Samsung'tan Apple'a Büyük Darbe


Samsung ve Apple arasındaki patent davalarına bir yenisi daha eklendi. Samsung'a ait olan bir patenti ihlal eden Apple, cihazlarının yasaklanma durumuyla karşı karşıya kaldı.




Samsung, Apple'a karşı oldukça önemli bir zafer kazandı. Amerika'da bulunan Uluslararası Ticaret Komisyonu Apple'ın, Samsung'a ait olan kablosuz üzerinden bilgi paylaşım teknoloji patentini ihlal ettiği yönünde bir karara vardı.

Patent ihlali, Apple'ın bazı cihazlarının ABD'de satışının yasaklanmasına neden olabilir. Mahkeme kesin bir hüküm verirse bu yasaktan; iPhone 4 ve iPad 2, iPhone 3GS ve iPad 3 etkilenecek.

Yasağın kendilerini oldukça hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Apple, şuan Amerika'da mevcut olan bazı Apple ürünlerinin bundan etkilenmediğini belirtti. Yasaktan etkilenmeyecek olan Apple cihazları ise; iPhone 5, iPhone 4S ve iPad 4 olduğu açıklandı.

apple-samsung11370472026Samsung, mahkemenin vermiş olduğu bu kararın oldukça yerinde bir karar olduğunu savunuyor. Piyasaya sürdüğü her modelde satışlarını kat kat arttıran Apple, son çeyrekte iPhone 4 satışlarından 3,4 milyon dolar, iPhone 5 satışlarından ise 14,9 milyon dolar gelir elde etti.