Liderler Gaziantep'te buluştu

Turkcell ve Fortune Dergisi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Liderler Anadolu’da buluşuyor” etkinliğinin ilk durağı Gaziantep oldu.


Turkcell, teknolojik dönüşüm vizyonu doğrultusunda Anadolu'da düzenlediği etkinlikler zincirine bir yenisini daha ekledi. Turkcell ve Fortune Dergisi işbirliğiyle, Anadolu'daki şirketleri Türkiye'nin en başarılı iş adamları ile buluşturan "Liderler Anadolu'da Buluşuyor" toplantılarının ilk adresi Gaziantep oldu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu'nu bir araya getiren panelin dinleyicileri Gaziantepli iş adamları ve yerel yöneticilerdi.

"Değişen Türkiye ve gelişen teknoloji ortamında iş dünyasını neler bekliyor" başlığını değerlendiren başarılı iş adamları, gelişen teknolojilerin şirketlerin iş yapış şekillerinde yarattığı dönüşüme, yeni sektör yaratmaya, ortaklık kültürüne ve finans politikalarına dikkat çekti. Panelin açılış konuşmasının yapan işadamı Abdülkadir Konukoğlu, iş dünyasının alanında en büyük isimlerini şehirlerinde ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Konukoğlu;" Şehrimizde iş dünyasının başarılı olmasının sırrı iş adamlarının ortak akılla hareket etmesidir. Daha fazla iş ortaklığın işlerimizi büyütmekte katkısı çok. Turkcell'e liderleri Gaziantep'te buluşturduğu ve bu platformu yarattığı için çok teşekkür ediyoruz"dedi.

Ciliv; "Anadolu ekonomisinin daha da ileriye gitmesi teknolojik dönüşümle mümkün"

Anadolu ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak her türlü girişimi teknolojileriyle desteklemeye hazır olduklarının altını çizen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv; "Kurduğumuz altyapı ve sahip olduğumuz teknolojiyle, Türkiye'nin, Anadolu'nun büyüyen ekonomisine katkıda bulunmak için durmaksızın çalışıyoruz. Geleceğin iş dünyası bugün yaşanan büyük bir teknolojik dönüşümle şekilleniyor. Bu dönüşüm Anadolu'daki şirketlere için de müthiş fırsatlar barındırıyor. Bugün yapılan araştırmalar, 2025'e kadar dünyada en büyük değişimi yaratacak ilk 5 teknolojiden 3'ünün, Mobil internet, M2M ve Bulut olacağını söylüyor. Bu teknolojilerle sizleri buluşturmak, yarattığımız faydayla işlerinizde kolaylık ve verimlilik yaratmak en önemli işimiz olacak" dedi. İş dünyası liderlerinin kendi memleketlerine yatırım yapmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Ciliv; Gaziantep'in bu konuda çok başarılı olduğunu söyledi.

Hamdi Akın'dan başarılı ortaklık tüyoları; "Çocuklarınıza sermayenizi bırakın"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın; "Gaziantep'te şirketleri sermaye piyasasıyla tanıştırmak lazım. İş adamları şirketlerini satmaktan çekinmemeli. Önemli olan şirketin sahibi değil, şirket çalışanlarıdır. Bu yüzden ailelerinize şirketinizi değil, sermayenizi bırakmanız çok daha akıllıca. İş adamlarının yapması gereken satışlardan elde edilen sermayeyle yeni iş alanları açmak ve istihdam oluşturmaktır" dedi.

Özince: "Teknoloji ve bilgi rekabeti yapmalıyız"

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince "Gaziantep ayağını yorganına göre uzatan bir il. Çünkü finansmanı doğru kullanıyor. Fakat ülke genelinde finansal risk yönetiminde çok başarılı olamadığımızı söyleyebiliriz. Alt yapı ve enerji finansmanına uygun sermaye piyasası araçları geliştirmeliyiz. Özellikle KOBİ'ler kaldıraç kullanmada yeterli değil. Bu sebeple teknoloji ve bilgide rekabeti sağlamalıyız"dedi.

Turkcell'in Gaziantep yatırımları

• Türkiye genelinde 31.000 km fiber ağı kurulan Turkcell Superonline'ın Gaziantep'te ise 632 kilometrelik fiber internet ağı bulunuyor. 80 bin eve 1000Mbps internet hizmeti sunan Superonline önümüzdeki dönemde belediyeye ait 30 hizmet noktasını fiber ile birbirine bağlayacak.

• Turkcell Global Bilgi Gaziantep Çağrı Merkezi'nde toplam 111 kişi çalışıyor. Kadın çalışan oranının %54 olduğu merkezin, engelli çalışan oranı ise %30

• Turkcell Gaziantep'te bulunan 66 Turkcell İletişim Merkezi'nde toplam 558 çalışanı ile hizmet veriyor.

• 2010 senesinde Gaziantep'te 5000 m2 alan üzerine kurulan Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi ile Turkcell, çocukların ve gençlerin, bilim ve teknoloji alanlarını deneyerek öğrenebilecekleri önemli bir alan oluşturdu.