Saat yerine iWatch'a bakmaya hazır olun!

Apple'ın çok konuşulan, ancak bir türlü resmiyete kavuşamayan bu ürünü, 2014'te karşımıza çıkacak!


2013052723372476372

Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen kol saati formatındaki ürünü hakkındaki spekülasyonlar devam ediyor. Elbette ABD'li şirketin söylentilere konu bu ürününün tek fonksiyonu zamanı göstermek olmayacak. Bu konudaki son iddia ise KGI Securities adlı yatırım danışmanlık şirketi uzmanlarından Ming-Chi Kuo'dan geliyor.

Appleinsider sitesinin eline geçen bilgi notlarında Kuo'nun yatırımcılara yönelik olarak henüz piyasaya çıkmamış Apple ürünleri ile ilgili enteresan detaylar yer alıyor. Notlarda şirketin giyilebilir aksesuarlar üzerinde çalıştığı ve ilk ürünün 2014 yılı sonlarında piyasada olmasının beklendiğine yer veriliyor.

Cihazın özellikleri ile ilgili olarak Apple'ın yaptığı patent başvurularından yola çıkan analist, 1.5 ila 2 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran ve güçlü biyometrik özelliklerle donatılmış bir ürüne işaret ediyor. Bu sayede saatin güvenliğinin artırılarak başkaları tarafından kullanımının engelleneceği düşünülüyor. Diğer Apple ürünleri ile sıkı bir entegrasyona sahip olacağı tahmin edilen cihazın pedometre ve kalp ritmi ölçme gibi fonksiyonlara sahip olması şaşırtıcı olmayacak.

Ürünün ismine dair iWatch tahminini yapan Kuo'nun daha once Apple ürünlerine dair son derece isabetli tahminler yaptığını da hatırlatalım.