BlackBerry'nin sonraki amiral gemisi: Tamamen dokunmatik A10

Yeni cihazları Z10 ve Q10 ile çıkışa geçen BlackBerry'nin bir sonraki amiral gemisinin tamamen dokunmatik ekrana sahip A10 olacağı iddia ediliyor.



2013 yılına köklü değişikliklerle girerek çıkış arayan Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry, yeni akıllı telefonları Q10 ve Z10 ile beklediği çıkışı yakalamış ve bazı ülkelerdeki pazar payının ikiye katlayarak bu çıkışını tescillemişti. İlerleyen günlerde ise Q5'i resmi olarak tanıtan BlackBerry, şu sıralar ise A10 adında yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan haberlerde BlackBerry'nin bu yıl 6 adet cihaz piyasaya sunacağı ortaya atılmıştı. Belirtilene göre bu cihazlardan birisi de Z10 gibi tamamen dokunmatik ve aynı boyutta ekrana sahip olacak olan A10. Bu yıl sona ermeden piyasaya sunulacağı iddia edilen cihaz hakkındaki bir diğer önemli iddia ise, firmanın bir sonraki amiral gemisi modeli olacağı.

Şimdilik cihaz hakkında pek bir bilgi yok ancak belirtilenlere göre cihazın donanımı diğer akıllı telefon üreticilerin amiral gemisi modellerine kafa tutabilecek. Yani yakın zamanda oldukça sağlam bir BlackBerry cihazı bizleri bekliyor. Bakalım, bekleyip göreceğiz.