Hem Aynasız Hem Androidli

Samsung'un yeni aynasız fotoğraf makinesine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internette yayınlandı. Galaxy NX isimli model Android işletim sistemini kullanıyor.


samsung_galaxy_nx_haber1371187210Bu yıl Ocak ayında ABD'de düzenlenen CES fuarında tanıtılan Poloraid iM1836 modelinden sonra ikinci aynasızın Samsung tarafından üretileceği iddia edildi.

İnternete düşen fotoğraflara göre Samsung'un Galaxy NX adını verdiği yeni modeli Android işletim sistemini kullanıyor. Aynasız adı verilen Mirrorless kategorisinde bir ürün olan Galaxy NX, firmanın bu kategoride Android kullanan ilk ürünü. Samsung, daha önce Galaxy Camera adını verdiği Android işletim sistemli bir modelini satışa sunmuştu.

Ürünle ilgili kesin teknik bilgiler olmasa da ekranın 4.3 inç olacağı, arka yüzünden fiziksel tuş bulunmadığı ve Android Jelly Bean işletim sistemine saip olduğu tahmin ediliyor. Ürünün yan yüzünde 3.5 mm bir giriş bulunuyor. Ancak bunun kulaklık mı yoksa mikrofon girişi mi olduğu tam olarak bilinmiyor.

samsung_galaxy_nx_haber021371187223

4 çekirdekli Exynos işlemci kullanan fotoğraf makinesinin 2 GB RAM, 16 GB bütünleşik hafıza, 20.3 Meapiksel çözünürlük, maksimum 35600 ISO ve Full HD video kaydı gibi özelliklere sahip olacağı tahmin ediliyor.

20 Haziran'da İngiltere'de bir etkinlik düzenleyecek olan Samsung'un yeni modeli bu toplantı sırasında tanıtması da bekleniyor.