok olacak.

Çalışmalar şimdilik gerçeğe çok yakın görünmese de fareler üzerinde yapılan deneyler olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Illinois Üniversitesi tarafından geliştirilen ‘çözünebilir elektronikler’, belli bir bölgede tedavi amaçlı kullanıldıktan sonra eriyerek yok olacak.

Çözünebilir elektronik ilaçlar, sinirlerin çalıştırılması, kemik büyümesi, yaraların tedavi edilmesi, ilaçların vücutta taşınmasında rol alacağı gibi antinbiyotik görevi de görecek.

Deneylerle ilgili konuşan John Rogers, “Her türlü tedavi yönteminde, cihaz tedavi için belirlenen zaman ölçeğinde faaliyet gösterecek” dedi.

Geçtiğimiz yıl suda çözünebilen, silikon tabanlı akım geliştirirken, bu yıl beyne enjekte edilebilen ‘küçük LED’ ışıkları geliştiren Rogers ve ekibi, şimdi 100 farenin derisi altına yerleştirdikleri ‘elektronik ilacı’ kızılötesi kamerayla gözlemliyor.

Gelecekte, biyolojik uyumlu elektronik sistemlerin birçok alanda kullanılabileceği düşünülüyor.

Samsung, 20 Haziran'da neler gösterecek?

Hem Windows, hem de Android ailesine mensup üyeler gelebilir.


sakk

Samsung'dan yeni ürün duyuruları yakın. Firma, 20 Haziran'da Londra'da özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Samsung Mobile'ın resmi Youtube sayfasından da canlı olarak yayınlanacak etkinlikte, firmanın Ativ ve Galaxy serilerine mensup iki yeni üyesini ilk kez görücüye çıkarması bekleniyor.

Henüz bunların ne olacağı bilinmiyor, ancak yeni ürünlere dair birçok ihtimal ve söylenti var. En basitinden, Ativ markasının Windows tabanlı olduğunu zaten biliyoruz. Belki de Samsung'un Windows Phone 8'li ilk telefonunu göreceğiz. Galaxy ailesi ise, Android kullanıyor. Belki Galaxy S4 Mini, belki de Galaxy Note 3'tür bizi bekleyen. Gerçi Samsung, Eylül ayında Almanya'da düzenlenecek olan IFA 2013'te Galaxy Note 3'ün gösterileceğini doğrulamıştı.

Geleceğin blogları nasıl olacak? Blog yatırımlarının arkasındaki sebep ne?

Blogların hayatımıza girmesiyle birlikte ne kadar çok şeyin değiştiğinden bahsetmeye başlarsak eğer, bundan uzun bir yazı dizisi çıkabilir.

Bloglar, gazeteciliği ve yayıncılık anlayışını büyük oranda değiştirdi. Kişisel bloglar bile büyük yayın grupları karşısında, tek başlarına yayın sahibi olmak konusunda cesaretlendirdi.

Bloglar, sosyal ağların birer birer ortaya çıkmasından hemen önce sosyal ağlara arka çıkan bir yapıdaydı. 2010′lu yılların hemen başında Facebook ve Twitter’ın inanılmaz yükselişi, belki de biraz blogları unutturmuştu. İnsanlar her ne kadar artık daha minimal ve az şeyler yazmaya özense de blogların önemi hiçbir zaman unutulamazdı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Tumblr, Yahoo tarafından 1.1 milyar dolara satın alındı. Geçtiğimiz haftaların tek en önemli haberi de elbette bu değildi. WordPress’i çatısı altında bulunduran Automattic, Tiger Global’den 50 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Peki bu ne anlama geliyor? Bloglar yeniden çok daha değerli bir hale mi gelecek? Yoksa bloglar bir devrime mi hazırlanıyor?

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki günümüzde her şey çok hızlı değişiyor. İnsanlık her zamankinden daha hızlı bir şekilde sıkılıyor ve her ne olursa olsun dinamizmini korumak zorunda. Bu yüzden blogların da değişim göstereceğini tahmin etmek çok güç değil, tıpkı daha önce olduğu gibi… MySpace’de arka planını değiştirip, mouse imlecini farklı formlara soktuğumuz profillerimizi hatırlıyor musunuz? Şimdi yerinde yeller esiyor!

Blog konusunda geçmişte ciddi yatırımlar yapıldı, yapılmaya da yazının başında örneklerlendirdiğim gibi devam ediliyor.  Bununla birlikte, yeni projeler de var. Örneğin daha önce sizlerle paylaştığımız Medium adlı girişim bunlardan birisi. Bunun yanı sıra, dikkat çekici şekilde büyüyen bir Kickstarter projesi olan Ghost da var.

blog-225x168Size biraz Ghost’tan bahsetmem gerekirse, Ghost, sadece bloglamanın amaçlanacağı özel bir platform oluşturmak. Hemen aşağıda yer alan video eminim sizler için daha açıklayı olacaktır ancak, Ghost biraz da WordPress’e tepki olarak doğmuş. WordPress’in bir blog platformu olmaktan çıkmış olması, bunun ana sebebi. Mesela geçtiğimiz yıl açıklanan rakamlara göre WordPress kullanıcılarının yüzde 66′sı WordPress’i bir blog platformu olarak değil, bir CMS olarak kullanıyor. Bu durum karşısında Ghost, sadece “bloglamayı” amaç edinenlere yönelik bir platform sağlamayı kararlaştırmış ve Kickstarter projesi de böylece başlamış.

Kısacası geleceğin blogları içeriğe biraz daha düşkün olacak. Gidişat gösteriyor ki tasarımsal olarak sade, akıllı telefonundan tabletine her platform ile uyumlu çalışan bloglar tercih edilecek. Blog yatırımlarının bu nedenli yoğunlaşması da yakın gelecekte blog platformlarında bazı değişikliker görebileceğimizin bariz bir tasviri.

Kısa bir süre önce pek çok blog tasarımını tabloid düzene geçirerek, tek bir sayfada okuru birden fazla içerikle karşı karşıya bırakmak ve tablet bilgisayar ekranları karşısında çok daha iyi bir görünüm kazandırmak adına radikal tasarım değişikliklerine gitmişti. Bana göre bu sadece bir geçiş aşaması.

Geçiş aşamasının ardından bloglar, belki de blog platformlarından bazıları köklü değişiklikere gidebilir. Aynı şekilde Ghost gibi yeni platformlarla birlikte eski yapıdaki blog altyapıları kendilerini değiştirmek zorunda kalabilirler. Tüm bu yeni yapıların ve yapılan yatırımların blog dünyasını ne oranda etkileyeceğine yakın bir gelecekte hep birlikte şahit olacağız.

Bu Galaxy Zenginler İçin

GolgGenie adlı firma, Galaxy S4 ün 1700 Pound değerindeki altın kaplama versiyonunu kullanıcılara sundu.

1369423373_80_galaxyRenkli altın diye de tabir edilen Rose Gold ile standart rengin biraz daha açık renginde Platina Gold seçeneği bulunan
telefon teknik ve donanımsal olarak Galaxy S4’ lerden bir farkı bulunmuyor.Şirket, özel tasarım akıllı telefonu yan kaplamalar haricinde özel bir tahta kutu içerisinde satışa sunuyor.

Google'dan Chromium'a Yeni Özellik

Google, kullanıcıların tarayıcılarını ilk günkü haline döndürebilecekleri, bir başka deyişle tarayıcılarını fabrika ayarlarına geri döndürebilecekleri yeni Chromium özelliğini duyurdu.

Yeni gelen "Reset profile settings" (Profil ayarlarını sıfırla) özelliği sayesinde; kullanıcılar tarayıcılarının kötü amaçlı yazılımlara mağruz kalması gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarında tarayıcılarını sıfırlayarak, ilk günkü gibi tertemiz şekilde kullanmaya devam edebilecekler. Yani tüm herşeyi elle teker teker yapmaktansa, hiç zaman kaybetmeden tüm tarayıcı ayarlarımızı ilk günkü haline getirmek elimizde olacak.

620x484xchromium-620.jpg.pagespeed.ic.mIjrVk090IBu özellik sayesinde varsayılan arama motoru, anasayfa, içerik ayarları, çerezler, site verileri gibi bilgileri sıfırlayabileceğimiz gibi istersek tarayıcımız üzerinde yer alan tüm eklentileri sıfırlama şansına da sahip olacağız.

Şu an için yeni gelen özellik üzerinde görüntülenen sıfırlama seçenekleri bu şekilde olsa da bu yeni özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Doğal olarak geliştirme aşmasının tamamlanmasıyla birlikte kullanıcılara çok daha özelleştirilebilir tarayıcı sıfırlama seçeneklerinin sunulacağını söylersek yanlış olmayacaktır.

Son zamanlarda ortaya çıkan ve kullanıcıların tarayıcılarını esir alan uygulama ve eklentileri düşündüğümüz zaman, Google tarafından geliştirilen bu yeni özellik eminim ki birçok kullanıcının derdini fazlasıyla çözecektir

“Assassin’s Creed”in filminde başrol oyuncusu belli oldu

Dünya çapında çok sevilen ve oynanan oyun Assassin’s Creed beyaz perdeye taşınıyor. İlk Assassin’s Creed macerasını konu alacak filmde başrolü Michael Fassbender oynayacak.
 fassassins

Tarihin derinliklerinden bugüne, dünyanın dört köşesinde süren Assassin’s Creed efsanesi şimdi de beyaz perdeye taşınıyor.

Geçtiğimiz yıldan beri hakkında çokça konuşulan Assassin’s Creed filminin gösterim tarihi sonunda kesinleşti.

GQ.com.tr’nin haberine göre, son dönemin başarılı erkek oyuncularından, ‘Inglourious Basterds’ ve ‘Prometheus’ filmlerinin yıldızı Michael Fassbender, 2015 yılı Mayıs ayında gösterime girmesi beklenen ilk Assassin’s Creed filminde başrol oynayacak. Fassbender geçtiğimiz yıl serinin yapımcısı Ubisoft ile suikastçı rolü için anlaşmaya varmıştı.

Filmin diğer oyuncuları ve senaryo detayları henüz açıklanmadı.

CIA (Caller Identification APP) uygulaması güvenilir mi?

Son günlerde en çok konuşulan uygulamalardan birisi olan CIA (Caller Identification APP), güvenilir bir uygulama mı?


kanal2

Avusturya kökenli Adaffix şirketinin geliştirdiği CIA isimli uygulama rehberinizde kayıtlı olmayan numaraların kime ait olduğu bilgisini veriyor. Uygulama hakkında en çok merak edilen ise bu telefon bilgilerinin nereden temin edildiği konusu. şirketinin Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), telekom şirketleri ve servisleri ile bir bağlantısı yok.

Uygulama yüklendiği telefonun telefon rehberini kullanıcıdan aldığı izinle kendi veri tabanına kopyalıyor. Uygulamayı yükleyen her kullanıcı sayesinde bu veri tabanı katlanarak büyüyor. Kullanıcıların rehberlerini kopyalamak için "Numara Paylaşım Kulübü Üyesi" adıyla afili bir isim de bulunmuş, uygulamanın kurulumu sırasında veya sonrasında bu kulübe tek tık ile üye olup rehberinizin kopyalanmasına izin vermiş oluyorsunuz.

Ülkemizde popüler uygulamalar arasına girmeyi başaran CIA'de birçoğumuzun telefon numarası kayıtlı durumda. Biz uygulamayı yüklememiş olsak bile rehberinde yer aldığımız bir tanıdığımızın uygulamayı yüklemesi halinde CIA rehberine numaramız ekleniyor. CIA uygulamayı yüklerken sizden çeşitli izinler istiyor. Bu izinler arasında konum bilginiz de yer alıyor. Aradığınız kişiler de CIA kullanıyorsa konum bilginiz çağrı ekranlarında görünüyor.

576204982799Bu uygulama beraberinde birçok soru işaretini de getiriyor ancak sürekli tele-pazarlamacılar tarafından taciz edilenler için can simidi olabilir. Bunun dışında numara engelleme özelliği de telefon sapığım çok diyenlerin imdadına yetişiyor. Telefonunuzdan kopyaladığı bilgiler Viber, Tango, WhatsApp, MessageMe gibi uygulamaların kopyaladığından fazla değil.

İyi bir Youtube kanalı oluşturmak için yapılması gerekenler

Youtube kanalı mı açmak istiyorsunuz? O zaman bu yazıya bir gözatın.


581855926799400279


Dünyanın en büyük paylaşım sitesi Youtube, hergün yüz milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yüklenen milyonlarca video, yapılan yorumlar ve arka arkaya gelen yeni üyelik işlemleri, 'un popülerliğini daha da artırıyor. Eğer internette çok vakit geçiriyorsanız, bir Youtube kanalı açmaya ihtiyaç duyabilirsiniz, zira şansınız varsa bu dan para bile kazanabilirsiniz. Peki, sayfa açmaya karar verdiniz ama, sayfanız nasıl olmalı?

İşte kısaca birkaç öneri:

Youtube'da açılan kanalların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Ücretsiz olarak açabileceğiniz sayfanızda öncelikle dikkat etmeniz gereken konular, kanalınızın ismi, teması ve bu temayı açıklayıcı unsurlar.

Güzel ve anlaşılır bir isim, her zaman dikkat çekicidir. Tüm dünya genelini göz önüne alırsak, Türkçe karakter kullanmamakta yarar var. Kanalınızın teması üzerine hazırlayacağınız ufak bir metin, ziyarete gelen insanları bilgilendirecektir. Yine tüm dünya genelini göz önüne alırsak, Türkçe açıklamanın yanında İngilizce açıklama metninin de olması artı sağlayacaktır.

Bunların yanına bir de video ekleyebilirsiniz. Kanalınız henüz yeni olduğu için tanıtım önemli tabii. Bu amaca hizmet eden ufak bir video hazırlayabilir ve bunu kanalınızın manşet kısmına (default video) bir süreliğine sabitleyebilirsiniz. Dil kullanımına yine dikkat tabii...

Arkaplan görselini de unutmamak gerekiyor. Ne çok kullanılan bir görsel seçmelisiniz, ne de insanları rahatsız edebilecek bir görsel. Aynı zamanda kullanacağınız küçük ikon da önemli. Zira bu ufak görsel, diğer videoların altına yaptığınız yorumlarda sizin yüzünüz demek.

Yorum demişken, Youtube'da Subscribe sistemi önemli. Ne kadar takipçiniz varsa, videolarınız ilk etapta o kadar fazla görünecek demektir. Dolayısıyla sayfa tasarımınız, tanıtımınız ve diğer videolarda yaptığınız yorumlar, sizin genel profilinizi oluşturacaktır. Olumlu bir profil, üye sayısının artmasına yardımcı olabilir. Tabii hoşlandığınız Youtube kanallarına üye olarak da o kanalların sahiplerini kendi sayfanıza çekebilirsiniz.

Son olarak, sosyal medya kullanımı çok çok önemli. Tamam, Youtube çok popüler, ama paylaştığınız videolardan daha fazla kişinin haberdar olmasını istiyorsanız, Twitter ve Facebook gibi mecraları kullanmalısınız. Örnek vermemiz gerekirse, Youtube kanalınızda 10 üyeniz var ve Facebook sayfanızda bin arkadaşınız varsa, videonun görünürlüğü Facebook sayfanızda daha çok olabilir ve videonuzu burada gören arkadaşlarınız, Youtube kanalınıza da bu vesileyle üye olabilir.

Güncel iOS 7 Videosu Yeni iPhone'da Neler Olacak

Apple yakın kaynaklara göre, bir sonraki işletim sistemi iOS 7 ", beyaz, siyah ve düz." Olacak Biz Tim Cook işletim sistemi geçiyor ve hatalar Apple yerli haritalar olduğu krizden geç 2012 yılında Scott Forstall, iOS kıdemli başkan yardımcısı, ateş olduğunu hatırlamak. Scott Forstall özellikle tam dokunmatik işletim sisteminin ana ve son altı yılda büyük bir başarı elde etti dikkate alınarak, şirket ile son yıllarda ilgili daha fazla olmuştur.

Jonathan Ive şimdi Apple tasarım ve insan arayüzü her yönüyle sorumludur ve, söylendi gibi, iOS 7 bir facelift geçmesi ve yeni renkler ve simgeler yer alacak. Biz Scott Forstall en süslü tarzı veda ve, basit bir arayüz renkleri beyaz ve siyah ağırlıklı hoş geldiniz. Ive Game Center ve ahşap raflar Newstand ve iBooks yeşil hurda olmuştur. Deri arka plan takvimler de (biz Mac OSX, bu nedenle, benzer bir şey bekliyoruz) yok.

Bu contatos, takvim ve haritalar gibi yerel uygulamalar, kendi görünümünü birleştirmek için bir yeniden uğrayacaktır. Arka planda, renk olarak beyaz ve siyah kullanın.

Yeni Need for Speed oyunun devamının isminin Rivals olacağı açıklandı.

Ünlü yarış oyunu Need for Speed’in devamı hakkında ilk bilgiler açıklandı.

Yeni Need for Speed oyunun devamının isminin Rivals olacağı açıklandı. Need for Speed: Rivals, Criterion Games ve Ghost Games’in ortak çalışmasıyla hazırlanacak. Dağımtıcı firma elbette Electronic Arts olacak.

Rivals, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4 ve PC platformları için gelecek. Xbox 360, PlayStation 3 ve PC sürümlerinin Kasım ayında çıkması bekleniyor. Yeni nesil oyun konsollarının çıkış tarihi ise daha sonra belli olacak. Wii U için ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Frostbite 3 grafik motoruyla hazırlanacak oyunun multiplayer mod üstüne eğileceği düşünülüyor. Daha önceki Need for Speed oyunlarında bulunan özelliklerin yanı sıra yeni yarış tecrübesi olacağı da ilk verilen bilgiler arasında bulunuyor. Ayrıca Ferrari markası da uzun bir zaman sonra Need for Speed’e geri dönecek.

Ünlü yarış oyununun devamı için ilk açıklamalar bunlardan ibaret. Oyun hakkında daha fazla bilginin, yaz aylarında düzenlenecek olan E3 fuarı içerisinde gösterilmesi bekleniyor.

 

 

Google ile Microsoft Anlaştı

Teknoloji dünyasının iki devi, Windows Phone 8 için resmi YouTube uygulaması konusunda nihayet anlaşmaya vardı. İki şirket kısa bir süre içinde birlikte çalışmaya başlayacak.

Microsoft ile Google arasındaki bir süredir devam eden YouTube anlaşmazlığı sona ermiş gibi görünüyor. ZDnet'in haberine göre iki teknoloji devi Windows Phone 8 için Youtube uygulaması üzerinde anlaşmaya vardı.

Google sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre iki şirket uygulamayı geliştirmek için ortak çalışmaya yakında başlayacak. Uygulama önümüzdeki haftalarda Windows Phone uygulama mağazasındaki yerini alacak.

Geçirilen süreci hatırlamak gerekirse; 8 Mayıs tarihinde kendi YouTube uygulamasını geliştiren Microsoft, kullanıcıların beğenisini toplamış ancak Google'ın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle şirket tarafından uyarılmıştı.

Microsoft'un geliştirdiği uygulamada video indirme özelliğine yer veriyor ve reklamlarını gösterilmiyordu. Microsoft dün uygulamayı güncelleyerek video indirme özelliğini kapattı ancak reklamlar hala yer uygulamada almıyor.

Bu nedenle görüşmelere başlayan iki şirket uzlaşmaya vardı ve Windows 8 YouTube Uygulaması için birlikte çalışacaklarını açıkladı. Reklamların da dahil olduğu tüm YouTube API şartlarını karşılayan yeni uygulama önümüzdeki haftalarda Windows Phone Uygulama Mağazası'ndan indirilebilecek.

Bu süreçte, 8 Mayıs'ta yayınlanan ve dün güncellenen Microsoft'un geliştirdiği YouTube uygulaması ise daha önceki sürüm ile yer değiştirecek.