İnternetsizliğe Google çözümü!

Üçüncü dünya ülkeleri için Google çözümü.

Google'ın üçüncü dünya ülkeleri için düşündüğü "akıllara zarar" internet çözümü, işe yarayabilir mi?


İnternet birçoklarımızın için yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Günümüzde artık olmadığı yerin garip karşılandığı internet ağı, pek tabii halen bazı ülkelerde adam akıllı bulunmamakta.

İşte bu durumun farkında olan internet devlerinden Google, gelişmekte olan ülkelere, kablosuz bağlantı taşıyan balonlar aracılığı ile internet dağıtmayı planlıyor. Planın detaylarına baktığımızdaysa; yüksek irtifada gezinen ve içerisinde yüzlerce mil çapa internet dağıtabilecek sunucular barındıran balonlar üretileceğini görüyoruz. Bahsi geçen balonlar, hali hazırda bulunan TV yayın araçlarını kullanacak ki bu proje kapsamında kablosuz bağlantıyı mümkün kılacak alanların başında, Afrika'da bulunan Sahra Çölünün aşağı kısmı ve Güney Doğu Asya ülkeleri bulunacak. Nitekim Google'ın öncelikle bahsi geçen bölgelerde yer alan ülke hükümetlerinden izin alması gerekiyor.

The Wall Street Journal'dan yayınlanan bir habere göreyse, Google çoktan Güney Afrika'da ve Kenya bölgesinde bulunan ülkelerle iletişime geçmiş durumda. Öyle görünüyor ki Google, gelişmekte olan ülkelerin genişleyen pazar paylarını yakından takip ediyor ve kendi servisini ön plana çıkarmak istiyor.