HTC'de İstifalar Devam Ediyor

HTC'nin son zamanlarda akıllı telefon pazarındaki durumunun biraz karmaşık olduğundan bahsedilebilir. Zira son dönemlerde hep zarar açıklayan yahut gelirlerinde düşüş yaşayan şirketin bir de yöneticilerinin istifa etmesi ile boğuşması gerekiyor. Özellikle HTC One gibi satışlarda başarılı olmuş bir cihazı piyasaya süren şirketin içerisindeki istifaların hala devam etmesi oldukça ilgi çekici konular arasında.

Dün gerçekleşen son istifa şirketin Genel Müdürü Matthew Costello tarafından gerçekleştirildi ve satışlar ile hisse fiyatlarındaki düşüşten dolayı gerçekleştiğinden bahsediliyor. Her ne kadar direkt olarak pozisyonundan istifa etmiş olsa da Costello şirketin Avrupa'daki ayağında yönetici danışmanı olarak göreve devam edecek.

Geçtiğimiz aylarda istifa eden diğer yöneticiler arasında HTC Asya CEO'su Lennard Hoornik, Üretim Müdürü Kouji Kodera, Başkan Yardımcısı Jason Gordon, Üretim Stratejisi Yöneticisi Eric Lin gibi önemli pozisyonlarda yer alan pek çok kişi yer alıyordu ve bu son istifa da şirkette işlerin pek de iyi gitmediğinin kanıtları arasına katıldı.

Kesenin ağzını açmakta fayda var, ee rakipler güçlü...