Google Reklamlara Görsel Ekleyecek!

Google kullanıcıların yaptığı aramalar doğrultusunda arama sonuçları sayfasında göstermiş olduğu reklamları, görsel objeler ile destekleyeceğini açıkladı.


Yeni servisler geliştirirken eski servislerine de sürekli yenilikler getiren Google, bu seferki yeniliğini arama sonuçları sayfasında göstermiş olduğu reklamlar için yaptı.

Google, bundan böyle arama sonuçları sayfasında gösterilen reklamları görsel içerikle destekleyecek.
Bu yenilik sayesinde reklamverenler, kullanıcılara ürünleri hakkında görseller sunabilecekken bu görseller ise arama sonuçları sayfasına, Google Görsel Arama sonuçları arasından eklenecek.
google-arama-haber1370592537
Eklenecek olan görsellerin kontrolü Google tarafından yapılacak ancak reklamverenler açısından herhangi bir problem teşkil eden görseller bulunduğu zaman, istekler doğrultusunda bu görseller tekrar kontrol edilip reklamlardan kaldırılabilecek.

Şuan sadece belirli bölgelerde kullanılabilen ve sadece İngilizce yapılan aramalarda geçerli olan bu yeniliğin kısa zamanda tüm bölgelere dağıtılması bekleniyor. Google'ın yapmış olduğu açıklamaya göre ise her altı aramanın birinde görsel bir obje ortaya çıkmakta. Bu sayede reklamlara yerleştirilecek olan bu görsellerin reklamlar açısından daha verimli olacağı belirtildi.