Microsoft, Xbox One için Hollywood'a gitti iddiası

Anlayacağınız Microsoft, sadece oyunlardan değil, başta film ve diziler olmak üzere yeni kaynaklardan da yararlanmak istiyor.


702707956317400279Microsoft'un bir süre önce görücüye çıkardığı yeni konsolu Xbox One, birkaç gün sonra başlayacak olan E3 2013'te de detaylıca tanıtılacak. Yetkililerin konsolla ilgili belirttikleri, bu cihazın bir All in One sistem olacağı, yani hepsi bir arada paketi olacağı yönündeydi. Sadece oyun değil, aynı zamanda müzik, internet, sinema ve televizyon keyfini de bir arada sunmayı planlayan bir cihaz Xbox One. Hatta ilk adımlar olarak Amerika'ya özel televizyon yayınlarının başlayacak olması ve ünlü Halo serisinin Steven Spielberg'ün de desteğiyle Xbox dizisi halini alacak olmasını gösterebiliriz. Peki, bunlar daha başlangıç, ileride neler olabilir?

Söylentilere göre Microsoft CEO'su Steve Ballmer, yanına Microsoft Entertainment Studios Başkanı Nancy Tellem'ı da alarak Hollywood'a gitti ve burada aralarında CBS, Sony TV ve WME'den üst düzey yöneticilerin de bulunduğu isimlerle görüştü. Ballmer'ın amacının, sadece Xbox One için içerik desteği istemek olmadığı, aynı zamanda Xbox One ve teknolojinin de nimetleri sayesinde Hollywood'ta önemli bir yer edinme peşinde olduğu söyleniyor. Anlayacağınız Microsoft, sadece oyunlardan değil, başta film ve diziler olmak üzere yeni kaynaklardan da yararlanmak istiyor.