Xbox One Oyunları Takas Edilebilecek

Geçtiğimiz ay tanıtılan Xbox One'ın ikinci el oyunlara destek verip vermeyeceği merak konusuydu. Microsoft bu konuda oyun severleri rahatlatacak açıklamayı geç de olsa yaptı.


Xbox etkinliğinde kimsenin tahmin etmediği bir isimle gün yüzüne çıkan Xbox One hakkında oyuncuların birçok endişesi vardı. Bunlardan biride konsolun ikinci el oyunlara destek verip vermeyeceğiydi.

Ortaya atılan ilk iddia Xbox One'ın ikinci el oyunları desteklemeyeceği yönündeydi. Daha sonra Xbox One'ın ikinci el oyunlara destek vereceği ama oyuncuların Xbox'a ücret ödeme karşılığında bu oyunları satın alabileceği gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz gün Microsoft cephesi tarafından yapılan açıklama oyuncuları bir nebze de olsa rahatlattı.

Xbox One ikinci el oyunları destekliyor!

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Xbox One ikinci el oyunlara destek verecek. Yalnız Microsoft'un iki şartı var. Bu şartlardan birincisi; Xbox LIVE üyeliğinizde en az 30 gündür arkadaşınız olan biriyle oyunu takas edebileceksiniz. Bu kural biraz sert gibi görünüyor. Çünkü Xbox One ile konsol dünyasına adım atacak oyuncuların, oyun takas etmek için en az 30 gün beklemesi gerekecek.

468px-xbox_one_console_controller_too1370691931Şartlardan ikincisi ise; bir oyunu, Xbox LIVE'daki arkadaşınızla bir kere oyun takas edebileceksiniz. Yani oyunu başka bir arkadaşınızla takas etmeniz söz konusu olmayacak. Bu şartlar altında Xbox One'ın ikinci el oyunları tam anlamıyla desteklediğini söylemek biraz tuhaf olacaktır.

Oyuncular, Xbox One'ın en büyük rakibi PlayStation 4'ün gerisinde kalacağını dile getiriyor. Microsoft'un ikinci el oyun piyasasına böylesine sert kurallar getirmesi, oyuncuların tahminlerinin doğru çıkacağını gösteriyor.

11 Haziran'da düzenlenecek olan E3 etkinliğinde Xbox One'ın ve PlayStation 4'ün oyunları ve diğer özellikleri tanıtılacak. Bakalım yeni nesil konsol savaşlarının galibi kim olacak.