iTunes'un Çıldırtan Hatalarına Son


Apple, iTunes'a yaptığı güncelleme ile kullanıcıların şikayetçi olduğu tekrar giriş yapma sorunundan kurtarırken, küçük ama kritik özellikler de ekledi.



Apple yayınladığı güncelleme ile iTunes uygulamasını uzun süredir şikayet edilen küçük ama oldukça rahatsız edici bir sorundan kurtardı.

iTunes uygulamasının saç baş yolduran hatalarından en sonuncusu, mağazadan satın alma işlemi gerçekleştirilirken defalarca giriş yapmanızı istemesi. 11.0.4 sürümüne güncellenen uygulamada artık iTunes kullanıcıları bu sorundan kalıcı olarak kurtuluyor.

Senkronizasyn sorunu artık tarih oldu

Yapılan bu düzeltmenin yanı sıra, kablosuz ve kablolu iOS cihaz senkronizasyonları geçişlerinde de geliştirmeye giden Apple'ın güncellemeye eklediği bir diğer özellik ise artık iTunes'un birden fazla CD'li albümleri tanıyor oluşu.

Şimdiye kadar 2 ve daha fazla CD'den oluşan albümlerde, her CD'yi ayrı bir albüm olarak algılayan iTunes, artık tüm CDleri tek bir albüm olarak tanıyor.

screen-shot-2013-06-05-at-104214-am1370480785

Ayrıca iTunes 11.0 güncellemesi ile birlikte kaldırılan "Parçlar" görünümünde albüm resimlerini gösterebilme özelliğini de kaybeden iTunes, 11.0.4 sürümü ile birlikte bu özelliğe yeniden kavuşuyor.

Mini Çalar, daha da şık

Uygulama penceresi küçültüldüğünde kullanışlı ve az yer kaplayan Mini Çalar haline dönüşüyordu. Bu güncelleme ile beraber, Mini Çalar'da albüm resmini de görebileceğiz.

Eğer hala iTunes güncelleme uyarısı vermediyse, uygulamayı 11.0.4 sürümüne uygulamayı açtıktan sonra "Yardım" menüsü altından "Güncellemeleri Denetle" diyerek güncelleyebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda iTunes yüklü değilse uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.