CryEngine 3, Sony Playstation 4'e destek verecek

Crysis 4'ü PS4'e de bekleyebiliriz o zaman. Yapacaklarını zaten söylemişlerdi.


Crytek firmasının yeni nesil oyun motoru CryEngine 3, an itibarıyla en gelişmiş motorlardan bir tanesi ve bu motor, bir süre önce satışa sunulan Crysis 3'te kullanılmıştı. Dinamik ışıklandırmalardan tutun da renk paletindeki zenginliğe kadar geliştiricilerine birçok seçenek sunan motor, şimdi kendini daha da geliştiriyor ve yeni nesil platformlara göz kırpıyor.

443698966363400279

Biliyorsunuz, yakın zamanda Microsoft Xbox One ve Sony Playstation 4 duyuruldu. Birçok firma, bu platformlar için çalışmalara başlamış durumda, ki Crytek de onlardan biri. Görünüşe göre yapımcılar, CryEngine 3'ün etkisiyle PS4'ü uçurmak istiyor.

Crytek yetkilileri, CryEngine 3'ün Playstation 4 için yeniden düzenlenerek bu konsola da destek vereceğini, Crytek'in gelecekte bu platform için de oyun yapacağını ve bu motorun diğer oyun geliştiricileri için de PS4'te bir çözüm kaynağı olacağını söylüyor.

Nereden nereye değil mi?


İlk Crysis çıktığında, sadece PC'de çalışabiliyordu (Daha sonra kırpılmış bir hali konsollara gelmişti). Cry Engine 2, PS3 ve X360 için uyumlu değildi. Ardından CryEngine 2 ve 3, konsollarla uyumlu hale getirilse de PC kadar etkili bir rol üstlenemiyordu konsollar. Ancak şimdi işler daha farklı olabilir. Bakalım CryEngine 3 kullanan PS4 oyunları nasıl görünecek...