Suudi Arabistan, Viber'ı Yasakladı!


Mobil cihazlar üzerinden ücretsiz sesli görüşme ve mesajlaşma hizmeti sunan Viber, Suudi Arabistan'da yasaklandı. Ülkenin hedefinde, bir başka dünya devi daha var.



Reuters'ın haberine göre Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu, ülkede hizmet veren telekom operatörlerinin gelirlerine balta vurduğu için internet üzerinden ücretsiz görüşme ve mesajlaşma hizmeti sunan Viber'ın yasaklandığını belirtti.

Yasaklanma hakkında öne sürülen bir diğer ilginç neden, uygulama üzerinden gönderilen trafikte, içerik takibinin zor olması.

Sırada hangisi var?

Ülkede merak edilen bir diğer konu da, telekom operatörlerinin mesajlaşma ve sesli görüşme gelirlerini ciddi etkileyen popüler mesajlaşma yazılımlarından WhatsApp ve Skype'ın geleceği.

Engelleme ABD'de de var!

Akıllı telefonların ve mobil uygulamaların yaygınlaşmasıyla beraber, operatörlerin gelir modelleri de hızlı bei şekilde değişim gösterebiliyor. Bu değişimden zararlı çıkmak istemeyen şirketler, bazı ilginç önlemlere başvurabiliyor.

ABD'de birçok operatör, cep telefonundaki mobil interneti diğer cihazlara paylaştırmak için en az fatura tutarı kadar bedeller talep ediyor. Ödemeyenler, bu imkandan faydalanamıyorlar. Ülkemizde ise bu konularda bir engel bulunmuyor.