Facebook uygulaması, pili sömürüyor mu?

iPhone ve iPad kullanıcıları, Fecebook ve Facebook Messenger uygulamalarını kullandıkça bataryalarının çabuk tükendiğini fark etti


Son zamanlarda farklı iPhone ve iPad kullanıcılarından gelen "bataryaların çabuk tükenmesi" şikayetlerine ilginç bir gerekçe sunuldu. Alman iOS geliştiricilerinden Sebastion Düvel, işin kaynağına indi ve iOS kodlarını test ettiğinde problemin Facebook uygulaması olduğunu gördü.

Düvel bunun tek sebebinin ise Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarının bir tür döngüye girdiğini belirtti. Düvel'e göre Facebook'un uygulamaları kapatılsa bile bu yazılımlar arka planda çalışmaya devam ediyor. Diğer iOS uygulamaları gibi tekrar başlatılana kadar uyku modunda kalması gereken bu iki yazılım 10 saniyede bir aktif oluyor, ardından 10 saniyeliğine tekrar aktif moda geçiyor. Bu döngü sürekli devam ettiği için bataryalar kolayca tükeniyor.

Apple'ın kuralları arasında bu tip uygulamaların arka planda çalışabileceği bulunsa da, Facebook'un bu programları tam manası ile kapatılamadığı için problem bu noktada başlamış oluyor. Düvel, bu sorunu bilinçli olduğunu düşünmediğini söylerken, Facebook'a çözüm için mesaj yollamış oluyor. Önerilen ise farklı web tarayıcıları üzerinden, cihazlarınızda bu uygulamaların web versiyonlarını kullanmanız yönünde.