Telefon Görüşmeleri Takip Ediliyor


ABD'nin en üst düzey gizli servisi NSA'in ülke çapında telefon görüşmelerini takip ettiği ortaya çıktı. Halen süren takip Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek.



Telefon görüşmelerinin dinlenmesi kişisel hakların ihlali konusunda yapılan tartışmaların üst sırasında bulunuyor. Bu tartışmalar devam ederken farklı bir takip haberi de ABD'den geldi.

ABD'nin üst düzey gizli servisi NSA'in (National Security Agency) ülke çapında milyonlarca kişinin telefon görüşmelerini takip ettiği ortaya çıktı. The Guardian gazetesinin haberine göre olay Nisan ayında bir mahkemenin aldığı kararla hayata geçirildi.

nsa_haber1370495843

Karara göre NSA, ABD'nin en büyük mobil iletişim operatörü Verizon müşterilerinin telefon görüşmelerini takip etmeye başladı. 3 ay için alınan karara göre NSA, 19Nisan - 19 Temmuz 2013 tarihleri arasında telefon kayıtlarını almaya devam edecek.

Üstelik telefon kayıtları sadece ABD içi görüşmeleri kapsamıyor. Aynı zamanda ABD'den diğer ülkelere yapılan görüşmeler de bu kapsamda alınabilecek.

Mahkeme kararına göre telefon görüşmelerinin süresi, konuşan kişiler ve konuşma zamanı gibi bilgiler alınabilecek. Konuşma içeriklerinin takip dışında tutulacağı da mahkeme kararı arasında yer alıyor.

Siz de izlenmiş olabilirsiniz

Kayıtların sadece ABD içinde alınmamamı, ABD dışına yapılacak görüşmeleri de kapsaması potansiyel olarak ABD ile konuşan herkesin bu kapsama girmesine neden oluyor.

Kısaca biri bizi herzaman dinliyor...