PlayStation 4'ün Ömrü Ne Kadar Olacak?

2006 yılında ilk olarak Japonya'da satışa sunulan PlayStation 3'ün üzerinden 7 yıl geçmiş durumda. Peki PlayStation 4'ün ömrü ne kadar uzun olacak?


Sony'nin oyun konsolu PlayStation, 90'lar kuşağına damgasını vurmayı başaran ve hala satışa devam eden ender isimlerden biri. İsimlerin 10 yıllık döngülerde popüleritesinin azaldığı teknoloji dünyasında, PlayStation hala en çok bilinen ve rağbet gören isimlerin arasında yer almaya devam ediyor.

Biraz geçmişe gidelim

Yaklaşık 10 yıl piyasada kalan ilk PlayStation sürümünün macerası, 1994 ile 2004 yılı arasında sürmüştü. 100 milyon satış başarısını aşan konsoldan sonra 2000 yılında satışa sunulan PlayStation 2, 150 milyon satarak dünyanın en çok satan oyun konsolu olmayı başarmıştı.

PlayStation 2'nin ömrü ise 2013 yılında doldurdu. Hala az da olsa üretilen PlayStation 2 sürümü, Sony tarafından üretilmeyecek.img_14541370930208

PlayStation 3 ise 2006 yılında satışa sunulmuştu ve hala yeni konsolların satışı başlayana kadar en yeni sürüm olarak piyasadaki yerini koruyor. 7 yılı geride bırakan konsolun abisi olacak olan PS4, Sony Worldwide Studios patronu Shuhei Yoshida'ya göre PS3 ile benzer bir ömüre sahip olacak.
PlayStation 3'ü sonuna kadar kullandıklarını belirten Yoshida, oyuncuların talep ettiği Cross Game Voice Chat diye adlandırılan çapraz oyunlar arası sesli iletişim özelliğini, sistem RAM'inin yetmemesi yüzünden gerçekleştiremediklerini açıkladı.

Gelelim PlayStation 4

Yoshida, 8 GB GDDR5 RAM ile gelecek olan PlayStation 4'ün bu konuda çok daha etkili olacağını ve ileride geliştirme imkanına daha çok yanıt vereceğini de sözlerine ekledi. Kısaca donanım gücüne bağlı olarak hep ekleme yapacaklarını belirten Yoshida, 3 yıl sonra PlayStation 4'ün, şimdiki haline göre çok daha iyi olacağını açıkladı.

PlayStation 3'teki hatalardan ders çıkardıklarını ve bu hataları PS4'te tekrarlamadıklarını ekleyen Yoshida, 399 Dolar gibi bir fiyatla yeni konsolu satışa çıkarmak istediklerini belirtti.

Yoshida son olarak Microsoft'a da taş atmaktan geri kalmadı. Bazı firmaların yaptıkları duyurular sonrası çok şaşırdığını belirtirken, iki konsol arasındaki 100 dolarlık farkın oldukça etkili olabileceğini ima etti.