Akıllı telefon satışlarında büyük artışlar bekleniyor

Normal telefon kullananların sayısı giderek azalıyor


Telefonlarla ya da akıllı telefonlarla ne kadar içli dışlısınız? Gündemi takip ediyor ve güncel cihazları kullanmayı seviyor musunuz? Son döneme bakalım; BlackBerry Z10, Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S4 gibi önemli amiral gemileri satışa sunuldu. Bunlardan herhangi birine sahip misiniz? Ya da tüm soruları bir kenara bırakalım, belki de teknolojiyle o kadar da alakalı değilsinizdir, sizin tercihiniz sonuçta.

Peki, giderek büyüyen bir pazar olan akıllı telefon pazarında nasıl bir büyümenin yaşandığından haberiniz var mı? Bakın, bu konu hakkında sizlere bir şeyler söyleyebiliriz şimdi.

g2

Araştırma firması IDC'nin raporuna göre, 2013 yılı, akıllı telefon pazarının büyümesini devam ettireceği önemli bir yıl olarak gösteriliyor. Yetkililer; telefon model ve fiyat çeşitliliğinin artması, yeni bölgelerde akıllı telefon pazarlarının kurulması ve ilginin artmasını göstererek, önümüzdeki günlerde normal telefonlarla akıllı telefonlar arasındaki farkın daha da açılacağını, normal cep telefonlarının cazibelerini giderek yitireceğini düşünüyor.

Gelelim şimdi de rakamsal tahminlere. Araştırma şirketi, bu yıl dünya çapında 958.8 milyon akıllı telefonun dağıtılacağını tahmin ediyor. Geçtiğimiz yıl bu rakamın 722.5 milyon olduğunu göz önüne alırsak, bu yıl %32.7'lik bir artış olabilir.

Malum herkesin cebinde 2 telefon var, operatörlerin gerek uygun kampanyaları gerekse kredi kartı taksit imkanları satış rakamlarını arttırmakta. Ayrıca reklamlar da işin cabası...

Sizin tercihleriniz ve tahminleriniz ne yönde? Akıllı telefon mu, yoksa normal cep telefonu mu kullanıyorsunuz?