Windows 8.1 Parmak İzi Teknolojisini Kullanacak

Geçtiğimiz hafta internete sızdırılan Windows 8.1 yapı 9385’e ait bir görsel, Windows 8.1 güncellemesinde parmak izi özelliği mi geliyor?


Sorusunu akıllara getirmişti. Microsoft, BT Profesyoneleri ve Yazılım Geliştiricileri için düzenlendiği TechEd Kuzey Amerika etkinliğinde Windows 8.1’e entegre edilen FPC’nin dokunmatik parmak izi sensörü hakkında açıklama yaparak merakları giderdi. İlk kez Windows 8.1'de kullanılacak teknolojinin detayları haberimizde.

Microsoft’un her yıl geliştiricilere yönelik düzenlediği Build 2013 etkinliğine az bir süre kala dev güncelleme olarak bahsedilen Windows 8.1 işletim sistemi ile birlikte deneyimleyeceğimiz yeni özellikler de gün yüzüne çıkmaya başlıyor.
640x360xfringprint-manset-640_640x360.jpg.pagespeed.ic.fVKLCnLfpK
Windows 8.1’in bugün tanıtılan özelliği daha önce sızdırılan bir görselde dikkatimizi çeken parmak izi özelliği. Önceki Windows sürümlerinde üçüncü parti yazılımlarla sağlanan bu teknoloji, Windows 8.1’de entegre ve daha gelişmiş şekilde gelecek. Kullanıcılar parmak kaydırma hareketi ile Microsoft hesaplarına giriş yapabilecek, uygulama satın alabilecek ve diğer işlemlerini yapabilecek. Microsoft ayrıca dizüstü bilgisayarlara, tabletlere, klavye ve farelere parmak izi okuyucu eklemek için çeşitli Orijinal Ürün Üreticileri (OEM) ile çalıştıklarını da belirtti.
Parmak izi özelliği ile daha güvenli bir kullanım sunacak olan Windows 8.1’in ön izleme sürümünü denemeyi düşünüyor musunuz? 620x341xfingerprint.png.pagespeed.ic.PnZgNFmjI5