LoJack Galaxy S4'e Geliyor!

Samsung, Galaxy S4 kullanıcılarına vereceği bir güncellemeyle ücretsiz olarak LoJack yazılımını kullanılabilir kılacak. Bakalım bu yazılımın avantajları neler?


Android uygulaması üzerindee çalışılan ve yaklaşık yılık bedeli 30 Dolar değerinde olan LoJack koruma yazılımı, Galaxy S4'e güncellemeyle beraber entegre edilecek.

Samsung ile Absolute Software tarafından yapılan anlaşmaya göre S4 kullanıcıları, bu hizmeti ücretsiz olarak cihazlarında kullanabilecek. Uygulama, ROM içerisinde gelen yazılımlar gibi sıfırlansa da silinmeye karşı korumalı olacak ve belli bir süre çalışmaya devam edecek.

LoJack, GPS üzerinden takip yazılımı.Yaklaşık 25 yıldır hizmet veren firma, GPS üzerinden arabalar ve motorsikletler gibi pek çok taşıtı takip edebiliyor. Artık geliştridiği yazılım ile akıllı telefonları da güvenli bir şekilde izleyebilecek olan firma, Galaxy S4'e de geliyor.

haber1366358038

Kısaca etrafınızda pek çok farklı alanda kullanabileceğiniz bu güvenlik yazılımı, telefonun çalınması durumunda da nispeten işe yarıyor.

Cihazı uzaktan kilitleme, özel fotoğrafları ve bilgileri, şifreleri hemen silme gibi özelliklere sahip olan yazılım, ayrıca kullanıcılarına herhangi bir garanti de sunmuyor. Çünkü GPS ve başka bir iletişim sinyali kesildiğinde ya da oluşacak başka kopuklardaki negatif sorunların sorumlusu yazılım olmuyor. Kısaca bu hizmeti satın alıp, kaybolan cihazınızı bulamazsanız firmaya yasal bir yaptırım yapmanız sözkonusu değil.

Belki 30 Dolar verilip alınmayacak olsa da, ücretsiz olacağı zaman fayda sağlayabilecek bir yazılım olan LoJack, yaz aylarının başlarında Galaxy S4 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak.